E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

HBKati Előzmény | 2010.02.17. 11:41 - #7330

Sziasztok!

Nagyon sok szeretettel gratulálok a dijazottaknak!!És természetesen minden pékecskének,nagyon szépeket sütöttetek!!


emes Előzmény | 2010.02.17. 11:06 - #7329

Nagyon tetszenek ezek a lusta kenyerek. Nekem pont azért, amiért Zsuzsának nem: a nagy likakért. De hát ízlések .... Ki kéne próbálni, mert mostanában az a bajom, hogy feszt elfelejtem, hogy mikor kezdtem keleszteni, aztán meg azt, hogy egyáltalán kel egy kenyér, stb. Egy kérdésem azért lenne: Nem lehet a szárazélesztőt lecserélni "rendesre"?


emes Előzmény | 2010.02.17. 11:03 - #7328

Díjazott Lányok! Fogadjátok nagy gratulációmat! Megérdemeltétek, a sok munkátokért.  És egyben köszönöm is hogy ránk gondoltatok! Aranyosak vagytok, nem csak ügyesek!

 


Maryenne Előzmény | 2010.02.17. 08:33 - #7327

Hozom Limara receptje alapján sütött szendvics kenyerét amit tegnap sütöttem:

Bővebb irás itt.


Maryenne Előzmény | 2010.02.17. 08:29 - #7326

Először is köszönöm Limarának és Vikinek, hogy nekünk Fórumtársaknak itélte a díjat!

Többek között én is megkaptam Noémitől amit köszönök szépen!

Gratulálok a szép sütésekhez!
Külön kiemelném Zsuzsát ki egyre szebb kenyerekeket, pogácsákat, fánkokat készit!

Legyen mindenkinek annyi öreme a fórumozásban és a sütésben mint nekem!


viktoria Előzmény | 2010.02.16. 21:21 - #7325

Sziasztok !
Kicsit elkéstem, de sebaj. Úgy mondják, a jókívánság soha sem késik.

Limara Örülök a díjadnak és gratulálok is hozzá.

Én is megkaptam ezt a díjat EDÓ - tól, (amit itt is megköszönök neki. Köszönöm Edó) s azonnal az jutott eszembe, hogy elsősorban IDE hozom el, mert ez az oldal, s az itt fórumozók nagyon is megérdemlik, hiszen  én is itt szoktam rá -a Ti bátorításaitokkal- a kenyér sütőben sütésére és egy-egy jó receptet -közöttük a kelt tésztát- is sokótokkal megbeszéltük, biztatva egymást az elkészítésére.

Kösznöm Nektek és én is nagyon szívesen nyújtom át Minden Kedves Fórumtársamnak a

 

díjat !!

Fogadjátok olyan szeretettel, mint amilyen boldogan én hoztam Nektek, megköszönve eddigi kedvességeteket. A most kezdőknek pedig legyen ez a díj bátorítás a jövőre nézve.
Viki


Limara Előzmény | 2010.02.16. 18:48 - #7324

Sziasztok!

A kelt tészta művésze díjat kaptam, amit szeretnék minden itteni forumozó társamnak küldeni:

 


Moha Előzmény | 2010.02.16. 17:45 - #7323

 Viki  ez a tészta a virslis bucihoz: 

Kicsit gyorsabb, mint a többi péksüti és az olajtól puha marad másnap is.


viktoria Előzmény | 2010.02.16. 16:47 - #7322

Sziasztok!

Zsuzsám! Őszinte elismerésem és nagy gratulációm. TÁLTOS lettél? No már megint egy panasz --ehhhh :))) de ha jól megnézzük, nincs is igazad. Hát kérem szépen a lyuk nem hízlal  és akkor ez akkora nagy balhé?? 
Gratulálok, gyönyörü lett a kenyered, meddig kelesztetted, illetve pihentetted?

Gina, az enyémhez képest a Tiéd gyönyörüüüüü, én ugyanis még ilyet nem sütöttem, de még soha sem lehet tudni, mikor kerül rá a sor. Most akkor Gyors magos bucitésztából készítetted?

Moha! ez a kenyered csudálatos, megyek és megnézem. Nem tudom eddig miért nem láttam, pedig sürünk benézek Hozzád még akkor is, ha néha néma maradok.

Yldyco már nem tudom, hogy káprázik a szemem? de talán az általánosban válaszoltam Neked,de ide is irom, hátha mégse :( Nem tettem fel sehova a tk-s rozskenyeret, mert már annyi kenyér-receptem van, de ha gondolod? - összeszedem magam:)) 


Moha Előzmény | 2010.02.16. 12:38 - #7321

Móni megkaptad az emilt amit küldtem neked?  


Moha Előzmény | 2010.02.16. 12:37 - #7320

Végre jót is írhatok: kaptam levelet  Dívány szerkesztőjétől,amiben elnézést kért, a képszerkesztő nevében, aki elhalászta a fotómat. Le a kalappal a gyors és kedves reagálás előtt, nem ez a megszokott manapság! 

 

Zsuzsa akkor ma nagyon finom vacsorátok lesz!


nagyzsuzsa Előzmény | 2010.02.16. 11:42 - #7319

Köszönöm Yldyco, Iza és Moha!

A jénai előnye, hogy lehet látni mi megy végbe benne... ülnék a sütő előtt, mint a moziban. Én még a vaslábost is jócskán nézegettem, gazda szeme hízlalja a jószágot alapon.

Igazad van Iza, próbálgatni fogom rozsliszttel is és friss élesztővel is! Ugye milyen merész lettem?!

Ettől függetlenül ma este megcsinálom Limara csónakjait.

Gina, majd írok, gondolom még ezen a héten, vagy a hétvégén.


georgina Előzmény | 2010.02.16. 10:51 - #7318

Moha,köszi! Igazad van,tényleg nem riegel,de egyszerű.és nagyszerű!


Moha Előzmény | 2010.02.16. 10:00 - #7317

 Gina  itt megtalálod Margitka virslis buciját, nagyon jól látszik a képeken a formázás, (ha rákattintasz a képre nagyobban is látod), ezt nem tudtam neked értelmesen leírni!

Egyébként a lényeg, hogy ízlett mindenkinek!  (ja és még egy, ez igazából nem a riegel tésztája,hanem  a gyors magos bucié,amiből készítetted!)


Moha Előzmény | 2010.02.16. 09:53 - #7316

Sziasztok!

Én jénaiban szoktam sütni a dagasztás nélkülit,előmelegítem azt is,teljesen jó hozzá:

 

 

Yldico ha csak teljeskiőrlésűből készítenéd, akkor emelj egy kicsit az élesztőn és a víz mennyiségén is!  Olyan állagú legyen,mint a fehérlisztes verzió!  Kezdetnek talán próbáld csak a fele lisztet lecserélni, aztán emeld az arányát a keverékben.


paariza Előzmény | 2010.02.16. 08:22 - #7315

Zsuzsa , elő lehet melegíteni a jénait is , akkor semmiféle kikenés vagy sütőpapír nem kell bele . A vaslábos is tökéletes . Biztosan a liszted kicsit más , esetleg bátrabban tehetsz több rozslisztet bele , lehet hogy akkor kevésbé lukacsos lesz.Egyébként valóban csodás héja van.


Yldyco Előzmény | 2010.02.16. 05:48 - #7314

Viki! A 7283. hozzászólásban szereplő teljes kiörlésű rozs kenyered receptje olvasható valahol?, közkincs? ENGEM NAGYON ÉRDEKELNE!!!


Yldyco Előzmény | 2010.02.16. 05:46 - #7313

Szia Zsuzsa!

EZ IGEN!!!!!!!!!  NEM SEMMI!!!!!!!!!!!!

Nagyon szép az első lusta kenyered. Ha ezt meg lehetne csinálni 100%-ban teljes kiörlésű lisztből, már sütném is. Szerinted meg lehet?


nagyzsuzsa Előzmény | 2010.02.16. 00:16 - #7312

Hát nem majdnem elfelejtettem a sztárfotót?!


nagyzsuzsa Előzmény | 2010.02.16. 00:11 - #7311

Pár szó még a lusta kenyeremről, Saci útbaigazítása alapján.

Annak ellenére, hogy nem lett magas, sokkal, de sokkal jobb lett, mint reméltem volna. Szégyen és gyalázat, de ez az eddigi legjobb kenyerem tavaly augusztus óta. Egyetlen hibája szerintem, hogy az én ízlésemhez képest picit nagyok a lukak benne, hanem az a ropogós héja mindent elfeledtet az emberrel!

Képzeljétek, kiveszem a lábost a sütőből, már odakészítettem valamit, hogy segítsek a kenyérnek kijönni ha beleragadt. Mit mondjak, nem ragadt az sehol, szinte kiugrott a vaslábosból. Szépen rácsra tettem és elkezdtem fényképezni, hogy legyen róla emlékem. Már a harmadik képnél tartottam amikor kis percegést hallottam. Te jó ég, ez cserepesedni akar a drága és én nem spricceltem le!!!! Kapom elő a spriccelőt, vizet rá, persze módjával. A diszkrét percegést még 4 perc múlva is hallottam, de ez volt minden, nem cserepesedett igazán.

Az íze: finom, annak ellenére, hogy nekem a só nem volt elég. Kis vajjal ettük az unokámmal a végét kóstolóba, nagyon ízlett mindkettőnknek. Holnap ebből visz uzsonnát. Szeretném kikísérletezni, hogy más liszttel milyen lesz. Nekem az öntöttvas lábos nagyon bejött, mert a jénaimban világos maradt az oldala és az alja a kenyereimnek.

Szóval köszi szépen Sacikám, nélküled ez nem lett volna! Most egy pár héten át én ezt a módszert fogom fejleszteni, próbálgatni. És ha visszatérek a hagyományoshoz, akkor is az öntöttvas lábosban fogom sütni. Azt hiszem attól ropogós. Meg attól, hogy bemelegíti az ember. Vajjon a jénait is be lehetne melegíteni előre?

Na megyek aludni, jó éjt mindenkinek!


[Későbbi] [7754-7735] [7734-7715] [7714-7695] [7694-7675] [7674-7655] [7654-7635] [7634-7615] [7614-7595] [7594-7575] [7574-7555] [7554-7535] [7534-7515] [7514-7495] [7494-7475] [7474-7455] [7454-7435] [7434-7415] [7414-7395] [7394-7375] [7374-7355] [7354-7335] [7334-7315] [7314-7295] [7294-7275] [7274-7255] [7254-7235] [7234-7215] [7214-7195] [7194-7175] [7174-7155] [7154-7135] [7134-7115] [7114-7095] [7094-7075] [7074-7055] [7054-7035] [7034-7015] [7014-6995] [6994-6975] [6974-6955] [6954-6935] [6934-6915] [6914-6895] [6894-6875] [6874-6855] [6854-6835] [6834-6815] [6814-6795] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?