Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Na lassan nekem is kellene sütnöm kuglófot. Nincs is kuglóf sütöm.
Kislányok akik félnek a nyanyás sütéstől nagyon ajánlom nekik próbálják ki. Nem fogjátok megbánni. Nincs semmi nehéz benne. Ha gépi kenyérhez használjátok akkor 10 dkg-ot tegyetek hozzá. Ha formában vagy jénaiban akkor 20-30 dkg-ig is lehet növelni. Az alap recepthez képest semmit sem kell változtatni.
Limara biztosan megmarad a medvehagyma, nekem is volt, csak Dominik, a kutya, volt olyan szíves és kiásta őket, mire észrevettem már sajnos elpusztultak. Én is kértem az Öcsémet, hogy ha megy a piacra és ott lesz a néni hozasson vele töveket, amiket el tudok ültetni.
csodás lett a buci:) Képzeld, Ma hozott a férjem a piacról medvehagyma töveket. Azt mondta a néni akitől vette, hogy néhány éve ültetett egy tövet, most tele van a kertje. remélem nálam is megmarad:)
Micsoda felhozatal ! Mindenkinek nagy gratuláció ! Tegnap én Limara jól beváltját sütöttem,csak tettem még bele egy kis tönköly és tk.búzalisztet is. Ma pedig kiflit fogok sütni, mert már üres a mélyhűtő.
Hali Lányok! Torták, sütik, kenyerek, lángos! Szép kis felhozatal! Ügyesek vagytok! Tele is ettem magam. Nyami!
Tegnap kavartam egy kiflit. Már a recepteket kavartam össze. Limara Tejfölös- és Szegedi kiflijét, meg még nyanyát is raktam bele. Az alap a Tejfölös reci volt, csak kicsit emelt cuokorral. Valamiért most egy kicsit ilyen édeskésebb tésztára vágytam. Aztán 12 felé gombócoztam a tésztát, és egyesével nyújtottam ki őket, majd egy leheletnyi margarint raktam a tészta szélére, mint a Szegedi kiflinél, csak tényleg sokkal kevesebbet. Tojással kentem meg a tetejét, és szabadon sütöttem gőzben. Sokkal lazább lett az egész, mint a normál kiflik.
Valamiért megráncosodtak mire kivettem őket a sütőből. Vagyis csak az 1. sütés, a 2. nem.
Amelyik buci el van vágva abban nincs medvehagyma, Rubennek csináltam, mert ő "üresen, meztelenül" kérte.
Hát sajnos ilyenkor csak szárított medvehagyma van. Az öcsém vett két nylon zacskóval (szárítva) még valamikor a tél elején egy nénitől. Már nem sok van belőle, sajnos.
Szávai Kati gyönyörűek a tortáid. Van hozzá türelmed azt látom, nekem nem lenne, ezért bele sem fognék ilyen hatalmas project-be.
Ma Limara Medvehagymás buciját reggeliztük. ISTENI!
A hűtőszekrényben éjszakázott, reggel sütöttem. Az első adagot hideg sütőben, a másodikat forróban. Az én sütőmnél a forróban való sütés jött be jobban. Fantasztikusan ropogós, nem kemény, harapnivalóan friss lett. A hideg sütőben sülni kezdő is finom, de a forróban sülni kezdő klasszisokkal jobb.
Amikor sült isteni finom medvehagyma illat volt, már alig vártuk, hogy hűljön egy kicsit és ehessünk.
Katiza én tettem fel, mert nálunk nagy kedvenc. Unokám semmilyen gyümölcsöt nem eszik. Ez pedig a kedvenc sütije, úgy tudja, hogy diós süti, mert az van benne.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit