E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Bundik Előzmény | 2007.02.07. 09:21 - #15414

A zsemle és kifli kérdés még nekem is megoldatlan. Nem igazán találtam még olyan receptet, ami a fogamra való. Limara sparos bagettjét sütöttem meg legutóbb. Azt hiszem ezt fogom még variálgatni, különböző lisztekkel kipróbálni. Ez egy nagyon klassz recept, és szerintem zsemléhez és kiflihez is jó.

Bundik Előzmény | 2007.02.07. 09:13 - #15413

Vargakati! Bár ahogy most visszaolvastam a hozzászólásomat, rájöttem, hogy ez inkább a sütőben sültre igaz. A gépi kenyérhez kb 1/4 élesztő kell, és ebből már nehéz lecsalni 1 dkg-t. Próbáld meg 1/5-1/6 élesztővel, és 1-2 evőkanál kovásszal

iriszi Előzmény | 2007.02.07. 09:10 - #15412

Szerintem keres egy receptet és az arányokból számold át,de vedd figyelembe túl ne keljen.Szerintem a kovásszal jobban kell és gépi kenyérnél elég ciki ha kikell a formából.Múltkor én is arra keltem a kaslácsom már az ablakon dörömbölt.Nem is az a baj,hogy ettöl kicsit beesik a teteje tovább kell sütni,hogy nemaradjon nyers a közepe és ezt nem minden gép engedi melegen.

Bundik Előzmény | 2007.02.07. 09:09 - #15411

Sziasztok!

Minden ügyes kis péknek gratulálok! Annak külön örülök, hogy már Ildikótól is láthattam képeket. Csodálatosak!

Az elmúlt napokban nem nagyon sütögettem, csak a napi kenyérkéimet. Többre most nincs időm. Talán majd a hétvégén.

Szia Vargakati! Gépben én is 50 dkg lisztől sütök kenyeret. A kovász mennyiségét nehéz megmondani, mert az a kovász állagától is függ. Ha aktív, akkor jóval kevesebb kell bele. Próbáld apránként növelni. Margit szerint 10 dkg kovász=1 dkg élesztő. Tehát ha 10 dkg kovászt raksz bele, akkor 1 dkg élesztővel kevesebb kell, mint amit egyébként 50 dkg liszthez szoktál rakni


vargakati Előzmény | 2007.02.07. 09:03 - #15410

Sziasztok!!

Hogy ti miket tudtok???? Hát ezek csodásak. Bezzeg én... Még én még égy rendes zsemlét sem tudok sütni. A kifliről nem is beszélve. Az okát ne tudom, vagyis tudom, de ezen nem segíthetek. A sütömmel van a gond. Na mindegy.

És akkor a nap híre: Sütöttem kovászos kenyeret. Csak próbaképpen, kb 1 kanállal tettem a liszthez, és plusz az élesztőt. De ez klasszisokkal jobb mint a csak élesztős kenyér.

Azt azért szeretném tudni, hogy is adagoljam? Gépben sütöm a kenyeret, és max. 50 dkg liszt mehet a gébe.

Ha valaki erre jár megmondaná nekem, hogy ehhez a mennyiségű liszthez mennyi kovász mehet, és akkor mennyi élesztő kell még mellé???

Előre is köszi a segítséget. Puszi mindenkinek: Vkati


szavai Előzmény | 2007.02.07. 08:15 - #15409

Szia Margit! Én sem tudom mi lehe az oka, hogy nem akar sikerülni. De már ezt kezdem megszokni, mert a kalácssal is mennyit kínlodtam mire össze jött. A zsemlét úgy csináltam, alulra tettem a folyadékot a tetejére raktam a szílárd anyagokat. A hozzávalókból ennyit tettem bele: -450 g. liszt -1 dl tej - 1 dl kefir - 2,5 g élsztő ( Budafoki ) - 1,5 kk. cukor -1,5 kk. só -késhegyni aszkórbinsav -1 e. tojás -5 dkg vaj Ezt én a gyors programon dagasztóttam, mert ott van a gépen egyedűl amikor 20 percig dagaszt. Az idő leteltével hagytam kelni kb. 20 percig- ez van úgy, hogy egy kicsit több, mert a lányom miatt nem tudom mindig pontosan betartani az időt. Majd vissza kapcsoltam újra 20 perc dagasztásra, és mikor letelt akkor kivettem és megformázva gombocókat csináltam, és tepsíre raktam kelni. Az elsőt azt úgy hagytam kelni ahogy te szoktad nem tettem be a sütöbe, hanem a tűzhelyen hagytam letakarva kelni egy órát. Ez nekem nem kelt meg, így egy 2 percre 50 fokon felmelegítettem a sütöt és betettem, gondoltam hátha segít rajta, de tévedtem, mert semmi eredmény nem lett. Ebbe az volt az érdekes, hogy a tészta mínősége sem volt olyan, mínt az előző három alkalommal. Pedig mindent úgy csináltam és ugyan azt raktam bele, de miért nem lett jó- hát nem tudom! A második sütésemmel is ugyan úgy jártam csak itt annyit változtattam rajta, mert te tanácsoltad, hogy tegyek bele egy kicsivel kevesebb tejet. Én 100ml helyett kb. 80 ml- t raktam bele - itt viszont sikerült pontosan betartanom az időt is még sem lett hatásos. Ennél az adagnál viszont a sütöt bemelegítettem kb. 4 percre 50 fokon.Nem lett túl meleg az biztos, nem mertem nagyon felmelegíteni. Remélem sikerült leírnom mindent- ha valamit kihagytam volna akkor írjál légy szíves! Segítségedet előre is köszönöm! Üdv: Kati

EmMargit Előzmény | 2007.02.07. 01:57 - #15408

Sziasztok!

Írtam a találkozós-ba, megkérlek benneteket, hogy olvassátok el!

Aki szeretne jönni és még nem jelentkezett, szóljon, írjon szintén a találkozós fórumban.

Várom a jelzéseiteket, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2007.02.06. 23:27 - #15407

Lányok ne csináljátok ezt. Nem győzök visszaolvasni és gyönyörködni!

Ildikó micsoda csodás dolgokat gyüjtöttél össze, gratulálok. A bomba alakűú tortát én is szoktam csinálni nagyon jó, szeretjük, főleg a mandarinos krém változattal.
Libori neked a lángoshoz gratulálok, Mogyit üdvözlöm a köztünk, és mindenki aki remekelt dolgozott a sütnivalójával:
Majd leesek az asztal mellől, majd leragad a szemem, de sül a kenyerem, meg kell várni.

EmMargit Előzmény | 2007.02.06. 23:25 - #15406

Szia Zsófi

Kellett     


zsofi Előzmény | 2007.02.06. 23:21 - #15405

Sziasztok!

Julika, nagyon aranyos vagy, még nem sütöttem meg, mert nem kaptam tk búzalisztet a környéken, pedig három üzletbe is elrángattam szegény kis "húszhónaposomat". Ahogy lesz hozzá lisztem (unszolom a párom, hogy vegyen valahol, neki nem telne sokból) azonnal kipróbálom.

Kezdek maximalista lenni. Eleinte teljesen elégedett voltam a sima gépi programmal sütött kenyereimmel, majd hatásotokra elkezdtem (na nem sütőben sütni :)) variálni a programokkal, hogy közelítsen az itt tanult ideálishoz. Ma nem voltam itthon, csak bedobáltam a gépbe a hozzávalókat és mire kész lett addigra értem haza. Hát ha én "vezénylem" a gépet magasabb lesz a kenyér és ezt kis családom is megjegyezte! Kellett nekem idetévedni !


majorkaj Előzmény | 2007.02.06. 21:47 - #15404

Sziasztok !

Hát, én sem tudtam elképzelni mi ez a képtár itt rögtön az általánosban. De Ildikó igazán gratulálok a sok szép remekművedhez. Nagyon ügyes vagy. Nagyon izgatja a fantáziámat az a csokoládés gyümölcsös bomba torta (nem tudom most a nevét pontosan) és a Pressburgi kalács.

Zsófi ! Kérdezted a muffint, hogy milyen lisztből készítsd. Nem tudom megcsináltade ma. De én mindig csak teljeskiörlésű búzalisztből készítettem eddig. Nem tettem hozzá sima lisztet. És nagyon finom volt, még mindenkinek ízlett.

Linbori ! Klassz lett a kalácsod. Bizti finom lett a Nutellával.

Irirszi ! Érdekesek a tortáid nagyon.


n.a. Előzmény | 2007.02.06. 21:29 - #15403

Elkészült a kalácsom,a kóstoló is megvolt. nagy sikerrel:)

Margitka nyitott csíkos kalácsát variáltam meg annyival,hogy a lapok között megkentem nutellával. Nem rontotta el

Annyi szépséghibája lett,hogy sajna elfogyott a tojás és a tetejét nem tudtam megkenni. Ezért az matt lett:(

nyitott csíkos kalács nutellával megvágva szelet


ILDIKO Előzmény | 2007.02.06. 20:36 - #15402

Most latom csak jool elirtam az elozoben! Pszichot szttem volna irni.

ILDIKO Előzmény | 2007.02.06. 20:35 - #15401

Bocsi IRISZI!

Mennem kellett a ferjemnek segiteni a radiatort legteleniteni.

Jot kuncogtam a szike ugyon, mert azt gondoltam megint szaporodtunk egy EU. dolgozoval itt. En is az voltam.No, szoval csak ezert.Csuda jo vagy csakazaert is! Az elso haztartasi-konyhai sebesznek nevezlek ki! Gyonyoru lett ez a "Plasztikazas"a kenyerkevel.


iriszi Előzmény | 2007.02.06. 19:38 - #15400

Köszönöm Limara.

Ildiko ez nemsebész szike.Letörhetö pengék vannak egymás után egy tokban.Vágni szoktam vele papirt.HTB vagyok föálású anyuka,meg még sok más


ILDIKO Előzmény | 2007.02.06. 19:33 - #15399

IRSZI, akkor ez "PSZOCHO-kenyer!!hihi Mondd, mi a TE foglalkozasod? Sebesz vagy hogy szikevel dolgozol a konyhaba, v. mutos a szakmad.? EZ egy nagyon klassz otlet!  Sztem aprora vagott olajbogyos "Tapanadet"is rakhatsz kozeje ill. megszorni vele.

LIMARAM, nagyon szep ez a kenyer!!

Lanyok, amint irtam, pizzat keszitettem egy jo adag buzakovasz es eleszto variaciojabol. ISTENI lett!! Ugyanis imadjuk az Amerikai pizza tipust. Ennek az alapja vastagabb , puha, ugyanakkor megis ropogos ill. rosszanos. MARGITOM koszonom MEGINT Neked, mivel a Te recepted alapjan keszult. Ez olyan lesz nalunk mint az "Onedin"szeria. Mindig ismeteljuk.hihi

Lanykak, mit keszitetek? ES hogy telt a napotok? Milyen ido van otthon?

Most megyek a vasalodeszkamon szorfolni.Visszajovok meg. Puszi!


Limara Előzmény | 2007.02.06. 19:31 - #15398

Nagyon szépek, gratulálok!

iriszi Előzmény | 2007.02.06. 19:26 - #15397

Megmutatok nektek pár régebbi tortám. Hellovin sütötök torta

 Benji muffin tortája

 Saját 30.szülinapi gesztenye tortám


iriszi Előzmény | 2007.02.06. 18:47 - #15396

Limara nagyon guszta.Megyek kádból menteni..

iriszi Előzmény | 2007.02.06. 18:46 - #15395

Ildikó az öntletet másoltam Margitka Burgonyás kenyeréről.Csigavonal középen elkeztem vágni szikével körbe-körbe a jénait forgatva szorosan ennyire szét keltek a csikok ezért jó szorosan csinálni,hogy a végére is látszodjon.Gondoltam oliva bogyo darabokat is lehetne bele rakni vagy rá!

[Későbbi] [15914-15895] [15894-15875] [15874-15855] [15854-15835] [15834-15815] [15814-15795] [15794-15775] [15774-15755] [15754-15735] [15734-15715] [15714-15695] [15694-15675] [15674-15655] [15654-15635] [15634-15615] [15614-15595] [15594-15575] [15574-15555] [15554-15535] [15534-15515] [15514-15495] [15494-15475] [15474-15455] [15454-15435] [15434-15415] [15414-15395] [15394-15375] [15374-15355] [15354-15335] [15334-15315] [15314-15295] [15294-15275] [15274-15255] [15254-15235] [15234-15215] [15214-15195] [15194-15175] [15174-15155] [15154-15135] [15134-15115] [15114-15095] [15094-15075] [15074-15055] [15054-15035] [15034-15015] [15014-14995] [14994-14975] [14974-14955] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?