Azt hiszem rájöttem a képfelrakásra,hogy nagyítható legyen. A gportálos oldalamról talán a legegyszerűbb lesz idetenni. Teszek egy próbát a mai kalácsom fotójával:
Egy kérdésem is lenne:Csokilencsét Pécsett hol lehet kapni? Esetleg tudja valaki? Köszi
Aztatat a karom kérdezni, hogy mivel nekem sótlan a sonkás-túrós kifli tésztája, és ha megdupláznám a só adagot, akkor kell-e valamin változtatni? Nem fogja vissza nagyon a kelést? Mert én úgy gondoltam, hogy 50 deka liszthez tennék úgy kb. 4 kk. sót.
Olvastam a kérdésedet tegnap, de én sajnos nem tudok ilyen webáruházat. Nagyszemű sót az Auchanban már láttam, de nem tudom az is ilyen sütésálló-e, nem próbáltam.
Sót és cukrot is tudok küldeni, de ezek 5 kg-os kiszerelésben kaphatók, így csak akkor veszek, ha az egész mennyiségre van jelentkező. Akkor viszont nagyon szívesen
Szerintetek a bécsi farsangi fánkot amit olajban kéne sütni sütöben is kilehetne?Hasonlitgatom Margit receptjével nem sok külömbség van.Leiróm ide a receptet várom véleményeiteket.Holnap csinálnám meg.Különben ez isteni recept eredetibe.Köszi a segitséget!
50dkg liszt
8dkg cukor
4dkg élesztő
8dkg vaj
0,5dkg só
1 tojás
3 tojás sárgája
205dl tej
1 ek rum
1 csomag vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
Most mézzétek meg, fogja és elküldi ez a ...ˇ°˘˛`@##..., nem részletezem, hogy mi,
Szóval ott tartottam, hogy :
Akkor most felteszem még egyszer. Én is szeretnék vásárolni sütéshez egy két dolgot, pl. dekorcukor, dekorsó...Ezeket csak nagykerbe lehet beszerezni? Nézegettem itt a környéken de nem láttam sehol. Vagy esetleg nincs egy webáruház?
Előre is köszi.
És most a kovászom: tegnap kezdtem el, és mostamra sok.sok apró buborék van rajta. jónak tűnik, már amennyire értek hozzá.
Most mennem kell a dolgomra, de majd még jövök.
Puszi: Vkati
Gondoltam lefényképezem a tegnap sütött kenyeemet, hát alig van belőle. A párom az este folyamán megette több mint a felét. Látom ma ismét sütök. Csokislencsés kalácsot is aszaltgyümivel, mert még karácsonyról maradt aszalt gyümölcseim.
Nellynek ígértem, hogy készítek képeket a kovász érési folyamatáról. Azért nem levélben küldöm el neki, hanem inkább itt mutatom meg, mert gondolom másokat is érdekelhet, akik most kezdtek vagy ezután kezdenek bele a kovászolásba.
A körülmények, a környező hőmérséklet jelentősen befolyásolja a kovász érési idejét!!!
Most a kimondottan meleg konyhában, a teljesen átlangyosodott konyhapultomon állt a kovászos dobozom, ezért igen gyorsan történt minden. (Órákig ment mellette a sütőm.)
2 órával az etetés után, látszik, hogy kezd habosodni, már emelkedett is egy kicsit:
3 órával az etetés után már magasabb, mint az előző képeken, kimondottan habos. A kanál emelés-elhúzás képeken lehet látni, hogy mekkora buborékok vannak már benne:
5 órásan egész felfutott, nagyon nagy buborékok látszanak már:
Majd folytatom még, ha lesznek érdemleges képek, üdv, Margit
Megprobalom a hetvegen NELLYM. Ha sok irgum burgumut hallasz Ny-rol akkor az En leszek ha elrontottam volna.KOSZONOM a biztatasodat. Ratok MINDIG szamithatok.Kozben En is elmegyek buktazni mert reggel 06.-kor keles. Otletek kellenenek fozeshez. Egyszeru es "olcso"bb kajahoz.Kifogytam egy kicsit most az otletekbol. Amit esetleg 2 nap is lehet eszegetni, mert dolgozok es ha hazajovok akkor az en elemem altalaban majdnem ures.Koszike elore is! Ja!-NELLYM, meg gratula a "Jubileumi"hozzaszolashoz.
Ildikó! Hát jó régen volt, valamikor karácsony előtt ha jól emlékszem. Majd megpróbálom Neked visszakeresni! Ami a kenyérsütést illeti, ha Margitka alap fehérkenyerével kezdessz a sütőben sülteknél, akkor biztos nem tudod elrontani. Nekem sem sikerült elrontani, nagyon szép lett. Te egyébként is nagyon ügyes vagy, olyan sokat sütögetsz! Nem hiszem el, hogy ez okozna Neked gondot? Nelly
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit