Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Ma stíriai metélt készült ebédre.A kis fekete pontok a bourbon vaníliás cukortól származnak.Sokkal finomabb mint a többi.
Zsuzsa sikerült a diós kenyér!Ezt félbarna kenyeremből alkottam , 2/3- os barna , fűszerekkel és pirított dióval . Kicsit persze laposabb mint szeretném , de a reci marad , legfeljebb legközelebb formában sütöm.
Hali kislányok! Olvasgatlak ám én is benneteket, de sütni hétköznap nem nagyon szoktam, el vagyok. Viszont jó benézni ide mindig. Különösen élveztem Zsuzsa beszámolóját az elszámolt folyadékról. Le a kalappal előtted! Milyen ügyesen, praktikusan megoldottad a gondot! Én lehet, hogy kidobtam volna az elrontott anyagot. De hát kérem..... a gyakorlat, a tapasztalat..... szóval ügyi vagy!!!!
Zsuzsa öröm nézni a konyhádból kikerülő felfelé ívelő minőségű termékeket.Ez a pogi is méltó utódja a fánkodnak.
Képzeld annyiszor emlegetted már a diós kenyeret , hogy nekiálltam egyet alkotni.Most van a sütőben.Nem tudom , te egy bizonyos fajtára gondolsz-e vagy csak általában diós kenyérre.Este majd megmutatom.
Limara , mit gondolsz érdemes-e a kb 15 dkg öregtészta - maradékomat beletenni a kolbászos csónakokba.Azt tervezem , hogy ma este formázom , majd a hűtőben pihen és vasárnap reggelire sütném.
Marcsi, a fánkjaidnak kis ördögszarvuk van, azzal csigázzák az embert aki meg akarja őrizni az önuralmát...
Saci, te mennyi ideig hagytad ezt a lusta kenyered kelni elsőnek? 12 vagy 20 óra az nem mindegy. Ez lehet az oka annak, hogy olyan szép lett. Írd meg légyszi, ha tudom nekilátok ma éjjel.
Iza, eszem a fahéjat rendületlenül és változatlan.
Ildikó, nézd mit sütöttem ma reggel, vegyél belőle! Limara juhtúrósából inspirálva de kecsetúróval készítve (juh nem volt itt). Nagyon finom, könnyü, ízes dolog lett belőle, a spanyol házmesterasszony eseng a receptjéért. Hát ezt is megértem!
Csak kóstoljátok, egyétek mindnyájan, italkorcsolya méretre készültek.
Limara, ez a te juhtúrós Luca pogid nagyon bátor gyerek! Már másodszor esett meg velem, hogy nagy bajom lett a súlyok és térfogatok átszámolásával. Az elsőre borítsunk fátylat, a második ezzel a Luca pogival volt. Nem akartam olyan sokat csinálni mint te, csak a 2/3-át. Mindent szépen átszámoltam, leírtam, CSAKHOGY! a 0,5 dl tejet én 0,5 literként számoltam...
Őrangyal az van, mert nekem visszatartotta a kezem amikor még csak úgy 2dl tej volt benne... ami már úgyis hatszor annyi mint amennyi kellett volna. Így hát beletettem még 20 dkg lisztet, kis élesztőt (köszönöm Vikikém, egyszer te mondtad, hogy nem kell mindent előlről kezdeni) és a többit a természetre meg Szent Lucára bíztam, akiről olvastam, hogy támogatta a vakokat...
Hát nem csalódtam. De azért nemsokára kipróbálom az igazi receptet, mert a receptszerinti túró-és vajaránnyal biztosan még finomabb!
De a házmesterasszony, a lányom, az unokám és én így is nagyon finomnak találtuk!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit