E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

Yldyco Előzmény | 2010.02.11. 20:39 - #7250

Sarolta!

Gyönyörű lett a kenyered, sokkal magasabb mint amit a video-n sütöttek. GRATULÁLOK!

 


paariza Előzmény | 2010.02.11. 19:48 - #7249

Viki és Zsuzsa van nektek valami az általánosban.

Kedves Sarolta  ez tényleg nagyon gusztusos . Gratulálok.  Sokkal jobban néz ki , mint az eredeti videón .


qqryq Előzmény | 2010.02.11. 19:41 - #7248

Kedves Iza, szupi guszta paprikásod! Gratula hozzá!


qqryq Előzmény | 2010.02.11. 19:39 - #7247

Kedves Zsuzsa, ösztönzőleg hatottál rám hozzászólásoddal.

Így ma megsütöttem a tegnap előkészített kenyeret.

Isteni finom lett, csak kevés volt!

Szó szerint úgy készítettem, ahogy le van írva, ill. a videón látszik, és itt van a fotó az ínyencségről:

.. egy kicsit több liszttel szórtam meg a tetejét sütés előtt, mint kellett volna.

Szerintemez a sütési mód az ősnyanya...


paariza Előzmény | 2010.02.11. 19:30 - #7246

Ez a kenyér vasárnap este készült el , most volt időm feltenni . Megkívántam Vikitől a kenyér  paprikázását.Mielőtt leszórtam paprikával pecsenyezsírt kentem rá.Látható egészben.............

a vékonya.........

és a vastagja.


Limara Előzmény | 2010.02.11. 17:59 - #7245

Sziasztok!

Emes! A géphez adott receptet használtam. Azért nem írtam be, mert ez csak a panához jó, ez legalább fél deci folyadékkal többel dolgozik mint a többi gép. Ehhez a programhoz tartozik külön recept, bármelyik nem jó hozzá, mert ez 6 órás program.


paariza Előzmény | 2010.02.11. 10:02 - #7244

Zsuzsa a cserepekről csak annyit , hogy én kb 6 hónapig próbálkoztam , mire összejött egy cserepes kenyér.A csuda tudja , mi az oka.Egyébként nem kell literszám spriccelni , ha cserepes akar lenni elég egy körbespriccelés.A végén már azt csináltam hogy a hűtőbe tettem a vizet , hogy minél hidegebb legyen .Hátha a nagyobb hőmérséklet-különbség jobban hat. Persze ez sem tuti.


paariza Előzmény | 2010.02.11. 08:43 - #7243

Zsuzsa a legújabb recept még érzésre készül , de ha legközelebb sütöm bemérem és leírom neked.Diót meg dobálhatsz kedvedre bármelyik barnába.


emes Előzmény | 2010.02.10. 17:32 - #7242

Sziasztok!

Minden nap jártam ám erre, de most "beszélek" is.  Nagyon szépeket, és finomságosokat sütöttetek az elmúlt napokban. Nagy gratula mindenkinek!  

Ma végre eljutottam odáig, hogy megint csináltam nyanyát. Már nagyon hiányoltam. De eddig valahogy mindig késő volt már mire eszembe jutott.

Limara! Aztatat szeretném kérdezni tőled, hogy a múltkor, mikor a Panában francia kenyeret sütöttél milyen recivel dolgoztál? Mert a blogodban nem volt benne. Illetve, ha jól vettem ki, akkor a gépkönyvből volt a reci. De meg lehet bármilyen tésztával, vagy kifejezetten ehhez a progihoz való receptet kell használni?

 


nagyzsuzsa Előzmény | 2010.02.10. 17:24 - #7241

Iza, ez a kenyér Limara jól beváltja, tehát igaz, hogy nem lehet elrontani. Én kimondottan ezért csináltam meg, hogy lássam, hogy én el tudom-e rontani. Hát nem.

Az igaz, hogy nem lett cserepes, de lehet, hogy nem teszek rá elég vizet? Hány liter kell rá? Mert én nem mertem túl sokat.

Akkor most hol találom az új barnakenyér receptedet, Iza?

Az én álmom: barna kenyér egy pár dióval benne. Egyszer majd.

Ha nagylány leszek.

Qqryq, én is ismerem ezt a videót és van egy barátnőm aki megcsinálta és azt mondta, hogy olyan finom volt, hogy még melegen megették, csak úgy minden nélkül, mint a kalácsot. De én még nem csináltam. Valahogy nem hittem benne.


qqryq Előzmény | 2010.02.10. 15:38 - #7240

Bocsi, hogy már egy megrágott csontot hoztam, de én most jutottam e cikkhez, és reméltem használható.

Tehát még nem próbáltam, de meg fogom csinálni. Fiaméknál nincs kenyérsütő és rájuk gondoltam ezen ötlettel.

Köszönöm szépen, hogy ilyen gyorsan reagáltatok kérésemre.

Gratulálok szupibbnál-szupibb receptjeitekhez!

A "nyanyásat" én is ki fogom próbálni, mert unokáim mindig azt mondják, hogy ... a te barna kenyered mindig nehéz mama.

Ha ide látogatok, mindig éhes leszek és már érzem is a friss kenyér illatát.


paariza Előzmény | 2010.02.10. 12:56 - #7239

qqryq te kipróbáltad ?


Yldyco Előzmény | 2010.02.10. 12:46 - #7238

Ezt én is kipróbáltam kb. 1 éve, de nekem nem jött be, a video-n nagyon jól néz ki a dolog, de én nem tudtam úgy megcsinálni.

 


paariza Előzmény | 2010.02.10. 12:40 - #7237

Megtárgyaltuk már ezt a sütés fajtát , valójában egy valakinek sikerült , a többieknek hatalmas lyukacsos lett.Én magam nem próbáltam . Lehet hogy egyszer sort kerítek rá.Valahogy nem tudott itt tért hódítani ez a technika.


qqryq Előzmény | 2010.02.10. 11:17 - #7236

Halihó.... sziasztok!

Itt tanultam meg kenyeret sütni.... és most visszajöttem...

Ezt találtam és szeretném megosztani veletek.... igen újszerű, meglepő és egyszerű...

Hogy süthetsz a legegyszerűbben kenyeret?

Eirik Solheim norvég médiaszakember nemrég részt vett egy "molekuláris gasztronómia" előadáson.
Az előadó említette, hogy a kenyérnek, nem kell gyúrás.
Ezért az ott kapott ötletet és a receptet kipróbálta az alábbi egyszerű módon.

Tehát ez az a recept:

300 g búzaliszt
100 g teljes kiőrlésű
1/2 mokkáskanál szárított élesztő
1 teáskanálnyi só
300 g víz

Keverjük össze a lisztet, élesztőt és a sót egy tálban. Adjuk hozzá a vízet és az egészet együtt dolgozzuk össze.
Fedjük le a tálat fóliával, és hagyjuk pihenni 12-20 óra hosszat.
Utána távolítsuk el a fóliát, és egy krémlapáttal kicsit nyújtsuk a videón látható módon a tálban.
Fedjük le egy ruhával és várjunk még 2 órát.
Miután 230 fokos sütőben felforrosítottunk egy fedeles edényt (kb.fél óra), pici liszttel megszórjuk a tésztát és a forró edénybe rakjuk.
30 percig fedővel, 15 percig fedő nélkül sütjük.




Az eredeti recept itt található:

http://eirikso.com/2010/01/17/how-to-make-the-best-bread-ever/

Az eredmény: isteni illatos, ropogós héjú kenyér, amelyhez elkészültéig gyakorlatilag nem is kell kézzel hozzáérni.


http://www.youtube.com/watch?v=T5MNpX_DmV8

Kiváncsi vagyok véleményetekre!

Saci :)
 


paariza Előzmény | 2010.02.10. 11:15 - #7235

Zsuzsa nagyon szép a kenyered .Ez Viki -féle? Jénaiban sütötted?

Limara ezek a kis csónakocskák az hiszem nálunk is vízre szállnak hamarosan.


paariza Előzmény | 2010.02.10. 11:07 - #7234

Zsuzsa , időközben változott természetesen a rozsosom receptje. Miért is maradnék ugyanannál , az unalmas lenne.A jónál is jobbat kell keresni folyton , különben hogy tudnék ennyi gyakorlattal minden negyedik kenyeret elcseszni? Persze a vége az , hogy megvan a jobb és akkor újra jobbat kell keresni.De hát ezért vagyunk itt nem ? Erről szól a fórum vagy félreértettem valamit?


Yldyco Előzmény | 2010.02.10. 10:59 - #7233

Szia Limara!

Új vagyok még nálatok. Ez valami fantasztikusan néz ki, mentettem is a receptet, ezt én is megcsinálom.

Itt is megköszönöm NEKED és MARGITNAK a nyanyát, valami őrületesen finom teljes kiörlésű tönköly kenyeret sütök vele.


Limara Előzmény | 2010.02.10. 10:53 - #7232

Sziasztok!

Hoztam egy kis vacsora ötletet:


nagyzsuzsa Előzmény | 2010.02.10. 09:29 - #7231

Viki, mit mondjak, az enyéim elférnek mindig... Ne kérdezd miért...

Habár, egyre szebbek lesznek. Az utolsó még finom is volt, a krumpli miatt puha. Fehér lisztből készült, majd lassan áttérek a kevertre mert én a barna kenyeret szeretem.

Iza, én a te rozsosodról álmodok!

 


[Későbbi] [7754-7735] [7734-7715] [7714-7695] [7694-7675] [7674-7655] [7654-7635] [7634-7615] [7614-7595] [7594-7575] [7574-7555] [7554-7535] [7534-7515] [7514-7495] [7494-7475] [7474-7455] [7454-7435] [7434-7415] [7414-7395] [7394-7375] [7374-7355] [7354-7335] [7334-7315] [7314-7295] [7294-7275] [7274-7255] [7254-7235] [7234-7215] [7214-7195] [7194-7175] [7174-7155] [7154-7135] [7134-7115] [7114-7095] [7094-7075] [7074-7055] [7054-7035] [7034-7015] [7014-6995] [6994-6975] [6974-6955] [6954-6935] [6934-6915] [6914-6895] [6894-6875] [6874-6855] [6854-6835] [6834-6815] [6814-6795] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?