Szia BATKA! Huuu, hat koszonom a segitsegedet.Hat egy kicsit megijedtem am, mert nem gondoltam hogy ilyen nagyra"nyujtja ki a nyelvet a garfildom!! hihihi
A medvem azt mondta felrakja nekem, de nem mindig vehetem komolyan tole. Nagyon egyszeru am ez a sutike.Sima cake teszta csak Dr Oetker citrom olajat/egy picit/ citrom es limun hehat is reszeltem bele.Vmikor a Lidlbe vettem egy kis margareta alaku szilikon sutoformat es abban sutottem meg. Teteje cukormaz+kandirozott gyumi+fahajas cuki+Dr Oetker zold ill piros torta diszito cukormaz.Ezt tulajdonkeppen magad is elkeszitheted.Nem igen volt kedvem babralni most vele, inkabb most vettem ezt.Hidd el, nagyon egyszeru, csak legtobbunknek otlet kell hozza. Pssszt! mar irtam rola. En meg nem nottem fel.Talan EZ is belejatszik a tortak ilyeten feldiszitesehez. Haat tegnap ezert egy kicsit"" keson fekudtem.23.30. Hat, ki kellett hulnie es csak utana tudod zomancozni mert ha meleg a teszta lefolyik rola a zomanc.
Ildikó, azt hiszem, sikerült kicsit összébb rántanom a képeket, de még így is látszik. Én amúgy is számítógépen dolgozom, szóval ha néha benézek, amikor kevesebb a dolgom, az nem sok idő. Amit viszont Bezsa csinál, na, az a fárasztó, aprólékos munka!
Hogy NE maradjatok egyedul , itt vagyok En is nektek.Latom, ma nagy a csend.En most jottem haza a dolgibol.Olyan vagyok mint a mosott kaki.Ez a virus ize igen kiakaszt.Nincs lazam stb, de a labaim neha ugyancsak rogyadoznak.NELLYM, kuldenel egykis kontyalavalot.MOST az egyszer felhajtanam.+ c vitamin?
Hogy itt micsoda kenyer es zsomle versenges folyik! Legalabb 1-1-et ha attudnatok loni? Holnap nekiallok kovaszos feherkenyeret sutni. Remelem nem olyan lesz mint egy lapos......
A viragos citrom cake torta nagy siker lett a kislanynal.A szuloknek is tetszettt. Megfuzom az EN morgomedvemet hogy kuldje el Margitnak a fotot rola.
BEZSA es BATKA, hogy vagytok? Birja meg a szemetek ezt a sok computerezest? Minden elismeresem Nektek!
MARGITOM, mit sutsz kis szucs? Hogy van a fiacskad keze?
Kom op!-lanyok.Valami akcio stb.vagy mindenki sutoget biztosan . Hm?
BOCSANAT a nagy terjedelemert, de azt hittem kisebb a kep!!!!
Te bau, Margit egyszer lefotózta a zsemleformázás lépéseit (E.Margit receptjei -> Péksütemények -> ott az első). Nem golyóvá kell formázni a tésztadarabokat: ha alátűröd a részeit, mindig tök sima lesz teteje.
Nálunk ma csokis madeleine és zsemle sült, utóbbi a szokásos kísérleti változat - még talán soha nem csináltam két egyformát. Szóval, fél kiló vegyes liszt (kb. 25 finom, 5 rétes, 20 rozs), kb. deci kefir, kb. 2 dkg vajmaradék, kb. 3 ek tökmagolaj (ettől isteni pirított tökmag illata lett), kis púp krumplipehely, zabpehely (sok), só, cukor, petrezselyemzöld, lenmagpehely, kapor, tej. A sok barna lisztet tartalmazókba is jó a kapor, erre pár hete jöttem rá. Remélem, semmit nem felejtettem ki.
Hogy ti miket tudtok!! Nagyon jó ötlet tortaformába kenyeret sütni. Hogy ez nekem még nem jutott eszembe!
Mondjuk hiába is, még mindíg nem sütök sütőben kenyeret. Maradok a gépi sütésnél. Mióta kovásszal sütöm a kenyereket, azóta nincs is elrontott kenyér.
Biztos emlékeztek, hogy dicsértem eleinte a gyors programon sütött kenyeret. Most csináltam egyet megint, próbaképpen. ÖSSZE SEM LEHET HASONLÍTANI. ITT ÜNNEPÉLYESEN ILYELENTEM, HOGY A GYORS PROGRAMON SÜTÖTT VALAMI, NEM IS KENYÉR.
Köszönöm mindenkinek, hogy segítettetek, nektek is köszönhetem, hogy ilyem finom kenyeret tudok sütni.
Köszönöm.
Margitka: olvastam, amit a megyes kalácsról írtál, ki fogom próbálni, és akkor majd megírom, hogy milyen. Tegnap nem jutott rá idő, ma pedig közkívánatra lángost fogok sütni.
Most megyek, nagyon el vagyok havazva. Puszi mindenkinek: Vkati
Szavai, én csak Margit és a te leírásodat olvastam, amiben rövidítve ez áll:
1. 20 p dagasztás
2. 20-30 p kelés
3. dagasztás
4. 1 ó kelesztés
5. formázás
6. sütés
A sütés előtt tehát nem kelesztettél, vagy csak kihagytad a leírásból? Ha valóban így csináltad, az nem jó. (Ha csak a leírásból hagytad ki, akkor meg Margitnak van igaza, hogy háromszor keleszted.) A 3. lépés az átgyúrás (dagasztás) ÉS a formázás, az után kell kb. egy órát keleszteni, és aztán sütni. A sütést nem lehet rögtön a formázás után kezdeni.
Szia Margit!
Sajnos nem jól értetted- lehet én nem fogalmaztam jól!
Leírom, hogy csináltam.
Belerakatam az alapanyagokat, majd elindítotam a gépet ami 5 perc után elkezd dagasztani.
Hagytam 20 percig dolgozni, majd mikor leállt akkor kikapcsoltam, és hagytam 20 percet kelni.
Na ez az idő nem lett 20 perc hanem egy kicsit több 30 perc körül, és ezután vissza raktam újból dagasztani. Nos ez első dagasztás után mikor hagytam kelni akkor nem jött fel még olyan nagyon a tészta.Mikor letelt a második dagasztási idő akkor megint kikapcsoltam a gépet és nem vettem kí most hanem hagytam bene kelni.Amikor eltelt egy óra akkor kívettem, és megformáztam , megkentem vízestojással és előmelegített sütöbe megsütöttem. Az előzőeknél az volt a különbség, hogy nem a gépben hagytam kelni hanem a tepsín.
Délután küldöm a képet róla!
Egyébként ez most egy fokkal azért jobban sikerült, de nem tőkéletes!
Várom válaszodat!
Üdv: Kati
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit