Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Ez a kenyér vasárnap este készült el , most volt időm feltenni . Megkívántam Vikitől a kenyér paprikázását.Mielőtt leszórtam paprikával pecsenyezsírt kentem rá.Látható egészben.............
Emes! A géphez adott receptet használtam. Azért nem írtam be, mert ez csak a panához jó, ez legalább fél deci folyadékkal többel dolgozik mint a többi gép. Ehhez a programhoz tartozik külön recept, bármelyik nem jó hozzá, mert ez 6 órás program.
Zsuzsa a cserepekről csak annyit , hogy én kb 6 hónapig próbálkoztam , mire összejött egy cserepes kenyér.A csuda tudja , mi az oka.Egyébként nem kell literszám spriccelni , ha cserepes akar lenni elég egy körbespriccelés.A végén már azt csináltam hogy a hűtőbe tettem a vizet , hogy minél hidegebb legyen .Hátha a nagyobb hőmérséklet-különbség jobban hat. Persze ez sem tuti.
Minden nap jártam ám erre, de most "beszélek" is. Nagyon szépeket, és finomságosokat sütöttetek az elmúlt napokban. Nagy gratula mindenkinek!
Ma végre eljutottam odáig, hogy megint csináltam nyanyát. Már nagyon hiányoltam. De eddig valahogy mindig késő volt már mire eszembe jutott.
Limara! Aztatat szeretném kérdezni tőled, hogy a múltkor, mikor a Panában francia kenyeret sütöttél milyen recivel dolgoztál? Mert a blogodban nem volt benne. Illetve, ha jól vettem ki, akkor a gépkönyvből volt a reci. De meg lehet bármilyen tésztával, vagy kifejezetten ehhez a progihoz való receptet kell használni?
Iza, ez a kenyér Limara jól beváltja, tehát igaz, hogy nem lehet elrontani. Én kimondottan ezért csináltam meg, hogy lássam, hogy én el tudom-e rontani. Hát nem.
Az igaz, hogy nem lett cserepes, de lehet, hogy nem teszek rá elég vizet? Hány liter kell rá? Mert én nem mertem túl sokat.
Akkor most hol találom az új barnakenyér receptedet, Iza?
Az én álmom: barna kenyér egy pár dióval benne. Egyszer majd.
Ha nagylány leszek.
Qqryq, én is ismerem ezt a videót és van egy barátnőm aki megcsinálta és azt mondta, hogy olyan finom volt, hogy még melegen megették, csak úgy minden nélkül, mint a kalácsot. De én még nem csináltam. Valahogy nem hittem benne.
Megtárgyaltuk már ezt a sütés fajtát , valójában egy valakinek sikerült , a többieknek hatalmas lyukacsos lett.Én magam nem próbáltam . Lehet hogy egyszer sort kerítek rá.Valahogy nem tudott itt tért hódítani ez a technika.
Itt tanultam meg kenyeret sütni.... és most visszajöttem...
Ezt találtam és szeretném megosztani veletek.... igen újszerű, meglepő és egyszerű...
Hogy süthetsz a legegyszerűbben kenyeret?
Eirik Solheim norvég médiaszakember nemrég részt vett egy "molekuláris gasztronómia" előadáson.
Az előadó említette, hogy a kenyérnek, nem kell gyúrás.
Ezért az ott kapott ötletet és a receptet kipróbálta az alábbi egyszerű módon.
Tehát ez az a recept:
300 g búzaliszt
100 g teljes kiőrlésű
1/2 mokkáskanál szárított élesztő
1 teáskanálnyi só
300 g víz
Keverjük össze a lisztet, élesztőt és a sót egy tálban. Adjuk hozzá a vízet és az egészet együtt dolgozzuk össze.
Fedjük le a tálat fóliával, és hagyjuk pihenni 12-20 óra hosszat.
Utána távolítsuk el a fóliát, és egy krémlapáttal kicsit nyújtsuk a videón látható módon a tálban.
Fedjük le egy ruhával és várjunk még 2 órát.
Miután 230 fokos sütőben felforrosítottunk egy fedeles edényt (kb.fél óra), pici liszttel megszórjuk a tésztát és a forró edénybe rakjuk.
30 percig fedővel, 15 percig fedő nélkül sütjük.
Zsuzsa , időközben változott természetesen a rozsosom receptje. Miért is maradnék ugyanannál , az unalmas lenne.A jónál is jobbat kell keresni folyton , különben hogy tudnék ennyi gyakorlattal minden negyedik kenyeret elcseszni? Persze a vége az , hogy megvan a jobb és akkor újra jobbat kell keresni.De hát ezért vagyunk itt nem ? Erről szól a fórum vagy félreértettem valamit?
Viki, mit mondjak, az enyéim elférnek mindig... Ne kérdezd miért...
Habár, egyre szebbek lesznek. Az utolsó még finom is volt, a krumpli miatt puha. Fehér lisztből készült, majd lassan áttérek a kevertre mert én a barna kenyeret szeretem.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit