Szia Kartika! Köszönöm előre is! Nem megyek kocsival, mert Pesten én elveszek. Még gyalog is, nemogy kocsival. Bezsa a megmondhatója, hogy még a buszmegállóban is elkeveredtem. Remélem Bezsa nem veszi zokon, de ha Ti elvisztek, akkor neki sem kell kerülőt tenni! Az Árpád hídi buszmegálló az én végállomásom. Addig még úgy is sokat fogunk beszélgetni.
Sziasztok! Ha hiszitek, ha nem, ma kolbászt készítettünk a férjemmel. Máár másodszor csináltunk ilyet és elég jó lett. Sajnos füstölni nem tudjuk, így csak sültkolbásznak esszük, de nekünk így is jó. Három ízesítést találtam ki. Az 1- füstöltsajt egy kevés fokhagymával, a 2- bacon és fokhagyma. Ezekbe durvára tört színes borsot is tettem, meg persze sót is. A 3- koriander, mustármag és színes bors durvára törve. Pirospaprika egyikben sem volt, ezek nem igazán magyaros kolbászok. Az igaz, hogy nem diétás étel, de nem is olyan zsíros, mint a bolti! Küldtem képeket Margitnak.
Szavai, a #15536. hozzászólásban nem ezt írtad, ez most jó sorrend, HA a formázás után azonnal a tepsire rakod, és nem mondjuk fél óra múlva emeled át oda. Akkor most hogy is csináltad? (azt nem kérdezem, milyen recept alapján, mert azt már biztos megbeszéltétek Margittal)
Amit msot írtál sorrendet az jó. De Te nem ezt írtad előzőleg. Nem akarok kukacoskodni, de azt írtad, hogy a 2. kelesztés után formáztad és tetted tepsire. Ez már nem jó.
Linbori ! Nálam is ugyanez a helyzet. Én is panellalásban lakom és 26 fok van télen-nyáron. De én bizony 2 napig minimum kint hagyom a kovászt a konyhában. De ahogy gondolod. Egyébként amikor már látod, hogy nem bugyog annyira és már kezd lecsendesedni, nincs sok nagy buborék akkor már beteheted a hűtőbe.
Köszönöm,ezt én is olvastam:) Nálam egyenlőre még nem játszik sokat hogy tél vagy nyár. Még panelban lakunk. Itt a konyhában olyan meleg van,hogy a fűtés le is van kapcsolva:)
Szia Batka!
Köszönöm, hogy te is írtál nekem!
Most már teljesen össze vagyok zavarodva, mert a te írásod meg a Margit írsa alapján , nem igazán értem.Valamit nem értek vagy én értelmezem rosszul a dagasztás és a kelesztés müveleteit.
Én így gondolom a tészta készítését, és ha nem jól értelmezem, akkor javítsatok kí!
-1 alpanyag bekészítése a gépbe
-2 dagasztás
-3 kelesztés
-4 dagasztás
-5 formázás- tepsíre rakva
-6 kelesztés
- 7 sütés
Most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy nektek mi a sorrend!
Köszönöm a segítséget!
Üdv: Kati
Ide másolok neked egy részeltet Margitka kovász készítési tanácsából: "Hogy mennyi idő mindez? Nyáron lehet egy nap, ha nagy hőség van. Télen, főleg, ha egy kicsit hűvös van a konyhában, akár 4-5 nap is lehet, főleg a búzakovásznál. Itt is érvényes, hogy nem az eltelt időt, hanem a kovász állagát kell figyelni és szorgalmasan kevergetni az aktiv fázisában."
Mindenkinek gratulálok akiknek a képeit láttam és sütéseit olvastam, nem tudok neveket felsorolni mert hál Istennek annyian vagytok. Tényleg szép kenyereket, zsömléket láttam, és olvastam. Én is küldtem Margitkának egy hólyagos kenyeret. Ami nagyon finom, de kevésbé szép lett a saját hiba miatt. 1. kicsi volt a jénay, kettő a tető amit rátettem ráragadt és alig tudtam levenni, ezzel megsértettem a kenyeret. De a kenyér finom volt nagyon!
Bezsa, Batka köszi a sok munkát!
Szivesen kuldok Neked is belole BATKA.Nyisd az ablakod... A hetvegen megprobalok par recit beirni a barmibe.Nehogy csalodas erjen benneteket am!-nagyon egyszeru dolgok.
Linbori! De sütöttem. Nem bírtam ki, ezért Limara burgonyapelyhes kenyerét csináltam meg, de ég és a föld a két kenyér. Gondolhatod,hogy az enyém melyik? Valahogy nem lesz magas a kelesztések után sem igazából. Lukacsos, szép ropogós, de a gépi kenyereimhez képest a jénaiak még nem szépek. Hát majd gyakorolok. Bár a fiam azt mondta az előbb, míg ették a kenyeret, hogy neki megfelelne a bolti is. Persze gyorsan rákontráztam, hogy majd lesz ez még szebb is, csak szeretnék gyakorolni, ha lehet! Na mindegy. Holnap sütöm a virslist, látom, a társalgóban már rákérdeztél. Most ért haza a kismenyem, így ma nem akartam neki kezdeni. Most így friss kenyeret ettek szendvicsként. Még a zsömlén is gondolkodom, de hát nem vagyunk olyan sokan, kidobni meg nem akarok semmit.Nelly
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit