Lanyok a buktabol holnap lesz mert a szomszedek jottek at. Meg szerencse hogy csak az alapanyagokat keszitettem ossze, maskulonben kidobhattam volna mert tulkel. El is bucsuzok egyenlore mert nemtudom hogy meddig tart a trecseles. Addig is pusszantas!
Megkaptam Ildikó! Majd utánajárok a dolognak! Nekem sok fajta szilikonosom van, de igazán csak a muffinos formákat használom. A többi fajtára még nem került sor. Néhány helyen nálunk akciósan viszonylag olcsón be lehet szerezni. Akkor vettem szilikon lapokat is, én szeretem őket. Nelly
Elkeszitjuk a hozzavalokat az olajat kiveve. Utana az olajat labosban felforrositjuk, a masszanak ennel a variacional NEM kell allni. A masszat meleontom az forro olajba. Hagyom egy picit pirulni aztan atkeverem , szetvalasztom stb. Ezt ismetelgetem. A teszta ha nagyobb gomboka lenne kozte szetvalasztom. Nem kell ketsegbeesni ha pirul, de odakell figyelni nehogy megkapja. Ennel a variacional habot sem kell kesziteni-felverni. Allandoan keverni ill pirulni hagyni. Szep omlos es finom ez is. Utana porcukorral meghinted kozvetlenul fogyasztas elott/porcio.+ olvasztott baracklekvar dukal hozza. Anyukam receptje ill. elkeszitesi modja volt. Jo etvagyat. LINBORI, a Te recidet is kiprobalom egyszer ill Ilonka neninket majd. Igy meg nem keszitettem. Biztosan igy is finom.
iriszi! Végre meg tudtam nézni nagyban a képeidet (nekem csak mozillán nagyítja a tieidet). Nagyon guszták azok a fánkot.Kiugrok hozzád egyet falatozni
Zazimami! Én így szoktam a császármorzsát:1/4 l liszt,1/4 l búzadara, 1/2l tej, 10 dkg mazsola, citromhéj, 4 tojás, 1ek cukor, 3ek olaj
A lisztet és a darát a tejjel simára keverjük (én géppel) és pár órát (min1-et) állni hagyjuk. Aztán belekeverjük a többi hozzávalót kivéve a tojás fehérjét. Azt előbb habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk. Egy teflontepsibe 3 ek olajat melegítünk és beleöntjük a tepsibe. Piskótaszerűen feljön és pirulni kezd. Ekkor keverünk rajta,kicsit szétszaggatjuk a tésztát. Aztán ezt 3x-4x ismételjük, amíg morzsalékos lesz.
Bezsa! Gratulálok Neked! Ennyi szépséget, amit a képeken láttam! Nekem most sült meg a csomagolt kenyerem, de a fasorban sincs ezekhez a csodás készítményekhez képest. Nagyon megtetszett a pelyhes kenyered. Vajon burgonyapelyhes címre hallgat? És kié a recept? Most rámjött a kísérletezés! Az a baj, hogy még eddig akármelyik kenyeret sütöttem meg, egyik sem igazán szép magas. Nem vagyok elégedett pékasszony. Gépi kenyerekben már úgy ahogy el vagyok, de a jánais valahogy nem akar összejönni. Már azon gondolkodom, amit Margitka említett délután, hogy talán túl kelnek. Ugyanis én közel rakom a radiátorhoz, hogy meleg helyen legyenek a kelesztés ideje alatt. És pontosan betartottam az előírt időt is, ez pedig lehet, hogy nem mindig irányadó. Na, mindegy! Próbálkozom. Nelly
Na vegre felugrottammegint.NAGYON szepeket sutogettetek! BUNDIK es IRISZInek nagyon koszike az ajanlott reciket. IRISZIM, tudod nekem sikerem es aszkorbin savam sincsen. Ebben a nagy nyugatban"" itt mindennek ugy kell utana jarnom es kutatnom. A gyogyszertarban is ugy neztek ram mintha kabitoszert kernek az aszkorbinsav neven.hihi Kovasz porom sincs. Kovaszolnom kene.NELLYM, ha mar nagyon ellepne a kovaszod nemterelgetnel erre is belole? Koszi!
NA! foldi.Hal 'Istennek meglettel! GABOM, mi ujsag veletek? Kozben visszakapta a ferjem is a computeret a szereldebol Szeptember ota!!!! Szerintem azon ebedelhettek?! Ha akarod akkor most tudnank beszelgetni. Neki van kameraja es mikrofonja meg....hihi Ha megtudnad mailbe irni a NET cimeket vagy mit tudom en hogy hogyan hivjal hogy egybetudjunk jonni. EN nem ertek az ilyesmihez. Mi ujsag otthon. Az allapotokat"" hallom, csak spec. Szombathelyt kerdem.
Lanyok, lehetseges HA sikerul, akkor "kitalaltam az Utrechti szilvalekvart es a sargabaracko-almasat.NA, elsem tudjatok kepzelni mit gyartottam!!!. ITT a lekvarok nagyon finomak, de ha sutibe tolteni akarod egy Istencsapasa! Mind kifolyik!!
No, hat ezert AZT csinaltam: vettem a Lidlbe 3 csomag tutti-fruttit. Kivalogattam. A szilvat kulon a barackot az almaval egyutt. Ezt ledaraltam egesz finomra. Mindegyikbe kulon kulon raktam almaszoszt es fahejat. Magnetronba felmelegitettem igy konnyebb volt keverni. Jol osszedolgoztam es kesz. Most buktat fogok gyartani vele. Ha izlik akkor "" kuldok nektek is"" /foto/ ha nem akkor... verebek eszik majd.
Holnap nekiallok eloszor a rozskenyernek. /Bundik amit Te ajanlottal, mert mas hozzavalom nincs/
LIMARAM, az osszes fotoidon levo finomsagokat vegig ettem es jooot hiztam ezen a sok finomsagon.
SZUPERKERI"""a hajtovany nagyon finom. En par nappal ezelott kiprobaltam. Az egyeduli bosszusag AZ volt hogy a ferjem 23.30-kor megjott a munkabol es felkeltett hogy En/?/ sutottem e azt a sajtos finomsagot es hogy maskor is sokszor kell majd ismetelnem. Masnap bersze jo linken keltem mert nemigen tudok visszaaludni. Az enyeimbol sok eldolt.Igy az elso tepsi latvanya utan a tobbit gyorsan elfektettem es csiga lett belole. Uj nevet is adtam neki : Pajzan hajtovany csiga. /mivel elfekudt/ Nagyon finom.A kollegaknak is nagyon izlett.
Na , megyek es legyurom a buktamat.Pusszantas kesobb.
A diós-magos hólyagos tegnap készült, ma pedig vajas kiflit sütöttem ami nagyon szép és jó lett szerintem. Nem is tudom eddig miért húzódoztam a kifli sütéstől.
Limara! Hát jól megkorgattad a gyomromat a Hajtovánnyal! Mentettem a recit!
Jó sok finomság készült ezen a hétvégén is. Nagyon ügyesek vagytok!
Margitka! Pihenj jól, de nagyon kíváncsi vagyok a mai sütésedre! Biztos szupi lesz. Jó sokáig időztem a tegnapi kalácsos fotódnál, de nem ám a kalácsot bámultam, , nagyon-nagyon tetszik az új géped!
Bundik csimutájának én is sok szeretettel gratulálok! Linbori! Nagyon szépek a zsömléid! Nekem így is nagyon megfelelne! Limara hajtoványai pedig most jól jönnének egy kis délutáni nassra. Szia Gabó! Örülök, hogy jelentkeztél!Nelly
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit