Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
PaarIZA-BELLÁM! Ez tiszta merénylet !!!!!!!!!! Nem gondolod, hogy két hét alatt meg fog romlani az a fekete erdő torta? Tessék szives mán valami közelebbit is adni az összetevőkhöz. Bajban vagyok, mert azuram minden áron cukrászdából akar tortát rendelni, de én NEM AKAROM engedi. Na kég ilyen akaratos ha összejön??? hát abból vajon mi fog kikerekedni? Ugyis én győzök :) :) Végülis csak én határozzam mán meg, hogy mit akarok ilyen vénen enni ! Ugya Iza, hogy igazam van? Ezzel a tortával most jól bevittél az erdőbe :)))
A paprikásod is fincsinek látszik, de hát az is, biztos.
Szávai Kati! nem kaptad meg a tvn-es levelem?
Ildikóm! ugye csak a pontok maradtak le az "u" betüről ??? -- hi hi értettem ám rendesen:)
Bella! jól felizgattad a gyomornedveim a mákos-csikosoddal. Nagyon jól néz ki.
En csak Marshmallow fondantot keszitettem vha. TE neked MI nem sikerul? Sima fondant?-Marshmallowos? A keszitesevel van gondod?
Jonnek majd a NAGY tortas lanyok es adnak Neked is tanacsot majd. Valakinek gondja volt itt a fondanttal de mar nem tudom hogy kinek.
A Fondantot: barmelyik is! helyesen kell tarolni!! Joool becsomagolni, mert kiszarad!!! A Kesz Marshmallowos fondantot ujra mikrozhatod ha kemeny es konnyabben ujra lehet hasznalni. A sima fondanttal nincs tapasztalatom meg.
Ha surgos lenne, szetnezhetsz LENKE oldalan es ha fentvan O is tud tanacsot adni Neked.
VIKIM, azok a Szegedi futyik nagyon jolneznek ki igy egycsokorban, haaatmeg izre milyen lehet.Ha lesz vha idom tobb akkor megsutom.LIMARAM nagyon bekanalaztam volna 1-et /????/
No eshogy a komolyzenet is szeretjuk!: ITT mi nalunk a mesterlanyok a "Boci-boci tarkat "sutiben is megtudjak orokiteni EEEZ mar dofi!
BELLY, micsoda szerencse hogy ilyen nagy kostolot hoztal!A jo eg tudja hogy mar mikor ettem makosat! Bar elerheto keztavolsagba lenne! No azt hiszem HA ehhez is lesz idom be KELL hogy potoljam majd.
Kozben en sem lustiztam am.Sutottem egy jo nagy tortat, de marcsak 4 szeletke van belole!Hogy miert?? Nohat csak azert mert a recept cime EZ : BAROMIRA DIOSTORTA.
A receptet valamikor kiprinteltem nem nyomtattam ra az eredeti szerzot, ezert nem tudom honnan valo, DEE sokat halalkodok az illetonek mert tenyleg nagyon finom lett!Koszonet erte ha vki raismer!!Fotot keszitettem, a ferj lusta a fotokat feltenni igyhat majd kesobb jon vha.
Újra jelentkezem. A burgonyapürés kenyerem isteni lett. Köszönöm Limara. (Az oldaladon is próbáltam megköszönni, de a bejelentkezéshez olyan adatokat kér a gép, amiről fogalmam sincs.) Nem sikerült megtudnom, hogy meddig marad puha, mert 2 nap alatt megettük. A húsos kifli volt a ma reggeli menű. Éjszakai kelesztéssel készült. A napjaim mostanában csupa meglepetés. Pesszimista lévén semmi jót nem várok az új próbálkozásoktól, de a kiflik az utolsó darabig elfogytak. Most sül a pirított hagymás kenyér. Azt hiszem, rövid idő alatt függő lettem. Ez egy új világ amibe csöppentem. Párom közölte, hogy, megszívtam, mert ezután nem veszünk bolti kenyeret. Ezúton kérdeznék is. Nincs itthon pengém, igy késsel vágtam be a kenyeret, de azonnal beesett a teteje. A kés az oka, vagy valamit rosszul csinálok? A másik. A fél életemet odaadnám egy állítható kenyérsütő formáért. Limara írta, hogy néha van a LIDL-ben, de nem tudom kivárni. Van valakinek ötlete, hogy hol keressem?
Kedves Limara. Lejárt a hagymás kenyerem, de még nem elég piros (sült). Úgy látszik ilyen a gázsütőm. Mit tegyek? Folytassam 200 fokon, (nem fog nagyon megszáradni?) Vagy újra a 220 fok kellene? A kruplis kenyeret sem kellett letakarnom, de ott az idő pont elég lett.
Az utóbbi napokban megint sok csodálatos dolog készült, de egyre reménytelenebb, hogy mindent kipróbáljak. (Pedig nagyon szeretném).
KatIza! Végtelenül örülök a sikereidnek, szinte szárnyalsz, amióta itt megismerhettünk! Bizony, bizony a férjednek igaza van, mert a házi vagy a bolti krémsajtok nem egyformák sem állagra, sem izre, na és az összetevőjük sem mindegy, hogy miből is van.
Én is éppen ma reggel kezdtem el csöpögtetni a következő adagot.
Mascarpone: Én tejföl (2 doboz) + kefir(1 doboz) + joghur (1 doboz) arányban szoktam csöpögtetni, de most csak tejfölöm és joghurtom volt itthon, igy aztán fele-fele arányban 2 tejföl, 2 joghurtot tettem oda csöpögni. Holnapra kész is van, de ha még tul lágynak tartod 24 óra után, akkor még hagyhatod csöpögni, mindaddig, amig a savó alul egy tartályban csöpög.
IDE kattintva találsz információkat, s az alsó képen amit látsz, az a mascarpone, a fönti kép már a tejszinnel dusitott tejszines krémsajt.
Láttam, hogy tejszinhiányod is van. Gondolom házi tejet fogyasztatok. (azaz nálunk a gyerekek ugynevezik, hogy BOCITEJ) Ha a házitejet egy edényben, lehetőleg szük száju legyen, kinn hagyod szobahőmérsékleten, akkor 24 óra mulva már a tetejéről leszedheted a tejszint, a következő 24 órában pedig már a tejföld, és igy tovább, mert a végén még turó is lehet belőle :)
Valami lemaradt. Mégpedig az ellenkezője: Ha ugyanis a papirjában az élesztő már sokáig áll és egy kicsit megbarnul nem kell mást tenni, mint egy parányi szódavizet rányomni és átgyurni vele. Ugyanolyan friss marad, mintha most vásároltad volna. Ősrégi tapasztalatom irtam le, s ezt tudjátok kitől tanultam: Annó még a VIGÉCEK-től. Hogy kik is a voltak a vigécek? ugy a hatvanas évek elején még léteztek és akkor ők járták az üzleteket a nagykerek kinálatával. Sepeciál az élesztő ha éppen a nyakukon maradt, akkor igy frissitették fel --- de most nem vicceltem ám :))
Én állandóan egy nagy doboz élesztőt vásárolok egyszerre és mennek a fagyasztóba. A hütő részben általában 2-3 élesztőm van, amit általában egy hét alatt elhasználunk.
Amikor kiveszem a fagyasztóból, akkor a hütő rész egyik rekeszében hagyom felolvadni. Nagyon sokáig használható. Ugyan ugy müködik, mintha frissen vásároltam volna az élesztőt.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit