Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Mikor kicsi voltam, akkor volt egy gyerek mondóka, amit sokszor énekeltünk: Egyik fülem sós, másik fülem paprikás, nem hallom,hogy mit dumálsz! Iza szerintem még nem volt akkor meg, de úgy látszik, a mondókát ő is ismeri!
Emes ! Nem mindegy milyen lisztből sütsz.A fehér búzalisztből nekem sem fér ennyi .Ebbe a kenyérbe egy szem sima búzaliszt nincs.ne feledd , a teljes kiőrlés és a rozs azért másként viselkedik .Nagyon finom ,de azért tömörebb.
Na pont ezért nem értem, mert az enyém is 2 lapátos, és ugyan 1500 g van ráírva, de akkorát az még a Holdon se tudna sütni. És ha én 60 dkg-mal dolgoztam, és rendesen megkelt a tészta, akkor az ablakot verte, mire kisült. Ezért álltam rá az 50 dkg-ra, (már ha gépben sütök, ami elég ritka.) és még így is hamarabb eléri az üst szélét, mint a gépi kelesztési ideje, ezért hamarabb ráadom a sütést. De nem dolgozok sok élesztővel, csak amennyi itt Margitkánál, és Limaránál is meg van adva a gépi recikhez. Na mindegy, itt is látszik a gépek közti különbség.
Nem írtam már vagy egy hete, de meg volt az oka. Betegség, orvos, porszívónyikkkkk, iskolaérettségi vizsgálat, lelekembetiprás, kiborulás, megnyugvás. És most itt vagyok.
Név nélkül, mert annyi minden készült itt, hogy fel sem tudnám sorakoztatni a neveket, nagy gratuláció mindenkinek! Nagyon ügyesek vagytok.
Csak Izához lenne egy kérdésem, ami megütötte a szememet: Hogy fér neked bele a gépdedbe egy 60 dkg lisztből + nyanyából készült kenyér a gépedbe? Az enyémben csak akkor nem veri az ablakot a tészta, ha sima 50 dkg-mal dolgozok, nyanya nélkül.
Ma Limara nyanyás bagettjét sütöttem, egy kis + csírával, csak mivel nem tudom szépre formázni 3 mini kenyér lett belőle, olyan 34 dekásak:
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit