Ma érkeztünk haza a Balcsiról. Visszaolvastam, de úgy látom, csak Emesét nem köszöntöttem fel a szülinapján.... szóval Boldog Szülinapot Emese!!!!!És jó egészséget az egész családnak!
Igen, hát ez a TVN nem nekünk készült... Annakidején Viki csinlta nekem. Pl vissza kellene igazolnom Yldyco-t de nem tudom hogyan??? Egyáltalán még a levelét sem találom. Ebben a KGB keze lehet.
Cím tekintetében csináljuk úgy ahogy írod.
Probléma a magok körül. Amikor elmentem piros erőspaprikát venni nektek, találtam zöldet és nagyon boldog voltam. Megcsináltam pürének a szokásos módon. Este már főztem is belőle. Vacsora közben rámnéz a fiú és azt mondja "ez nem olyan jó mint szokott lenni". Én is úgy éreztem, de reméltem, hogy ez privát benyomásom. Pont az a jó íz hiányzott ami miatt veszem. Ezek után nem akarom ezeket a magokat elküldeni. Nem tudom honnan jöttek, talán egy más országból mint eddig. Először fordult elő életemben, hogy nem is finom.
Na de nem baj, , elővettem azokat a magokat amiket év elején tettem félre magamnak, hogy majd elvetem... de semmi sem lett belőle. Ebből fogok nektek küldeni. Nem lesz túl sok de személyenként kb 10. úgyhogy eddig rendben lenne, de van más probléma is és azt nem tudom át tudjuk-e hidalni? Interneten egy fórumon olvastam, hogy kényesebb a többi paprikánál, januárban kell ültetni, kb 30°C-on... Ebből megérti az ember miért nincs mindenhol. Megáll az ész, ugye?
Na de nem baj, , egy másik azt írta, hogy nem is olyan lehetetlen a dolog, mert ő nyáron vetette és a lakásban áttelelteti, mert ez egy évelő növény. Azt nem lehet tudni mi lett belőle, nem jött vissza elmondani. (Én Afrikában ültettem magyar paprikát és tényleg évelő volt az is, majdnem hogy fa lett belőle. ) Szóval ti tudjátok, hogy megpróbáljátok-e.
A püré receptjét viszon azért beteszem, mert habár én sosem csináltam másféle erőspaprikából, szerintem mással is jó. Beteszem a Tartósítás-Aszalás-ba mert ugye ezt nem kell sütni!
A TVn-oldalon nem tudtam Neked irni, mert nem találtam rá lehetöséget. Próbáltalak meghivni az én oldalamra, de ahhoz kell az e-mail cimed. Szóval, ezért találtam ki , hogy egy helyre irj. Ugy láttam, Yldyco el tudta küldeni a cimét. Mikor együtt leszünk fenn Veled, akkor a társalgó helyett az üzenö falra irom a levél cimem, mert ott hamar eltünik. Addig is sok puszi : Marika
Szerintem a kenyér színe a liszten múlik. Sajnos nagyon különböző minőségű liszteket lehet kapni és bizony kevés amiből szép hófehér a kenyér.Másik kérdésedre válaszolva , nem tudom ki -hogy csinálja , én rácsra teszem a forró kenyeret , legalább 1 óra hosszat hagyom hűlni.Utána több rétegben összehajtogatott erre a célra rendszeresített vászon asztalterítőbe csomagolom. Amennyiben 3 nap alatt nem fogy el , akkor teszem zacsiba , de úgy hogy a vászon is rajta marad.
Lenne egy apró kérdésem, amire talán tudjátok a választ. A házi kenyeremet az alaprecept alapján csinálom, annyi különbséggel, hogy én 20g élesztőt teszek bele s 3,5 dl vízzel csinálom. Az eredeti recepttel is próbáltam, de nekem sosem lesz olyan szép fehér a kenyerem mint a bolti. nem sötét meg semmi, csupán a belseje nem olyan szép fehér. Mitől van ez?
Másik kérdésem, hogy Ti ha kiszeditek a kenyeret a gépből röggtön a sütés után akkor hova teszitek? Rongyba csomagoljátok vagy csak az asztalra majd egy óra után zacsiba?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit