E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2007.02.05. 16:57 - #15317

Te Superkeri, ha ebből gyököt vonok, még akkor is rendkívül hízelgő ránk nézve.

Azért én itt is vagyok, meg nem is...


superkeri Előzmény | 2007.02.05. 16:56 - #15316

      Sziasztok!

 Nem tudom, kinek a fejében fogant meg, ez a gondolat, hogy két Profit párosítani? Rendkívül jó ötletnek találom. Ugye tudjátok, miről is beszélek?: Margitka és Batka. A két jóságos, segítőkész Ember, akik vállalták értünk a napi 24 órás szolgálatot. A nap bármely szakában, fordulhatunk Hozzájuk segítségért. Nagyon köszönjük! Igazán jó érzés, ehhez a csapathoz tartozni.

  Bezsa! Csuda klassz dolgot alkottál. Remekül áttekinthetők a receptek. Köszi a fáradozást!

 Sajnos sütésről nem tudok beszámolni, no de majd 2 nap múlva....    Üdv. Superkeri


Batka Előzmény | 2007.02.05. 16:31 - #15315

Berkenye, biztos nem Internet Explorert használsz, azért van. Megigazítottam a recepteket, majd nézd meg, hogy így jó-e.

Ha pl. Mozzillát használsz, ahová sortörést szeretnél tenni, írd be ezt a jelet úgy, ahogy itt látod:

<br>

Új bekezdéshez kettő ilyen kell.


Berkenye Előzmény | 2007.02.05. 16:15 - #15314

Beírtam néhány élesztő nélküli kenyér receptet a diétás kenyerekhez, de amikor visszanéztem, azt láttam hogy összefolyt az egész, pedig megfelelő távolságokat hagytam mindenütt. Nem tudom hogyan kell beírni ezekbe a rovatokba Ha kaphatnék segítséget megköszönném.

Batka Előzmény | 2007.02.05. 15:11 - #15313

Szia, Mogyi, üdv köztünk! A konyhai eszközök fórumban a 37. hozzászólásban megtalálod Margit szilikonos kenyérformáit (a méretüket és hogy mennyi fér bele), sőt a lelőhelyet is megírta. Nemrég a Skálában láttam nagyon olcsón ilyet, még fém merevítője és fogója is volt. Kenyérke a rozskenyereit zománcos, kirakodóvásári formákban süti, az Intersparban pedig Kaiser márkájú tapadásmentes bevonattal ellátott kenyérformákat tartanak az edényrészlegen, ezek is jók. Ezekből kétféle méret van, tehát nem nagyon téveszthetsz: az egyik kicsit hosszabb, a másik rövidebb, de ugyanolyan szélesek és magasak. Nekem a Plusból van a szilikonos formám, de ez szélesebb, mint az említettek, viszont ez csak alkalmi akciókban szokott lenni. Még kiegészíteném, hogy ezekben a szögletesekben szerintem nagyon jó lesz a kenyér formája, mert egyformák a szeletek, így könnyebb beosztani meg szendvicset készíteni belőle.

Berkenye Előzmény | 2007.02.05. 15:10 - #15312

Kedves Gaby! Nem mertem még megsütni a sütőporos kenyeredet, mivel közben sütöttem egy másik recept szerint amibe 1/2 kg liszthez 20 dkg burgonyát kellett tenni, s ez nem lett jó. Olyan szalonnás lett az egész. Ezért féltem a sajttól. Találtam viszont az interneten hasonló recepteket, az egyik tényleg bevált. Persze én mindig variálok, két receptből csinálok egy harmadikat. Tehát Valkó receptje a Nők Lapja café-ból: Alaprecept: kenyérsütőgépbe teszek 3 evőkanálnyi olajat, egy pohár natur Danone Actívia joghurtot, egy joghurtos pohár vízet, 2 tk. tengeri sót, 40 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzalisztet és egy tk. szódabikarbónát + magokat. Ezt szoktam édesen is elkészíteni, amolyan kalácsfélének, akkor nem kell bele só, csak egy kis édesítő és variálható, ma almás-diósan készítettem, de nagy kedvenc a kókuszos is. Én a sóból csak a felét tettem, a lisztet meg kezdetként keverem. Újabban burgonyapelyhet is teszek bele. Alapprogramon sütöm, s a második dagasztás után a tetejét egy falapáttal széthúzom, hogy ne egy gombócban álljon. Így inkább kenyér formájú. Ezt is az egyik receptírótól tanultam. Majd leírom a többi receptemet is, de egyenlőre ezt variálom. Üdv. Neked és az egész kenyeres tábornak. Berkenye

Limara Előzmény | 2007.02.05. 15:10 - #15311

Szia Mogyi!

 Üdvözöllek! Ha síma tepsiben, vagy ahogyan itt most sokan, jénaiban sütöd a kenyeret, kicsit szorosabbra kell dagasztani a tésztát, és akkor nem terül el. Margitkának és nekem is 8 literes jénaink van, míg mások 3,5-5 literes jénaiban sütnek, aminek az oldala megtartja a kenyeret és nem terül el. Biztosan jönnek majd a többiek is és persze Margitka és segítenek ők is. Estefelé nagyobb itt az élet! Gratulálok a sikeres sütéseidhez, üdv


Mogyi Előzmény | 2007.02.05. 15:04 - #15310

Szép napot, jó sütögetést kedves Pékecskék!

Először írok ebbe a fórumba, de más régóta rendszeresen idekukkantok, mert rengeteget tanulhatok Tőletek, Margitkától meg pláne.Sok szép kenyérkét sütöttem már eddig mindenféle belsővel és külsővel, na meg kalácsot is. De ezeket mindig a gépben sütöttem meg. Most nagy elszánással nekikezdenék egy sütőben sütéshez, DE attól tartok, hogy ha sima tepsiben sütöm a kenyeret, szétterül, mint az Alföld. Szeretnék tanácsot kérni Tőletek, hogy milyen sütőformákat vegyek, mekkorát és esetleg hol. Köszike a segítséget: Mogyi (alias Zsuzsa)

Ui. Lehet, hogy jobb lett volna a "Konyhai használati eszközök" fórumba írni, de azt talán kevesebben olvassák el.

 

 


Limara Előzmény | 2007.02.05. 14:59 - #15309

Sziasztok! Kész a csomagolt kenyerem, azt hiszem ezt én elfelejtem mostmár örökre:

    http://limara.xfree.hu/49445


Limara Előzmény | 2007.02.05. 14:57 - #15308

ilyen viszonyban vagyok most a gépemmel, nem enged írni az általánosban, vagy mégis?

ILDIKO Előzmény | 2007.02.05. 14:19 - #15307

MARGITOM, nemtudom hogy megkaptad e egyaltalan a mailemet.Megirnad, ha igen? Koszi!!

ILDIKO Előzmény | 2007.02.05. 13:39 - #15306

IRISZI, kesz. Atpotyogtem a barmibe.Jo sutest. Nagyon finom teszta!

Batka Előzmény | 2007.02.05. 13:32 - #15305

ha ott szerezted, ahol írtam, akkor igen :) Amit régebben tartottak, az kenhető volt, amit Superkerinek küldtem, az olyan, mint a szappan, pedig elvileg ugyanaz (talán más a gyártó).

ILDIKO Előzmény | 2007.02.05. 13:28 - #15304

Szia IRISZI!

Ha van egykis idod ra meg akkor mepotyogom neked ide, mert En sem talalom Neked. En a sajat kiprintelt recimet irom be ujra Neked. Jo?


iriszi Előzmény | 2007.02.05. 13:14 - #15303

Kókusztejes briós receptje hol van?

iriszi Előzmény | 2007.02.05. 13:11 - #15302

Tiszta kókusz blokk ez van ráírva.Remélem ezt nevezitek pasztának?

Batka Előzmény | 2007.02.05. 11:53 - #15301

Tegnap is akartam írni Julikának, csak a nap végére elfelejtettem. Szóval a kókuszpaszta azért zsíros, mert a kókusz maga is igen zsíros (akárcsak az igazi, friss kókuszdió), ezért viselkedik zsiradékként (bár nem vaj, mert nem lehet benne sütni). Én ezt az "alapkalácsot" turbóztam fel vele eddig: 50 dkg liszt, fél kocka élesztő, 2 dl tej, 1 tojás (vagy kihagyom, és több tej), só, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, és újabban kb. 1 ek krumplipehely, kakaópor. Ez sütőben sülős, elég kemény tészta. Na már most, ez egyáltalán nem lesz zsíros, még ha 5 deka pasztát (zsiradékot) is veszek pluszban, viszont finom puha marad (amiben biztos a krumplipehelynek is része van, de vsz. a zsiradéknak is).
Iriszi, bármelyik receptben helyettesítheted vele a kókuszreszeléket, csak vigyázz, hogy ez plusz folyadékot/zsiradékot ad.

Limara Előzmény | 2007.02.05. 11:47 - #15300

Szia Iriszi! Kókusztejes briós!

iriszi Előzmény | 2007.02.05. 11:38 - #15299

Hali csajocák!

Vettem kokusz pasztát csak nem emlékszem melyik recepthez is kell.Kisegitenétek ?


Limara Előzmény | 2007.02.05. 11:04 - #15298

Itt van ez is: //gportal.hu/gindex.php?pg=5495154&nid=1093973

Ha Batka nevére kattintasz, ott a házipéken már fent van a péksüti, azok között is van croissant recept. Üdv


[Későbbi] [15917-15898] [15897-15878] [15877-15858] [15857-15838] [15837-15818] [15817-15798] [15797-15778] [15777-15758] [15757-15738] [15737-15718] [15717-15698] [15697-15678] [15677-15658] [15657-15638] [15637-15618] [15617-15598] [15597-15578] [15577-15558] [15557-15538] [15537-15518] [15517-15498] [15497-15478] [15477-15458] [15457-15438] [15437-15418] [15417-15398] [15397-15378] [15377-15358] [15357-15338] [15337-15318] [15317-15298] [15297-15278] [15277-15258] [15257-15238] [15237-15218] [15217-15198] [15197-15178] [15177-15158] [15157-15138] [15137-15118] [15117-15098] [15097-15078] [15077-15058] [15057-15038] [15037-15018] [15017-14998] [14997-14978] [14977-14958] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség