Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Koszonom a jotanacsokat. Ezekszerint tenyleg a burgonya miatt lett lagy a tesztam. Kovetkezo alkalommal nem teszek burgonyat, vagy ha igen akkor a folyadekkel vigyazok. :)
Koszonom a felajanlasokat is a keptarral kapcsolatosan de kozben a parom megemlitette hogy a sajat veblapunknak van keptara.
Sziasztok! Limara! Ez már megint egy vasárnap délutáni merénylet, de nagyon guszta
Kutya megsimizve, üzenet átadva. Ő pedig kézcsókját kiüldi Viki
ui: akinek szüksége van esetleg tvn-es képtárra szivesen átadok, van azt hiszem kettő is
Szeretettel köszöntelek az oldalon, érezd magad jól közöttünk!
Ha nincs burgonyapelyhed nem baj, de ne tegyél helyette burgonyát a tésztába. A 2 ek. burgonyapehely ugyanis nem azt a célt szolgálja, hogy a kenyér burgonyás legyen, inkább állagjavító szerepe van. A keményítőtartalmának köszönhetően jobb lesz a kenyér bélzete. Ha burgonyát teszel a kenyérbe, más folyadék-szárazanyag aránnyal kell dolgozni.
Udvozlok mindenkit. Gratulalok mindenkinek a sok gyonyoru pekaru meg sutemenyekhez.
Meg egeszen uj kenyersuto vagyok. Mar egy honapja tanulmanyozom a forumon megjelent recepteket. Ma megakartam sutni a Limara - Sokmagvas graham kenyeret de magok nelkul ( mert nincs ithon ). Mivel nem volt burgonyapelyhem, igy egy kis burgonyat tettem helyettte. Nem tudom, hogy ezert-e de nagyon lagy tesztam lett es mind kellet potoljam lisztel. Addi addig, hogy ugy lattam jonak ha a sutoben sutom mert feltem, hogy nem lessz hej a gepben . Igy keszult el az elso sutoben sult kenyerem. Kezdesnek nem is lett rossz csak egy kicsit igen megsult a kerge, igy megvertem mint a kemneceben sult kenyeret ahogy szoktak. Ha sikerul csatolok kepeket is.
Az a kerdesem, hogy ha nincs burgonyapelyhem akkor mennyi valodi burgonyaval kell potoljam. Ugyanis nalunk nem lehet pelyhet kapni .
Kenyeret még nem süt. Még csak a TV távirányitóját kezeli, most meg a telefonon van a feje:
Amikor két kisebb adagot csinálok akkor szilikonba sütöm, azt nem szoktam kikenni (csak az első asználatkor kentem meg jócskán, utána már nem.)
Ma csak egy féladagnyit sütöttem, illetve megsülve éppen 1 kg-oslett, ezt most fém formába. Ezt viszont ki szoktam kenni.
A mait -ami sikerült is- formában sütöttem. Én jobban szeretem, min a jénait, csak a tegnapi az nagy adag volt.
Na de hozok ám egy mégszebb képet is. s ezt itt LIMARA-nak ajánlanám Gyönyörüségesen kivehető, hogy mi ketten netezünk, s még az is lászik, hogy a blogodon vagyunk
Bocsánat, de egy tegnapi botránysorozat következik. Kb 25-30 perces sülésnél ÁRAMSZÜNET -3 óra hosszáig- s igy született a béna tk.rozskenyér, ami gyönyörünek indult.
tt mé nem látszik, hogy sületlen
itt kezdődött a kelés. (Itt még volt áram jócskán)
felszeletelve már látsziki rajta, hogy nagyon is hiányzott neki még az a minimum 25-30 perc sütés.
Ma aztán ujra kezdtem a sütést, de most óvatosan fél adaggal.
A képek minősége szörnyü, de sajnos csak telefonnal tudtam fotózni.
Sziasztok! Lányok én már ide be sem merek jönni, mert a látvány is az epegörcsoldóhoz hajt :) :) Akkorákat nyelek, hogy szinte hallom.....
Sós foszlós kalács, meg sajtos pogácsa ...........ahhhhhhh hát élet az ilyen ????
De csak hízlaljatok nyugodtan, majd letornázom valamikor (pontos időpontot nem tudok)
Gica ! Neked pedig sok-sok sikert a kenyérsütéshez, és akkor se add fel, ha egyszer elrontod. Én is ma sütöm a tegnapi féligsütött helyett a másikat
Örülök, hogy sikerült a kenyered, a liszten nagyon sok minden múlik. Nekem is van kenyérsütőm, de én csak dagasztásra használom, a kenyeret jénaiban, sütőben sütöm, mi úgy szeretjük.
Nagyon köszönöm a választ. Tegnap este 11 -re elkészült az első igazi gépi kenyerem. ÉS EHETŐ!! A férjem is elismerte. Az első kettő az állatoknál fejezte be. Az elsőnél okos módon búzadarát raktam rétesliszt helyett. (a recept olvasás és a tett között eltelt fél óra), a második már rétesliszt és liszt keverék volt, de nem vált be. Utána vette párom a BL80-at. Ezzel teljesen szuper lett a kenyér. A gépem egy használt Hausmeister 1000. Többen dícsérték az oldalon, ezért választottam ezt, és már most sem bántam meg. E. Margit féle alap fehér kenyeret próbáltam, minden hozzávalót csak belepakoltam és gond nélkül megcsinálta. Azt hiszem többé nem veszünk boltban kenyeret. Fantasztikus érzés! Most Habigát próbálok, és tanulmányozom a kenyered receptjét. Még nem vagyok elég bátor, hogy belevágjak.
Azt elfelejtettem mondani, hogy anno én is csak ámultam-bámultam a sok szépség láttán, és azt hittem, hogy nem kell nekem sütős kenyér, csak a gépi, de itt beindul az ember kíváncsisága, és addig kérdez, míg végül, nem is olyna sokára egyszer csak kiveszi a lerniből az 1. boltiforma kenyerét. És akkor ezt mondja: -Nem is gondoltam volna, hogy egyszer ilyen az én kezem alól kikerül! És képes vagyok rá!- És nagy lesz az ember önbizalma. Mert nekem még most, így 3 év után is minden kenyér sikerélményt nyújt (már ha sikerül, és nem rontom el). És még most is kicsit misztikus az egész, pedig tudom, hogy bárki meg tudja csinálni, és mégis "irígykedve" nézem a nálam kívánatosabbat sütögető társaimat, ami arra is jó, hogy megint neki vágjak, és tökéletesítsem a tudásomat.
És ha már ilyen érzelgősre vettem a figurát, ami nálam nem mindennapos, akkor ezúton szeretném az egész csapatnak megköszönni a bíztatást, a motivációt, és mindent amitől én csak jobb lettem!
De hogy azért hű maradjak önmagamhoz: ...és köszönöm a családomnak, a barátoknak, a gépemnek....
Köszönöm az elismerést,aranyos vagy! Üdvözöllek az oldalon! Én is, mit a többi péktársam, itt tanultam a kenyérsütés alapjait, úgy hogy nagyon jó helyen vagy. Ez egy nagyon jó kis, összetartó, segítőkész társaság, bármi kérdésed van valaki mindig válaszol.
A lent említett kenyér Limara receptje. Belinkelem neked ide a tűzhelyes, és a gépi variációját is az öregtésztás/nyanyás bevált kenyérnek. Ha meg akarod a gépedet ismerni, akkor először ezt a gépit, vagy Margitka gépi fehérkenyerét próbáld ki. A nyanyát ki lehet hagyni, vagy ha van, bármihez hozzá lehet tenni belőle. Tanulmányozd a kezdők rész itt bal oldalt, de ha bármi kérdésed van, nyugodtan kérdezz!
Sok szerencsét kívánok a sütögetéshez! És hogy egy másik "veterán", (aki a neve elhallgatását kérte: Ildikó,)szavival éljek: Az élesztő szelleme legyen veled!
Sok szeretettel üdvözlök mindenkit, így ismeretlenül. Teljesen új vagyok, mi több, csak. 3 napja van kenyérsütő gépem. Így találtam az oldalra. Még minden infó új, de igyekszem tanulni a kevés szabad időmben. A képen valami csoda az a kenyér (7339-es kép). Pillanatnyilag elképzelhetetlen számomra, hogy ilyet itthon tudnék sütni. De azért, nagyon hálás lennék, ha elmondanád, hogy miből van ez a sima nyanyás kenyér? (A nyanyatésztát már elolvastam.) Mik a pontos hozzávalók, milyen hőfokon, milyen kelesztéssel készült, vagy hol keressem, ha valahol már le van írva a recept? (Egyenlőre még belezavarodok a sok infóba, és az oldalakba.). Szívem szerint receptet mindent kipróbálnék, de messze nincs annyi tapasztalatom. Előre is köszönöm a segítséget. Ági
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit