Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
A csokimazba csak olajat teszek, 30 dkg csokihoz 6-7 ek olajat. Ket adag islert keszitettem es nem kotott meg. Ezt szoktam a a snickers-hez is hasznalni es akkor jol vaghato lessz a csokimaz.
Katiza szuperül sikerültek az islerek, a csokimáz olyan fényes a tetején, hogy majdnem elvakított, komolyan, (nem tettél bele olajat vagy margarint és mégis ilyen lett?).
Én a csokimázba szoktam tenni egy pici vizet is a margarinon kívül, így nem köt meg olyan gyorsan a csoki és szebben el lehet kenni, nem kell vele olyan gyorsan dolgozni.
A kenyered csodálatosan néz ki, tele van lukakkal és magokkal, én az ilyen kenyereket szeretem.
Szerintem a rezinél az is befolyásolja a krémréteg vastagságát, hogy mekkora tepsiben sütöd a lapokat, logikus ha kisebb a lapok mérete akkor vastagabb lesz a krém és fordítva. Szerintem az enyémben a krém azért lett fehérebb mert én nem tettem bele cukrot (mivel egyáltalán nem használok), hanem csak úgy kóstolásra folyékony édesítőt, meg az enyémben vaníliás cukor sincs (mivel azt sem használok), hanem dr.oetker vanília aromát szoktam tenni az olyan sütikbe amikbe a recept vaníliás cukrot ír.
Ancsi koszi szepen. Vegul en is ugy csinaltam csak nem raktam bele vajat. En eddig meg nem tettem bele sosem vajat, az mire szolgal. Fenyesebb lessz tole a csokimaz?
En is szorgoskodtam ma hala az essonek , pedig egesz mas volt mara a program.
Na de karpotoltak ezek a remekmuvek
Ket adag isler es egy jo nagy adag gyumolcsos tiramisu
Egy te;jeskiorlesu liszt+rozsliszt+kenyerliszt magvas kenyeret. Ez eddig legjobban sikerult kenyerem
Nagyon szép kenyereket,tortákat,sütiket készítettetek,és úgy látom egy kis likörrel is le lehet öblíteni ezt a sok finomságot!Gratulálok! Sütöttem én is kenyérkét az új formámban,meg áfonyás keksz készült.
Köszönöm szépen mindenkinek a dicséretet. Én nem tudok olyan csodákat sütni, csak az ilyen egyszerübb dolgokat.
Katiza! Ez a csokimáz tök egyszerü, mindig ezt csinálom. Felolvasztok 1 tábla étcsokit, teszek bele kb. 5dkg margarint és amikor már sima akkor pedig 1 evőkanál étolajat, amitől szép fényes lesz. Hát ennyi, és ez mindig sikerül. Ja, gőz fölött azt elfelejtettem.
Nem mondom! Már megint ügyeskedett a csapat! Milyen szépek lettek Ancsi sütijei! Az isler felkeltette a kíváncsiságom, valszeg sütök én is ilyet majdnem azt írtam, hogy karácsonyra , de még időben rájöttem, hogy eggyel odább vagyunk már, tehát húsvétra. Bár nálunk nincs ilyen ünnepesdi, mert mindenki valahol van, én pedig sütök, főzök, ahogy hét végén szoktam, de semmi különöset nem. Talán kalácsot sütök a szülőknek, meg magunknak is. Aztán majd meglátom, hogy lesz-e időm még valamire. Vendég nem szokott jönni egy szál sem, mi sem megyünk másokhoz, inkább kertezünk ezerrel.Kiskuktának szokás szerint megint gyönyörű lett a tortája! Bezsa! Irígy vagyok a Rezidre, mert én is szemezgetek már vele, de a fiamék fogyókúráznak, és így nem akarok a szomszédoknak sütni. Majd ha többen leszünk, és lesz rá kereslet! Mindenesetre a Tied is nagyon jól néz ki. Beleharapnék, ha érezném innen az ízét.....
Ancsi csináltam neked egy külön mappát ahova feltöltöm a képeidet. Ha bármikor van kép amit szeretnéd, hogy itt látható legyen, vagy bárhol máshol, küldd csak át, nem kell előre kérdezni, és már töltöm is fel őket Neked.
Rég nem voltam, de örülök, hogy a sütési kedv töretlen a csapatban! Nagyon ügyesek vagytok!
Gondolom hallotatok a Kifőztük újságról, amibbe Moha és én is írunk 1-2 receptet, én az első számba Moha tojáslikőrével készültem, és egy csokigallléros-tojáslikőrős tortával, ami ilyen lett:
S mivel jön a húsvét gondoltam megmutatom itt is , mert aktuáissá válnak a húsvéti receptek, ötletek.
Sziasztok! Nem merem kinyitnik a "süssünk"-et, mert akkor vége a diétámnak :)
Nagyon szépeket sütöttetek mindannyian. Mindenkinek egy óriási elismerés. A Rezi-Mákost én is ajánlom, mert mi már túl vagyunk a kipróbálásán, de egyelőre nem fogom megsütni, mert úgy sem bírnám ki, hogy ne egyek belől :)
Yldyco! már legalább háromszor vagy négyszer megsütöttem a tönkölyöst, de még egyszer sem volt rá alkalmam, hogy egy kis mintát hozzak belőle. Ez pedig abban a formában sült -és ilyenre- amelyiket Te is oly nagyon várod. Azt hiszem, ha csak fele annyira fogsz örülni neki, mint én, akkor már nem is fogsz férni a bőrödben az örömtől. Eszméletlen jó ez a sütőforma. Eddig még csak kenyérsütésre használtam az egyiket, de a másikban ki kellene próbálnom valami husos dolgot sütni, csak most félek, hogy elcsábulok. Szerintem ebben még egy jó bab is megfőne a sütőbe :) egy kis jó füstölt oldalassal :) ((álmodik a nyomor)) :-)
No nem dumcsizok már annyit, mutatom a már majdnem 100 %-os tönkölyösömet. (szép lassan szeretnék rátérni a teljes kiörlésü tönkölyösre, mindig duplázom a tönkölyöst az adaghoz. De még most is azt mondom, hogy a forma az, ami ilyen széppé teszi.
s nem beszélve a megbízhatóságáról, s még arról sem, hogy soha többé sütőzacskót sem kell használni, de mégcsak kikenni sem kell. Izgatottan várom, hogy mikor érkezik meg a Tiéd :)
Hjjaaaaa, s így utólag bevallom, hogy tegnap eszméletlen forgalmas és mozgalmas napunk volt. Reggel elkészítettem a kovászt, de közben el kellett mennünk itthonról. Kovász be a hütőbe, amikor hazajöttünk gyors irány a hozzávalókkal a dagasztóba, na és mi maradt ki belőle? - hát a só :) Igy aztán ez lett a magasvérnyomásban szenvedők fogyasztható kenyere :) Nem sok maradt azért belőle, mert igy is fincsi lett.
Ide tettem az az oldalt, ahol meg lehet taláni az Yldyco által sütött rezi mákos receptjét Veronica! Yldyco ugyan beírta a társalgóba, de onnan 1 nap után törlődik. Szerencsére én kimásoltam, mert nagyon szép lett a süti, és nagy kedvet kaptam hozzá.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit