E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

viktoria Előzmény | 2010.02.21. 20:18 - #7370

Kata-Izabella :)) Nagyon ügyes vagy. Első kenyérnek ez tökéletes. S örülök, hogy megoldódott a képtár-gondod.

Lehet, hogy tudatlan vagyok, de mit jelent az, hogy "megveregetted" a kenyeret??? Ugye nem fájt neki?


katiza Előzmény | 2010.02.21. 18:58 - #7369

 Koszonom a jotanacsokat. Ezekszerint tenyleg a burgonya miatt lett lagy a tesztam. Kovetkezo alkalommal nem teszek burgonyat, vagy ha igen akkor a folyadekkel vigyazok. :)

Koszonom a felajanlasokat is a keptarral kapcsolatosan de kozben a parom megemlitette hogy a sajat veblapunknak van keptara.

 

Itt eppen kelni keszul.

Ez mar keszen van es egy kicsit megveregetve :)

Nem tudtam megvarni mig kihul teljesen.  :)


viktoria Előzmény | 2010.02.21. 16:30 - #7368

Sziasztok!
Limara!
Ez már megint egy vasárnap délutáni merénylet, de  nagyon guszta  

Kutya megsimizve, üzenet átadva. Ő pedig kézcsókját kiüldi  Viki
ui: akinek szüksége van esetleg tvn-es képtárra szivesen átadok, van azt hiszem kettő is


Limara Előzmény | 2010.02.21. 14:19 - #7367

Kedves Katiza!

Szeretettel köszöntelek az oldalon, érezd magad jól közöttünk!

Ha nincs burgonyapelyhed nem baj, de ne tegyél helyette burgonyát a tésztába. A 2 ek. burgonyapehely ugyanis nem azt a célt szolgálja, hogy a kenyér burgonyás legyen, inkább állagjavító szerepe van. A keményítőtartalmának köszönhetően jobb lesz a kenyér bélzete. Ha burgonyát teszel a kenyérbe, más folyadék-szárazanyag aránnyal kell dolgozni.

Küldd el a mail címedet és küldök meghívót! limarapeksege@gmail.com

Üdv, Limara


katiza Előzmény | 2010.02.21. 13:28 - #7366

 Most olvasom, hogy meghivot kell kerni egy keptarhoz. Kerhetek en is valakitol egyet, hogy sikeruljon a kepeimet feltenni?  Elore is koszonom.

 


katiza Előzmény | 2010.02.21. 13:21 - #7365

 Udvozlok mindenkit. Gratulalok mindenkinek a sok gyonyoru pekaru meg sutemenyekhez.

Meg egeszen uj kenyersuto vagyok. Mar egy honapja tanulmanyozom a forumon megjelent recepteket.  Ma megakartam sutni a Limara - Sokmagvas graham kenyeret de magok nelkul ( mert nincs ithon ). Mivel nem volt burgonyapelyhem, igy egy kis burgonyat tettem helyettte. Nem tudom, hogy ezert-e de nagyon lagy tesztam lett es mind kellet potoljam lisztel. Addi addig, hogy ugy lattam jonak ha a sutoben sutom mert feltem, hogy nem lessz hej a gepben . Igy keszult el az elso sutoben sult kenyerem. Kezdesnek nem is lett rossz csak egy kicsit igen megsult a kerge, igy megvertem mint a kemneceben sult kenyeret ahogy szoktak.  Ha sikerul csatolok kepeket is.

Az a kerdesem, hogy ha nincs burgonyapelyhem akkor mennyi valodi burgonyaval kell potoljam. Ugyanis nalunk nem lehet pelyhet kapni 


Limara Előzmény | 2010.02.21. 08:54 - #7364

Sziasztok!

Tegnap megint csajos délután volt, arra készítettem ezt a sós karamellás-csokis krékert:

Viki! Légy szíves símogasd meg helyettem is a kutyust


viktoria Előzmény | 2010.02.20. 22:00 - #7363

Kenyeret még nem süt. Még csak a TV távirányitóját kezeli, most meg a telefonon van a feje:

Amikor két kisebb adagot csinálok akkor szilikonba sütöm, azt nem szoktam kikenni (csak az első asználatkor kentem meg jócskán, utána már nem.)
Ma csak egy féladagnyit sütöttem, illetve megsülve éppen 1 kg-oslett, ezt most fém formába. Ezt viszont ki szoktam kenni.


Yldyco Előzmény | 2010.02.20. 21:56 - #7362

Nem semmi ez a kutyus.........

Nagyon édes! Hát még jó, hogy gasztroblogot olvas! Azt mondják egy idő után gazdi és kutyus kezdenek hasonlítani egymásra.

Kenyeret még nem süt?

A forma az nálad milyen, szilikon? Azt nem kell olajozni ugye?


viktoria Előzmény | 2010.02.20. 21:52 - #7361

parányi olajat szoktam belespriccelni.

A mait -ami sikerült is- formában sütöttem. Én jobban szeretem, min a jénait, csak a tegnapi az nagy adag volt.

Na de hozok ám egy mégszebb képet is. s ezt itt LIMARA-nak ajánlanám  Gyönyörüségesen kivehető, hogy mi ketten netezünk, s még az is lászik, hogy a blogodon vagyunk

igy szoktunk mi ketten sütögetősdit játszani :)


Yldyco Előzmény | 2010.02.20. 21:48 - #7360

Azért annyira nem szörnyű, hogy a MONGGGGGGGGGGGYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYON LE! tönkretette!

Te a jénait kikened? Nem láttam a kenyér alatt sütőpapírt. Vagy csak vak vagyok, szokás szerint?!

A gyönyörűséges, másik, rozs kenyeredet miben sütötted? Nagyon szép lett. (ahhoz képest, hogy telefonnal fényképezted, szerintem nagyon szupi képek)


viktoria Előzmény | 2010.02.20. 21:44 - #7359

Yldyco! Jönnek a kenyerek

Bocsánat, de egy tegnapi botránysorozat következik. Kb 25-30 perces sülésnél ÁRAMSZÜNET -3 óra hosszáig- s igy született a béna tk.rozskenyér, ami gyönyörünek indult.

tt mé nem látszik, hogy sületlen

itt kezdődött a kelés. (Itt még volt áram jócskán)

felszeletelve már látsziki rajta, hogy nagyon is hiányzott neki még az a minimum 25-30 perc sütés.

Ma aztán ujra kezdtem a sütést, de most óvatosan fél adaggal.

A képek minősége szörnyü, de sajnos csak telefonnal tudtam fotózni.

 


viktoria Előzmény | 2010.02.20. 17:17 - #7358

Sziasztok! Lányok én már ide be sem merek jönni, mert a látvány is az epegörcsoldóhoz hajt :) :) Akkorákat nyelek, hogy szinte hallom.....

Sós foszlós kalács, meg sajtos pogácsa ...........ahhhhhhh hát élet az ilyen ???? 
De csak hízlaljatok nyugodtan, majd letornázom valamikor (pontos időpontot nem tudok)

Gica ! Neked pedig sok-sok sikert a kenyérsütéshez, és akkor se add fel, ha egyszer elrontod. Én is ma sütöm a tegnapi féligsütött helyett a másikat


bau Előzmény | 2010.02.20. 16:03 - #7357

Szia Mohácska!

Gratulálok a díjadhoz!

Megérdemlitek Limarával és a többiekkel együtt!

Csodás dolgokat alkottok mindig.

---

Üdvözlöm Gicát is!

Kitartás és sok gyakorlás meghozza a szép kenyeret.

Senki nem meri elhinni először,hogy egyszer neki is lesz ilyen gyönyörű kenyere.

Pedig lesz!

Csak türelem,és szorgalmas olvasgatás kell hozzá.

 

Hajrá Gica.

Kérünk beszámolókat,bár mit is sikerült alkotnod.

Nem kell szégyelni,ha valamit elrontottál,itt mindig akad valaki,aki segít.

 

 


Yldyco Előzmény | 2010.02.20. 15:54 - #7356

Szia Ági!

Örülök, hogy sikerült a kenyered, a liszten nagyon sok minden múlik. Nekem is van kenyérsütőm, de én csak dagasztásra használom, a kenyeret jénaiban, sütőben sütöm, mi úgy szeretjük.


Moha Előzmény | 2010.02.20. 15:42 - #7355

Kissé késve reagáltam, de én is megkaptam a Kelt tészta művésze díjat és szeretném ezúton is megköszönni!

Ide hoztam vissza,hozzátok, hiszen az alapokat itt szereztem és hozzá a sok kedves péktársat is!


gica40 Előzmény | 2010.02.20. 15:07 - #7354

Kedves emes,

Nagyon köszönöm a választ. Tegnap este 11 -re elkészült az első igazi gépi kenyerem. ÉS EHETŐ!!  A férjem is elismerte.  Az első kettő az állatoknál fejezte be.  Az elsőnél okos módon búzadarát raktam rétesliszt helyett. (a recept olvasás és a tett között eltelt fél óra), a második már rétesliszt és liszt keverék volt, de nem vált be. Utána vette párom a BL80-at. Ezzel teljesen szuper lett a kenyér. A gépem egy használt Hausmeister 1000. Többen dícsérték az oldalon, ezért választottam ezt, és már most sem bántam meg. E. Margit féle alap fehér kenyeret próbáltam,  minden hozzávalót csak belepakoltam és gond nélkül megcsinálta. Azt hiszem többé nem veszünk boltban kenyeret. Fantasztikus érzés! Most Habigát próbálok, és tanulmányozom a kenyered receptjét. Még nem vagyok elég bátor, hogy belevágjak.

További szép hétvégét nimdenkinek.


emes Előzmény | 2010.02.20. 08:47 - #7353

Azt elfelejtettem mondani, hogy anno én is csak ámultam-bámultam a sok szépség láttán, és azt hittem, hogy nem kell nekem sütős kenyér, csak a gépi, de itt beindul az ember kíváncsisága, és addig kérdez, míg végül, nem is olyna sokára egyszer csak kiveszi a lerniből az 1. boltiforma kenyerét. És akkor ezt mondja: -Nem is gondoltam volna, hogy egyszer ilyen az én kezem alól kikerül! És képes vagyok rá!- És nagy lesz az ember önbizalma. Mert nekem még most, így 3 év után is minden kenyér sikerélményt nyújt (már ha sikerül, és nem rontom el). És még most is kicsit misztikus az egész, pedig tudom, hogy bárki meg tudja csinálni, és mégis "irígykedve" nézem a nálam kívánatosabbat sütögető társaimat, ami arra is jó, hogy megint neki vágjak, és tökéletesítsem a tudásomat.

És ha már ilyen érzelgősre vettem a figurát, ami nálam nem mindennapos, akkor ezúton szeretném az egész csapatnak megköszönni a bíztatást, a motivációt, és mindent amitől én csak jobb lettem! 

De hogy azért hű maradjak önmagamhoz: ...és köszönöm a családomnak, a barátoknak, a gépemnek....


emes Előzmény | 2010.02.20. 08:27 - #7352

Szia Gica!

Köszönöm az elismerést,aranyos vagy! Üdvözöllek az oldalon! Én is, mit a többi péktársam, itt tanultam a kenyérsütés alapjait, úgy hogy nagyon jó helyen vagy. Ez egy nagyon jó kis, összetartó, segítőkész társaság, bármi kérdésed van valaki mindig válaszol.

A lent említett kenyér Limara receptje. Belinkelem neked ide a tűzhelyes, és a gépi variációját is az öregtésztás/nyanyás bevált kenyérnek. Ha meg akarod a gépedet ismerni, akkor először ezt a gépit, vagy Margitka gépi fehérkenyerét próbáld ki. A nyanyát ki lehet hagyni, vagy ha van, bármihez hozzá lehet tenni belőle. Tanulmányozd a kezdők rész itt bal oldalt, de ha bármi kérdésed van, nyugodtan kérdezz!

Sok szerencsét kívánok a sütögetéshez! És hogy egy másik "veterán", (aki a neve elhallgatását kérte: Ildikó, )szavival éljek: Az élesztő szelleme legyen veled!

 


gica40 Előzmény | 2010.02.19. 22:33 - #7351

Kedves emes, és minden "veterán " kenyérsütő!

Sok szeretettel üdvözlök mindenkit, így ismeretlenül. Teljesen új vagyok, mi több, csak.  3 napja van kenyérsütő gépem. Így találtam az oldalra. Még minden infó új, de igyekszem tanulni a kevés szabad időmben. A képen valami csoda az a kenyér  (7339-es kép).  Pillanatnyilag elképzelhetetlen számomra, hogy ilyet itthon tudnék sütni. De azért, nagyon hálás lennék, ha elmondanád, hogy miből van ez a sima nyanyás kenyér? (A nyanyatésztát már elolvastam.) Mik a pontos hozzávalók, milyen hőfokon, milyen kelesztéssel készült, vagy hol keressem, ha valahol már le van írva a recept? (Egyenlőre még belezavarodok a sok infóba, és az oldalakba.). Szívem szerint receptet mindent kipróbálnék, de messze nincs annyi tapasztalatom. Előre is köszönöm a segítséget. Ági


[Későbbi] [7754-7735] [7734-7715] [7714-7695] [7694-7675] [7674-7655] [7654-7635] [7634-7615] [7614-7595] [7594-7575] [7574-7555] [7554-7535] [7534-7515] [7514-7495] [7494-7475] [7474-7455] [7454-7435] [7434-7415] [7414-7395] [7394-7375] [7374-7355] [7354-7335] [7334-7315] [7314-7295] [7294-7275] [7274-7255] [7254-7235] [7234-7215] [7214-7195] [7194-7175] [7174-7155] [7154-7135] [7134-7115] [7114-7095] [7094-7075] [7074-7055] [7054-7035] [7034-7015] [7014-6995] [6994-6975] [6974-6955] [6954-6935] [6934-6915] [6914-6895] [6894-6875] [6874-6855] [6854-6835] [6834-6815] [6814-6795] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?