Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Csodanlatosan finomakat kostolok most itt naaalatok! Illllen hosszu nyelv kollottt nekem most hozza. Nagyokat nyeldesek hogy a kovetkezo ujabbikat gyorsabban tudjam megproooszalni.Fantasztikoooo!
Oh, Viki, hát miért hinném én ezt el neked? A rozslisztből készült sokkal tömörebb, hát még a teljes kiőrlésüből! Bolondítasz, ugye?
Iza, nagyon, nagyon szép a rozsosod, kapkodom a levegőt a tied és a Vikié között... Hát igen a kofáé a piacon ilyen állagú volt. Bčszke lehetsz rá és mehetsz a piacra, mert itt sorbaálltak érte!
Sacikám, most jön még egy létfontosságú kérdés: hány grammos volt a száraz élesztő amit a kenyeredbe tettél? Azt már láttam, hogy a csomagolás országonként más. Itt nekem 7 gr-os zacskóm van. Előre is köszönöm!
Bella !!!! Várjáááááááááál , most tüsszentettem a huszadikat, de már rohanok is a bármitbe. és köszi. Éva barátnőm teljesen rám- és a sokmagvas barna kenyérre kattant. Tegnap és tegnap előtt végigszenvedtük a köztünk lévő közel 300 km-t és neten kereszrtül sütöttünk kenyeret, amit ide betettem. Neki nem tetszik, azaz, hogy tetszik, de azt mondja nem olyan izü, mint amit eddig a sarki pékségben vett. Naháááááááááááát ki a csuda gondolta vóna. Mondtam ám neki, hogy persze, mert ebben a kenyérben nincs semmi fujtató, meg tartósitó :) KÖSZI, rohanok a bármitbe, a receptért. Puszka: Viki
Bellám! Te pékséget nyitottál? húúúúú és a receptje ennek a forma kenyerednek őrülten érdekelne - no persze csak akkor, ha nem titkos. Én tegnapelőtt csináltam egy félsülésben lévő bukfenc kenyeret. Csóró a kukában végezte, bár azért előtte pár szeletet megmentettem belőle :)
Most egy picit a más tollával fogok ékeskedni, de csak azért, hogy bemutassam. Éva barátosném, aki életében most sütött először kenyeret, vette a nagy bátorságot, és a Zsuzsa által "resteknek való kenyeret" sütötte meg a videó alapján.
Zsuzsám! erre gondoltál ?
Szerintetek? - mert szerintem ahhoz, hogy valaki életében először süssön, szuper, mig a barátosném tök elégedetlen. Meg is kapta a magáét tőlem :))
Mary , te aztán belemerültél a cukrászatba .Gratulálok , biztosan nagyon örült az ünnepelt.
Yldyco igen , megsütöttem a kolbászost. Este megformázva betettem a hűtőbe , reggel reszeltem rá sajtot és megsütöttem . Rohantam a fényképezőgépért , de ebben a pillanatban merült le. A telefonommal azért lefotóztam , de nem tudom fel tudom-e tenni.Nagyon finom , egy kis változtatással azért éltem.15 dkg fehér (1 hetes) nyanyát tettem bele és 10 dkg tönkölylisztet. Felvettük a családi recepttárba. Ja , és kiskukta kolbászos töltelékét tettem bele , nem csak simán kolbászt.
Zsuzsa most sül a második diós formában .Ez most szép is , bár még a sütőben van .Most betettem egy kerámia dobozba ,ebben szépen sülnek a dolgok. Szerintem a diót akkorára vágod , amekkorára tetszik , de a pirítás mindenképpen ad neki egy finom ízt.Lemerült a gépem , talán mire megsül a kenyér feltöltődik.
Saci, köszönöm a válaszod! Ezen a hétvégén nem csináltam végül is a resteknek való kenyeret, mert volt mit enni más és elég, időm viszont semmi. De ma este nekilátok. Van egy kérdésem a nagyon guszta fánkjaidat illetően: a karikák körül megmaradt tésztát újra összegyúrod, pihenteted stb, stb, vagy kisütöd ahogy vannak, kispárna alakban? Köszi szépen a bátorítást, neked is Nellynek is, Izának is. Jól esik mert amikor ilyen történik velem még a szívverésem is eláll egy ideig, hogy most mi lesz. Utána jön a megkönnyebbülés és a ti kedves szavaitok. És még vesztek is belőle!
Iza, nagyon de nagyon megörülnék rozsos-diós kenyered receptjének, igaz én örülnék ha felfuvalkodottab lenne, eszembe sem jut csak úgy pucéran a sütőbe tenni. Nálam csakis jénaisról van szó vagy zacskósról. Nem, semmi különöset nem keresek, csak legyen valami rozs benne és diódarabok. Annakidején a piacon vettem szombatonként, de a kofa nyugdíjba ment (mellbevágott, mert addig nem is tudtam, hogy ilyesmi megtörténhet ). Nekem nagyon hiányzott, ő is meg a kenyere is.Amit nála vettem, abban nem volt pirítva a dió, viszont sokkal nagyobb darabok voltak mint amit a tieden látok. Attól félek, hogy ha kicsik akkor nem érezni úgy az ízét. Nem tudom. Mondd, a pirítottal érzik a különbség, hogy pirított?
A stíriaid biztosan ízlene nekem, azt hiszem túró van benne, én soha nem ettem ilyet.
Amíg a rozsosra várok megsütöm a lusta-kenyeret. Olyan kíváncsi vagyok rá!
Mary, a tortád szépségesnél szépségesebb! Ha nem lennél már férjnél, valmi királyfi biztosan elmenne érted!
Mindenkinek energiában és ötletekben gazdag hetet kívánok!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit