E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Berkenye Előzmény | 2007.02.08. 16:03 - #15494

Köszönöm Batka az útbaigazítást.

EmMargit Előzmény | 2007.02.08. 14:58 - #15493

Szia Limara!

Tényleg hatalmas lett a kenyered és persze gyönyörű. Gratulálok


EmMargit Előzmény | 2007.02.08. 14:56 - #15492

Szia Kati!

Eredetileg ez a kifli volt az alapreceptem:

Kifli vagy sajtos kifli

Ebből aztán sok mindent csináltam, többek között ezt is:

Virslis buci

Sok sikert hozzá, ha kipróbálod, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2007.02.08. 14:48 - #15491

Sziasztok!

A kenyeret nem recept alapján csináltam, csak beledobáltam a hozzávalókat a gépbe. Persze mint minden Margitka kenyere alapján készült. Mondom sorban: 1,5 tk só, pici aszkorbin, 1 tk. sikér, 2 csapott ek. burg.pehely,10 dkg kovász, 2,6 dl víz (+,- kovásztól függően),15 dkg fehér tönkölyliszt, 35 dkg Bl 80, 1 tk cukor, 1 dkg élesztő. Elindítottam a gépet, majd 10 perc után kikapcsoltam és újra indítottam, hogy 30 percig dagasszon, de ez nem fontos, elég a 20 perc is. Mikor újra indult, akkor tettem hozzá 2 ek. olajat, mostanában így szoktam, valahogy jobb lesz tőle a tészta, ha a zsiradékot nem rögtön az elején teszem bele. Gépben duplájára dagasztottam, majd formázás után ment a jénaiba, de mivel egy icipicit lágy lett a tészta, oldalát kitámasztottam egy doboz tejjel. 30 perc után bevágtam, majd újabb 10 perc után elindítottam a sütést, a tejet persze elvettem mellőle.

Most kicsit lassabb a portál mint délelőtt.

Szép napot!


Batka Előzmény | 2007.02.08. 13:50 - #15490

Oké, be is másoltam a helyére. A névnek nincs története sajnos :) ez jutott eszembe.

szavai Előzmény | 2007.02.08. 13:45 - #15489

Szia limara! Gratulálók a kenyeredhez, nagyon guszta! Ügyi vagy! Kinek a receptje alapján csináltad aburg. kenyeret? Szép napot! Üdv: Kati

EmMargit Előzmény | 2007.02.08. 13:42 - #15488

Szia Nelly!

Nekem a fagyasztóban van mindig ilyen virlsim, hoztam neked képet róla:

mini virslik mini virslik

Az Auchanban szoktam venni, de szerintem sokfelé lehet ilyet kapni. Üdv, Margit

 


szavai Előzmény | 2007.02.08. 13:34 - #15487

Szia Iriszi! Én is olvastam, hogy azért kell kétszer keleszteni ,csak tudod már elkeseredésemben nem tudok mire gondoloni, hogy nekem miért nem sikerülnek a tészták. Ha a gépben sütök kenyeret az mindig jó szokott lenni, de ha a sütöben akarok csinálni valamit az nem akar össze jönni sehogyan sem! Csak jár az agyam, hogy mit is kéne változtatni a mi segítene esetleg. De egyenlőre nincs eredmény. Jó nézni, hogy valakinek milyen szép kenyereket sikrül sütni- és mindig arra gondolok nekem valyon mikor lesz ilyen? Köszönöm a tanácsodat! Üdv. Kati

Gabye Előzmény | 2007.02.08. 12:23 - #15486

Nem felejtettem el Batka.....De azért köszi, hogy szóltál!! (Már akartam kérdezni, miért vagy Te Batka?? Csak nem a meséből??)

Szóval Dunaújvárosban a Szórád Márton úton a Skálával szembeni buszmegálló megett nyílt egy biobolt..Voltam bent párszor, jól ellátottak minden féle termékkel, eddig csak rizskeményítőt nem találtam náluk, minden mást igen.


Limara Előzmény | 2007.02.08. 11:44 - #15485

Sziasztok kislányok!

Ma gurg. kenyeret sütöttem szokás szerint jénaiban, 50 dkg lisztből. Csak azért hozok róla képet, mert ilyen nagy még soha nem lett a kenyerem, pedig mindent úgy csináltam, mint máskor szoktam. Úgy látszik ideálisak voltak a körülmények, és még csak nem is kelesztettem túl! 

   http://limara.xfree.hu/49445

Legyen szép a napotok, üdv


iriszi Előzmény | 2007.02.08. 11:43 - #15484

Szavai!Olvastam egy kenyeres könyvbe azért kell dagasztás,kelés után ujra dagasztani,hogy újra betudjon indulni az élesztő .Én is sajnáltam a szépen megkelt tésztát kilapitani de ettől kell meg 2.szora olyan nagyra.

szavai Előzmény | 2007.02.08. 11:17 - #15483

Szia Margit! Köszönöm, hogy válaszoltál. Én nem melegítettem meg a tűzhelyet, csak ráraktam alapjára és letakarva hagytam kelni. Egy kocka élesztőt használtam hozzá. A tészta minőségét úgy értettem, hogy nem lett olyan könnyű és puha se a belseje se a külsö része. Az előzőek azok könnyű és puhák voltak, csak nem lettek magasak. A mostaniaknak pedig sűsűbb lett a tésztája és a külseje meg kemény lett. A tészta az egy nagyon picit ragadt de tényleg csak éppen, hogy. Az, hogy a tészta szét esett vagy nem hát erre nem tudok konkrétan válaszolni, mert ezt nem figyeltem meg. Ugyan is amikor kivettem a gépből akkor lemértem a tésztát, és lisztezet tálcára raktam, így csípegettem belőle a gombocókat. Így nem tudom igazán, hogy szétesett-e volna. Szerinted megpróbáljam úgy csinálni, hogy hagyjam a gépben megkelni és utána tegyem rögtön tepsíre és be a sütöbe? Vagy csak egyszer dagasszam meg, mert ha másodszor csinálja a gép akkor mindig össze esik nekem a tészta, hol ott már olyan szépen kezd kelni! Várom válaszodat! Üdv: Kati

emes Előzmény | 2007.02.08. 11:00 - #15482

Halihó!

Egy kicsit nam jövök(csak 1 napot nem voltam) És meglepetés hegyek várnak!

Milyen jó minden újítás, és csak két dolgot tudok mondani: Köszönjük!!!

És: ÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!

Tegnap sütöttem én is egy fokhagymás sajtos kenyeret. Én Bundik hólyagosát alakítottam át. Lecseréltem a teljes adag sót fokhagymasóra(nincs benne tartósító) és raktam bele 15 deka házisajtot reszelve. És képzeljétek még burgonyapelyhet is! De lehet, hogy most kihagyhattam volna a sajt miatt. Jó puha tésztája lett. Ebből olyan igazi finom, egészségtelen fehér kenyér lett. De nem érdekelt, mert olyan, de olyan finom lett, hogy nem is bírtam megállni, ebéd előtt, közben és után is benyomtam 1-1 szeletet belőle.

Limara! ezt a fonást nagyon köszönöm! Még sokszor meg kell nézzem, hogy begyakoroljam én is olyan gyorsra, ahogy neked megy. Pedig olyan egyszerűnek látszik, de nem az! Nagyon profi vagy!

Magamhoz hűen:

Tsók: Emes
 
 

Batka Előzmény | 2007.02.08. 10:14 - #15481

Gabye, majd ne felejtsd a biobolt ajánlatodat, oké? Beírtam egy felhívást a listába, hogy legközelebb már ne kelljen külön megkérdeznie senkinek.

Limara Előzmény | 2007.02.08. 08:19 - #15480

Bau! Gyönyörűek a croissanjaid, gratulálok!

Limara Előzmény | 2007.02.08. 08:12 - #15479

Jó reggelt pékecskék!

Margitka, Batka, Bezsa! Ezer köszönet nektek, sokkal gyorsabb lett az oldal! Köszönöm, hogy kitetted a videót ide is, bár én épp ki akartam törölni, de végülis örülök neki!

Margitka! Ha mindannyiunknak ilyen lenne az "elrontott" kenyere, hát bizony örömünkben a fenekünket vernénk a földhöz, már bocsánat!

Legyen nagyon szép a napotok, üdv!
 

EmMargit Előzmény | 2007.02.08. 02:26 - #15478

Sziasztok!

Még gyorsan megmutatom mit sütöttem este:

Muffinzsömle, most dupla méretben készült:

óriás muffinzsömlék óriás muffinzsömlék

És az elrontott kenyerem, amit végül sikerült megmentenem az újrakelesztéssel. Ez a 2 kg-os fehér kenyérnek a receptje, most a gépben készült, így 1 kg-os lett.

1 kg-os, most gépben 1 kg-os, most gépben

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit

 


EmMargit Előzmény | 2007.02.08. 00:00 - #15477

Sziasztok!

Kicsit nézelődtem és pakolászgattam még, így pl. kitöröltem azt a (mára használhatatlan) video modult, amit annak idején a G-Portál adott, de hamar el is vették, már nem lehet ide, az oldalra videókat feltölteni.

Erről viszont eszembe jutott valami jó ötlet, legalábbis szerintem az. Balra, a menüben meg is találjátok, nagyon frappánsan    a "Videók" nevet adtam neki

Arra gondoltam, hogy Limara videója a kalács fonásáról, kiváló kezdete lehetne egy ilyen technikai segítséget adó, bemutató videótárnak.

Limara! Utólagos engedelmedet szeretném kérni, hogy a videód szerepelhessen ebben a leendő gyűjteményben, és elnézésedet kérem, hogy ezt nem előre kérdeztem meg.
Az az igazság, hogy most úgy belemerültem a "háttérmunkába", hogy szerettem volna egy lendülettel megcsinálni ezt is, ha már eszembe jutott.

Ha tetszik mindenkinek az ötlet, akkor sok szeretettel várok hasonló linkeket, bemutatókat, mindenféle - a kenyér, péksütemény és kalácskészítéssel kapcsolatos - fortélyokról. Esetleg egy-egy bonyolultabb süti elkészítése is elfér a kenyérkék között

Na, megyek visszabújok hátra, hátha kitalálok még valamit. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.02.07. 23:43 - #15476

Szia Szavai Kati!

A sütőn én úgy szoktam keleszteni, hogy alágyújtom takarékon a gázt, ez nekem felmelegíti az egész környezetét.

Az mit jelent, hogy a tészta minősége nem volt olyan, mint az előző alkalmakkor?

Ha most mindkét tésztád teljesen keletlen maradt, akkor nem lehet, hogy az élesztőd a hibás? Egy kocka élesztőből (vagy egyszerre vett élesztőkből) csináltad a két tésztát?

Amikor a tésztát kiveszed a gépből, nem ragad? Amikor kiborítod, akkor a kupac tészta ellapul vagy megáll, ahogy kiborult?

Várom válaszaidat. A mai két sikertelenre nem igazán tudok mást kitalálni, mint az élesztőhibát, de ennek a tésztának sikerülnie kell, ha jó az élesztő. Én is sokszor megsütöttem már, de tudomásom szerint mások is nagyon sokan megsütötték már, szintén sikerrel. Üdv, Margit


bezsa Előzmény | 2007.02.07. 23:40 - #15475

sleepin.gifValahogy most így érzem magam. Elköszönök.Sziasztok.

Margit és Batka mégegyszer csak gratulálni tudok a közös munkához.


[Későbbi] [15914-15895] [15894-15875] [15874-15855] [15854-15835] [15834-15815] [15814-15795] [15794-15775] [15774-15755] [15754-15735] [15734-15715] [15714-15695] [15694-15675] [15674-15655] [15654-15635] [15634-15615] [15614-15595] [15594-15575] [15574-15555] [15554-15535] [15534-15515] [15514-15495] [15494-15475] [15474-15455] [15454-15435] [15434-15415] [15414-15395] [15394-15375] [15374-15355] [15354-15335] [15334-15315] [15314-15295] [15294-15275] [15274-15255] [15254-15235] [15234-15215] [15214-15195] [15194-15175] [15174-15155] [15154-15135] [15134-15115] [15114-15095] [15094-15075] [15074-15055] [15054-15035] [15034-15015] [15014-14995] [14994-14975] [14974-14955] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?