Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Zsuzsa már megint kishitű vagy.Tudod hogy az egyszerű dolgok híve vagyok .Hidd el ez könnyebb mint a fánk.Biztos hogy neked is összejönne , persze egy keret vagy egy magas falú tepsi kell hozzá.Az almásod egyszerűen gyönyörű lett.Biztosan finom is.A lányom azt üzeni , hogy ő meg ezzel fog álmodni , mert az alma a gyengéje.
Nagyon nyálcsorgató a felhozatal! Mary, Zsuzsa, Iza, Emes nagyon szépket sütöttetek!
Limara, a tortád fantasztikus! Komolyan nem kapod meg a gépet? Én azt hittem, hogy a teszt végén a tiéd, amilyen reklámot csináltá nekik igazán megérdemelnéd....én szoritok, hogy a tied maradjon.
Ez a torta nagyon nyami-nyami! Itt is vannak ilyen "sutesallo"almak. Ha szebb szinre szeretned es meeg pikansabbra, akkor nagyon pici vizben fozzel fahejrudat. Egy fel uveg gyari v. sajat sargabarack lekvarhoz add hozza, melegitsd fel egyutt.Szuron szurd at hogy ne legyenek benne barackdarabok es ecsettel vidd fel illetve vond be az almakat mindenhol.Szep szint ad, kisse edesebb lesz, csillogo! es az alma sem szarad ki tovabb. Igy nem kell a tetejet sem kulon behintened fahejjal. Ezt nevezik "abricoteren" . Ez nemcsak tortaknal vagy mas sutiknel lehet alkalmazni hanem sima gyumiknel is. Megkostolnam szivesen!!! Gyere, cserebe kuldok Neked almasretest. En is nagyon szeretem az ilyen egyszeru, de nagyszeru tortakat es sutiket.
PAARIZA, az a kremes egy koltemeny es en "szepen BESZAVALTAM "volna magamnak. Igy csak a bub novekedett a homlokamon es ehes maradtam.
Iza: Hát igen, ezt a krémest akárki is megirigyelheti! (Én pl egy ilyen akárki vagyok ...)
Káprázik a szem belé, mert sajnos csak nézni lehet! Látod, ebbe nem mernék bele sem kezdeni.
Nagyon megnéztem, talán még álmodni is fogok róla. Gratulálok, de nagyon!
Én egy almás sütit csináltam.
Sajna kicsit sápadt, úgy néz ki mintha nem lenne megsülve rendesen, de meg van. Gondolom, hogy ez ilyen típusú alma, ami aránylag fehér marad. Az alma alá reszelt diót szórtam, az egészre meg egy kis tejszínt, cukrot, kókuszdió port és fahéjat. Finom volt.
Draaagaim! Fantasztikus ujra a "banda" Hogy micsoda szepeket es finomakat alkottatok!Jajj de megkostoltam volna mindent "igazabol"!Csillagos 5-os mindenkinek!!! LIMARAM, az a torta csodas lett!!!EZ a fej meg NEM csufolkodos, hanem nyalakodos. hihi
LIMARAM, megtudhatnank tobbet is a szereplesedrol??-mert itt csak a kollega pekektol hallottam. NE szegyenloskodj es irjal mar rola nekunk jo?
PAARIZA! NE haragudj, de elfelejtettem EZ alkalommal megkoszonni a segitseget.Megtalaltam es ki is mentettem mar!! KOSZONOM!!!! Kozben a haztartasi munka es egyebek vegett voltam elfoglalva. Egesz heten dolgoztam es ilyenkor probalom magam utolerni cimmel....A Februari honap mind ilyen lesz. Kozben en nekem is sutnom kellett mert a munkatarsam szulinapos.Mivel karacsonykor mar kapott tortat igy most almasretessel leptem meg . 2 joo hosszu ruddal.Igy a vendegeit is kinalhatja belole.
Mindenkinek kellemes estet kivanok es szerencses hetkezdest holnap. Puszka!!
Emes! Ez a gép nagyon!! ropogós héjú kenyeret süt. Azóta tk. lisztes sokmagvas öregtésztásat is sütöttem benne, még magasabb lestt mint az előző. Ez az a gép, amibe ha belepakolod a hozzávalókat, csipogásig rá sem kell nézni. Akkor kiveszed a kész kenyeret. Nem kell trükközni, lapátokat kivenni, középre igazítani, letakargatni, stb.... Imádom és megsiratom, amikor vissza kell adni.
A tv szereplés jó volt. Nagyon izgultam, de ha én izgulok, akkor sokat beszélek. Végül is élveztem 15 perces élőadás volt :)
Limara! Neked még a gépi kenyerednek is ropis héja van!? Hát ez már sokkkk a jóból! Várom a TV-s beszámolót.
Zsuzsa! Nagyon szépek lettek a fánkok! Gratula! Míg Limara nem osztotta meg velünk ezt a recit, addig én is azt hittem, hogy nem tudok jó fánkot sütni, csak olajjal teleszívott, randa, formátlan, megégett, szalagtalan fánkot. De tavaly óta megy még nekem is! 16-án én sütöm a lányomék farsangjára, csak kisebb méretben.
Mary! Nagyon szép lett ez a torta! Olyan, mintha mindjárt elrepülne, fel a felhők közé...
Ma felhagytam a kenyérrel, és kiflit sütöttem. Limara tejfölösét. Egyszerűen szuper ez a recept, 'biz isten nem lehet elrontani. Kicsit megnöveltem az adagot, hogy 10 kifli legyen, de a Jó Idös Anyám még így is keveselte. 2x-re sütöttem ki. Az egyik fele a kacsasütő jénaiban, a másik egy zacsis tepsiben sült. Ez utóbbi 1 órát előtte a hűtőben csücsült, hogy túl ne keljen.
Ne ijedjetek meg! Nem a földön fényképeztem. Nálunk ilyen a konyhapult teteje. Padlólappal van csempézve.
Viszont ma kiderült, hogy mégis vennem kell mihamarabb egy új gépet, mert miközben mértem a hozzávalókat, alul kicsorgott a mérlegre a tejből egy adag. Addig is majd fordítva pakaolom az alapanyagokat bele.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit