Nem tudom, kinek a fejében fogant meg, ez a gondolat, hogy két Profit párosítani? Rendkívül jó ötletnek találom. Ugye tudjátok, miről is beszélek?: Margitka és Batka. A két jóságos, segítőkész Ember, akik vállalták értünk a napi 24 órás szolgálatot. A nap bármely szakában, fordulhatunk Hozzájuk segítségért. Nagyon köszönjük! Igazán jó érzés, ehhez a csapathoz tartozni.
Bezsa! Csuda klassz dolgot alkottál. Remekül áttekinthetők a receptek. Köszi a fáradozást!
Sajnos sütésről nem tudok beszámolni, no de majd 2 nap múlva.... Üdv. Superkeri
Beírtam néhány élesztő nélküli kenyér receptet a diétás kenyerekhez, de amikor visszanéztem, azt láttam hogy összefolyt az egész, pedig megfelelő távolságokat hagytam mindenütt. Nem tudom hogyan kell beírni ezekbe a rovatokba Ha kaphatnék segítséget megköszönném.
Szia, Mogyi, üdv köztünk! A konyhai eszközök fórumban a 37. hozzászólásban megtalálod Margit szilikonos kenyérformáit (a méretüket és hogy mennyi fér bele), sőt a lelőhelyet is megírta. Nemrég a Skálában láttam nagyon olcsón ilyet, még fém merevítője és fogója is volt. Kenyérke a rozskenyereit zománcos, kirakodóvásári formákban süti, az Intersparban pedig Kaiser márkájú tapadásmentes bevonattal ellátott kenyérformákat tartanak az edényrészlegen, ezek is jók. Ezekből kétféle méret van, tehát nem nagyon téveszthetsz: az egyik kicsit hosszabb, a másik rövidebb, de ugyanolyan szélesek és magasak. Nekem a Plusból van a szilikonos formám, de ez szélesebb, mint az említettek, viszont ez csak alkalmi akciókban szokott lenni. Még kiegészíteném, hogy ezekben a szögletesekben szerintem nagyon jó lesz a kenyér formája, mert egyformák a szeletek, így könnyebb beosztani meg szendvicset készíteni belőle.
Kedves Gaby! Nem mertem még megsütni a sütőporos kenyeredet, mivel közben sütöttem egy másik recept szerint amibe 1/2 kg liszthez 20 dkg burgonyát kellett tenni, s ez nem lett jó. Olyan szalonnás lett az egész. Ezért féltem a sajttól. Találtam viszont az interneten hasonló recepteket, az egyik tényleg bevált. Persze én mindig variálok, két receptből csinálok egy harmadikat. Tehát Valkó receptje a Nők Lapja café-ból:
Alaprecept: kenyérsütőgépbe teszek 3 evőkanálnyi olajat, egy pohár natur Danone Actívia joghurtot, egy joghurtos pohár vízet, 2 tk. tengeri sót, 40 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzalisztet és egy tk. szódabikarbónát + magokat.
Ezt szoktam édesen is elkészíteni, amolyan kalácsfélének, akkor nem kell bele só, csak egy kis édesítő és variálható, ma almás-diósan készítettem, de nagy kedvenc a kókuszos is.
Én a sóból csak a felét tettem, a lisztet meg kezdetként keverem. Újabban burgonyapelyhet is teszek bele. Alapprogramon sütöm, s a második dagasztás után a tetejét egy falapáttal széthúzom, hogy ne egy gombócban álljon. Így inkább kenyér formájú. Ezt is az egyik receptírótól tanultam. Majd leírom a többi receptemet is, de egyenlőre ezt variálom.
Üdv. Neked és az egész kenyeres tábornak.
Berkenye
Üdvözöllek! Ha síma tepsiben, vagy ahogyan itt most sokan, jénaiban sütöd a kenyeret, kicsit szorosabbra kell dagasztani a tésztát, és akkor nem terül el. Margitkának és nekem is 8 literes jénaink van, míg mások 3,5-5 literes jénaiban sütnek, aminek az oldala megtartja a kenyeret és nem terül el. Biztosan jönnek majd a többiek is és persze Margitka és segítenek ők is. Estefelé nagyobb itt az élet! Gratulálok a sikeres sütéseidhez, üdv
Először írok ebbe a fórumba, de más régóta rendszeresen idekukkantok, mert rengeteget tanulhatok Tőletek, Margitkától meg pláne.Sok szép kenyérkét sütöttem már eddig mindenféle belsővel és külsővel, na meg kalácsot is. De ezeket mindig a gépben sütöttem meg. Most nagy elszánással nekikezdenék egy sütőben sütéshez, DE attól tartok, hogy ha sima tepsiben sütöm a kenyeret, szétterül, mint az Alföld. Szeretnék tanácsot kérni Tőletek, hogy milyen sütőformákat vegyek, mekkorát és esetleg hol. Köszike a segítséget: Mogyi (alias Zsuzsa)
Ui. Lehet, hogy jobb lett volna a "Konyhai használati eszközök" fórumba írni, de azt talán kevesebben olvassák el.
ha ott szerezted, ahol írtam, akkor igen :) Amit régebben tartottak, az kenhető volt, amit Superkerinek küldtem, az olyan, mint a szappan, pedig elvileg ugyanaz (talán más a gyártó).
Tegnap is akartam írni Julikának, csak a nap végére elfelejtettem. Szóval a kókuszpaszta azért zsíros, mert a kókusz maga is igen zsíros (akárcsak az igazi, friss kókuszdió), ezért viselkedik zsiradékként (bár nem vaj, mert nem lehet benne sütni). Én ezt az "alapkalácsot" turbóztam fel vele eddig: 50 dkg liszt, fél kocka élesztő, 2 dl tej, 1 tojás (vagy kihagyom, és több tej), só, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, és újabban kb. 1 ek krumplipehely, kakaópor. Ez sütőben sülős, elég kemény tészta. Na már most, ez egyáltalán nem lesz zsíros, még ha 5 deka pasztát (zsiradékot) is veszek pluszban, viszont finom puha marad (amiben biztos a krumplipehelynek is része van, de vsz. a zsiradéknak is).
Iriszi, bármelyik receptben helyettesítheted vele a kókuszreszeléket, csak vigyázz, hogy ez plusz folyadékot/zsiradékot ad.
tegnap felfedeztem, hogy a Metroban kapható kenyérliszt, nagyon olcsón. Kb 350 Ft volt 5 kilós kiszerelésben. Még nem sütöttem belőle, majd beszámolok, hogy jó-e.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit