E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

georgina Előzmény | 2010.02.25. 17:54 - #7430

Hú,micsoda felhozatal már megint!Gratulálok Pékecskék!


Yldyco Előzmény | 2010.02.25. 16:19 - #7429

Limara!

Köszi ezt a finom Hokkaido-kalács receptet IS. A legfinomabb kalács-tészta amit valaha is kóstoltam.


Yldyco Előzmény | 2010.02.25. 15:20 - #7428

Sziasztok!

Hoztam nektek egy kis friss, foszlós kalácsot:


Maryenne Előzmény | 2010.02.25. 15:01 - #7427

Jó ide jönni! Mindig csoda szép dolgokat lát az ember! Gratulálok pékecskék!


bau Előzmény | 2010.02.25. 10:25 - #7426

Emes!

Én le szoktam a kifliket kenni sütés előtt,hol csak tejjel,néha meg tojással.

Attól függ,mi van kéznél.De csak sima vízzel is át lehet húzni.

Nem sütőzacsiban,és nem is jénaban,hanem csak a sütőlapon sütöm.

A tetején van nagyszemű só. (a fiam azt nem szereti,de mi igen)

 


katiza Előzmény | 2010.02.25. 09:31 - #7425

 Bezsa koszi az otletet a kalacssutessel meg a kiflivel kapcsolatosan. 10 percenkent tudom allitani a sutesi idot, igy en is betudom allitani az 50 percet. Meg csak annyi, hogy milyen szinfokozatra allitod? En a kozepre gondoltam.

A kiflit is kiprobalom valameik reggel.

Emes igazad van,  Szekelyudvarhelyen lakok . Probalkoztam egyszer a  magyar billentyuvel, de nem csak en hasznalom a gepet es ha elfelejtem visszaalitani a billentyuzetet angolra akkor morgas van. Ezert maradok en is az angolnal. Mikor lessz kulon bejaratu gepem akkor majd valtoztatok ezen 


emes Előzmény | 2010.02.25. 08:50 - #7424

Bau! Nagyon szépek a kiflik! Hogy tudod ilyen pirosra sütni őket? Nem zacsiban sültek? Ha én ilyenre sütném a tetejét megégne az alja.

Viki! Bennem is felmerült ez a kérdés. De egyszer egy másik recinél megkérdeztem Limarát, és azt mondta, ha ő vajat ír, az lehet igazi bocitól, és hidrogénezett növényi olajból származó termék is. Én konkrétan Arós margarinnal csináltam. Megnéztem, és ugyan úgy 70% zsírt tartalmaz ez is, mint a Ráma, viszont fele annyiba kerül.

Katiza! Bezsa hibernálásához még annyit modanék, hogy a hűtés idejére be kell húzni a formázott tésztákat egy zacsiba, hogy ne száradjanak ki. Amit persze sütés előtt le kell róla venni, kivéve, ha sütőzacsit húzol rá (én azt szoktam, és mehet röbtön úgy a sütőbe, csak nem minden tepsire, formára fér rá.) A másik, hogy valaki nem vár, hanem a hideg sütőbe rakja a tésztát, és úgy kezdi sütni. Kérdezhetek valamit tőled? Ha nem akarsz, nem kell válaszolni. Te nem Magyarországon élsz? Csak az angol billentyűzetből gondolom.


paariza Előzmény | 2010.02.25. 08:40 - #7423

Köszi Viki , hogy megnézhettük a makói tévét , nagyon kíváncsi voltam Limarára.

Látom nem csak a sütésben vagy profi Limara , további sok sikert kívánok .Ebben az a legjobb hogy a te tevékenységed  mindannyiunkat a konyha sztárjává tesz a családunk és barátaink körében.


bezsa Előzmény | 2010.02.24. 22:57 - #7422

Lányok semmi hizlalót nem kérek csak fogyókúrásat. Mondjuk kiflit salátából.


bezsa Előzmény | 2010.02.24. 22:56 - #7421

KAtiza ha este bedagasztod és megformázod a kiflit. Tepsivel együtt beteszed a hütőbe és reggel kiveszed és egy kicsit hagyod állni úgy 20 percet közben bemelegíted a sütőt akkor, friss kiflivel vagy zsemlével tudod meglepni a családot.

A gépben sült kalácsokat mi úgy szoktuk csinálni, hogy miután a gép megdagasztotta és megformáztuk, beletesszük a kikapcsolt gép üstjében, úgy kelesztjük. Amikor az üst pereme alattvan egy ujjnyira akkor rákapcsoljuk a sütést, mert még nőni fog.

Én úgy 50 percig szoktam sütni, de ha nem elég akkor még sütöm tovább. Az én gépemen ezt meg lehet csinálni. Nem tudom milyen a tied. Csináld úgy, hogy beállítod a sütést és az utolsó 10 percben figyeled és egyszerűen kikapcsolod amikor jónak találod.

Remélem tudtam segíteni.


katiza Előzmény | 2010.02.24. 20:54 - #7420

 Meg van egy kerdesem (  kerdes az rengeteg kering a fejemben ). En mindig arrol almodom, hogy reggelihez friss(meleg) bagettet vagy kiflit egyek. Valaki kozuletek probalt ilyesmit? Vagy tudtok olyan receptet amit le kell fagyasztani, marmint a tesztat . Es csak keljen reggel a sutobe behajitani.


katiza Előzmény | 2010.02.24. 20:44 - #7419

 Elfelejtettem irni, hogy a Hokaido kalacsrol beszelek 


katiza Előzmény | 2010.02.24. 20:43 - #7418

 Koszonom az otletet. Azt hiszem holnap teszek egy probat. Csak az a kerdesem, hogy ha a gepben sutom akkor kb hany percre allitsam a sutest?


viktoria Előzmény | 2010.02.24. 20:11 - #7417

Bocsánat, annyid dumáltam, hogy amiért jöttem, azt meg elfelejtettem.

Limara! és Emes!  milyen vajat tettetek  a Szegedi kiflibe ? Feltétlen vaj kell bele? mert nálunk senki sem eszi a vajat, de ez a kifli megérne egy kis csalást, úgysem vennék észre szerintem, szerintetek?  Csak azért kérdezem, mert tényleg nem eszik a vajat és el ne rontsam. Akármi is lesz, a hétvégén valahogy nekivágok:))


viktoria Előzmény | 2010.02.24. 20:07 - #7416

Sziasztok! Limara! rákattintottam én, na de ha odairta volna valahol a szövegbe (na nem nekünk), hogy KATT A KÉPRE !! akkor minden rendben lett volna. A francba is, de kikeltem magambúúúl :)))  Na mindegy, ittam egy jó nagy pohár hideg vizet, na de akkor is meg úgy is, ma egy pöfögős napom van   majd elmúlik:))

Bau! köszönöm. Csak most kóstoltam meg tegnap óta, hát nem hiába dicsérgette azuram majdnem az utolsó előtti morzsáig

Yldyco! Ugye Húzzzzssssvétra begyújtod a kemencédet?? én szurkolok, hogy jó idő legyen

Nagyzsuzsa! Te pedig már a profizmusoddal leelőzöl teljesen  de nem vagyok ám irigy:))

Emes + Bau kiflije után lehet, hogy már én is előrébb veszem, mint a bagettet?

MessziILDIKÓ meg úgyi akkorákat fog alkotni a hétvégén, hogy már előre "csak" lesni fogok:)) valamit jót találj ki, mert hónaptól nyitva az ablakom. 

Iza! jó les nekem a RigóJancsikád fotó nélkül is csak küggyed máááán :)) Igaz, hogy nincs étvágyam, mert a fahéjas-mézes-zöld-teától már nem is kivánok semmit. Jaj istenem, mi lesz velem, ha lefogyok  maximum rámjön a tavalyi nadigrágom :)))


Yldyco Előzmény | 2010.02.24. 19:16 - #7415

Szia Zsuzsa!

Csináld meg a dagasztás nélküli bagettet és majd mesélj! Hátha én is rászánom magam.

Ha még itt vagy és látod, menj vissza Vikihez, odamásoltam neked a leves linkjét, amit kerestél.


nagyzsuzsa Előzmény | 2010.02.24. 19:09 - #7414

Köszönöm lányok a bátorítást, rám fér, én úgy izgulok amíg sül a kenyér (vagy akármi más). Mindíg elmegyek a sütő előtt és nézegetem (nem nyitom ki!), akkor is ha a vaslábosban van a kenyér.

Emes, nagyon guszták a szegedi kiflik! Addig nézem amíg én is meglepem vele a családom hétvégén...

Iza, nem, ez a diós dagasztott kenyér volt, élesztővel és nyanyával, de 15 órát hagytam kelni, este 5-től reggel 8-ig. azt hiszem ott volt a hiba, hogy a diódarabokat csak reggel tettem bele és akkor már nehéz volt beledolgozni. Alaposan levertem a keveréssel és csak 2 órát kelesztettem újra de az nem volt elég neki, már hozzászokott a többhöz... sajnos nem volt rá időm, hogy várjam amíg újra jó magas lesz, meg voltam híva egy szülinapra.

Na majd legközelebb. Olyan ez mint a szülés, nem szabad programmot csinálni rögtön utána.

Yldyco, te engem ne kísérts a dagasztás nélküli bagettal, mert lehet, hogy egyszer megcsinálom...

Katiza, legközelebb úgy teszem ahogy mondod! Majd megírom, hogy lett-e eredménye.

Ildikó, várom milyen meglepetéssel jössz majd a hétvégén!

 


Limara Előzmény | 2010.02.24. 18:37 - #7413

Viki!

Nagyon aranyos vagy, hogy a védelmedbe vettél, köszönöm! DE ha rákkattintasz a képre, akkor kijön teljes nagyságában, amin rajta van a nevem és a többi felirat is!!


bezsa Előzmény | 2010.02.24. 17:41 - #7412

Katiza!

Limara Hokkaido kalácsát süsd meg gépben. Idemásolom Neked.

limarapeksege.blogspot.com/2008/12/hokkaido-kalcs-csokilencsvel-s-aszalt.html

Itt megtalálod a gépi mennyiséget. Vigyázz ne az első mennyiséget vedd alapul, hanem ami lejjebb van, mert az fér be a kenyérsütőbe. Nagyon finom kalács.


bau Előzmény | 2010.02.24. 17:10 - #7411

Szisztok!

 

Megcsodáltam mindenki szép sütését,végig kóstóltam mindegyiket!

Limara csodás alkotásaira már nincsenek szavak, Viki kenyere egy mese......

Kedvet kaptam én is a kiflisütéshez.

Nálunk a férjem jó sósan szereti,neki készültek a nagyok...

A fiam szezámosan kérte,és csak kicsi méretben..

(így legalább én is ehetek egy kicsit, -és akkor mondhatom is,hogy ettem EGY KIFLIT

Íme


[Későbbi] [7754-7735] [7734-7715] [7714-7695] [7694-7675] [7674-7655] [7654-7635] [7634-7615] [7614-7595] [7594-7575] [7574-7555] [7554-7535] [7534-7515] [7514-7495] [7494-7475] [7474-7455] [7454-7435] [7434-7415] [7414-7395] [7394-7375] [7374-7355] [7354-7335] [7334-7315] [7314-7295] [7294-7275] [7274-7255] [7254-7235] [7234-7215] [7214-7195] [7194-7175] [7174-7155] [7154-7135] [7134-7115] [7114-7095] [7094-7075] [7074-7055] [7054-7035] [7034-7015] [7014-6995] [6994-6975] [6974-6955] [6954-6935] [6934-6915] [6914-6895] [6894-6875] [6874-6855] [6854-6835] [6834-6815] [6814-6795] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?