E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Aszalás - Tartósítás Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
nogea

2006.03.08. 11:51 -
Sziasztok!! Arra gondoltam lehetne egy ilyen fórumot is nyitni. Most számolgattam hogy a fagyasztóláda és szekrény nem épp gazdaságos megoldás.A kertben meg ha megteremnek a zöldségek gyümölcsök valahogy elkéne tenni őket. Kérlek benneteket írjatok ötleteket !Üdv! Nogea

sumi48 Előzmény | 2009.09.13. 21:42 - #237

Paradicsom olajban: a teljesen hibátlan,kemény,még nem tulságosan érett kis paradicsomokat egy literenél nem nagyobb üvegbe rakjuk,és annyi olajat öntünk rájuk,hogy ellepje őket.Az üvegeket légmentesen letárjuk és hüvös száraz helyre rakjuk.Télen friss saláta készithetünk az ily modon konzervált paradicsomból.


sumi48 Előzmény | 2009.09.13. 21:33 - #236

Paradicsompüré ízesitve:Kb.3kg jó érett paradicsomot megmosunk,szárát,csumáját,az esetleges hibás részeit kivágjuk. A paradicsomokat széttördeljük,hozzáadunk néhány megmosott és kicsumázott zöldpaprikát,1-2 fej megtisztitott,de egészben hagyott vöröshagymát,egy megtisztitott,megmosott és felszeletelt zellergumot,néhány szál zellerzöldet.Addig fözzük,amig pépszerü lesz.Ekkor áttörjük,ujbol felforraljuk, forron üvegekbe töltjük,lekötjük és száraz gözbe tesszük.Az üvegek tetejére tehetünk egy csipet Na benzot,de enélkül is eláll.


georgina Előzmény | 2009.09.13. 21:18 - #235

Cékla

2 kg cékla,2 ek. 20%-os ecet,15 dkg cukor,1 ek. só,2 kk. köménymag,7 dl víz

Céklát megmostam,és kuktában fél óra alatt megfőztem(nagy gumók voltak).Mikor kihült meghámoztam,karikára vágtam,üvegbe raktam.A levet felforraltam,ráöntöttem,egy pici tartósítót tettem a tetejére,rácsavartam a teteját,és száraz dunsztba tettem.

Nekünk édes egy kicsit(de lehet,hogy ez cékla függő is),legközelebb kevesebb cukorral készítem.


rabim Előzmény | 2009.08.30. 09:22 - #234

Kedves Judit (Cipa)!

Köszi a dinnye dzsem receptet.  Ki fogom próbálni, nagyon jól hangzik.  üdv. Marika


rabim Előzmény | 2009.08.30. 09:19 - #233

Kedves CinkePiri!

Ezen a fórumon ha visszakeresel,  Batka hozzászólását olvasd el.  2006. 07.31-én  a "78-as" számút.  Itt ir a paradicsom aszalásról.   Ezt már én is kipróbáltam sikerrel. üdv.  Marika

Ha a link nem müködik, akkor elnézést, muszály visszakeresned a hozzászólást.

http://chiliesvanilia.blogspot.com/2006/07/slt-piros-paradicsom-szrtott.html


CinkePiri Előzmény | 2009.08.24. 17:40 - #232

Paradicsomaszalási tapasztalata nincs véletlenül valamelyikőtöknek? Nagyon örülnék neki!

 

Napon gondoltam. Bár lehet hogy már elkéstem ezzel. Nincs kedvem a sütőben 12 órán keresztül aszalni.


cipa Előzmény | 2009.08.24. 01:02 - #231

Sziasztok szorgos méhecskék!

Eltartott egy jó ideig, mig elolvastam a hozzászólásokat, de megérte. Sok jó ötletet kaptam Tőletek.

Van nekem is egy dzsem receptem, hátha valaki nem ismeri, leírom:

Görögdinnye-héj dzsem ( hogy ne kelljen kidobni a dinnye héját)

A vastag héjú dinnye sötétzöld héját (miután kiettük a finom, piros húsát) levágjuk  (lemostuk már, mielőtt felszeleteltük) és felvágjuk kb. 1x1 cm-es darabokra. (Nem baj, ha marad  rajta egy vékony réteg piros hús.)  Beletesszük egy lábosba, vagy fazékba és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A víz mennyiségét számolva literenként 3 dl ecetet öntünk hozzá.  Addig főzzük, míg a dinnyehéjak "üvegesek" lesznek. Leszűrjük, majd jól lecsepegtetjük. A lecsepegtetett dinnyehéj súlyával azonos mennyiségű kristálycukorból egy nagyon kicsi vízzel sűrű szirupot főzünk. Ebbe rakjuk bele a dinnyehéjat. Főzzük egy darabig (minél jobban le lett csepegtetve, annál rövidebb ideig kell), majd üvegekbe rakjuk és mehet a száraz duntszba. Jó sürű dzsem lesz belőle.

Nagyon finom vajas kenyérre, én pl. dió-, ill. máktöltelékbe is szoktam tenni.

Üdv.: Judit

 

 


ILDIKO Előzmény | 2009.07.11. 16:13 - #230

Szia NANDOR!

Haaat, egy kicsit "arrebb"van mar az idovel valaszolni, de megprobalok. Az en tudasom szerint, jeghegyi salatat nem tudsz tartositani! Kenyes joszag, amint Te is tapasztaltad mar ezt. Csak frissen jo es igy hagyja meg ropogossagat.HA igy is hagyod allni+szoszt ontottel mar ra, akkor is osszefog esni."Trotyike "lesz. Elvezhetetlen.  Talan majd masok is hozzaszolnak majd.Lehet hogy O nekik mas tapasztalatuk van vele. Szia!


Nandor2009 Előzmény | 2009.06.28. 14:04 - #229

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni tartósítás ügyben.

Édesanyám jégsalátát szeretne eltenni télire.

Van valakinek ötlete ,hogy hogyan lehetne úgy tartósítani, hogy az íze

megmaradon a télire eltett salátának?

Fagyasztva már próbálta de sajnos nem jött be :-( ( szétfagyott és

az íze sem volt nagyon jó.) 

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Nandor 


rabim Előzmény | 2009.06.27. 20:19 - #228

Sziasztok!

Eljött a nyár, és ugy tünik, senki sem rakott el semmit, amit szeretne megmutatni.

Nekem sem volt a kertben semmi eltenni való, de kaptam meggyet, és azzal játszottam két napig.  Raktam a fagyasztóba kimagozva 4 adagot. Lett 8 kis üveg rumos meggy, és 3 nagy üveg darált meggylekvár. Ehhez kellett volna egy kis ribizli, de az esö miatt nem tudtam szedni.  

 Masala!   Superkeri!  Kenyérke!  Kartika!   Nálatok mi újság?     puszi : Marika

 

 


rabim Előzmény | 2008.12.05. 14:53 - #227

Kedves Virág!

Köszönöm szépen a recepteket a must felhasználásáról!  Elnézést, hogy nem válaszoltam rögtön. Ezen az őszön kevés must lett, de az nagyon finom, édes. Pár üveggel elfogyasztottunk frissen, a maradékot  betettem a fagyasztóba. Mikor fagyi hiányom van,  a fagyasztott mustot apróra töröm , és már fogyasztható  is. 

 


Brigitta Előzmény | 2008.10.31. 14:19 - #226

Bau,köszönöm!


virag Előzmény | 2008.10.28. 19:51 - #225

Superkeri!

KÖSZÖNÖM!


superkeri Előzmény | 2008.10.26. 16:44 - #224

Virág! néhány napja a társalgóban kérdeztél a csipkebogyóról. Én a csipkebogyóhúsból kb. 1 púpos evőkanálnyit teszek 1l-es kannába, de előzőleg elkészítem a teát és csak ízesítőnek adom mellé a cs.bogyót. Szerintem a 1,5 literhez kell 2-3 evőkanálnyi bogyó.


superkeri Előzmény | 2008.10.26. 16:32 - #223

Majorkaj! Nincs precíz recim a fügelekvárhoz, de leírom, mi hogyan készítettük

Megtisztítjuk a fügét, ha lehet lehúzzuk a bőrét is ( így világosabb, szebb színű lesz a lekvár). Durvára összedaraboljuk. Feltesszük főni. Mikor már jól "összetottyad", a hagyományos krumplitörővel összetörjük. ( kicsit darabos marad, de így fincsi). Ekkor adjuk hozzá a cukrot ( vagy édesítőt). Kb. 1kg füge+ 1/2 kg cukor. Ez ízlés dolga. Aztán főzzük, főzzük, míg elég sűrűnek nem találjuk. Mielőtt levesszük a tűzről, narancshéjat reszelünk hozzá. ( olvastam valahol, hogy a konyak sem rontja el) és beletesszük a tartósítószert. A lekvárt tisztára mosott üvegekbe töltjük és mehet a meleg dunsztba.

( mi tettünk a fagyóba is, ahhoz nem kell tartósítószer. apró műanyag tálkába, vagy fóliatálkákba teheted. Kb annyit, amennyit egyszerre elhasználsz)


virag Előzmény | 2008.10.22. 19:37 - #222

Rabim Marika!

Szőlőlekvár körtével:  1,5 kg tisztított, darabolt körte; 1 liter must; 4 citrom leve; 2 kg cukor;  Az egészet jól összefőzzük, sűrítjük,  forrón üvegekbe tesszük, szárazgőzben hagyjuk kihűlni. / Én a cukrot akkor kevererem bele, amikor már majdnem kész,  csak rövid ideig főzöm a cukrral. /

Birsalma mustban: A tisztított, darabolt birset üvegbe teszem egy kis darabka fahéjjal, 3-4 szegfűszeggel. Teszek rá 5-6 kanál cukrot, felöntöm musttal, tetejére pici, késhegynyi  nátrium-benzoátot  szórok. Lekupakolom, s a forrástól számítva 15-20 percig dunsztolom.

Must eltevése: A mustot jól felforrósítom. Felfőzni nem szabad!! Közben kevergetem. /Kb. 20 perc/ Teszek hozzá egy kicsi borként, s hagyom kihűlni. Ezalatt az idő alatt jól leülepedik. A tiszta mustot leszedem a tetejéről, újra felforrósítom, és üvegekbe teszem. Ledugaszolom. Száraz dunsztban hagyom hűlni.


bau Előzmény | 2008.10.21. 14:57 - #221

Brigi!

Régebben gyakran tettem el így almát. Robotgéppel reszeltem,így könnyen ment! Lereszeled,kicsit kinyomkodod,és tartósítóval összekeverve szorosan uborkásüvegbe nyomkodod.Majd lekötöd,és beteszed a speizba.Télen csak előveszed és sülhet a pite.A kinyomkodott levét azonnal megihatod.


Brigitta Előzmény | 2008.10.20. 16:41 - #220

Sziasztok!

 

Készített valamelyikőtök télire almát reszelve?Ezzel kapcsolatban szeretnék okosodni.Olyan recit szeretnék,amivel nem kell gőzölni,dunsztba tenni.Olvastam ezzel kapcsolatben,de szeretnék tapasztalatokat is olvasni.

Ha megteszitek,megköszönöm.Lekvárra is várok ötleteket,szoktam almát kapni,de jó lenne,ha nem romlana rám.

Előre is köszönöm!


bau Előzmény | 2008.10.16. 18:01 - #219

Rabim! A két őzgerinc formában van dió is...-de képzeljétek,ma csináltam még... Ez már kisebb adag volt,de nem unatkoztam..

Sürűre főztem,és a kalácsokba is tudom tenni,még a nyers tésztára kenem,felcsavarom,és úgy sütöm.

Nagyon fini.

Superkeri! Ebből csak a fiúk esznek,mert én nem ehetek cukrosat. 


superkeri Előzmény | 2008.10.16. 16:51 - #218

Rabim Marika! én aszalógépen szárítottam a csipkebogyót, kimagozva. Hőfokot nem tudom, de nagyon rövid idő alatt csörgősre száradt. Szerintem sütőben is pillnatok alatt kész . ( pl. sütés után kihasználva még a meleg sütőt)

Bau! ez már ipari mennyiség!  gondolj majd rám, ha csemegéztek!

Virág! nagggyon fini a gombapor, egy éven én készítettem .


[377-358] [357-338] [337-318] [317-298] [297-278] [277-258] [257-238] [237-218] [217-198] [197-178] [177-158] [157-138] [137-118] [117-98] [97-78] [77-58] [57-38] [37-18] [17-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal