E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Aszalás - Tartósítás Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
nogea

2006.03.08. 11:51 -
Sziasztok!! Arra gondoltam lehetne egy ilyen fórumot is nyitni. Most számolgattam hogy a fagyasztóláda és szekrény nem épp gazdaságos megoldás.A kertben meg ha megteremnek a zöldségek gyümölcsök valahogy elkéne tenni őket. Kérlek benneteket írjatok ötleteket !Üdv! Nogea

nagyzsuzsa Előzmény | 2010.08.26. 13:38 - #278

Igen, Lányok, én is felforraltam a vizet. Igaz, hogy utána vártam, hogy lehűljön amikor a friss ubira öntöttem. Krumplival csináltam, ugyanolyan lett mint a kenyérrel. Később felforraltam a most már kovászos levet, újra lehűtöttem langyosra, visszaöntöttem az uborkákra, ennek most egy hónapja, finom ropogós még mindig.

Köszönet Yldyconak!


rabim Előzmény | 2010.08.25. 21:36 - #277

Tegnap a spájzban soron kivül takarítanom kellett.  Egy kis üveg savanyú csemege uborka szépen megforrt, és kifolyt a leve.  Éppen úgy jártam, mint a multkori  ferfi  társunk.  Az uborka felpuffadt, és a közepe üres lett.  A kovászos uborkáknak semmi bajuk, csak az egészben eltett, savanyuságban lévő ubik bolondultak meg.  Erre ugy döntöttem, inkább szeletelve teszem el a hagyományos savanyú uborkát.  Ja, és tiszta papirt tettem a polcra.


Yldyco Előzmény | 2010.08.23. 16:16 - #276

 Ja most jut eszembe, hogy én forró vízzel öntöm fel a kovászos ubit, egyáltalán nem puhul meg, friss, ropogós marad. Sokkal ropogósabb lesz mint amikor még régebben langyos vízzel öntöttem fel.


Yldyco Előzmény | 2010.08.23. 16:04 - #275

 Bellus nem puhítja meg a forrázás, legalábbis egyenlőre az enyémet nem puhította meg.

Onnét tudom, hogy 3 kisebb csavaros üvegben eltettem "télre", de a család már a hétvégén felbontott egy üveggel, ugyanolyan finom mint frissen.


paariza Előzmény | 2010.08.23. 12:25 - #274

 Kovászos uborka tartósítására a következő módszert próbáltam ki.Rendesen elkészítettem a kovászos uborkát , kenyérrel , 4 napos erjesztéssel. Leszűrés után felforraltam a levet és forrón öntöttem vissza az uborkára.Lekötöttem celofánnal .Már két hete jónak néz ki.Teljesen nyugodt.Egyenlőre arra fogom használni , hogy mivel 10 kg uborkát kaptam ezt a mennyiséget időbe telik megenni.Ha addig eláll és finom lesz , ameddig az előző adag elfogy már jó.Ha jó lesz , később téli tartósításra is fogom használni. Kíváncsian várom , vajon a forrázás nem puhítja-e meg?


Yldyco Előzmény | 2010.08.18. 18:03 - #273

 Van valakinek aszalógépe? Már nagyon régóta szemezgetek vele, de nem mertem megvenni eddig. 


Yldyco Előzmény | 2010.08.15. 15:27 - #272

 Én meg úgy szoktam csinálni, hogy az 5 literes üveget színültig töltöm vízzel, aztán a vizet beleöntöm egy fazékba és teszek bele 4 evőkanál (mérőkanál sorozatból az evőkanál 15 ml), tehát 4 x 15 ml sót, aztán felforralom és forrón ráöntöm az ubira, ami marad az lesz a felöntővíz ha eldolgozza magáról a levét az ubi. Így csak nagyon light-osan sós.  Amikor meg szoktak minket kínálni olyan ubival ami a szabvány szerint készül, tehát ahány literes üveg annyi evőkanál só, hát azt meg sem tudjuk enni, szinte marja a torkomat. Mondjuk én amúgy is nagyon kevés sót és cukrot használok, mi szeretjük érezni az ételek eredeti, természetes ízét, nem a sóét és a cukorét.

Jó sok szaft maradt a csülökről, már be is tettem egy müzlis tálban a hűtőbe, az lesz a vacsi lilahagymával. Eddig mindig Domestos ette meg. (kutya)


Yldyco Előzmény | 2010.08.14. 14:54 - #271

 Bellus!

Én holnap csinálom a sörös csülköt. Ki fogom próbálni kenyérre kenve kovi ubival.

Nekem most érik a kovi ubim, ezt az üveget szeretném téliesíteni.


paariza Előzmény | 2010.08.14. 11:32 - #270

 Csatlakozom a kovászos uborka imádók társaságához. Jelenleg is van a  hűtőmben egy nagy tállalJó magam az 5l-es üveghez 3 evőkanál sót teszek , kapor , 4 gerezd fokhagyma , 2 evőkanál 10%-os ecet , kenyér. Azért jöttem erre a fórumra hátha találok téli koviubira receptet.Nem is csalódtam , okvetlenül kipróbálom.

Yldyco a sörös csülök receptedet elkészítettem , isteni finom szaft maradt belőle. A tönkölyös-rozsos kenyeremre kenve , kovászos uborkával szinte abbahagyhatatlan .


Yldyco Előzmény | 2010.08.11. 13:40 - #269

 Azért ennyire nem volt fontos hozzászólás.

CSAK EGYSZER ÍRTAM ÉS EGYSZER OK, de kettő lett belőle.

BOCSI!!!


Yldyco Előzmény | 2010.08.11. 13:39 - #267

 Hát Zsuzsa azon könnyű segíteni, legközelebb kicsit több sót teszel bele és már kitűnő is lesz.

Én mindig kevesebb sóval csinálom, mint ahogy kellene, elvileg ahány literes az üveg annyi evőkanál só kell bele, de úgy nekünk nagyon sós, ezért én mindig 1 evőkanállal kevesebb sót teszek bele.


Yldyco Előzmény | 2010.08.11. 13:39 - #268

 Hát Zsuzsa azon könnyű segíteni, legközelebb kicsit több sót teszel bele és már kitűnő is lesz.

Én mindig kevesebb sóval csinálom, mint ahogy kellene, elvileg ahány literes az üveg annyi evőkanál só kell bele, de úgy nekünk nagyon sós, ezért én mindig 1 evőkanállal kevesebb sót teszek bele.


nagyzsuzsa Előzmény | 2010.08.11. 12:27 - #266

Yldyco szia! Én is kipróbáltam krumplival és kitünő lett...  volna, ha egy picivel több sót tettem volna bele. Köszönöm az ötletet!


Yldyco Előzmény | 2010.08.08. 11:53 - #265

 Marika én kipróbáltam mindegyikkel, nekünk  régivel jobban ízlett. De gondolom ez ízlés kérdése.


rabim Előzmény | 2010.08.06. 16:08 - #264

Yldyco!  Igazad van, kipróbáltam krumplival a kovászolást, és tényleg finom igy is!   Szerinted melyik krumlival jobb?  régivel v. újjal?  Most én régivel csináltam.


Yldyco Előzmény | 2010.08.04. 06:33 - #263

 Marika!

Próbáld csak ki bátran a krumplis változatot, nagyon finom. Én már évek óta a kovászos ubit krumplival csinálom.


rabim Előzmény | 2010.08.03. 23:00 - #262

Pár napja  kiváncsiságból egy fiatal , gyenge spárga tököt megtisztítottam, kb. ceruza vékonyra felszeleteltem és megcsináltam kovászosnak.   Nagyon hamar elkészült, és éppen olyan finom, mint a cukkini v. az uborka volt.

A következö változtatás  az lesz, hogy kenyér helyett krumplit fogok használni.  Olvastam, hogy mások már megcsinálták, és jó lett.


rabim Előzmény | 2010.08.03. 22:50 - #261

Kedves érdeklödö!  A problémájáról , konkrétan az uborka ürességéröl megkérdeztem néhány szorgos befözö ismerösömet.  Azt mondták, hogy a dolog ismerös, sajnos velük is elöfordult már idén ez. A jó hír az, hogy nem az Ön hibája miatt történt,  a rossz hír az, hogy az idöjárás miatt máskor is elö fog fordulni.  Ne keseredjen el, a következö termés már lehet hibátlan. 


ferfi Előzmény | 2010.08.01. 17:39 - #260

Üdvözlök Mindenkit!

Kedves Hölgyeim! Több éve tartósítok uborkát knorr savanyúságtartósítóval hordóban. Idén valami történt. Sokkal jobb lett a termésem, nem vásárolt az uborka és valami miatt teljesen begázosodik a hordóban az uborka és szinte csak a héja marad meg, a közepe eltűnik.

Úgy vettem észre itt élénk a fórum élet, és olvasgatás közben láttam hogy sok tapasztalt gyűlt össze. Van valakinek e téren tapasztalata, hogy mitől lehet? Esetleg melege van? Most mindenhol meleg van :(

 

Elkeseredett férfi :(


rabim Előzmény | 2010.07.30. 18:05 - #259

Yldyco, Georgina!

Most a kovászos cukkinit kicsit másként csináltam.  Tettem bele tormát, kaprot, meggylevelet, fokhagymát és kenyeret izesítönek.  Nagyon finom, ropogós a kész kovászos  cukkini. Az unokám szerint éppen olyan finom, mintha uborkából lenne.

Georgina!  Hogyan tetted el zöldbabot?            üdv. Marika 

 


[378-359] [358-339] [338-319] [318-299] [298-279] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?