E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Yldyco Előzmény | 2010.07.26. 07:25 - #43629

Sajnos GIF-et sem tudok beilleszteni. Mielőtt még leokézom látom is, aztán már nem.


Yldyco Előzmény | 2010.07.26. 07:24 - #43628

ANCSI!

Boldog Névnapot!


nagyzsuzsa Előzmény | 2010.07.26. 01:18 - #43627

Szia Margitka!

Köszönöm soraidat!

Mit mondjak neked, sütöttem én már sok mindent, a legtöbbje nem sikerült, a legjobbak is csak olyan körülbelül kenyerek voltak.  Persze kovászost is próbáltam de "próba, nem szerencse" lett belőle. Itt a képe a szerencsétlennek :

Az eredeti pedig, amihez hasonlítania kellett volna, így nézett ki :

Hát messze esett az alma a fájától...

Néha csinálok még (olyankor amikor az unokám nincs itt, mert megijed ha kenyeret sütni lát) de sosem vagyok megelégedve vele. Kovászom most is van, nyanyából fejlődött ki, etetem szépen (pizzatésztához használom). De ez meg fehér lisztből van. Gondolom lehet olyat is, hogy a további etetésnél rozs lisztet adok neki? Akkor erősebb lesz?

Üdv,  Zsuzsa

 


EmMargit Előzmény | 2010.07.25. 20:16 - #43626

Szia Zsuzsa!

Lehet, hogy a "gyors" szócska a kovászra vonatkozik? Én ugyanis annak idején gyorskovásznak neveztem el az én kovászindítási módszermet. Ez egy éjszaka alatt kész, míg Kenyérke hagyományos kovászkészítése napokba, tán egy hétbe is tart, mire sütni lehet vele. (A továbbiakban teljesen azonos a felhasználása és a szaporítása, azaz etetése.)
Nekem most ez a kovászos-élesztős (összesen elég sok "élesztő" anyag van a tésztában) kombináció 30-40 perc alatt készre kel a formázás után.
Te nem kovászoltál még? Érdemes ám kipróbálni. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2010.07.25. 19:59 - #43625

Sziasztok!

Napok óta szeretném elmesélni a kenyérsütéseimet, most Zsuzsa kérdése miatt muszáj megírnom. Ugyanis kovászolok. Szerintem évek óta nem sütöttem kovásszal, a nyanya felfedezése eléggé elnyomta a kovászolásainkat. Most azonban arra támadt kedvem és csuda finom rozsos kenyereket, zsömléket sütök. Most csak rozskovászt csináltam, fele fehér, fele tk.rozslisztből. 20-20 dkg rétes és finomliszthez teszek 10-10 dkg-ot a két féle rozslisztből, még 10 dkg vagy Grahamlisztet, vagy zabpelyhet és ehhez olyan 35 dkg beérett, de még aktív rozskovászt, kicsi élesztő, kefír, margarin meg ami még kell és nagyon finom a végeredmény. Éppen azt szerettem volna kérdezni, hogy szokott-e valaki mostanában kovásszal sütni? Örültem, hogy Myname pont ezzel a hírrel jelentkezett. Üdv, Margit


nagyzsuzsa Előzmény | 2010.07.25. 18:17 - #43624

Myname szia!

És mondd, hogy csinálod azt a kovászos kenyered???

Mitől gyors és mennyi időbe tellik a kelesztése?

Üdv,  Zsuzsa


Moncsi80 Előzmény | 2010.07.25. 16:57 - #43623

Sziasztok!

Marika, a Tönkölybúzát azért ültettem, mert ha lesz búzafű, akkor azt kicsavarom, és megisszuk a levét. Írtam erről egy keveset a Fűben-be.

Yldyco, én is nagyon szeretem a csírákat, abba még nem fogtam bele, de szépen haladok előre. Itt semmi ilyet nem nagyon találtam. Talán magot tudok venni, és csíráztatok. Én nagyon szeretem a retek és a v.hagyma csírát, a többit még nem igazán próbáltam ki, vagyis nem emlékszem mi is volt az


Yldyco Előzmény | 2010.07.25. 15:08 - #43622

Ja az kimaradt, hogy a legfelső a 4 részes edényem van. Én nagyon szeretem, könnyű elmosni, és gyorsan kész lesz benne a csíra.


Yldyco Előzmény | 2010.07.25. 15:06 - #43621

Moncsi!

Szupi a csírád!

Nekem van egy ilyen csíráztató edényem. Rengeteg csírát eszünk, mindenféle salátába szoktam tenni. Brokkoli, lucerna, vöröskáposzta, mustár, napraforgó, tönkölybúza, vöröshagyma, zsázsa,  retek és még rengeteg féle magom van.

www.buzafupres-csiraztatas.hu/csiraztato-tal-magvak.php

Akit érdekel nézegessen ezen az oldalon, én nem innét szoktam magot venni, hanem nálunk van a Farmer Centerben Győrben.


rabim Előzmény | 2010.07.25. 14:29 - #43620

Szia Moncsi!

Mi a terved a búzafüvel? Nagyon szépen kibújt.

Mi karácsony elött szoktunk cserépbe vetni búzát, dec. 13-án.  Szent este azzal diszitjük az asztalt.

A búzát, lencsét, zabot, babot szeretem csiráztatni, és mikor pár cm hosszú a csirája, akkor szépen megeszem.

A begóniád gyönyörü, láttam a kertesben !     üdv.  Marika (rabim)


Moncsi80 Előzmény | 2010.07.25. 13:56 - #43619

Sziasztok!

Örömmel bejelentem kikeltek a búzafüvecskéim  

Szerdán beáztattam, csütörtökön lecsöpögtettem, mára pedig ekkorák.

 

 

 


zsula Előzmény | 2010.07.24. 22:22 - #43618

Bezsa! Az unokád születéséhez gratulálok és jó egészséget kívánok Babának, Anyukájának és természetesen az egész családnak!


majorkaj Előzmény | 2010.07.24. 16:01 - #43617

Drága Bezsa !

Nagyon sok örömöt, boldogságot kívánok az egész családnak szeretettel ! Julika


rabim Előzmény | 2010.07.24. 09:23 - #43616

Szia Margitka!

Nagyon örülök, hogy végre ismét köztünk vagy!  Remélem , a családod és a Te életed ismét egyenesbe jön!  Nagyon jó hir, hogy az egészséged rendben, és a kisfiadnak is gratulálok a szép eredményhez, a jó érettségihez!

 Kedves Bezsa! 

Kívánom, hogy a kis unokádban nagyon sok örömöd legyen! Gyönyörü kisbaba, gratuálok a családjának és Neked!

Kedves Myname!  Örülök , hogy  szeretsz itt lenni köztünk, és ilyen szép eredményeket értél el. Ezzel mindannyian igy vagyunk.  A sok jótanácsból lehet szemezni.  További sikereket Neked!

Tartalmas és szép hétvégét kivánok Mindannyiótoknak :  Marika


Myname Előzmény | 2010.07.23. 23:01 - #43615

Mindenkinek hali!

Kedves Fórumozók, hosszú csönd után látogatok ide, csak azért, hogy még egyszer megköszönjem a segítséget, amit a kenyérsütés fortélyaihoz adtatok anno... Ha nem vagytok, talán még mindig a kísérletezés fázisánál tartok...  De hála Nektek, immár több, mint egy éve nem vettünk bolti kenyeret (na jó, talán háromszor, időhiányos vészhelyzetben). Sőt, ma már a gyors kovászos kenyérnél tartok, ami azért jó, mert a kész 1.2 kg-os kenyérben összesen van f é l dkg friss élesztő. (Bár lehet, hogy ez csak nekem nagy szó, és Ti már rég túl vagytok az ilyen felfedezéseken...) És a kész termék könnyű, magas, lyukacsos, finom! (Persze, ha el nem nézem a kelesztési időt .) További jó sütést, jó egészséget, és szép nyarat mindenkinek!


bezsa Előzmény | 2010.07.23. 22:52 - #43614

Sziasztok!

Köszönjük szépen a család nevében.


szavai Előzmény | 2010.07.23. 22:44 - #43613

Szia Bezsa!

 

Gratulálók az unokádkoz  nagyon jó egészséget és sok örömet kívánok  az unokádnak és az egész családnak!

Nagyon szép kisbaba!!!


EmMargit Előzmény | 2010.07.23. 21:14 - #43612

Szia Andrea!

Szokott egy sütemény program lenni a gépeken, a sütőporos dolgokat azzal lehet sütni, gondolom ezt a receptet is. Arra mindenesetre számíts, hogy nem a megszokott kenyér jellegű dolog lesz belőle. Mindenképpen ajánlom, hogy egy sima egyszerű fehér kenyérrel kezdjél, azzal lehet kitapasztalni a tésztát, a gépet és ezt az egész "meterséget".

Sok sikert, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2010.07.23. 21:07 - #43611

Kedves Andrea!

Szerintem a szódabikarbónás kenyeret nem lehet sütni gépben. Ennek a kenyérnek nagyon fontos, hogy se dagasztva, se gyúrva ne legyen, épp csak össze kell keverni, formázni és máris sütni.

Esetleg azt ki lehet próbálni, hogy összeállítod a tésztát és a csak sütés programon megsütöd.

Egyébként épp ma sütöttem szódabikarbónás kenyeret.

Üdv, Limara


Nyuzso Előzmény | 2010.07.23. 21:00 - #43610

Kedves Margit és Fórumozók!

Én NAGYON kezdő vagyok.

Szóval láttam szódabikarbónás teljes kiőrlésű tönkölykenyér receptet több helyen, és a problémám a következő:

1. Ha teljes kiőrlésű, akkor nem kell hosszan előkészíteni, hogy fel tudja venni a vizet?

2. Ha szódabikarbónás, akkor nem igényli a dagasztást, tehát elég lenne a gyors program is?

Bemásolok egy több helyen leírt receptet:

Hozzávalók:
40 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzalisz
3 evőkanál repceolaj (én legalábbis azzal csinálom)
1 Activia joghurt
1 joghurtos pohárnyi víz
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál só

Elkészítés:
Alaprecept: kenyérsütőgépbe tesszük a 3 evőkanálnyi olajat, egy pohár natúr Danone Activia joghurtot, egy joghurtos pohár vizet, 2 tk. tengeri sót, 40 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzalisztet és egy tk. szódabikarbónát + magokat.

Ezt lehet édesen is elkészíteni, amolyan kalácsfélének, akkor nem kell bele a só, csak egy kis édesítő és variálható.

A recept szimpatikus, de nem tudom, milyen programmal kéne csinálni.

Mindenesetre nem ezzel, hanem valami alaprecepttel fogok kezdeni.

Köszönettel Andrea


[Későbbi] [43752-43733] [43732-43713] [43712-43693] [43692-43673] [43672-43653] [43652-43633] [43632-43613] [43612-43593] [43592-43573] [43572-43553] [43552-43533] [43532-43513] [43512-43493] [43492-43473] [43472-43453] [43452-43433] [43432-43413] [43412-43393] [43392-43373] [43372-43353] [43352-43333] [43332-43313] [43312-43293] [43292-43273] [43272-43253] [43252-43233] [43232-43213] [43212-43193] [43192-43173] [43172-43153] [43152-43133] [43132-43113] [43112-43093] [43092-43073] [43072-43053] [43052-43033] [43032-43013] [43012-42993] [42992-42973] [42972-42953] [42952-42933] [42932-42913] [42912-42893] [42892-42873] [42872-42853] [42852-42833] [42832-42813] [42812-42793] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak