Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Vasarnap kell menjunk szulinapra egy 2 kislanynak es akarok vinni valami kalacsfelit) ezidaig 2x sutottem abbol az egyik ment a kukaba a masik meg jobb lett de nem az igazi. Nem tudom mit nem csinaltam jol ), de olyat amit a gepben megtudok sutni. Ugyanis az anyuka nem szeret sutni de a kenyersuto gep foglalkoztatja, igy hatha megtudom gyozni. Vagy egyszerubb ha viszek egy kenyeret ?
Majd meglatom, de azert szivesen fogadok otleteket.
Viktoria proballd kia bagettet. Megeri hidd el. Semmi nagy ordongoseg nincs benne., nagyon egyszeru es finom .
Zsuzsa nagyon tetszik a dios kenyered. En is reg szemezgetek, de ha lejar a dietam kiprobalom. Kovetkezokor mikor rakod be a sutobe igerd meg neki ha nem cserepdesik akkor megveregeted, hatha akkor megjed es szotfogad .
Emes nagyon szep a kiflid, es nagyon finom is mert megkostoltam. Majd egyszer en is bevallalom. Ezidaig meg kremeseken kivul nem sutottem semmijen sutemenyt vagy peksutemeny. Itt az ideje hogy elkezdjem. De meg gyujtok egy kis batorsagot elobb
Marika! Aranyos ez a tekercs lepke. Nekem erről még a farsangi szezon jut eszembe. Fincsik lehetnek a gőzös csigák is!
Zsuzsa! Nagyon szép lett ez a kenyerd! A diótól biztos különleges. Többen csinálták, olvastam, de engem még nem vitt rá a lélek. Különben is csak mogyoróm van itthon.
Az imént sült ki a Szegedi kifli. Nagyon finom, de meg kell várnom míg kihűl, mert különben megüli a "sült mókus" a hasamat.
Limara! Nagyon köszönöm! Engem már nem is érdekel milyen volt az igazi. Az Anyukám úgy emlékszik, hogy mintha kicsit leveles lett volna, olyan kroasszonos, de nem biztos benne.
Szia lányok! Elnézést, nem nagyon jövök mostanság igaz, de gondolok rátok! Nekem csak 24 órám van naponta, az nem elég. Úgy nézem nektek minimum 36 van ott Mo-on, mert süttök, főztök, írogattok ide, na meg a háztartás, gyerekek, barátok, némelyeknek aktív blog, ugye... és kitellik az időtökből.
Gratula a szép kenyerekhez, Emes, Viki! Óóóó... gondolom finomak voltak! A szögödi kiflik bemutatását nagyon megvariáltad Limara, nagyon érted, hogy csigázd fel az embert a fényképeiddel! A csónakokat már megcsináltam a múlt héten, nagyon szépek lettek és finomak, puhák, ízesek! Nagyon meg voltam magammal elégedve és veled is!
Csináltam egy kenyeret, így pofára jól néz ki, az íze is meglehetős volt (talán jöhetett volna bele több só), a bibircsókok rajta az dió. Próba volt, keresem azt a lisztfajtát ami az itteni receptekhez 1:1-ben passzol. Volt benne tk tönkölyliszt, egy kevés rozs, krumpli és nyanya. Hanem volt egy nagy hibája: nem cserepesedett egy szikrát sem! Meg sem pörcent. Majdnem megpofoztam.
Azért ilyen sárga mert lámpafénynél fényképeztem, egyébként normális volt a színe.
Megcsodáltam a munkáitokat, és gratulálok a gyönyörü kenyerekhez és más finom pékárukhoz! Nekem is kedvem támadt egy kis kisérletezéshez. Limara sütött régebben gözbuktát, amit mi is szeretünk. Ennek a tésztáját készitettem el kicsit másképp-
Igy lett belöle kakaós csiga, és a sós változata: kolbászos és fokhagymás csiga.
Keksz tekercsböl pedig egy kis pillangót raktam ki.
Izám-Bellám! Óóóóóóóóóó háááát ez nekem magas :)))) de ha lenne egy igazán jól kipróbált bagett receptem ??? Tudod, hogy nekem még szakácskönyvem sincs De tényleg ki kellene már próbálnom. Egyszer-kétszer már sütöttem valami hasonlót, de az olyan volt, hogy hagymás-zöldfüszeres vajjal-sajttal töltöttem a közepét. Azok viszont csak amolyan féladagnyi bagettek, vagy inkább töltött kiflik voltak. Na de hol van már annak a recepicéje??? ki tugggggyyyyyyaaaa!!! hát ollllan öreg vagyok én mán, hogy nem emlékezhetek illlenekre
Pannikám! - köszönöm megtaláltam. Ez a tésztaféleség ugyanaz, mint amilyen masinám nekem van és ezt gyártja, csak nincs aki csinálja. Noooo???? mégsem gondolod meg magad, hogy ezután a kinem mondható tésztát akarod gyártani ???
No de gondoltam azokra is, akik reggel korán kelnek és hoztam nekik egy nem rég kisült fincsi kenyérkét
A hozzávaló isteni finonmságokat pedig ITT megtaláljátok, torta ez a javából, s éppen ehhez a kenyérhez való :)) de azért hagyjatok nekünk is belőle, mert holnap ez lesz az ebédünk, ha be nem falatozzátok Jó étvágyat hozzá Nektek.
Viki ne szerénykedj , már rég felnőttél a bagett sütéshez.Feltétlenül próbáld ki. Gyakran sütök ha beesik valaki vacsorára . Remekül fagyasztható és töltve is isteni.
Viki , eredetileg itt találtam a hibogát , más fantasztikus receptekkel együtt.Andi konyhájának olvasói receptjei.Böngéssze mindenki mert , gyöngyszemeket tartalmaz.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit