Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Nagyon tetszenek ezek a lusta kenyerek. Nekem pont azért, amiért Zsuzsának nem: a nagy likakért. De hát ízlések .... Ki kéne próbálni, mert mostanában az a bajom, hogy feszt elfelejtem, hogy mikor kezdtem keleszteni, aztán meg azt, hogy egyáltalán kel egy kenyér, stb. Egy kérdésem azért lenne: Nem lehet a szárazélesztőt lecserélni "rendesre"?
Díjazott Lányok! Fogadjátok nagy gratulációmat! Megérdemeltétek, a sok munkátokért. És egyben köszönöm is hogy ránk gondoltatok! Aranyosak vagytok, nem csak ügyesek!
Sziasztok !
Kicsit elkéstem, de sebaj. Úgy mondják, a jókívánság soha sem késik.
Limara Örülök a díjadnak és gratulálok is hozzá.
Én is megkaptam ezt a díjat EDÓ - tól, (amit itt is megköszönök neki. Köszönöm Edó) s azonnal az jutott eszembe, hogy elsősorban IDE hozom el, mert ez az oldal, s az itt fórumozók nagyon is megérdemlik, hiszen én is itt szoktam rá -a Ti bátorításaitokkal- a kenyér sütőben sütésére és egy-egy jó receptet -közöttük a kelt tésztát- is sokótokkal megbeszéltük, biztatva egymást az elkészítésére.
Kösznöm Nektek és én is nagyon szívesen nyújtom át Minden Kedves Fórumtársamnak a
díjat !!
Fogadjátok olyan szeretettel, mint amilyen boldogan én hoztam Nektek, megköszönve eddigi kedvességeteket. A most kezdőknek pedig legyen ez a díj bátorítás a jövőre nézve.
Viki
Zsuzsám! Őszinte elismerésem és nagy gratulációm. TÁLTOS lettél? No már megint egy panasz --ehhhh :))) de ha jól megnézzük, nincs is igazad. Hát kérem szépen a lyuk nem hízlal és akkor ez akkora nagy balhé??
Gratulálok, gyönyörü lett a kenyered, meddig kelesztetted, illetve pihentetted?
Gina, az enyémhez képest a Tiéd gyönyörüüüüü, én ugyanis még ilyet nem sütöttem, de még soha sem lehet tudni, mikor kerül rá a sor. Most akkor Gyors magos bucitésztából készítetted?
Moha! ez a kenyered csudálatos, megyek és megnézem. Nem tudom eddig miért nem láttam, pedig sürünk benézek Hozzád még akkor is, ha néha néma maradok.
Yldyco márnem tudom, hogy káprázik a szemem? de talán az általánosban válaszoltam Neked,de ide is irom, hátha mégse :( Nem tettem fel sehova a tk-s rozskenyeret, mert már annyi kenyér-receptem van, de ha gondolod? - összeszedem magam:))
Végre jót is írhatok: kaptam levelet Dívány szerkesztőjétől,amiben elnézést kért, a képszerkesztő nevében, aki elhalászta a fotómat. Le a kalappal a gyors és kedves reagálás előtt, nem ez a megszokott manapság!
A jénai előnye, hogy lehet látni mi megy végbe benne... ülnék a sütő előtt, mint a moziban. Én még a vaslábost is jócskán nézegettem, gazda szeme hízlalja a jószágotalapon.
Igazad van Iza, próbálgatni fogom rozsliszttel is és friss élesztővel is! Ugye milyen merész lettem?!
Ettől függetlenül ma este megcsinálom Limara csónakjait.
Gina, majd írok, gondolom még ezen a héten, vagy a hétvégén.
Gina itt megtalálod Margitka virslis buciját, nagyon jól látszik a képeken a formázás, (ha rákattintasz a képre nagyobban is látod), ezt nem tudtam neked értelmesen leírni!
Egyébként a lényeg, hogy ízlett mindenkinek! (ja és még egy, ez igazából nem a riegel tésztája,hanem a gyors magos bucié,amiből készítetted!)
Én jénaiban szoktam sütni a dagasztás nélkülit,előmelegítem azt is,teljesen jó hozzá:
Yldico ha csak teljeskiőrlésűből készítenéd, akkor emelj egy kicsit az élesztőn és a víz mennyiségén is! Olyan állagú legyen,mint a fehérlisztes verzió! Kezdetnek talán próbáld csak a fele lisztet lecserélni, aztán emeld az arányát a keverékben.
Zsuzsa , elő lehet melegíteni a jénait is , akkor semmiféle kikenés vagy sütőpapír nem kell bele . A vaslábos is tökéletes . Biztosan a liszted kicsit más , esetleg bátrabban tehetsz több rozslisztet bele , lehet hogy akkor kevésbé lukacsos lesz.Egyébként valóban csodás héja van.
Pár szó még a lusta kenyeremről, Saci útbaigazítása alapján.
Annak ellenére, hogy nem lett magas, sokkal, de sokkal jobb lett, mint reméltem volna. Szégyen és gyalázat, de ez az eddigi legjobb kenyerem tavaly augusztus óta. Egyetlen hibája szerintem, hogy az én ízlésemhez képest picit nagyok a lukak benne, hanem az a ropogós héja mindent elfeledtet az emberrel!
Képzeljétek, kiveszem a lábost a sütőből, már odakészítettem valamit, hogy segítsek a kenyérnek kijönni ha beleragadt. Mit mondjak, nem ragadt az sehol, szinte kiugrott a vaslábosból. Szépen rácsra tettem és elkezdtem fényképezni, hogy legyen róla emlékem. Már a harmadik képnél tartottam amikor kis percegést hallottam. Te jó ég, ez cserepesedni akar a drága és én nem spricceltem le!!!! Kapom elő a spriccelőt, vizet rá, persze módjával. A diszkrét percegést még 4 perc múlva is hallottam, de ez volt minden, nem cserepesedett igazán.
Az íze: finom, annak ellenére, hogy nekem a só nem volt elég. Kis vajjal ettük az unokámmal a végét kóstolóba, nagyon ízlett mindkettőnknek. Holnap ebből visz uzsonnát. Szeretném kikísérletezni, hogy más liszttel milyen lesz. Nekem az öntöttvas lábos nagyon bejött, mert a jénaimban világos maradt az oldala és az alja a kenyereimnek.
Szóval köszi szépen Sacikám, nélküled ez nem lett volna! Most egy pár héten át én ezt a módszert fogom fejleszteni, próbálgatni. És ha visszatérek a hagyományoshoz, akkor is az öntöttvas lábosban fogom sütni. Azt hiszem attól ropogós. Meg attól, hogy bemelegíti az ember. Vajjon a jénait is be lehetne melegíteni előre?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit