Mostanában eltüntem,mert ritkán kerülök a géphez ha pedig sikerül,akkor az msn-beszélgetek.
Tegnap volt a kersztlányom szalagavatója,nagyon jól sikerült buli volt.Hát el sem merem mondani,hogy mikor voltunk utoljára bálba.De a tácot elfelejteni nem lehet.Éppen kedvet kaptunk,hogy bálokba is járjunk.Csak mi sem leszünk fiatalok,és hát a mai nap elég nehéz.
Holnap töki-pompost szeretnék sütni.Múlt héten krémes készült,majd képet küldök.
Szóval nekem biztos azért repedt be a csomagolt kenyerem teteje, mert nem volt ilyen aranyos kis pék segytségem mint Iriszinek! Milyen gyönyörű lett! Nagyon ügyes vagy! Az enyém még sül, de háborús sérült lett. A zserbóm már kész, most hül, aztán csinálom rá a csokimázt. Majd kiderül, hogy milyen lesz, 34 éve nem csináltam. Akkor készült először, de még a kutyának sem kellett, a kukában landolt akkor, azóta nem próbáltam. Aztán megetettem a kovászkámat. Átköltöztettem egy nagyobb tálkába, és most puffog a lelkem. Én meg bekavarok neki időnként.Nelly
Nagyon szépeket alkottatok!! Én második napja próbálkozom zsemlével. Ízre jó, állagra jó, csak az a gondom vele, hogy nem ropogós-piros a hélya. Ez miért lehet?? Ha tovább hagyom bent, akkor kiszárad.
Szívesen veszem a tippeket. Puszi mindenkinek: Vkati
Sajnálom, hogy kicsit ellapult a zsömléd, de most jól jegyezd meg, idézd vissza, hogy milyen volt a tésztája. Ha szabadon akarsz kenyeret, zsömlét sütni, akkor ennél jóval szorosabbra kell dagasztani a tésztát. Azért biztos finom lett és elfogy, mert a megvágott képen jól néz ki.
Én azért gratulálok az első zsömlédhez és várom a folytatásról a híreket. Üdv, Margit
Linbori a zsömléd nem gyalázatos! Nekem szándékosan kell laposabbbakat sütni, mert a fiam azt mondta, hogy amiket én sütök, nem bírja átharapni. / pedig lenne mivel!! /. A boltitól mindég sűrűbb tésztájú lesz. Néha három felé vágom, hogy könnyebb legyen harapni. Habár az is igaz, hogy én szinte mindent keverek telj.kiőrl. liszttel. Ha csak fehér lisztből sütsz, akkor könnyebb lesz a tészta.
Lengyel rozskenyér! 225g rozsliszt 225g kenyérliszt nagy mérő örőlt kömény 2kk só 20g élesztő 140ml tej 140ml víz 1kk méz késhegyni aszkorbinsav ezek nagy mérő sikér saját nagy mérő kovász por találmányok hozzá gép normál progi,közepes szín kisebb méret,csipogásnál:naprafprgó,tök mag,lenmag 2mérő hozzá adni,dagasztás végén tejfölel bekentem szezámmaggal megszortam
Probáld meg ezt finom!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit