E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Aszalás - Tartósítás Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
nogea

2006.03.08. 11:51 -
Sziasztok!! Arra gondoltam lehetne egy ilyen fórumot is nyitni. Most számolgattam hogy a fagyasztóláda és szekrény nem épp gazdaságos megoldás.A kertben meg ha megteremnek a zöldségek gyümölcsök valahogy elkéne tenni őket. Kérlek benneteket írjatok ötleteket !Üdv! Nogea

Batka Előzmény | 2006.11.05. 23:20 - #118

Karácsonyra csinálok pár adag ajándék pácolt fokhagymát, balzsamecetesen, hogy jól nézzen ki. Másra nem fog telni se időből, se pénzből, már most látom. Tavaly a kellemest a hasznossal alapon narancslekvárt ajándékoztunk, főztem magunknak is. Marha kreatív vagyok, mi? az sk. aszalt paradicsomomból már most nem sok van, de jövőre tonnaszám fogom aszalni a teraszon.

rabim Előzmény | 2006.10.27. 22:23 - #117

kelbimbó savanyúság

A megtisztitott kelbimbókat sós vizben félpuhára fözöm. Mikor kész, üvegbe rakom és ráöntöm a levet forrón. Felöntölé: Viz, ecet, só, cukor, köménymag, bors, vöröshagyma, fokhagyma, babérlevél. Az ize nagyon pikáns legyen, mert a kelbimbó csak akkor lesz késöbb finom. A kapribogyóhoz hasonlit jellegében.Szárazdunsztba teszem. Kicsi üvegbe célszerü rakni, mert nincs benne tartositószer. Felbontás után hütöbe tárolom.

Természetesen lehet kevésbé sós-savanyún elkésziteni. Ki hogyan szereti.


superkeri Előzmény | 2006.10.03. 18:46 - #116

     Sziasztok!

Folytatjuk a kamra feltöltését. Ma ismét aszaltunk, mégpedig almát. Utána pedig tettem el zöldségeket Joli receptje szerint: Bio vegeta. S. répa, f. répa, zellergumó és zellerzöldje került bele. Szép tarka az üvegben, majd a télen kellemes ízt és színt ad az ételnek.


masala Előzmény | 2006.09.24. 22:35 - #115

Szia Szuperkeri!

Örülök, hogy hallok rólad! Gratulálok a szilvához, persze aTe tapasztalatoddal nem  is lehetett volna másképp. Azért én is elhasználom az enyémet, csak jó lett volna többet aszalni, hogy legyen, mit rágcsálmi. Ezeket a kalácsokhoz teszem, mert abban így is jó. Nekem van még mit gyakorolni aszalás terén, de már így is sokat haladtam az idén. Még karácsony előtt megpróbálom a narancs aszalást, dísznek szoktam használni és eddig a gázkonvektoron csináltam, de ott csak kevés fért el.


rabim Előzmény | 2006.09.23. 20:23 - #114

Zakuszka

2,5 kg paradicsom paprika kockára vágva

1 kg vöröshagyma apróra vágva

1 liter olajban megdinsztelni.

Felönteni 1 liter friss paradicsomlével.

1,25 kg zsenge fejtett babot sós vizben elöfözünk, és hozzátesszük a fenti keverékhez. izesités: só, bors, 3 babérlevél,pici cukor. Addig kell fözni, hogy jól bugyogjon. Forrón üvegbe tenni, 1-1 kanál olaj a tetejére. Lekötve száraz dunsztba tenni.


superkeri Előzmény | 2006.09.23. 13:47 - #113

       Szia Masala!

Tegnap elkészült az aszalt szilvám. Hát elég hosszú ideig kellett szárítani, szép nagy szemű szilva volt és csak nagyon rövid ideig blansíroztam. Úgy kb. 10-12 ó alatt kész lett. Szerintem a rövid blans. miatt szépen megtartotta a fél szem formáját és jó szárazra aszaltam.  Üdv.


zsebi41 Előzmény | 2006.08.28. 17:35 - #112

Szia Batka!

Örülök ha tudok segíteni, mert a mostani módszerem évek alatt alakult ki. Sokat tanultam  közben és finomítottam rajta. Most ott tartok, hogy mindenki örül ha kap ajándékba egy kis üveggel, és már előre jelzik, hogy azt kérnek.

üdv zsebi


Batka Előzmény | 2006.08.27. 22:19 - #111

Tuti vagy, Zsebi! Kösz a tippeket. Ha hazajöttem, elmegyek piacolni, aztán remélem, már a meleg vár, hogy indulhasson az aszalóprojekt!

zsebi41 Előzmény | 2006.08.27. 22:06 - #110

Új vagyok nálatok, de a paradicsom aszalásba már igen régi. Én így csinálom: Csak lukulusz paradicsomot használok. a hosszabbikfelén a két szembenálló oldalról recés késsel lehúzom a héját, hérom szeletre vágom, igen erőssen besózom mindkét oldalt, rácsra teszem, alá tálcát /általában ezt este csinálom és reggelig hagyom lecsöpögni/ reggel kitörlöm alóla a folyadékot és kiteszem a napra amit ma tettem ki az félig már kész, ha holnap süt a nap délre kész lesz, ha nincs nap akkor beteszem még a légkeveréses sütőbe 80 fokra kb két órára nem kell csont száraznak lennie.

Ezután ollóval körömnyi darabokra vágom olajat öntök rá, nem kell tiszta olivának lenni én kukoricacsira olajjal keverem ezt tálba csinálom,hogy jó érje az olaj, ezután kis üvegekbe tömködöm tetejére teszek egypici csilipaprikát, feketeborsot, bazsalikomlevelet, mikor mit.Télen a legegyszerűbb salátának is nagyon jó íze lesz tőle, de lehet körözöttbe tenni, vajaskenyér tetejére, belesütni kenyérbe és még sok mindenre fellehet használni.


superkeri Előzmény | 2006.08.25. 12:02 - #109

   Végre, indulhat a paradicsom aszalós projekt. ma reggel kaptam 1 vödör gyönyörű paradicsomot. De eddig sem tétlenkedtem, már elkészült 1 gépnyi aszalt alma. Ugyanis nagyon hullik az egyik fajta téli almánk, úgykb.80% érettségű. Ebből sokat fogunk aszalni. A következő adagot megpróbálom enyhén kénezni, hátha szebb lesz a színe.

nelly52 Előzmény | 2006.08.18. 18:18 - #108

Köszönöm szépen a segítséget. Gondoltam, hogy kipróbálom. A Metróban vettem már, és az nagyon finom volt, de azok négybe voltak vágva, és gondolom nagyüzemileg aszalták őket.Majd kiderül, hogy nekem milyen lesz.Nelly

superkeri Előzmény | 2006.08.18. 18:02 - #107

    Nelly! Mi már másik évben aszaltunk körtét. Az íze biztos fajtától is függ, de nem igazán volt nyerő. (jellegtelen)Kb.fél centi vastagra szeltük, karikáztuk, így blansíroztuk. Ha kicsit szétszakad, amikor atálcára teszed, szépen vissza lehet igazítani. Egy próbát azért megér!  Jó munkát!

Batka Előzmény | 2006.08.16. 01:02 - #106

Ó, akkor ezért annyira drága ott, ahol lehet kapni. Nekem kb. egy-másfél kilóból lett 4,5 deka. Most várom a hőséget, akkor megyek a piacra, és kiteszem a teraszra aszalódni őket (költséghatékony módszer villanysütősöknek :)

masala Előzmény | 2006.08.15. 20:39 - #105

Lassan elmegy a kedvem az aszalástól.  Megmértem a kész paradicsomot és össz. 10dkg lett a majdnem 3kg nyersből. Tényleg csak azért érdemes csinálni, mert én csinálom?

superkeri Előzmény | 2006.08.14. 14:12 - #104

    Szia Masala!  Köszönöm a hasznos infókat, remélem hamarosan felhasználhatom.  Üdv

masala Előzmény | 2006.08.12. 23:57 - #103

Szia Szuperkeri! A lukullusznak elég vastag a héja, nem lenne jó szerintem ha rajta maradna.  Leszedtem és egy picit kinyomtam a levét is bár az sem nagyon sok benne.

Egy jó fogás, ha elfogadod: nem vagdostam be a héját főzés előtt, utána pedig előbb félbevágtam egy recés késsel /ezzel volt a legkönnyebb/ mert a héj megtartotta addig a puha paradicsomhúst, amíg kinyomtam a levét.Aztán szépen kifordítottam a héjából. Szikkasztottam egy konyharuhán néhány órát és azután tettem a gépbe. 5óra múlva már szedtem ki belőle kész paradicsomokat. A többit holnap folytatom.


superkeri Előzmény | 2006.08.12. 21:57 - #102

   Sajnos nem sikerült ma megfelelő paradicsomot venni, pedig már szeretnék én is aszalni. MASALA! héjastul, v. héj nélkül aszalsz?

masala Előzmény | 2006.08.12. 21:40 - #101

Kb 3-3,5 kg paradicsomot blansíroztam és most az aszalóban szárad. Kíváncsi leszek, mennyi idő kell nekik. Elég jól tele lett az öt tálca, nem is igen fért volna bele több.

Batka Előzmény | 2006.08.12. 18:15 - #100

azért ne vigyük túlzásba Örülök, ha segíthettem. Még én sem próbáltam ki mindet, majd most te!

rabim Előzmény | 2006.08.11. 23:30 - #99

Batka!

Te szenzációs vagy! Megnéztem az aszaltparadicsomos recepteket, és nagyon megörültem. Korábban nem figyeltem rá, mert nem ismertem ezt a paradicsom-felhasználási módot.

Most aztán tobzódhatok a jobbnál-jobb receptekben! A kürtöskalácsról ma azt hallottam, hogy pl. seprünyél vastagságu fadarabokra tekerik fel a tésztát, és nagyon bő olajban sütik ki.  Batka! Köszi mindent:puszi Marika


[378-359] [358-339] [338-319] [318-299] [298-279] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?