Nem tudom, hogy melyik receptet csináltad meg, de talán legközelebb egy kicsit kevesebb folyadék kell bele. Akkor nem lapul el. Vagy tedd muffinformába, akkor nem tud elmászni. Az íze azért jó lett?
Kepzeljetek!!! A turok kicsi mini uzletbe itt lent nalunk a teren kaptam teljes kiorlesu rozslisztet. Kovaszom nincs, csak elesztom. Milyen kenyeret lehet vele "osszerakni "? Sikerem es egyebb varazsporom"sincs.Kivancsi vagyok hogy osszejonne e vmi finom rozskenyer. Nagyon szeretem! Otleteket szivesen varom.
Megleptem magamat 2db kenyersuto konyvvel. Idom MOST egyenlore nincs az alvasasara mert foznom es sutnom kell. Hat egy kicsit igy felvagyok ma dobva ettol a 2 sikerelmenytol.hihi
SZOKIMOKI: Sok szeretettel koszontelek Szulinapod alkalmabol.Erot-egeszseget, szerencset es meg sok-sok boldogsagot kivanok Neked.
Épp csak beugrottam, mert nem sok időm van. Ma ünnepeljük a csemetém 14. szülinapját, és egy-két barátja átjön bulizni.
Mindenkinek gratulálok a gyönyörű sütéseihez.
Szokimoki sok boldog szülinapot kívánok!
Kati (szavai) szerintem egyrészt az volt a gond a bögrésednél, hogy mindent egyszerre tettél bele. Pórbáld meg apránként olyan sorrendben, ahogy le van írva. Gépi habverővel is csinálhatod, attól könnyebb lesz. Másrészt az a pár centivel nagyobb tepsi is számít. Más ötletem nincs
Linbori a hőfok a recepttől is függ, de a 180 szerintem elég neki
Kelnek a zsemléim,de megint lenne egy kérdésem. Azt írja Margit,hogy előmelegített sütőben kb 30 percig kell sütni. Légkeveréses sütőm van. Hány fokon süssem?
Iriszi! Gratulálok a kalácsodhoz. Legközelebb picit kevesebb folyadékkal (vagy élesztővel) csináld ugyanezen a programon, akkor nem nő az égig és nem huppan vissza a teteje.
Ircsi! még pont 2 kg csokilencsém van, nagyon szívesen elküldöm neked vagy el is jöhetsz érte, bár most nem kerestem vissza, hogy merre laksz. Írjál egy e-mailt légy szíves és akkor tisztázzuk a részleteket.
Én is sütök ma valamit, majd mesélek róla és hozok képeket, ha kész és sikerült.
Szokimoki! Én is sok szeretettel gratulálok Neked! Jó egészséget az egész családnak, és még sok sok együtt eltöltött éveket velük, ....velünk.... Nelly
NELLY!SUPERKERI! Gratulálok, gyönyörűeket sütöttetek! Superkeri! Nem felejtettem el a képeket, de még a páromnak nem volt ideje a segítségre, de szerintem ma lesz!
Margitka a kalács gyönyörű, a szerelő biztosan örült neki!
Iriszi nem semmi az izgalom, kíváncsian várom, hogy sikerült az időzített kalács?
Ma hajtoványt sütök, majd hozok róla képeket!
Szokimoki! Boldog születésnapot kívánok! Isten éltessen nagyon sokáig!
Hello mindenki az időt tekintve,senki!A sült kolbász a ludas vagy én vagyok az idióta.Beraktam 1 kalácsot reggelre időzitve,de fél éjszaka nem aludtam ugy izgulok milyen lesz.Ez az első programozott sütésem.Az már más kérdés,hogy ennyi erővel én is indithattam volna.Mire felkeltek meglesz az eredmény majd jelenkezem !
Még két képet hoztam. A számítógépszerelőmnek sütöttem egy kalácsot, amíg a gépemet javíttotta. Hatalmas lett, pedig mutattam már, hogy ennek a gépnek milyen nagy az üstje. Felragadt az üvegre:
Többször is vissza kellett kézzel szuszakolnom, de így is csak + 15 perc sütés után sült meg a teteje is
A kép kicsit csalóka, mert nem lett hupnis a teteje, de ismétlésre már nem volt módom
Na, mára befejezem magamat. Kellemes hétvégét és jó sütögetést kívánok mindenkinek, üdv, Margit
A 9 óráson már látszik, hogy mennyire csendesedett, attól kezdve nem is nyúltam hozzá. A 24 órás kép már igazán csendes, de még kell legalább 2 nap, mire teljesen láll és a hűtőbe lehet tenni.
