Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Megyek is aludni. Hát EMES a kenyered meg csak megcsodáltam, eltátottam a számat és elfelejtettem leírni, hogy gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűűűű !!!! Tucccccccccc Te ám, de naggggyon
EMES! engem már kifejezetten felhúzott ez a RABIGA-HABIGA körüli őrület na mondok, akkor majd én az öreganyám féfölös lepényét megsütöm! mert én eddig tejföl-lepénynek ismertem és ettem. Csak az állítólagos eredeti szerzőjére sehol sem találtam rá. Lett volna egy két keresztkérdésem a ha-bigájához --- itt most egy röhögő smile lett vóna, ha engedi a masinya
jéééééé kitoltam vele! előző bejegyzésemből kimásoltam, és ide CSAKAZÉRTISBETETTTEM!!! na azéééé mondom
Na ja! Emes Apukádnak tökkkkkkkéletesen igaza van, és közbem ízleli a jammot, a lekvárt, meg a dzsem-et, azaz keni a gyümölcsízt a kenyérre.
Katiza! Jobb a vert kenyér a veretlennél, legalább összeszedi magát, és legközelebb szófogadó lesz, és csak pirosra sül! A bagettek nagyon szépek lettek!
Viki! Fincsi lehetett a tejfölös lepény! Akkkkora misztikumot csináltatok ebből a lepényből, hogy el sem tudtam képzelni, mi az a Hiboga Habiga. Csak azt "láttam", hogy rabigába estetek eme recept miatt, és csak hebegve bírtatok róla beszélni. Aztán kiderül, hogy egy szimpla lepény. Ami persze finom, sőt az egyszerűségében van a nagyszerűség! De ez olyan, mint szegény Apukám mondása volt: "Jam"-nak írjuk, "dzem"-nek ejtjük, és közben lekvárt eszünk.
Limara! Nagyon szépre sikerült, és biztos fini lehet, ez a kifli. Ki fogom próbálni. De ahogy írtam, nem tudok rájönni, melyik lehetett az "igazi" Szegedi kifli.
Én ma egy fehér kenyeret sütöttem formába, és raktam bele egy kis amarántot is. A fiamnak vettem, hogy jó lesz a gyümijébe, mert ez nem tartalmaz glutént, de nem ízlett neki, így raktam egy kicsit a tésztába. Nagyon puha bélzete lett.
Sziasztok! KatIZA! Nagyon gyönyörü a bagetted, Tiszta egészségesen egy kicsit irigykedem Én még életemben nem sütöttem bagettet, de nem is tudom, hogy hozzá mernék-é fogni, pedig már olyan sokat megcsodáltam. Na, majd, ha felnövök és nagy leszek, ebbe is belevágok
Limara!!! Hulla vagyok a mai nap után, de ha kell, most elindulok gyalog Szöged felé. Még szerencse, hogy egy karnyújtással elérhető vagy. Megyek és megvizsgálom közelebbről ezeket a csodás kifliket. ÓÓÓÓÓÓ de gyönyörüek.
Most már fölköthetem a fehérgatyómat, mert meg kell embörölni magam, és bagettet, mög kiflit köll gyártanom - úgy érzöm. De hát löhet Titteket követni?? - ehhez is mög köll nőnömMár kezdek gyakorolni
Én is szeretettel gratulálok mindenkinek a fantasztikus sütésekhez!!Nagyon ügyesek vagytok Pékecskék!
Csatlakozom Majorkajhoz:sajnos én sem tudom milyen az igazi Szegedi kifli,az igazat megvallva eddig nem is hallottam róla,de Limara útmutatása szerint lehet,hogy a hétvégén elkészítem.
Megsutottem szamomra ez elso jobban sikrult bagettemet. Fele simma, a masik fele meg hagymas-parika-kolbaszos. Kovetkezo alkalommal egy kicsivel tobb kolbaszt fogok belerakni.
Nézegettem a tejfölös receptjét. Az enyém nem ilyen. Igaz, tej sincs benne, de gőzön sem kell főzni. Bár az enyém is feljön szépen, és ugyanilyen magas tejfölös réteg van benne. Hát igen, ez egy más fajta tejfölös lepény, de jól néz ki.
Helyesbítés IZÁM-nak, no de az én robotomat nem lehet csak úgy a gőz fölé emelni teeee nőőőőci :) ---- ezért is próbáltam ki. Tehát nem kézi robotról van szó. Majd egyszer -ha majd már tul vagyok a tesztelésén- meg fogom mutatni :):)
Ejjjjj haaaa! ParIZA-.Bellám ! Hát nem Téged neveztelek én robotolónak, hanem úgy ámblokk az egész munkamenetet. Na de kiváltotta az én drága jó kis masinám mindezt a fáradtságot.l
A tésztám másik fele még fóliábam a hütőben van. Ma nem került rá sor, de holnap kitalálok rá, vagy belőle valamit. A gondolat már megvan, csak ingerencia kell/-ene hozzá
Kedves Viktória köszönöm hogy olyan robotmunkásnak titulász , aki kézzel veregeti gőz felett a habot . Elárulom , hogy atttól hogy az edényt felteszed a gőzre , még verheted robottal.Azért is érdemes így elkészíteni és lassú tüzön sütni , mert így egy makulát sem esik vissza , és az állaga is olyan hogy a leírással ellentétben forrón is tökéletesen szeletelhető.(ez engem is meglepett.)Szokás szerint alkottál egy vadiúj süteményt , amit feltétlenül ki fogok próbálni , mert ez valóban jobban tejfölösnek tűnik mont habosnak, ami új lehetőségeket jelent.
Igen Kata! ez a hiboga habiga :))) Ha az ÁLTALÁNOSBA ÁTLÉPSZ, ott leirtam mindent, grammra is, de én 350 gr tejfölt tettem bele és a (3 pupus evőkanál) griz, nekem 10 dkg volt ! Sok sikert hozzá, nekünk nagyon izlett.
--- na jó, jó, megnyugodtam, tehát ez azt jelenti, hogy ha kicsit megégett a teteje, akkor leveregettétek azt a részét :) na igy már mindjárt más
gondolom nem fajt neki. Annakidejin a nagyszuleimnel mikor kemenceben sutottuk a kenyeret a megett hejat egy husangal vertuk le. Innen ered nekem a szo .
Nagyon jol nez ki suti. Ez az a "hiboga habiga" sutemeny. mert ha igen en is szemezgettem vele csak nem tudtam eldonteni, hogy a doboz tejfol mekkora kell legyen ( 200 vagy 400 g-os ).
Előre elnézést a kép minőségéért, de nincs itthon a fényképező masinám, igy csak telefonnal fotóztam.
Ime itt ez a fincsi tejföl-lepény (júúúúúj de bevacsiztunk belőle)
Kerek formában csináltam, mert amikor összeállitottam mindent akkor jutott eszembe, hogy nincs is magas falu tepsim , mert ehhez a nem rég vásárolt jó kis tüzhelyemhez akkora tepsit adtak, hogy alig 2 cm magas. Na de kitoltam vele. Kerek lett és nem szögletes. S a megmaradt tészta felét (merthogy elég volt a fele ebbe a formába) betettem a hütőbe (fóliába) majd holnap kitalálok rá valamit.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit