E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni III. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
Piroska

2008.11.09. 21:34 -

 

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

sumi48 Előzmény | 2009.11.01. 20:12 - #211

Kinyomos linzer koszoru:75dk lisz,35dk zsir,10 dk Ráma, 25 dk porcukor(nekem sok ,én csak 10 dk rakok,csipet só2dl tejföl (szükség szerint elöbb csak fele)1 csomag sütöpor,4 tojás sárgája.Összegyurni és hütöbe tenni 1 orára.Gyorsan sül .200fok 8-10 perc légkeverésen.


paariza Előzmény | 2009.10.27. 08:58 - #205

Zsuzsa itt a félbarna kenyerem receptje : 4 dl langyos víz , 1 kiskanál kristálycukor , 1,7 gr friss élesztő,30 dkg finomliszt , 20 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt , 10 dkg teljes őrlésű rozsliszt , 1 lapos evőkanál só , 2 ml napraforgó olaj , 1 kiskanál ecet , 2 evőkanál zabpehely.

Minezt dagasztás - kelesztés másfél óra programra teszem . Amikor kész , kiveszem és átgyúrom , megformázom.Hideg zsírral vastagon kikent kis ovális  jénaiba teszem.Lespriccelem és ráteszem a kacsasütő jénai tetejét szintén lespriccelve , hogy az alatt keljen tovább.Kb 20 perc kelesztés után bevágom zsilettel és tovább kelesztem amíg mozdításra remegős lesz a tészta.Akkor újra lespriccelem( mindig langyos vízzel spriccelek a kelesztés alatt ) és hideg sütőbe teszem , amit 200 fokra állítok be .A sütő aljába , tálkába vizet öntök.Amikor megsült , hideg vízzel spriccelem le. Zsuzsa ez nagyon egyszerű . Azt javaslom még , hogy a finomlisztet mindig szitáld át , amikor beleteszed a gépbe . A friss élesztőt úgy szoktam beletenni , hogy elkeverem a langyos vízzel és a kenyérsütő üst aljára öntöm a cukorral és a sóval együtt.Az olajat pedig mindig a tetejére öntsd. Ha ezt így készíted biztosan sikerülni fog.Ha valami kérdésed van nyugodtan írd ide , majd benézegetek.

 


barbette Előzmény | 2009.10.27. 08:15 - #204

Kedvenc  vajas pogácsánk

Hozzávalók:

50 dkg liszt    (én most fele kenyér, fele sima lisztet használtam-sztem így puhább)

25 dkg margarin (lágyan)

2 tojás sárgája ( a fehérje mehet a fagyasztóba!)

3 dkg élesztő 1 dl tejben felfuttatva ( 1 mk cukorral)

1 kis pohár tejföl

2 tk. só

Az anyagokból lágy tésztát gyúrunk, előfordul, hogy igényel még egy kis lisztet- majd 20-30 percet letakarva szobahőmérsékleten pihentetjűk.

Kinyújtjuk, feltekerjük, mint a beiglit, a széléről egymásra hajtjuk, és újabb 20-30 percet pihentetjük.

Kinyújtjuk, apró szaggatóval szaggatjuk, formázzuk, tojással lekenjük,és tetszés szerint szórjuk sajttal,vagy szezámmaggal.

Én még kelesztem a tepsin úgy 10-15 percet, amíg melegszik a sütő.  Hagyományos módon sütjük.

Jó étvágyat hozzá!!!

 

 


sumi48 Előzmény | 2009.10.23. 20:19 - #203

KELT KUGLÓF: 50 dk liszt,1 zacskó élesztö,3dl tej,10 dk mazsola,rum,15dk cukor,3 tojás sárgája,10 dk vaj,só,190fok, 35perc,seszkára boritva formában kihüteni.  Bocsi nemtudom ki adta nem irtam fel.


paariza Előzmény | 2009.10.16. 15:21 - #201

Ezt nézzétek ! a desszert.eu.-n találtam

Zöldfűszeres-sajtos buborékkenyér

A tésztához:
7
g szárított porélesztő
1
teáskanál cukor
250
ml meleg víz
750
ml finomliszt (BL55)
1
teáskanál só
2
evőkanál étolaj
50
g olvasztott vaj
1 bögre = (250 ml) reszelt trappista vagy cheddar sajt

A kenéshez, szóráshoz:
0.25
bögre = (65 ml) friss, aprított petrezselyemzöld
0.75
teáskanál szárított kakukkfű
kevés olvasztott vaj
. Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába a sajt és a zöldfűszerek kivételével. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet, kissé ragacsos tésztát dagasztunk. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe.

  1. Mikor megkelt a tészta, kivesszük az üstből, lisztezett asztalon belegyúrjuk a reszelt sajtot, ha ez megvan, akkor kétujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát. Éles késsel felvágjuk kb 40 darabkára, majd egyenként gombóccá virgoljuk őket.

  2. 3. Kivajazunk egy téglalap alakú sütőformát, lerakosgatjuk a gombócokat, pár helyen megsimogatjuk őket olvasztott vajas kenőtollal, megszórjuk a zöldfűszerrel. Mikor Az összes gombóc a tálban van, lekenjük olvasztott vajjal, ismét szórunk rá fűszert.

  3. 4. Előmelegített sütőben, 190-200 C-on kb 40-45 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. Akkor jó, ha a tetejét megkopogtatva, kongó hangot ad a kenyérke. Süteményrácson hűlni hagyjuk.

 

 

 

 


HBKati Előzmény | 2009.10.14. 21:22 - #200

Szőlős gyümülcskrémes (nem tudom az eredeti receptjét,én így szoktam)

8 tojásból piskótát sütünk,amikor kihűl a széleit vékonyan levágjuk és hagyjuk megszáradni,majd elmorzsoljuk.

Krém:

3 csomag vanília pudingból 7,5 dl tejből és 7 dkg cukorból sűrű krémet főzünk, ha csomósodik nem kell megijjedni, később kisimul. A 5 tojásfehérjét 15 dkg cukorral keményre verjük, apránként a vaníliás pudinghoz adjuk és még 1-2 percig főzzük.

A piskótára kenünk egy kis krémet,majd rárakjuk a megmosott szőlőszemeket.Ezután a többi krémet rákenjük,megszórjuk a piskóta levágott széléből készült morzsával és erre is rakunk egy pár szem szőlőt díszítésnak.

A krém Mónitól származik,a maradék tojásfehérje felhasználálsára.Én az arányokon változtattam,mert nem volt szükség annyi krémre.


paariza Előzmény | 2009.10.14. 12:19 - #199

PIROSKA itt a következő cseréptálas recept.Ne tévesszen meg a hasonlóság , ízvilágra teljesen más , mint az előző.

Tepsis kukoricás csirkecombok

4 db csirkecomb

1 dl olaj

1 kk. Grillcsirke fűszersó

1 csipet bors

1 kk. Méz

0.5 dl száraz fehér bor

1 kk. Tabasco

 

Néhány órára pácba reszem a csirke combokat

50 dkg burgonya

2 – 3 vöröshagyma

Cikkekre vágva

20 dkg kukorica

Konzerv is lehet

5 dkg vaj , só , bors

Beáztatott cseréptálba beleszórjuk a zöldség cikkeket és bőrével lefelé rátesszük a csirkecombokat .A vajat rámorzsoljuk.Ha megpuhult a combokat megfordítjuk és az egészet ropogósra sütjük. Közben a megmaradt páclével kenegetjük.

 

 

 


viktoria Előzmény | 2009.10.13. 17:22 - #198

Sziasztok !

Itt a helyesbítés, mert a "főnökasszony" nem ér rá - most süti a csokis kalácsát. hi hi

Mariska Krumplis pogácsája

50 dkg liszt

20 dkg zsír

3 kk só

60 dkg főtt burgonya

1 tojás

3 dkg élesztő

1 dl tej

pici cukor

az élesztöt megfuttatjuk ,a héjában fött krumplit átnyomjuk krumplinyomon,összedolgozzuk.Ujjnyira nyujtjuk,tetejét kicsi bevagdaljuk és a tepsin pihentetjük mig megkel kicsit tetejét tojással lelehet kenni de nemfontos.200fokon kb,20-25 percig sütöm


sumi48 Előzmény | 2009.10.13. 16:16 - #197

 

lányok a krumplis pogibol kimaradt a 3kávéskanál só,elnézést


viktoria Előzmény | 2009.10.12. 23:38 - #196

Mariskám, itt vannak a sárga kockák ---- én kalács-kenyérnek neveztem el, attól függetlenül, hogy cukrot nem tartalmaz, de a gyümölcsök megadták az aromáját

kandirozott ananász és papaja van benne


viktoria Előzmény | 2009.10.12. 18:54 - #195

Nagy-Zsuzsa ---- (állitólag elfuserált) pogácsa-tésztája ---- Kéretik megmondani, mit ronthatott el rajta ?
(szerintem a margarint, vagy a vajat nem morzsolta el a liszttel) - de ez csak egy ötlet, majd beirja Zsuzsa, hogy milyen összetevőkből áll a "galuskája" hi hi hi hi


sumi48 Előzmény | 2009.10.11. 13:52 - #194

VIKI rákattintottam és elkezdett esni a ho a képkeretben a virágra is katt ,az meg ne mistudom milyen hangot ad ,tán csilingel?hát a fülem nemszereti hang


sumi48 Előzmény | 2009.10.11. 13:42 - #193

VIKI itt várok 1 órája hogy megjelenjen valaki a keretben ,meddig várjak?


viktoria Előzmény | 2009.10.11. 00:13 - #192

 



viktoria Előzmény | 2009.10.10. 23:41 - #191

 


Get Your Own Text Effects at SuperPimper.com

viktoria Előzmény | 2009.10.10. 23:04 - #190


viktoria Előzmény | 2009.10.10. 22:22 - #189

Egy kis könnyed francia saláta ?

no meg egy kis birsalma lekvár - fekete szőlővel -- és már bogyó sem kell :)


viktoria Előzmény | 2009.10.10. 22:15 - #188

pita

készül a Gyros

görög joghurt

lehet fogyaztani :)

 


viktoria Előzmény | 2009.10.10. 22:10 - #187

Meghivhatlak Benneteket egy jó kis Székely-káposztára ?

 

egészségetekre :)


Piroska Előzmény | 2009.10.09. 17:55 - #186

Sziasztok!
Parizaa!

Köszönöm szépem a cseréptálas receptet. Jöhet a többi is. :))

Piroska


[378-359] [358-339] [338-319] [318-299] [298-279] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?