Ide is leírom,hogy szupi lett a tempó,köszönöm(jük).
Megint nagyon szépeket sütöttetek. Én meg csak irigykedek mert nálunk ma csak fehér kenyér készült. Ill a maradék lángostészta kisütésre került délben mert főzni nem volt időm.:(
Batka! Köszönöm a munkádat és a bemutatást is. Ennél szebben és szakszerűbben nem tudtam volna én sem leírni
Remélem mindenkinek tényleg megelégedésére szolgál ez a változás. A vigyorik elérhetősége így könnyű maradt, az oldalváltások pedig sokkal gyorsabbak lettek.
Ami még változás, hogy Batka bemutatkozását is kitettem az enyém elé - ej, ej Batka - most alatta találjátok, mert Batka átrakta.
Mást nem is írnék most, a többi változásról is szólni fogunk, amikor aktuális lesz. További szép estét mindenkinek, üdv, Margit
EZT nem hiszem el!!!!! Tényleg attól gyorsabb az oldalak váltása, hogy a smilekat átrendeztétek? Mit csináltatok? Mintha nem is ugyan ott járnék. Azért jöttem át a Mozzillára, hogy megnézzem, itt is úgy müködik-e, mint az Expl.-en. És, igen. BEZSA--BATKA amit csináltatok az csuda klassz! Olyan recepteket találtam, amiről eddig nem is tudtam, hogy vannak. Tényleg jó lenne, ha több kép lenne a receptek alatt, de így is fantasztikus az összeállítás! KÖSZÖNET nektek!!
Elsősorban az oldal sebessége. Úgy vettük észre, a
hangulatjelek jelentősen lelassítják az oldalak lehívását, mert minden lap
lehívásakor újratöltődnek. Ezt megakadályozandó külön oldalra tettük őket, hogy
csak saját kérésre nyíljon meg, új ablakban. A beillesztésük ettől függetlenül
ugyanígy történik, mint eddig. Célszerű nyitva hagyni a másik ablakot, így csak
egyszer kell kivárni a betöltődés végét. A régi vigyorik megtalálhatók a Smile
linkre kattintva.
Bővültünk még egy kezdetleges technikai segédlettel is (folyamatban...), ez a
bal oldalon, a Menüben olvasható. Ez segítséget nyújt (majd) az
internetes képtár létrehozásához, de főleg a haladó szellemű
böngészőhasználók forgathatják
majd haszonnal. Ezzel kapcsolatban kötelező olvasmány a 15445.
hozzászólás.
A további változások között várható a receptek kategóriák szerinti
szétválogatásának megszüntetése. Ehelyett majd kikerül egy link, ahol az
eddigi gyűjtemények megtalálhatóak lesznek nyomtatható és böngészhető
formában egyaránt. Ez a lépés nem jelenti azt, hogy az új recepteket
ezentúl nem lehet kategóriák szerinti bontásban megtalálni - feltéve, hogy
valaki társadalmi munkában elvégzi a receptek szortírozását. Ezt jelenleg Bezsa
vállalta magára, kitartó munkájának eddigi gyümölcse már megtalálható a leendő
tárhelyen: http://hazipek.uw.hu/ Amíg
ez a link nem kerül ki az oldalra, a nevemre kattintva elérhető, de ha
beteszitek a kedvencekbe, nem fogjátok elfelejteni.
Azt hiszem, ennyi. Továbbra is várjuk építő jellegű ötleteiteket.
Hat, megint etvagygerjeszto dolgokat varazsoltatok!NELLYM, figyelni fogom a postat.NAGYON koszonom!! Mivel halalhatom meg neked? DE tenyleg!! Az En "kodexem"Nellym igy van: edes sutik, sosak, kalacsok, kenyerek, es kajas recik. Ezeket kulon fejlec alatt tartom.Nekem NINCS abc-s sorrendbe. En ha csak tehetem, fotoval printelek ki mindent. Igy jobban visszaemlekszem es gyorsabb a kikereses. Ja! minden egyes reci utan Nekem van egy keveske hely jegyzetelni.En ha megsutottem vmelyik recit amit meg nem ismertem ill. keszitettem utana irok egy rovid megjegyzest.Pl hogy izlett, viz, cukor stb esetleg extraba legkozelebbi sutesnel. MINDENKINEK mas a szajize, ezert ha pl nekem sosan izlik vmi nem biztos hogy Neked ugyanannyi soval stb kell enned ill. keszitened. A recikhez mindig odairom en a szerzot"" Pl: Limara, stb NA ezert szoktam visszirni es kacsokat puszilni ha nagyon izlik am! hihihi
Hat, ma nem maradok fent sokaig, mert engem is kerulget mar a "debla". Ugy jottem haza mintha jol osszevertek volna es oltari faradtan.Biztos a munkatarsaktol kaptam el vmit. Hetvegen forraltbor kurazas ES meg finom is.hihi
Nagyon szervezkedtek itt a NET-en. Batka es Bezsa, ez oltari nagy munka! Birjatok meg cernaval?
Van egy buta kerdesem: Tk buzalisztbol is lehet kovaszt kesziteni?
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, a balsikerű sütést sajnálom. Nekem a nagy szerkesztésben egy kenyerem kelt túl a gépben, de visszahúztam a tésztát, most újra kel. Hogy lesz-e belőle valami, azt még nem tudom
Földkörüli pályán Ildiko néhány kevéssé sikerült sütése kering, ha melléjük küldöd a tiedet, legalább nem unatkoznak
Megyek a sülő zsömléimet megnézni, hogy hasonló sorsra jussanak.Üdv, Margit
Elisabeth, a fructosum az fruktóz, vagyis gyümölcscukor. Azt hiszem, a cukrosok jobban tolerálják, mert lassabban emeli a vércukorszintet, mint a szőlő- vagy répacukor, de ettől még cukor! A mézben is sok van belőle.
Szerintem úgy tudsz meggyel kalácsot sütni, ha kiveszed a gépből a kész tésztát, kinyújtod, megszórod a meggyel, feltekered és valamilyen formára igazítva megsütöd. A gépbe szerintem nem tudod a meggyet beletenni, mert összetöri a lapát.
A kovász-élesztő témához még nem tudtam írni, megpróbálok most. A gépi kenyérhez, inaktív, tehát hűtőből elővett élesztőt nyugotan tehetsz 2-3-4 evőkanálnyit, és az élesztőt csak egy egész minimálisan kell csökkenteni.
Sziasztok!
Ma megírtam a betmutatkozásomat, de a számítógépben az internet úgy döntött, hogy elszáll.
Estére meg átmentem kis elefántba, (nehezen tanul, könnyen felejt.) Nem jövök rá, hogyan csináltam. Még csak 3 hónapja van internetünk. Nagyon kezdő vagyok.
Legyetek szívesek felvilágosítani.
Margitka, van már két receptem a korpáskenyérrel kapcsolatban. Az egyikben víz van, a másikban tejpor. Mindkettőben van cukor. Cukrostársamtól kaptam az infót, hogy a háziorvos havonta 1 kg "FRUCTOSUM"-ot felírhat, ez olyan majdnem mint a porcukor, ezzel lehet sütni. Azt nem tudom, hogy mennyire inzulinfüggő. Ezt úgy értem, hogy lehet, hogy annak többe kerül, aki diétán, vagy gyógyszeres kezelésben részesül. Fel is irattam, ma sütöttem a sógornőm által kapott Bólyi túrós helyett mákosat ezzel a cukorpótlóval. A kis családomnak is ízlik. Nagyon finom. Nem is tudom mikor sütöttem magamnak utoljára, de csak akkor még a folyékony édesítővel csináltam, nem volt jó.
Szívesen leírnék recepteket, de nem tudom hogy hogyan kell, persze nem sajátokat, mivel nincs.
Én még nem vagyok ezen a szinten. Remélem majd csak belejövök. Előre is köszi. Elisabeth
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit