E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Aszalás - Tartósítás Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
nogea

2006.03.08. 11:51 -
Sziasztok!! Arra gondoltam lehetne egy ilyen fórumot is nyitni. Most számolgattam hogy a fagyasztóláda és szekrény nem épp gazdaságos megoldás.A kertben meg ha megteremnek a zöldségek gyümölcsök valahogy elkéne tenni őket. Kérlek benneteket írjatok ötleteket !Üdv! Nogea

Marika Előzmény | 2014.07.12. 21:52 - #358

Kedves Paariza!

Nekem a kertben van egy fehér szeder fa. Apró szemű a termése, de finom. Amit kaptam, az nagyszemű volt és vegyes színű. Sötét és fakó.

A meggy befőtt recepted kipróbáltam, 3 üveggel tettem el a módszereddel.   Már két üveggel megettünk, mert meg kellett kóstolni.  Nagyon fincsi volt.  Köszönöm mégegyszer a receptet.

A héten fettem el 7 kg sárgabarack lekvárt, és 4 üveg s.barack kompótot.  Te hol tartasz befőzés fronton?

A kis hajasbabád hogy van?  Birta ezt a nagy meleget?


paariza Előzmény | 2014.07.01. 21:16 - #357

Szedret csak a fagyasztóba szoktam tenni , általában kis mennyiségben jutok hozzá .


Marika Előzmény | 2014.06.30. 20:39 - #356

Kedves Paariza!

Köszönöm szépen a receptet.  Ki fogom próbálni.  Eddig csak rumos meggyet tettem el,  vagy meggy lekvárt. Anyukám rendszeresen tett el kimagozott meggyet sütihez. Sajnos nem tanultam meg a receptet tőle. Nálunk munkamegosztás volt.  Mindkettőnknek volt olyan , amit szívesen tett el, és cseréltünk.  Anyósomtól is sok finom  befőttet kaptam.

Tettél el szedret valaha?  

Kaptam egy kis vödörrel a barátnőmtől. Málnával kevertem, és átpaszíroztam. Dzsemfix-el tartósítottam.  Finom, sűrű dzsem lett.


paariza Előzmény | 2014.06.28. 11:56 - #355

Kedves Marika ! Üvegekbe teszem a rétesnek ill. bármilyen sütinek való meggyet mert nem akarom a fagyasztót foglalni olyan dolgokkal ami üvegben is nagyon jó . Nagyon egyszerűen készül . Kimagozom a meggyet és felforralom . Ha forr beleteszek kg-onként 30-40 dkg cukrot , a meggy savanyúságától függően és újraforrástól számítva 10 percig forralom . A csavaros tetőket natrium benzoátos vízben forralom . A meggyet kimerem az üvegekbe , a tetők nátrium benzoátos forró vizébe belemártom a celofánt , ráteszem az üvegre és rácsavarom a tetőt .5 percre fejre állítom az üvegeket és hűtőtáskákban dunsztolom .


Marika Előzmény | 2014.06.14. 09:43 - #354

Egy kedves barátnőmtől kaptam rengeteg cseresznyét és meggyet. 4 napig tartott, mig feldolgoztuk.  Itt az eredménye: cseresznye befőtt, cseresznye és meggy lekvár vegyesen, csak meggy lekvár, rumos meggy.

    


Marika Előzmény | 2014.05.12. 19:00 - #353

 Kandírozott  narancshéjat  készítettem ,    egy részét a fagyasztóban tettem,  egy adagot porcukorba forgattam.  Jó kis csemege lesz esténként.  Nagyon finom volt, mikor csokiba mártottam.


Marika Előzmény | 2014.05.09. 22:16 - #352

Idén ismét  készítettem fenyő szirupot.  Az első üveg már elkészült,(bal oldalon) és a keletkezett szirupot szép lassan elfogyasztottam. Nagyon hatásos megfázáskor.  A másik két üveget  egy hete  töltöttem fel. Akkor tele volt. Szép lassan összeesik, és majd  sűrű , ízletes cukorszirup lesz az üveg alján.       Készül a bodzaszörp is az unokáknak.  Ezt ki fogom dunsztolni, és akkor sokáig eláll.


Marika Előzmény | 2013.11.13. 23:45 - #351

Ilyen lett a birs befőtt mustban főzve.  Még nem bontottam fel.


Marika Előzmény | 2013.11.09. 23:14 - #350

Megbontottam az egyik kedvenc savanyúságot.  A leve nagyon finom, Virág adta a receptet. A paprika, káposzta ropogós  és kellemesen édes-savanyú.   Köszönöm ,Virág !


Marika Előzmény | 2013.10.28. 20:58 - #349

Készítettem 4 üveg birs befőttet mustban főzve. Olvastam róla, és kíváncsi voltam az ízére.  Egy szem birsből készítettem kóstolót.  Izlett!       Így másfél liter mustot , kevés cukrot, és pár szem birset felhasználva megleptem magam ezzel a négy üveggel.  

Vegyesen, fehér és fekete szőlőből főztem pár  üveg lekvárt, de ehhez tettem két zacskó dzsem fixet.  Kicsit híg lett.  (Kimagoztam a szőlőt, majd kevés főzés után merülő mixerrel pépesítettem.  Beletettem a cukrot , dzsemfixet és kész.)


Marika Előzmény | 2013.10.25. 09:55 - #348

Mariska!  Rátapintottál a lényegre! A spájzom tényleg kicsi ennyi befőttnek. A padlásfeljáróban vannak polcok, és az apukám régi műhelyébe tettünk egy salgó polcrendszert, és két szekrényt, ezeken már elfér minden.  Azt hiszem, jövőre pihenni fogok, biztosan marad mindenből.

Ecetes szilvát még nagymamám készített, nekem izlett. A családom viszont nem szereti.  Egyik kolléganőmmel cserélgettünk korábban . Tőle kaptam, még van egy üveggel.

A kovászos uborka mellé cukkinit és patiszont is tettem, és nekem is izlik.  Te hogy férsz el a spájzodban?  üdv. Marika


mariska Előzmény | 2013.10.22. 22:54 - #347

Marika mekkora a speizod ,ennyit eltenni szépek ,én az idén esetes szilvát csináltam először ,és már megbontottam ,nagyon fincsi lett ,a családnak is izlik ,most még van körtém és abbol is csinálok eceteset ,remélem az is jó lesz ,tettem kis cukkinikat is uborka közé hát az meg jobban izlik mint az uborka jövőre többet teszek el belőle üdv mariska


Marika Előzmény | 2013.10.20. 17:30 - #346

A múlt évben rengeteg befőtt készült, idén kevesebbet akartam készíteni, de  most sem hagyhattam kárba veszni, ami megtermett.

A fotó nem a legjobb, elnézést.  Ez a savanyúság az idei kedvencem. Édes fűszerpaprika káposztával töltve.

 


Marika Előzmény | 2012.10.25. 07:22 - #345

Nálam még tart a befőzési szezon.  Eddig 377 üveg befőttet tettem el. Ebben van nagy, 10 literes-, és kicsi üveg is. Alma,  Paradicsom , paprika, padlizsán  stb   kerültek  feldolgozásra.  A legbüszkébb a savanyúságokra vagyok. Majd teszek fel képeket. 


Marika Előzmény | 2012.10.25. 07:15 - #344

Kedves Virág!

Bocsi, hogy  nem tettem fel képet a fenyő szirupról.  Az az igazság, hogy  szép lassan elfogyasztottam.  A fenyőt cukorral kellett rétegezni, és várni, hogy elolvadjon.  Természetesen a keletkezett  cukros szirupot szépen kicsurgattam, és megettem, ahogyan keletkezett.  Mikor észbe kaptam, hogy már nincs is rajta cukor, a maradék fenyőre vizet öntöttem, és egy kis ideig forraltam. A keletkezett finom fenyő teát pár nap alatt megittam.

Nem tudom, hogy mit használt az egészségemnek, de az ize finom volt.  Tavasszal fogok készíteni kicsit többet.


virag Előzmény | 2012.06.06. 22:00 - #343

A fenyő szirupról már sokat olvastam, de még nem készítettem, pedig fiatal rügy lett volna bőven. Majd számolj be a tapasztalatodról.


Marika Előzmény | 2012.06.06. 09:51 - #342

Tegnap gyönyörű rózsaszirmokat gyűjtöttem, és kiváncsi voltam, milyen lehet a rózsaszirom lekvár. Bogarásztam az interneten a lehetőségek között. Végül Gabojsza oldalán találtam kedvemre valót.

Rózsaszirom dulcsácsa

Kell hozzá 300 g méz,  300 g rózsaszirom, 1 dl friss citromlé.  Ebben a szirupban főzni 4-5 percet és pici üvegbe tenni.

Megcsináltam friss citromlé helyett citromsavas vizben. Izre nagyon finom, gyönyörű a szine is, de a szirmok ropogósak maradtak. Érdekelne, hogy  ilyennek kell lennie?

A másik ötlet a fenyőrügy felhasználása .

Ehhez fiatal rügy kell, de nekem csak most jutott eszembe. Egy kis üveggel készítettem fenyő szirupot köhögés ellen.  Képet később teszek fel. Cukorral rétegezve jól lenyomkodni üvegbe a rügyeket. és 7-10 napig állni hagyni. Levet ereszt, és a hajtások kifakulnak.  A hajtásvégből teát  lehet főzni.

 


Marika Előzmény | 2012.05.02. 10:11 - #341

A csicsókáról azt olvastam, hogy savanyúságnak is jó.

Ezért  készítettem két adagot kiváncsiságból.   Nagyon izlett a télire eltett piros káposztával töltött paprika leve, és ezt használtam fel a csicsóka tartósításához.  A másik üvegben erős paprika levébe tettem a csicsókát.  Csak picit felforraltam a levet és abban főztem pár percig, majd lezártam csavaros tetővel.  Eddig simán elállt.


Marika Előzmény | 2011.09.22. 10:23 - #340

Kedves Ili49!

Köszönöm a leirást!  Jövőre szeretném kipróbálni.

Tegnap birsalmát főztem , hogy legyen birsalma sajt.

A főzőleve megmaradt, és nagyon izlett. Egy kis cukorral keverve az is finom volt.

Eddig 8 tepsi paradicsomot aszaltam.  Most nem tettem üvegbe, olajjal, hanem a fagyasztóba.  Már vettem ki belőle, nagyon finom elrágcsálni.

A szárított almahéj frissen ropogós.  Egy marékkal elcsemegéztem. 

Eddig kétszer kovászoltam fehérkáposztát.   Gyorsan kész, és izletes.  Most ki fogom próbálni, hogy üvegbe elteszem, mint a kovászos uborkát szoktam. Majd beszámolok az eredményről.

 


Ili49 Előzmény | 2011.09.19. 07:28 - #339

Gyümölcslé télire: Kopaszbaracnak lehúztam a haját, turmixban teljesen összeverettem.  Pontos adatokat nem tudok írni mert gondolomra készítettem. Kb. 6kg volt a barack turmixolva ehhez raktam 1,5 kg cukrot és a 20 literes fazéba annyi vizet öntöttem hozzá, hogyha felforra haja ne fusson ki. Ehhez az adaghoz raktam 1,5 tasak citromsavat. Addig főzten míg a hab eltűnt a tetejéről és raktam az üvegbe. Tetejére tettem egy csipetnyi natriumbenzonátot, lekötöttem és szárazdunsztban hagytam kihülni. Most még mindeggyik szép. Remélem ilyen is marad.

Mi vízzel hígítva isszuk mert sűrű és édes is. Úgytudo bármilyen gyümölcsből lehet így készíteni. Én még nem próbáltam mással.


[378-359] [358-339] [338-319] [318-299] [298-279] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?