Ra se rants! 2x eszunk tortat akkor!Koszontokbol sohasem eleg!Bezzeg Ildiko 1x van 1 evben es amilyen peches vagyok Marciusban van a szulinapom is.No nem baj, mert majd kitalalok egy urugyet hogy suthessek tortat es akkor megkinallak bennetek
Örülök, hogy sikerült a kenyered, mentsd el gyorsan a receptet! :)
A BL 80 liszt kimondott kenyérliszt, aminek magasabb a sikértartalma, mint a finomlisztnek. Azt gondolom, hiába is szaladtál volna le a közértbe, nem valószínű, hogy kaptál volna. Elég kevés helyen árulnak sajnos iylet.
Kedves Byzsu most kerültem gép elé és az a véleményem , hogy a kenyér tetejének beesésével kapcsolatban Vikinek igaza van. Teljesen mindegy volt ha ugyanazt a receptet dagasztottam , de megengedtem hogy az üst tetejéig keljen a tészta mindig összeesett .Azonban ha legalább 2 cm rel lejjebb van a tészta az üst pereménél akkor ráadom a sütést mindig gyönyörű .Jót tesz még a kenyér színének , ha egy alufóliát teszek az ablakra és rá egy konyhakendőt. Csak az ablakra ! A szellőző nyílásokat szabadon kell hagyni. Csodás barna lesz a teteje is.
Köszi az ötletet,megcsináltam a kenyeret és NEM ESETT BE A TETEJE!!!
Az élsztőből kellett bele egy picit több,mert 2őt sütöttem és az elsőbe 1,3g ot tettem de nem annyira hozta fel,míg a másodikba tettem 1,7 és az szebb lett!Viszont kenyérliszt helyett csak sima lisztet használtam,mert nem volt itthon és bevallom őszintén lusta voltam lemenni venni egyet...illetve van tthon 3kg sima és azt is el kell használni.Egyébként (lehet hülye kérdés),mi a különbség a BL80 és az 55között??
Köszi még 1x a segítséget,ja és a 3,5dl víz kellett bele,de hamar orvosoltam a problémát.
Ildikó szia! Amit a kukásokról írsz arról Nápoly jut eszembe 2008-ban. Borzasztó. Jobban meg kellene becsülni azokat akiknek a munkája folytán mi tisztán élhetünk. De akik alkalmazzák őket nem becsülnek senkit és semmit, csak a pénzt, mindenek felett. És ez évek során olyan természetes lett, hogy fel sem lázadunk.
A béka története jut eszembe róla amelyik ha forró vízbe teszik kiugrik onnan, de ha hideg vízben melegítik lassan, akkor hagyja magát megfőni. Mi is.
megpróbálom átalakítani a receptedet, sajnos elég rossz rescept. Nem kell bele tojás, sok a vaj és nem kell hozzá ennyi élesztő sem.
Én ezeket a 4 grammozásokat is elhagynám, max. 2 féle lisztből tenném össze a 20 dkg tk. részt.
3,5dl víz 3,2 dl víz
1 egész tojás nem kell
5dkg margarin 2 dkg margarin vagy vagy vagy 2 ek. olaj
1-2 csapott ek. sikér 1 ek. sikér
30-35dkg finom liszt 30 dkg BL 80 kenyérliszt
4dkg tönköly búza liszt 4 dkg tönkölyliszt
4dkg rozs liszt 4 dkg rozsliszt
4dkg graham liszt 4 dkg graham liszt
4dkg durum liszt 4 dkg durum liszt
4dkg búza korpa 4 dkg búzakorpa
2 kis mérő cukor 1 tk. cukor
3kis mérő só 2 tk. só
2,5dkg élesztő 1,2-1,5 dkg élesztő
dagasztás alatt(vége felé) ha nagyon ragacsos a tészta, farkincát húz az edény oldaláról akkor kevés lisztet, ha kemény, rücskös a felülete és hangosan veri az edény oldalát, akkor kevés vizet érdemes hozzátenni.
Pirossal írtam amit gondoltam, ha kipróbálod, majd mesélj!
Amiket a többiek ajánlottak nagyon jó kenyerek, érdemes azokat is kipróbálni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit