E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

cila Előzmény | 2010.03.04. 17:20 - #42907

Sziasztok!

Bezsa! Szeretnén üzenni neked, hogy a Szabolcs kenyerét megsütöttem, most már kétszer is. Az elsővel voltak némi kis gondjaim, kicsit beesettnek láttam, nem volt annyira szép a belseje, de izre azt hiszem mindenkinek megfdelelt.  Amit tegnap sütöttem, másodszor, az már szinte ehető is. Nem mertem jénaiban sütni, inkább egy keskeny formába tettem. Jó lett, de talán ennek a barna kenyérnek meg kellene találni az igazi sütőedényét? nem is tudom.

Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a segitséged. Egyelőre most egy ideig ennél a receptnél maradok, mert a tegnapi jó lett. Az a baj, hogy elfelejtettem lefényképezni, pedig az elsőt jó lett volna, mert esetleg azon láthattátok volna, hogy hol van a hiba. De én már a tegnapival is elégedett vagyok.

Ma kipróbáltam valami zsemlefélét ugyanezzel az összetétellel, csak szerintem ezt meg talán tovább kellett volna kelesztenem.

Nem fogom feladni, mert már ez egy nagy siker.

Mégegyszer köszönöm. Cila


Yldyco Előzmény | 2010.03.04. 13:38 - #42906

Kb. 1 éves = Kb. 1 éve.

Bocsi.


Yldyco Előzmény | 2010.03.04. 13:37 - #42905

Katiza ez nem ám olyan igazi paraszt kemence. Édesapám rakatta kb. 25-30 éve, de csak díszként funkcionált eddig. Kb. 1 éves sütöttünk benne először, akkor is csak PIZZA-t meg szilváslepényt. Lehet, hogy a kenyeret meg sem lehet sütni benne.


Yldyco Előzmény | 2010.03.04. 13:35 - #42904

Értem, akkor ezért írtad, hogy LIDL-es füles szemetest húzzak rá és ne sütőzacskót.

Ma voltam a LIDL-ben és vettem is füles szemetest.

Iza szerinted a tejsavós kiflit (a Limara félét) azt is meg lehet csinálni hibernált módszerrel?


katiza Előzmény | 2010.03.04. 13:32 - #42903

 Mi annakidejin amikor a nagyszuleimnel kemenceben sutottunk akkor fatekenoben gyurodott a teszta es abban is hagytak kelni. 


paariza Előzmény | 2010.03.04. 13:28 - #42902

Ilyen lett a sütőzacskó rátapadás a zsemlekenyeremen

 


Yldyco Előzmény | 2010.03.04. 13:22 - #42901

Igen én is gondoltam rá, pont ma. Nagyon jól ismerem ott a lányokat. Lehet hogy be is lépek amikor viszem a kisfiamat Judora.


paariza Előzmény | 2010.03.04. 13:22 - #42900

Yldyco , szerintem bármilyen műanyag tálba is tehetsz egy kisebb terítőt , amit belisztezel , kipróbálni az is jó . Egyébként itt a József Attila utcában a Farmer centerben esélyes , hogy van alkalmas dolog. Kis méretű kosarakat láttam.


paariza Előzmény | 2010.03.04. 13:18 - #42899

Katiza  , lehet hogy csak kevesebb vizet vesz fel az új liszt . Ez előfordul az azonos márkáknál is.


katiza Előzmény | 2010.03.04. 12:43 - #42898

 Valaki tudna segiteni nekem abban hogy mitol lessz ragados a teszta? 

Lehet liszt problema is? Elfogyot az elozo lisztem es amit most vettem abbol a tegnapi es a mai kenyerem is ragadt 


Yldyco Előzmény | 2010.03.04. 12:23 - #42897

Igen.

De még soha nem sütöttünk benne kenyeret. Próba szerencse.

A gyerekeim, ha jó idő lesz, március 15-én, PIZZA-t akarnak sütni a kemencében. Gondoltuk akkor kipróbáljuk a kenyeret is. De még először fát is kell venni, amivel fel tudjuk fűteni.


paariza Előzmény | 2010.03.04. 11:39 - #42896

Yldyco van kemencéd ? Ahhoz kell a kelesztőkosár ?


Yldyco Előzmény | 2010.03.04. 11:25 - #42895

Köszi Iza! Nem tudod hol lehetne venni Győrben bélelt kelesztő kosarat? Tesco-ban, KIKA-ban, Baumax-ban, Praktiker-ben már megnéztem. Nem jártam sikerrel.


paariza Előzmény | 2010.03.04. 10:32 - #42894

Yldikó én rendszeresen sütök így bagettet.Úgy kezdem ahogy Bezsa írta , dagyasztás után duplájára kelesztem , megformázom.Én azonban megvárom míg (de csak télen) amíg formázva beindul egy kicsit .Azután teszem a hűtőbe . A sütőzacskóban való hűtőben tárolásra egyszer ráfáztam , mert rátapadt a tetejére és csúnyára sült. A Lidl-ben kapható füles szemetest szoktam erre a célra használni .Ez elég nagy és nem tapad a tetejére. Reggel vágom be, és hideg sütőbe teszem. A sütő aljába forró vizet teszek egy tálba .Spriccelem is , mielőtt beteszem langyos vízzel , miután kiveszem hűtő hideggel.


Limara Előzmény | 2010.03.03. 13:00 - #42893

Mónika!

Köszönöm szépen!


moldvanm Előzmény | 2010.03.03. 09:33 - #42892

                    Kedves Limara!

   Sok boldogságot kívánok neked!

                             

 

 


Limara Előzmény | 2010.03.03. 08:28 - #42891

Szia Brigi!

Köszönöm szépen!


Brigitta Előzmény | 2010.03.02. 18:26 - #42890

Drága Limara!

Kicsit késve,de nagy szeretettel kívánok Neked boldog születésnapot!

b


Yldyco Előzmény | 2010.03.02. 14:14 - #42889

Köszi bezsa!


bezsa Előzmény | 2010.03.02. 12:25 - #42888

Szia!

Dagasztás után duplájára keleszted aztán formázod.

Formázás után azonnal vágd be és azonnal tedd hütőbe. Mindenképpen sütőzacskóba kellene

tenned. Amíg bemelegszik a sütőd addig hagyd csak kint. Mehet a sütőbe. Hideg sütővel is indíthatsz. Érdemes mindkét verziót kipróbálni, neked melyik válik be.

Én így csinálnám. Én csak kenyeret sütöttem ezzel a hibernálási módszerrel.


[Későbbi] [43756-43737] [43736-43717] [43716-43697] [43696-43677] [43676-43657] [43656-43637] [43636-43617] [43616-43597] [43596-43577] [43576-43557] [43556-43537] [43536-43517] [43516-43497] [43496-43477] [43476-43457] [43456-43437] [43436-43417] [43416-43397] [43396-43377] [43376-43357] [43356-43337] [43336-43317] [43316-43297] [43296-43277] [43276-43257] [43256-43237] [43236-43217] [43216-43197] [43196-43177] [43176-43157] [43156-43137] [43136-43117] [43116-43097] [43096-43077] [43076-43057] [43056-43037] [43036-43017] [43016-42997] [42996-42977] [42976-42957] [42956-42937] [42936-42917] [42916-42897] [42896-42877] [42876-42857] [42856-42837] [42836-42817] [42816-42797] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG