Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Zsula! Köszönöm szépen! A mézeskalács irokát én csinálom. Egy normál méretű tojás fehérjéhez adok 20 dkg porcukrot, amit előtte még kávédarálón átdarálok, hogy minél finomabb legyen. Kézimixerrel keverem kb. 3-4 percig, míg szépen besűrűsödik, fényes lesz. Ekkor csepegtetetek hozzá pár csepp citromlevet, attól lesz szép selyemfényű.
Kb. ilyen állagúnak kell lennie:
Ezután egy zacsiba töltöm. Vastagabb zacskót keresek, olyat, amit nem kell letépni, hogy az alján a forrasztás alatt ne legyen még egy kis nylon, mert akkor nem lehet szépen írni vele. Vágok rajta egy egészen kicsi lyukat, ha kell akkor leheletnyit nagyítom. A mézest irokázni úgy a legkönnyebb, ha a csuklódat megtámasztod az asztal szélén, a mézesre teszed az irkát, elkezded lassan nyomni, de máris felemeled kicsit és a levegőben húzod, csak a vonal végén teszed le. Ha végig a mézesen tartod, akkor reszketős lesz a vonal.
Szines írokát tudsz csinálni pár csepp ételfestékkel, de nagyobb multikban lehet kapni ceruzaféleséget.
Marcipánnal kapcsolatban lenne kérdésem, mert Ti biztosan tudtok válaszolni.
Még soha nem dolgoztam vele de most szeretnék bevonni egy kisebb tortát és mintha valakitől hallottam volna hogy alá kell porcukrozni és ugy kell kinyujtani? Vagy rosszul tudom? És mielőtt bevonom a piskóta lapot be kell kenni valamivel hogy megtapadjon rajta vagy csak ugy simán ráteszem? Kaptam 20 dkg marcipánt és szeretném elhasználni a jövő hét végén és nem szeretném elrontani. De ha nagyon nem megy akkor legfeljebb lesz belőle marcipán golyó azt csak össze kell gyurni...... és az nekem nagyon megy
Előbb utóbb el kell kezdeni és nagyon izgulok hogy mi sül ki belőle.
Limara! Gratulálok az ötletes tekecsedhez és mint már párszor írtam, hogy mindig tudsz meglepetést okozni. A tekercsnek csupán egy hibája van, hogy nem tudok belőle egy szeletet elcsenni. Viszont szeretném megkérdezni, hogy a mézeskalács írókát hol lehet beszerezni?
Szavaztam, Moha, gyönyörűűűűűűszép ízléses a koszorúd!! Szorítok a verseny sikeréhez is, bár sztem a családod, szeretteid elismerése mindennél több lehet! Nagyon ügyes vagy!!!
Iza, köszönöm! Az enyéim ahol három kicsi házikó van. A többi kép egy könyvből van kimásolva, onnan csináltam. Próbának készült, nem mertem rögtön nagyot alkotni. De jól megálltak a lábukon! Pár napja kimásoltam a Te mézeskalács házikódat mert nagyon tündi-bündi, ilyennek képzeli az ember a Jancsi és Juliskában. Ma kezdek hozzá, valamit összekombinálok Moha házikója és a Tiéd között, plusz még Kiskukta ólomüvegét ablaknak. Sajnos a fényképért meg kell várnom míg az unokám visszajön (épp karácsony előtt), kölcsönadtam neki.
Mary, nekem is szemem szám tátva!!! Ez már nem kenyér, ez csoda! Itt is gratulálok a blogodhoz és kívánom, hogy gyönyörüre virágozzon!
Rabim Marika, nagyon megakadt a szemem a "pávaszem" sütiden! Nagyon finom lehet... kimásoltam, alkalomadtán megcsinálom, van még meggyem a mélyhütőben. Az unokám nagyon boldog mióta idetaláltam közétek.
Mindenkinek gratula a sok szép sütéshez, öröm nézni őket, kellemes jó napot!
Mary ! már megint csak "idegesit" a kenyered Nekem soha sem lesz ilyen formám, pedig nagyon akarom. Én már irtam a mikulásnak, a jézuskának, a névnapi manónak is, hátha valaki meghallja --- hi hi
Na jó, tudod, hogy csak magamat cukkolom, nem vagyok ám irigy, inkább büszke, hogy ilyen gyönyörüséges kenyeret csinálsz. Na de az a forma ??? !!! -- hát az nem akar Szarvas fele gyünni
Micsoda finomsagok koroznek itt megint! LIMARAM , irtam az oldaladon uzenetet.Majd forditok recepteket.Verae jonak hangzik.Kevesebb benne a sutopor.Keverd magad a fuszereket hozza ki igy megfinomabb. Fahej, orolt szegfuszeg, gyomberpor, kardamon es valaki orolt csillaganizst is tesz bele egy kicsit. Megyek eszek aztan fekves hogy holnap reggel ujra talalkozzak magammal.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit