Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Hozom a túrós batyujaimat, nagyon finomak lettek. De megszenvedtem velük mert mikor formáztam őket két kéz nem volt elég, minimum háromra lett volna szükségem, mert kicsit folyós volt a túró.
Csak mostanában kezdtem el a zacskós sütést, de a kenyereim sokkal szebbek azóta. A formázott kenyeret teszem a zacskóba, s azzal együtt abba a formába, amiben a kenyeret sütöm. Abban kel. Amikor duplára kelt, bevágom a tetejét, bekapcsolom a sütőt, s míg az forrósodik, addig kel még a kenyér. Ez kb. 15 perc. Nem spriccelem a kenyeret, forró sütőben sütöm 45-50 percig. /Nagy kenyér/ Hőfokot nem tudok írni, mert régi sütőm van. Ezután rácsra teszem. Már nem spriccelem, így is szép cserepes lesz. /Korábban sosem volt az, csak mióta zacskóban sütöm. A formája is szebb./
Köszi szépen a választ, megsütöttem a kenyérkét, de sütőzacsi nélkül, mert nem volt itthon. Azt hittem hogy az, de mint kiderült celofán volt, pedig ugy emlékeztem, hogy van még 1 db Hát igy jártam.
Gőzös sütőben sütöttem, 2 db lett, az egyiket jénaiba, a másikat pedig teflonos formában sütöttem. A bélzete mindegyiknek nagyon jó lett, de a teteje kemény maradt, pedig amikor kész lett lespricceltem vizzel és hidegre tettem, de semmi. Nem akar nekem cserepesedni. Már máskor is sütöttem ebben a formában de akkor se jöttek a cserepek.
Nem tudom mit nem csinálok jól, pedig itt nézegetem a ti alkotásaitokat és csak fáj a szivem, hogy nekem miért nincs ilyen klassz cserepes kenyérkém. És mitől lesz kemény a felső héja? De csak a felső, mert az oldala és az alja tök jó. Ugyhogy azt hiszem ezentul marad a kenyérgép, mert abban mindig sikerül.
Ancsi még egy kérdésmilyen formában sütőd? Zacskokról képek a a konyhai eszközök 303-as hozzászólásában. 293-as hozzászólásban pedig a formát láthatód. Én a kihuzhatosaban sütők!
Hát sajna nem tudtam meg a sütőzacskós kenyérsütés titkait, de azért holnap megpróbálkozom vele. Valami csak lesz belőle. Azért majd jövök és elmesélem.
Bau, az unokád gyönyörű! Miért nem mutattad meg eddig? Remélem hogy ezután sűrübben jelentkezel, mert nekem hiányoztál! Sokszor gondoltam rád, hogy vajon mi lehet veled, miért nem jelentkezel, így most nagyon örülök, hogy jöttél!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit