Katiza ez nem ám olyan igazi paraszt kemence. Édesapám rakatta kb. 25-30 éve, de csak díszként funkcionált eddig. Kb. 1 éves sütöttünk benne először, akkor is csak PIZZA-t meg szilváslepényt. Lehet, hogy a kenyeret meg sem lehet sütni benne.
Yldyco , szerintem bármilyen műanyag tálba is tehetsz egy kisebb terítőt , amit belisztezel , kipróbálni az is jó . Egyébként itt a József Attila utcában a Farmer centerben esélyes , hogy van alkalmas dolog. Kis méretű kosarakat láttam.
De még soha nem sütöttünk benne kenyeret. Próba szerencse.
A gyerekeim, ha jó idő lesz, március 15-én, PIZZA-t akarnak sütni a kemencében. Gondoltuk akkor kipróbáljuk a kenyeret is. De még először fát is kell venni, amivel fel tudjuk fűteni.
Köszi Iza! Nem tudod hol lehetne venni Győrben bélelt kelesztő kosarat? Tesco-ban, KIKA-ban, Baumax-ban, Praktiker-ben már megnéztem. Nem jártam sikerrel.
Yldikó én rendszeresen sütök így bagettet.Úgy kezdem ahogy Bezsa írta , dagyasztás után duplájára kelesztem , megformázom.Én azonban megvárom míg (de csak télen) amíg formázva beindul egy kicsit .Azután teszem a hűtőbe . A sütőzacskóban való hűtőben tárolásra egyszer ráfáztam , mert rátapadt a tetejére és csúnyára sült. A Lidl-ben kapható füles szemetest szoktam erre a célra használni .Ez elég nagy és nem tapad a tetejére. Reggel vágom be, és hideg sütőbe teszem. A sütő aljába forró vizet teszek egy tálba .Spriccelem is , mielőtt beteszem langyos vízzel , miután kiveszem hűtő hideggel.
Dagasztás után duplájára keleszted aztán formázod.
Formázás után azonnal vágd be és azonnal tedd hütőbe. Mindenképpen sütőzacskóba kellene
tenned. Amíg bemelegszik a sütőd addig hagyd csak kint. Mehet a sütőbe. Hideg sütővel is indíthatsz. Érdemes mindkét verziót kipróbálni, neked melyik válik be.
Én így csinálnám. Én csak kenyeret sütöttem ezzel a hibernálási módszerrel.
Limara és Iza! (vagy bárki aki tud segíteni, sütött már így kelt tésztát)
Szeretném megkérdezni ha csak reggel szeretném megsütni a bagettet, amit előző este megformáztam és hűtőben altattam, akkor mikor kell bevágni? és milyen sütőbe kell tenni? reggel meg kell kenni valamivel? és ilyenkor mennyi ideig kell keleszteni először? formázás után is kell még keleszteni? vagy mehet be a hütőbe?
Elnézést a sok kérdésért, de én így még nem sütöttem kelt tésztát.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit