E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

Moncsi80 Előzmény | 2010.03.18. 15:19 - #7690

Sziasztok!

Katiza, ezzel csak az a gond, hogy ismét rámjött a süthetnék, de kenyér még van, kajcsink is van, édeset kaptam egyik imerősömtől... lehet vmi sósat mégis kellene csinálni. Vagy növelnem kellene a fogyasztók számá  


Pannika Előzmény | 2010.03.18. 15:05 - #7689

Katiza!

Most kezdtem olvasní a Linzert!

Nálunk is nagyon fogy,csak beválna puhasága!!!!

Barack lekvárt szoktam -piskota reszelékkel össze keverni és betölteni,majd -Gőz felett  -Felolvasztott   - Keserü,vagy tej csokival-kicsi olajat ,hogy fényes legyen.Szinezett kokuszreszeléket szórok  rá diszitésnek a tetejére.


georgina Előzmény | 2010.03.18. 15:01 - #7688

Gyönyörű sütik,péksütik,torták! Gratulálok mindenkinek!
Olyan bőséges a kínálat,hogy napi húsz órába sem férne bele az elkészítése (a kilókról nem is beszélve).


katiza Előzmény | 2010.03.18. 14:58 - #7687

 Nem kell bele tojas.


zsula Előzmény | 2010.03.18. 14:56 - #7686

Katiza! A tésztából nem maradt ki a tojás?, vagy nem kell bele?


katiza Előzmény | 2010.03.18. 14:49 - #7685

  Ancsi az en islerem is delutan osszerakom masnapra jo puha lessz.

Leirom az en receptemet.

Isler:

Hozzavalok: 35 dkg liszt, ,  28 dkg vaj/margarin ( en mindig vajjal keszitem ),  14 dkg cukor,  14 dkg orolt dio,

                     2 csomag vaniliacukor

Krem: 1 ek liszt, 1 dl tej, 2 tojas, 20 dkg cukor, 1 vaj, 1 csomag vaniliacukor es kakao ( izles szirint )

Glazur: 6 ek porcukor, 2 ek kakao, 1 ek olaj, 2-3 ek forro viz

A lisztet a vajjal eldolgozzuk, majd hozzaadjuk a tobbi alapanyagot, osszegyurjuk es a huttobe rakjukpihenni.  1 ora mulva kinyujtjuk es formaval kivagjuk.

Kremnel a tejbol es a lisztbol suru pepet fozunk. A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzaadjuk a tojast, kakaot, vaniliacukrot es a kihult pepet.

 


Yldyco Előzmény | 2010.03.18. 11:09 - #7684

Ancsi én eszerint a recept szerint szoktam csinálni:

Linzer és isler tészta :

30 dkg liszt

20 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 db tojás

citromhéj

2 cs. vaniliáscukor

1 cs. sütőpor

A lisztet a porcukorral és a margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, a citromhéjat, a vaniliáscukrot ,a sütőport és tésztává gyúrjuk. A hűtve pihentetett tésztát lisztezett munkaasztalon 5 mm vastagságúra nyújtjuk.

Ha elkészültünk a formázással 180 fokon sütjük. Utána lekvárral töltjük. Porcukorral  vagy olvasztott csokival tálaljuk.


ancsi54 Előzmény | 2010.03.18. 10:56 - #7683

Sziasztok! Szép napot mindenkinek.

Azt szeretném megkérdezni, hogy a linzer és az isler mikor fog nekem megpuhulni? Kedd reggel sütöttem és még mindig tök kemény. Szombaton vendégeim jönnek és tök égő lesz ha addigra se lesz puha. Mit csináljak vele? Nektek hány napig puhul? Nagyon ritkán sütök islert. Profik segitsetek, köszi


Yldyco Előzmény | 2010.03.18. 06:47 - #7682

Katiza ilyen kenyérbotokat én is szoktam sütni, amikor kirándulni megyünk szívesen elropogtatjuk nézelődés közben. Tényleg nagyon finom.


nelly Előzmény | 2010.03.17. 19:53 - #7681

Ildikó! Nagyon boldog szülinapot kívánok Neked!

Mondd!  A cicusod hogy van????


nelly Előzmény | 2010.03.17. 19:47 - #7680

Viki! Te, aki olyan ügyes vagy a konyhában, mi az Neked, hogy etetős kovász???!!!! Olyan majdnem, mint egy híg galuska tészta, csak nincs benne tojás. És ebben az a vitamin, ha nagyon cefre szaga van.... Igaz, az első kovászkámat Margittól kaptam, mikor egyszer meglátogattam. Aztán itthon etetgettem, kavargattam, és vigyáztam rá. Végül egyszer csak bepeníszedett a teteje, és vége lett szegénykémnek. De már addigra megszoktam, megtanultam, hogy milyennek kell lennie. Azt hiszem, van a kovász készítésről kép is, csak a szagát nem tudod felismerni. Mondjuk engem is azért kellett győzködni egy darabig, de aztán...... Láttam, most a Gasztro blogon is téma lett a nyanyus készítése. Helyes. Nagyon jó dolog!


katiza Előzmény | 2010.03.17. 15:10 - #7679

Ildiko gyonyoruek a tortaid. Megegyszer boldog szulinapo kivanok  

Paariza! Annyi mindent keszitettel a hetvegin hogy  az olvasastol is elszedultem. Fantasztikus no vagy . 

Moncsi en is igy vagyok. Miota rea leltem erre az oldalra es megvettem a gepet azota en is megtaltosodtam 

Ezert most hoztam egy kis csemegezni valot annak aki esetleg jollakott az edes sutikbol 

Limara fele kenyer botokat sutottem. Nem olyan szepek de a parom szerint nagyon finom  ( en dietazom igy nem kostoltam meg)


Moncsi80 Előzmény | 2010.03.17. 14:30 - #7678

Sziasztok!

Nagyon felpörgött a konyhai tevékenységem, mióta rá leltem erre a honlapra, ezt utólag is és előre is köszönöm

Most hoztam nektek én is egy sütit. Nem olyan rég lestem el az egyik dél-afrikai ismerősömtől.  Ez valójában egy olasz süti, és teába mártogatva fogyasztják, de mi nélküle is megesszük, fini nagyon   

 

Mogyorós cantuccini

 

Hozzávalók:

• 12 dkg liszt
• 12 dkg darált földimogyoró, pluszba lehet hozzá tenni pl. napraforgó magot is, vagy egyebet.
• 12 dkg cukor
• 1 kiskanál sütőpor
• 10 dkg puha vaj
• 1 tojás
• 1 evőkanál tej

A puha vajat keverd össze a cukorral, és egyenként add hozzá a tojásokat.

A lisztet keverd el a darált mogyoróval és a sütőporral, majd dolgozd össze a vajas-cukros masszával. Lazítsd a tésztáját 1 evőkanál tejjel.

Hűtőszekrényben pihentesd 20 percig. Egy sütőlemezt takarj le sütőpapírral, és egyengesd el rajta a tésztát hosszúkás rúd alakzatúra, kb. 20 centi hosszú, 4-5 centi széles, nem túl magas téglalap formájúra.

200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sül. Ekkor ferdén, ujjnyi vastagon szeleteld fel, és a vágott felével lefelé döntve tedd vissza a tepsibe. Újabb 10 perc sütés után ropogósra sülnek. Tényleg nem kell több, még a sütőben lehet, hogy kicsit puhának tűnik, de ha kihül akkor ropogós lesz.

Jó étvégyat kívánok hozzá!

 


Maryenne Előzmény | 2010.03.17. 07:35 - #7677

Jégkása nagyon szépek a kiflik meg a kuglof is nagyon guszta. 

Limara nagyon szép a burgonyás cipód de ez már nálad természetes!

Iza eltudom képzelni, hogy milyen szépségeket készitettél!

Ildikó csodaszépeket sütöttél!

Mindenkinek gratulálok!


ILDIKO Előzmény | 2010.03.16. 23:50 - #7676

Sziasztok!

Huu, lanyok! Micsoda felhozatal! Nem is tudom hogy melyik tanyernal kezdjem a falatozast!

VIKIM, EZ mar kiallitas is lehetne! Igen kitettel! A tobbihez nem is tudok szolni mert megint teli van a pofazacskom.

No,  oszt kozben hetvegen en is megunnepelTUK //a meg eeelkovetkezoo  szulinapomat. A lanyom baratjanak a csaladja is itt volt.Gulyast keszitettem langossal es torta volt. A fiu szereti ezeket es tipikus magyar kajat kert hogy a szulei is hadtudjak megkostolni.Ajandekba  kaptam egy gozolos vasalot mert a masik mar folyatott. Most ujra lapithatom serenyebben a : hegyeimet".

 Feketeero torta

 Tojaslikor kuglof Ezt ma este keszitettem.

 

 49 eves tyuk lettem./hihi/

Kedves szulei vannak a fiunak.Apr 4-en pedig Neki lesz a szulinapja.Megyunk hozzajuk unnepelni.Tortat kell hogy keszitsek. Huuu, izgulok am .Tervezni kell meg hogy milyent...

No, ennyi mara mert 05-kor keles.Valamit aludni is kene. Mindenkinek szerencses szep napot kivanok holnapra egy csesze gozolgos feketevel. Puszka!

 


viktoria Előzmény | 2010.03.16. 22:58 - #7675

Csatlakozom a nyanyások táborához. Én egyszer véletlenül fele-fele arányban tettem lisztet és nyanyát. Bevallom ez volt talán életem legszebb kenyere. Ugyhogy csak hajrá lányok, nem kell félni tőle, és tényleg számtalanszor tapasztaltam már, hogy akár kovásszal, akár nyanyával sokkal szebb kenyér sült, mintha csak simán készitettem volna. A fehér kenyér mégcsak elmegy nyanya nélkül, de ha már egyéb lisztet is adunk hozzá szerintem elengedhetetlen a nyanyus.

Nelly! én meg még ilyen etetős kovászt nem merek készíteni  olyan bonyolultnak látom, s mindig azt hiszem, el fogom felejteni megetetni, s ha igen? - akkor mi lesz belőle? lefogy, vagy megdeglik?

Bellám! látom nem unatkoztál a hétvégén :) - mint ahogy Katiza, Jégkása és Limara sem. Ez a kenyér teljesen olyan, mintha kemencében sült volna!

Mindegyikőtöknek nagy elismerésem.


nelly Előzmény | 2010.03.16. 19:41 - #7674

Én is nagyon jó dolognak tartom a nyanyát, de a kovászt is. Sajnos, nem sütök olyan sokat, hogy gyorsan el is fogyjon, hiszen hétköznap 4-5-ig dolgozom, és ha hazaérek, már nem lenne időben kenyér az asztalon. Így aztán én csak az alap receptben szereplő 60 dkg lisztből szoktam csinálni. Fagyasztani pedig nem szeretem, pedig tudom, nem rosszabb az íze, csak hát..... A kovász viszonylag tovább eláll. Néha megetetgetem, és jól el van a lelkem a hűtőben. Szóval hasznos dolog mind a két kenyér finomító. És tényleg nem kell félni tőlük. Bár emlékszem, engem Margitka elég sokáig győzködött, hogy kezdek neki a kovásznak. Most már nem is lehet lebeszélni róla, mint ahogy a nyanyáról sem.


paariza Előzmény | 2010.03.16. 16:02 - #7673

Ami a nyanyás sütést illeti csatlakozom Bezsához. Általában bedagasztok  1.2 kg tésztát mikor -melyik kenyérből , beteszem a hűtőbe és hajrá! Mindenebe bele ! 10 nap után is fantasztikus .Gépi sütésnél is azt csinálom , hogy az eredeti receptet megfelezem és zutty bele a másik fele nyanya.Egyszerűen fantasztikus az eredmény.Bármennyi teljes kiőrlésű rozs vagy tönköly , zabpehely  kerül bele , nem ragad nem nehéz , finom puha a fehér kenyérhez hasonlóan élvezhető.


paariza Előzmény | 2010.03.16. 15:54 - #7672

Látom nem hűlt ki a tűzhely ezen a hétvégén sem nálatok . Bár szorgoskodtam rendesen én is , sajnos a fényképezőgépem nem volt itthon. Többek közt megcsináltam az újságból a tojásos majonézest , csak nem őzgerinc , hanem koszorú formában .Mindenkinek ajánlom , nagyon finom és mutatós is.

Limara tikiknédlijét pedig nem káposztához , hanem vadashoz készítettem el , az is nagy sikert aratott. Volt rozsos pisztolet , Tönköly kenyér és kapuciner bomba , babkrém , két féle Viki-krémsajt , Krumplinudli és nem is sorolom tovább , hiszen hosszú volt a hétvége.A bánatom volt nagyobb a választéknál , hogy a gépemet elhagytam egy ilyen hétvégén. A maradékok már nem túl fotogének sajnos.

Mindenkinek gratulálok a szép sütésekhez.

 


katiza Előzmény | 2010.03.16. 15:46 - #7671

  Limara ez a kenyer fantasztikus . Nem kuldod el a karejat nekem . Szinte ugy nez ki mint a kemenceben sult kenyer csak nincs megveregetve 

Jegkasa addig neztem meg nyalogattam a szamat a kiflieid utan  mig vegul a kalacsom helyett nekem is kifli lett. Ugyanis mikor beleneztem dagasztas kozben az ustbe jonak tuno volt a teszta, de mikor kiakartam venni formazasra, hat ugy nyulik mint a ragogumi, nem tudom mi okozhatta .   Na de anyum otletere gyurtam egy kis lisztet hozza es kifliket formaztam belole. Feltunk hogy nem fog a kalacs sikerulni mert valameik nap szinten igy jartam es nem nott fel a kalcs .

Na de a lenyeg, hogy a kifli sikerult es a masodik kalacsom, amit utana keszitettem oda . Sajnos csak a kiflikrol lett kep mert lemerult az elem a fenykepezogepben.

                       


[Későbbi] [7754-7735] [7734-7715] [7714-7695] [7694-7675] [7674-7655] [7654-7635] [7634-7615] [7614-7595] [7594-7575] [7574-7555] [7554-7535] [7534-7515] [7514-7495] [7494-7475] [7474-7455] [7454-7435] [7434-7415] [7414-7395] [7394-7375] [7374-7355] [7354-7335] [7334-7315] [7314-7295] [7294-7275] [7274-7255] [7254-7235] [7234-7215] [7214-7195] [7194-7175] [7174-7155] [7154-7135] [7134-7115] [7114-7095] [7094-7075] [7074-7055] [7054-7035] [7034-7015] [7014-6995] [6994-6975] [6974-6955] [6954-6935] [6934-6915] [6914-6895] [6894-6875] [6874-6855] [6854-6835] [6834-6815] [6814-6795] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?