Hát hosszú vajúdás után megszületett újra a gépem. Remélem most sokáig nem lesz vele probléma, mert nagyon nem szeretem, amikor újra kell telepíteni Szerencsére sikerült nagyjából visszakapnom minden megszokott dolgot, pedig volt néhány nyűgös köztük.
Nelly! Nagyon örülök és nagyon gratulálok a kovászos kenyérkédhez A legnagyobb elismerés, ha ilyen tempóban elfogy, amit az ember süt. Még lehet, hogy rá is fogsz unni, annyi kenyeret kell sütnöd Hogy picit laposabb lett? Hát igen, hozzá kell szokni, hogy a kovász ellágyítja a tésztát, így igen keményre kell dagasztani elsőre. Ha az első kelesztés alatt látod, hogy mégis ellágyult, akkor a második dagasztásnál érdemes még egy kis lisztet hozzátenni. A bevágás képéből ítélve nem lett volna szabad még tovább keleszteni.
Burgonyapelyhet ne tegyél a kovász mellé, mert iszonyúan lágyítja a kettő együtt a tésztát. Csak gépi, vagy formában sütéshez javasolnám. Eltartott egy darabig, amíg rájöttem és nem is régen fogalmazódott meg bennem, de most már le merem ezt is írni tényként. Bármelyik kenyeret megsütheted jénaiban. Nézd meg ezt a receptet, ez már bizonyított jénaisként is. Elsőnek azt hiszem Julika sütötte meg így: Csomagolt kenyér Nézd meg milyen szépeket csinált belőle:
Ez pont rozskovásszal készült eredetileg és van benne egy ici-pici rozsliszt is. Ha azt nem mered beletenni, akkor nyugodtan tegyél helyette búzalisztet. Sok sikert kívánok és drukkolok holnap Ha valami elbizonytalanít, hívjál!
Linbori! Sok sikert a zsömlékhez, drukkolok neked is.
Gratulálok Superkeri a szép kalácshoz, valamint Linborinak, Limarának, Íriszinek és Baunak is a szép sütéseikhez.
Bau! Megkérhetnélek, hogy Te is ilyen kicsiben hozzad a képeket?
Emellé ki tudnád tenni a képtárad linkjét, mint Limara és akkor kevésébé lassítaná a mi oldalunk betöltődésétés mégis meg tudják nagyban is nézni a fotóidat. Ne haragudj a kérésemért Én végigmazsoláztam a képeidet, élvezet volt mindent megnézni. Nem baj, ha a többieknek is megmutatom a linket, ugye? http://s37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/kelt-tesztak/
Tényleg, akartam is kérdezni mindenkitől, hogy tapasztaltátok-e, hogy gyorsabb lett a fórum betöltődése? Nekem úgy tűnik, hogy igen.
Zsike! Nagyon örülök, hogy végre jobban vagy, vigyázz magadra nagyon! Ha az olvasás már nem árt a szemednek, akkor viszont tényleg többször várunk most már
Jó sokat sikerült írnom, ha már egész este távol voltam. Még jelentkezem egy-két képpel később, üdv, Margit
Látom, működik a géped Margitka! Helyes! Tehát még lenne egy kérdésem. Nézegettem a sütőben sült kenyereid receptjét. Kell-e valamit variálnom, ha bármelyiket jénaiban akarom megsütni? Vagy minden marad a leírás szerint, csak nem tálcán, vagy formában kelesztem, és nem nyitva sütöm? Még nem akarom annyira bonyolítani a kenyeret, de hátha meg tudnám egy icipicit bolondítani. Ezért olvasgattam. Valószínű, hogy már csak holnap fogom elolvasni a válaszod, de azért köszönöm előre is. Valamint mégegyszer köszönöm, hogy adtál kovászt, és én is beléphettem az igazi kenyeret sütők táborába. Jó éjt! Nelly
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit