E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Aszalás - Tartósítás Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
nogea

2006.03.08. 11:51 -
Sziasztok!! Arra gondoltam lehetne egy ilyen fórumot is nyitni. Most számolgattam hogy a fagyasztóláda és szekrény nem épp gazdaságos megoldás.A kertben meg ha megteremnek a zöldségek gyümölcsök valahogy elkéne tenni őket. Kérlek benneteket írjatok ötleteket !Üdv! Nogea

ancsi54 Előzmény | 2010.09.08. 19:49 - #318

Yldy!

Ne szégyenkezz igazán, én elmultam 56 és bevallom lekvárt még én sem csináltam soha. Savanyuságokat már tettem el, de nálunk annyira kevés fogy, hogy nem éri meg, hogy vesződjek vele. Amig családi házban laktunk az jó volt, mert ott volt spejz, de itt a panelban volt amikor megforrt és a hely is kevés. Azóta amióta nincs családi ház, nincs eltevés!!!!!


Yldyco Előzmény | 2010.09.08. 18:47 - #317

 Bellus akkor én mennyire szégyellhetem magam, hiszen (39 éves vagyok) és még csak tavalyelőtt csináltam először lekvárt, mást nem. Aztán tavaly már lekvárt és vörösboros szilvát. Nálunk soha senki nem főzött be (hát ez elég magyartalanul hangzik így, de nem tudom hogyan írjam másképp) se lekvárt, se savanyúságot, én az internet hatására álltam neki, no meg az egészséges életmód miatt (kevesebb cukor, kevesebb só), meg azért mert a bolti lekvárok nekünk nagyon édesek, számunkra ehetetlenek.


paariza Előzmény | 2010.09.08. 14:46 - #316

 Yldyco , már szégyelltem magam , hogy eddig semmit nem főztem be. Egyszerűen nem termett sem cseresznye , sem sárgabarack , sem semmi , amit a nyár folyamán befőzhettem volna.Most aztán hirtelen sok minden lett , és ma is csücsülnek a dunsztban az újabb adagok .Tele vagyok tervekkel , majd hozom az alkotásokat.


Yldyco Előzmény | 2010.09.08. 10:10 - #315

 Bella te aztán nem unatkozol!!!


paariza Előzmény | 2010.09.08. 08:34 - #314

Tegnapelőtt lecsó készült tartósítószer nélkül. 3 db csípős , a többi nem.


Yldyco Előzmény | 2010.09.07. 13:25 - #313

 Nekem most sül a második adag szilvalekvárom. A tegnapi adagot sülés után merülőmixerrel pürésítettem, a mait viszont hagyom, szeretjük a darabos lekvárt.


Yldyco Előzmény | 2010.09.07. 13:19 - #312

 Én tavaly találtam  a neten a sütőben sült szilva lekvár receptjét, amikor kerestem hogyan lehet cukor és édesítőszer nélkül "édes" lekvárt készíteni. Már csináltam eperből is, ugyanezzel a technikával, abba sem tettem egy porszemnyi cukrot sem. De mi nem szeretjük sem az édeset, sem a sósat. Ez ízlés kérdése.


Yldyco Előzmény | 2010.09.07. 13:10 - #311

 Zsuzsa azért olyan sokáig mert idő kell amíg  magától megédesedik, egyáltalán nem kell bele cukrot tenni, meg még kioldódik valami azt hiszem a pektin, ami megint csak szükséges a lekvárhoz. Én se nem ecetezem az edényt, se nem öntök rá ecetet, csak a szilva és sütés lefedve.


paariza Előzmény | 2010.09.07. 11:19 - #310

A sült lekvárhoz én teszek gyümölcs kg-onként 20dkg cukrot .Ledarálom a szilvát húsdarálón , a tepsi aljára vékonyan ecetet öntök.( 3 evőkanál) 230 fokon sütöm amíg felforr , utána 140 fokon 4 óra .Nem kell keverni .


nagyzsuzsa Előzmény | 2010.09.06. 22:05 - #309

Yldyco, miért olyan sokáig? Még sosem mértem a hőmérsékletet a platnin amikor lekvárt főzök de azt hiszem ott még kevesebb is. És egy óra biztosan elég. A 6 óra nekem nagyon soknak tűnik, mert ismerek egy receptet, miszerint a sütőben egy 3 kilós birkacombnak 80°-on 6 óra kell, hogy megsüljön.


Yldyco Előzmény | 2010.09.06. 18:42 - #308

 Azért mert  a sütőben meg sem kell keverni. Csak kimagozom, beleteszem egy öntöttvas hatalmas sütőedénybe, lefedem, nem teszek bele semmit és 130 fokon 6 órára beteszem a sütőbe. Amikor letelt a 6 óra kiveszem, én nem szoktam lemixelni, de van aki igen, aztán forrón üvegekbe merem, fejre állítom az üvegeket 10 percre, aztán visszafordítom, ha kihűlt mehet a polcra.


nagyzsuzsa Előzmény | 2010.09.06. 18:39 - #307

Iza, Yldyco, mi is az a dolog, hogy sütni a lekvárt? Azt hittem rosszul olvastam... Azon kívül, hogy nem tesztek cukrot bele mi a különbség? Miért jobb sütni? 


rabim Előzmény | 2010.09.06. 14:12 - #306

Kedves Iza!

Gratulálok!  Te aztán nem voltál rest, nagyon sokat dolgoztál!

Yldyco! Te is ügyeskedtél!  Ha  elfogyott a kovi ubid, az csak  a siker jele! Majd jövöre többet teszel el!

Mi is megcsináltuk Kenyérke csalamádéját!  Már most is finom. 


Yldyco Előzmény | 2010.09.06. 13:45 - #305

 Ma én is szilvalekvárt sütök. A férjem már leszedte délelőtt a szilvát, már csak magoznom kell és irány a sütő. Pár óra és kész a teljesen cukor- és tartósítószermentes szilvalekvárom.

Iza szép a felhozatal! Én csak vörösboros szilvát meg csalamádét csinálok a lekváron kívül. Még van egy kisebb üveg kovi ubim (elvileg az egész nagy üveggel télre szántam, de két üveggel már megettünk) remélem ez már megéli a telet, hogy tudjam tesztelni a téliesített kovi ubimat.


paariza Előzmény | 2010.09.06. 09:18 - #304

Kiszereltem a megérett sós-vizes uborkát és a kovászos uborkát .3 db 5 literes üvegből ennyi hétdecis lett.Nagyon finomak lettek , nem is értem eddig miért nem próbáltam meg.

Szilva minden mennyiségben.Ecetes szilva (bár az nincs a képen kb. ugynennyi.)Sült szilvalekvár , szilva sütibe gombócba , rumos- almás szilva , szilvareszter és ecetes körte.


rabim Előzmény | 2010.09.05. 09:40 - #303

Kenyérke!   Köszönöm a recepteket!  Mindkettöt megcsinálom.

Zsuzsa!  Örülök, hogy kedvet kaptál az eltevéshez.  Ez nagyon jó recept!  Megcsinálom én is. Nálunk inkább az édes iz megy jobban, a férjem igy szereti.  Majd én is kóstolgatni fogom, készítés közben!!!!


nagyzsuzsa Előzmény | 2010.09.04. 22:18 - #302

Kenyérke, Marika! Ennek a csalamádénak olyan szép színe van (piros-fehér-zöld ), hogy szinte enném azonnal. Le is fényképeztem. Most még csak a tálban van; nem tudom megmaradnak-e a színek így, vagy  összemosódnak egy kicsit? Képzeljétek, a cukorból csak 8 dekát tettem 18 helyett (3kg az összsúly), mert rengetegnek nézett ki; akkor megkóstoltam és pont jónak találom! Sőt, csudajónak!  Meggratuláltam magam! Kenyérke igazad van, utána tenni mindíg lehet, de elvenni nem.

Lehet az is, hogy itt az ecet nem olyan erős mint otthon (nincs ráírva) és azért nem kell bele annyi cukor, nem tudom. Tettem még bele a kapor ernyővirágját.

Szalicil itt nem tudom hogy hívják, de borkénport találtam a patikában... remélem elég lesz bele.

Mindkettőtöknek köszönöm, kellemes vasárnapot,

Zsuzsa

 


kenyerke Előzmény | 2010.09.04. 20:05 - #301

A csalamádé sok sajátlevet enged. Nem kell bele víz! 


kenyerke Előzmény | 2010.09.04. 13:12 - #300

:)

I.  Erős Pista 
1kg piroscseresznyepaparika 
20 dkg só 

---------------------------------
II. Édes Anna 
1 kg paradicsompaprika 
2o dkg só

A paprikát magvasan le kell darálni. Ezután össze kell keverni a sóval. Másnap reggel kis üvegekbe tölteni s a tetejére egy kis étolajat önteni. Rácsavarni a tetőt s mehet a kamrába.

 


Yldyco Előzmény | 2010.09.04. 07:19 - #299

 Én is elmentettem Kenyérke.

Most, hogy a gyerekeim iskolában és oviban vannak, talán lesz időm csinálni.


[378-359] [358-339] [338-319] [318-299] [298-279] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?