E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni :-) Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
MIvett

2005.07.29. 09:19 -

Üdv mindenkinek!

Szeretnék megosztani veletek egy isteni süti receptjét, nálunk mindenki imádja:

Ostoros rétes

Hozzávalók: 60dkg finom liszt, só, 2ek. étolaj, 3 tojás sárgája, 6dkg cukor, 4 dl tej, 5dkg élesztő (v.1cs. porélesztő)

Töltelék: 25dkg margarin, 20dkg porcukor, 1cs. vaníliáscukor, 3 ek. kakaópor

Az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval szépen kidolgozott tésztát készítünk, kb a duplájára kelesztjük. (lágy tésztát kapunk!!!) A töltelékhez a margarint a cukorral, kakaóval jól kikeverjük. 6 részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel őket, feltekerjük. 3-3 rudat összefonunk, mint a copfot, tetjüket tojással megkenjük. Közepes tűznél sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ivett

"Shane" véleménye és képei a receptről:

Megtaláltam a receptet egy süteménykönyvben, ott megadták a só mennyiséget 1 mokkáskanál.
Amit az indexen is írtam, hogy a fél adag is kirepedt és kifolyt a margarinos-kakós töltelék, de ugyanezt megtette a teljes adag is csak az még a tepsiből is kifolyt, pedig szintén az a könyv írta, hogy egy kb 20x30 cm-es tepsiben kell sütni a kettőt, hogy ne terüljön, hanem felfelé nőjön.
Nem tudom, hogy én csináltam valamit rosszul, vagy ez tényleg így viselkedik (mármint kifolyik)
Arra gondoltam, ha mégegyszer csinálok teljes adagot, akkor sem csinálok 2 fonatot, hanem csak egyet, vagy esetleg egy négyeset, és ennél nagyobb tepsiben sütöm :)
 

 

Batka véleménye:

No, összegezném az ostoros rétessel kapcsolatos tapasztalatokat, mert nem repedt ki! Úgy tűnik, a beigliforma a titok, így ugyanolyan réteges lett, mint a fonott, csak nem olyan szabálytalanul oszlik el benne a töltelék. 1. Kivételesen grammra pontosan kimértem mindent, a tegnapi próbálkozással ellentétben csak finomlisztet használtam, fél adaghoz 1 tojássárgáját és 1/4 kocka élesztőt tettem. A tészta kézi robotgéppel elég hamar, nagyon szépen összeáll, és elválik a táltól. 2. Alaposan belisztezett felületen kb. 55x30 cm-es téglalapot nyújtottam, rákentem a hideg(!) tölteléket (mert a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, ezért mikróban megolvasztottam), a két szélét felhajtottam, nehogy kifolyjon a töltelék, és arra merőlegesen felcsavartam, mint a beiglit. Tégla alakú Profis szilikonformába fektettem, a tészta szabad széle felülre került. A tekercs két végét kicsit felfelé kellett hajlítani, mert ahogy emeltem, megnyúlt, de ez nagyon szép mintát adott ki a kész kalácson. 3. A tetejét olvasztott vajjal megkentem, három helyen hústűvel megböködtem. A sütőt 50 fokra melegítettem, kikapcsoltam, itt kb. 40 percet kelt. A sütőajtót nem nyitogattam, csak elindítottam az alsó-felső sütést, és bemelegedéssel együtt 30 perc alatt sült meg.

somika2 Előzmény | 2006.11.09. 22:00 - #487

Kedvenc süti

 

Tészta: 40 dkg lisztet összekeverünk egy púpozott mokkáskanál szódabikarbónával,12 dkg margarinnal,9 dkg cukorral,1 egész tojással,kb.1 dl tejjel.Könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.

3 lapot sütünk belőle / kb.30x40/

Krém: 20 dkg vajat,18 dkg cukorral,4 dl tejben felforralni.2 tojás sárgáját 4 lapos evőkanál grízes lisztet 1 dl tejjel eldolgozunk,majd beleöntjük a forró,vajas tejbe.

A krémet kétfelé vesszük,egyik felébe vaníliáscukrot,a másik felébe kakaót keverünk.

Az alsó lapra a kakaós krémet,a másodikra a vaníliás krémet kenjük.

Elkészítési ideje 1 ½  óra,csak másnap szeleteljük.

 


somika2 Előzmény | 2006.11.09. 21:50 - #486

Diós kosárka

Tészta:

25 dkg liszt,25dkg vaj,6db tojássárgája,ezeket összedolgozzuk,ha a kéztől elválik akkor jó.

30-40 db golyót formálunk,6-10 órára hűtőbe tesszük.

Kerek lapokká kell kinyújtani és megtölteni.A széleket ráncba szedni és és összenyomjuk.Kosárkákba vagy muffinsütőbe téve sütjük.Hamar megsül,rózsaszínűre kell.

Töltelék:25-35 dkg darált dió,25-35 dkg porcukor,6-8 db tojásfehérje felvert habja.

 


Limara Előzmény | 2006.11.09. 10:02 - #485

CROISSANT

70 dkg liszt

1 pohár joghurt vagy kefír

2 dl tej

1 kk só

4-5 ek. cukor

2 tojás

5 dkg élesztő

A hozzávalókból könnyű, rugalmas tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük, majd alaposan átgyúrjuk, és 1-2 órára betesszük a hűtőbe.  Ezután 8 darabba vágjuk, mindet O alakúra nyújtjuk, és a lapokat megkenjük hideg margarinnal vagy vajjal (én ráreszeltem). Összesen 25 dkg kell. A lapokat egymásra tesszük (a legfelsőt nem kell megkenni) és 1 cm vastagra nyújtjuk. 20 cikkre vágjuk, egyenként feltekerjük, a tepsiben pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik. Tojással lekenjük, szép pirosra sütjük.


Ayaka Előzmény | 2006.11.08. 13:21 - #484

RAFFAELLO
 
Hozzávalók: 30 dkg cukor, 25 dkg margarin, 30 dkg zsíros tejpor, 20+10 dkg kókuszreszelék, kb. 10 dkg mandula.
 
A cukorból 1,5 dl vízzel szirupot főzünk, majd belekeverjük az olvasztott margarint. Amikor félig kihűlt, hozzáadjuk a tejport és 20 dkg kókuszreszeléket. A masszát kb. 3 órára hideg helyre tesszük, hogy dermedjen. Ezután golyókat formálunk belőle és minden golyó belsejébe egy szem tisztított mandulát nyomunk (tiszítás: forró vízbe áztatva a mandula héja könnyen lecsusszan). A golyókat meghempergetjük a maradék kókuszreszelékben, és még minimum 7 órát pihentetjük, de legjobb egy éjszakán keresztül.
 
Nagyon-nagyon finom, és persze nagyon-nagyon édes, akárcsak az eredeti Rafi!!

Limara Előzmény | 2006.11.08. 10:01 - #483

SZILVALEKVÁROS SÜTEMÉNY

3 tojás, 15 dkg cukor, 8 dkg zsír, 20 dkg liszt, 1 kk. szódabikarbóna, 5 ek. kemény házi szílvalekvár, 9 ek. víz, 1 cs. vaníliáscukor, 1 kk. fahéj, 1/2 citrom reszelt héja.

Először a kemény lekvárt dolgozzuk el a nem túl hideg vízzel, majd a tojásokat, és sorban a többit adjuk hozzá, legvégül kerüljön bele a liszt.

Kizsírozott, lisztezett tepsiben, közepes tűznél süssük. A tetejét megszórhatjuk darabolt dióval vagy mandulával. Én ha kisült még forrón megkenem lekvárral, majd csokimázzal bevonom.

Nagyon finom, egyszerű sütemény. Igazi, kemény üstben főzött szilvalekvár kell hozzá, ha csak hígabb lekvárunk van, akkor a víz mennyiségét  kicsit csökkentsük.

Kisseb tepsiben sütöm, a gáztepsibe dupla adag kell.


Limara Előzmény | 2006.11.08. 09:54 - #482

KATA SZELET

Tészta:1/2 kg liszt, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, 1 sütőpor, tejföl (nem egészen 1 doboz) . A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd 3 lapot sütünk belőle.

Krém: 1 lapot összetörünk és egy csésze forró vaníliás tejjel leöntjük. Ha kihült adunk hozzá 1 dl rumot, 2 ek. baracklekvárt. 10 dkg vajat kikavarunk 10 dkg porcukorral, 2 ek. kakaóporral, majd ezt is hozzáadjuk.

A krémet rákenjük az egyik lapra, ráteszzük a másik lapot. 3 tojásfehérjét 15 dkg (eredetleg 25 dkg, de szerintem sok) porcukorral gőz fölött keményre verjük. Majd a sütemény tetejére kenjük. Díszíthetjük tortadarával, vagy megcsorgathatjuk olv. csokival.

A tésztának jót tesz, ha sütés előtt 2 órát a hűtőben tartjuk. 

                       Kata szelet

Gáztepsiben (36x32cm) kell sütni.


Limara Előzmény | 2006.11.08. 09:45 - #481

MARIKA SZELET

5 tojás sárgáját 5 ek. cukorral és 5 ek. mézzel jól elkeverünk, majd adunk hozzá 10 szem megtört szegfűszeget (fél mokkáskanál), pici fahéjjat, 1 cs. vaníliáscukrot, egy citrom reszelt héját, és egy doboz tejfölt.10 ek. liszthez keverünk egy csomag sütőport és az előzőekhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk az 5 tojás fehérjét. Kikent, lisztezett tepsiben óvatosan sütjük. Még melegen kenjük meg baracklekvárral. 3 tojásfehérjét 5 ek. cukorral verjük keményre, kenjük a lekvárra ésa sütőben szárítsuk meg.

Gyors, egyszerű, finom sütemény

                    Marika szelet

Kisseb tepsiben sütöm, a gáztepsibe dupla adag kell.


kenyerke Előzmény | 2006.11.08. 00:08 - #480

Szia Kartika!

Egyszerű és guszta, ha nem kezdenék ismét álmosodni most megfőzném, mert 2 sonkatöki itt vigyorog a szoba sarkába költöztetve a nagy tökikkel együtt.


Kartika Előzmény | 2006.11.07. 22:30 - #479

Sziasztok, hát nem tudom hogy maradt közte ki, de kimaradt
1 ek. örölt gyömbér
1 l húslé

Kartika Előzmény | 2006.11.07. 22:27 - #478

ALMÁS TÖKLEVES: 60 DKG sütőtök héj nélkül
2 savanyú alma
1 fej hagyma
3 evők.margarin
só,bors
1 ek. barnacukor
1/2 teáskanál örölt fajhéj
csipet szgfübors
Elkészités:
a tököt felkockázni és az egyik almát, a másikat hosszanti csikokra vágni. Hagymát összeapritani. két ek. margarinon megfuttatni a hagymát, a tököt, az almát. Hozzáadni a gyömbért, felöteni a húslével. Főzni 15-20 percig. összeturmixolni. sózni, borsozni kell.
majd összekeverni a cukrot a fahéjat az őrölt szegfűborsot, felforrósítani a maradék margarint, beleforgatni a hosszúkás almaszemeket. megszórni a cukros keverékkel és hagyni kicsit karamellizálni. ezzel disziteni a leves tetejét.

ILDIKO Előzmény | 2006.11.07. 21:57 - #477

Sziasztok lanyok!

Most leirok nektek egy Holland specialitast amit az ev utolso napjan keszitenek leginkabb, de amugy lehet kani es kesziteni ha mar a hidegek jonnek.Ez pedig az OLAJ GOLYO"", vagy OLAJ BOGYO"

OLAJ-GOLYO  /Holland/ILDIKONL

Kb:20db elkeszitesehez.

HOZZAVALOK: 225gr.liszt, 1/2Ek eleszto /szaraz/Ps:lehet rendes is/ egy csiptnyi so, keshegynyi fahej, 1/2 tojas, cukor, 1dl langyos tej,

ELKESZITES:Az 1dl tejben+cukor, felfuttatod az elesztot /10perc/ A teszta hozzavaloit dolgozd ossze a mar felfuttatott elesztovel, esetleg extra tej /langyos/ hozza. Esetleg adj hozza mazsolat.

Hagyd langyos helyen 1 orat kelni, majd forro olajban kisutni egy nagyobb olajba martott fagyiskanal segitsegevel.A tesztanak gombalakunak kell lenni. Csepegtesd le lonyharollon, ha szereted forgasd bele porcukorba.Jo etvagyat!

A Hollandok tobbfele variaciot ismernek! Aprora vagott aszalt gyumivel, szendvicskent kettevagva suru puding koze, vagy ananasz karika, tejszinnel.A mazsolas variacio:20db olibollhoz" 60gr mazsola, vagy 40gr fekete szolobol mazsi, vagy szaritott almadbok.

OK nagyon buszkek erre a nemzeti eledelukre.Ugyanugy mint a STOLLjukra.Ebbol is tobbfele variaciojuk is van. Nekem ugyan mar a konyokomon jon ki mert husvetra, karacsonyra is ugyanazt talaljak. Brrr Van amugy nekik sok finomsaguk is. En nagyon szeretem a vagott borso/zold/ fozelekjuket.Majd meg irok mast is. Ido hiany.

 


jegkasa Előzmény | 2006.11.06. 20:22 - #476

Mákos-meggyes /Nőklapja/

Az élesztős omlós tésztához:
500g finomliszt, 250g margarin, 50g porcukor, 1 csipet só, 1,5 dl tejföl, 20g élesztő, 1 tojás, margarin liszt a formához, 1 tojássárgája a kenéshez.
A töltelékhez:
50g mazsola, 3 ek. rum, 250g darált mák, 200g porcukor,2 tasak vaníliáscukor, 1/4 kk. őrölt fahéj, 1/4 kk. őrölt szegfűszeg, 1 citrom reszelt héja, 1dl tejföl, 1 nagyí üveg meggybefőtt.

A tésztához valókat belerektam a gépbe és rugalmas tésztát gyurattam vele.Két cipót formálunk belőle és pihentetés nélkül dolgozunk vele tovább, vayg fóliával letakerva, 10-12 órára hideg helyre tesszük.

A töltelékből a szokott módon készítettem tölteléket.A sütöt 180 fokra melegítettem. Egy 30 cm-es tcakkos formát kibélelünk a tészta felével, hogy pereme is legyen.Rákenjük a tölteléket, majd a lecsöpögtetett meggyet. A tészta másik feléből rácsot készítünk, és szélére egy csavart tészta csíkot készítünk, megkenjük tojássárgájával és 1 órára sütöbe tesszük, ha nagyon sül alufóliával letakarjuk. A formában hagyjuk kihűlni. Nagyon finom.

                  mákos, meggyes süti

E.Margit

Kis kiegészítést írok a recepthez: Megsütöttem én is ezt a süteményt. Ennek kapcsán beszélgettünk Jégkásával és kiderült, hogy csökkentett adaggal csinálta meg (40 dkg lisztből), így fért el ilyen szépen egy 28 cm-es formában.
Én a teljes adagot tettem egy ugyanekkora formába, de sajnos sülés közben leborult a széle, olyan nagyon kikelt a formából. Ettől eltekintva nagyon finom a tészta, amit én 20 dkg darált dió, 20 dkg darált háztartási keksz, 30 dkg híg baracklekvár és ízlés szerinti cukorból készült masszával töltöttem meg.

élesztős, omlós süti élesztős, omlós süti kis csalással, itt majdnem jónak tűnik igaziból ennyire leborult a pereme

 

Jégkása:

Megsütöttem a meggyes-mákost, almás diósan.
A változat:
Egy 30 cm-e pizzaformában sütöttem és nagyon jól sikerült.
300g liszt, 130g margarin,32g barnacukor, 1 csipetnyi só, 50g tejföl, 14 g élesztő,1 tojás.
A töltelék az almát felkockáztam és cukorral kevés vizzel egy tk kanál mézessütemény
fűszerrel megfőztem na nem nagyon, kicsit kihűtöttem lecsepegtettem. 10 dkg diót megda-
ráltam és az alma levével kicsit öszzefogattam. A tésztát megkentem sárgabaracklekvárral
rákentem a diót majd az almát berácsoztam és 30 percig sütööttem 180 fokon fele időben letakartam.
Kérlek tedd a meggyes reci mellé.Nekem izlett a családnak nem volt elég édes.
                                                          felvágva
 

bezsa Előzmény | 2006.11.06. 07:07 - #475

Mézes-fűszeres malac Nõk Lapja Cafe 2005.12.30 Hozzávalók: • 1,5-2 kg bőrős malacoldalas, vagy bőrös karaj • 2 evőkanál méz • 2 evőkanál ketchup • 2 evőkanál szójaszósz • egy evőkanál vörösborecet • fél kiskanál mustár • 2 gerezd zúzott fokhagyma • só, bors • 2-3 fej alma • 0,5 dl vörösbor Elkészítése: A húst vágd fel nagyobb darabokra, bőrét vagdosd be, majd sós vízben főzd puhára. A mézet, a ketchupot, szójaszószt, a borecetet, a mustárt, fokhagymát, sót, borsot keverd össze és ezzel a mázzal jó alaposan dörzsöld be a hús mindegyik oldalát. Tedd forró sütőbe, szórj mellé néhány megtisztított almagerezdet, locsolj alá 0,5 dl vörösbort, és kb. 30 perc alatt süsd ropogósra. Vékony karikára vágott, tepsiben sült burgonyát kínálj mellé. Én annyit változtattam rajta, hogy egyben főztem meg a karajt, majd kicsontoztam, felszeleteltem és egy jénaiba leraktam és ezután tettem rá pácot. Másnap egy kis vizet és pici olajat öntöttem alá. Bor elmaradt, mert előző nap megittuk a kártyaparti alatt. Rizst főztem hozzá, mert nem igen vagyunk krumplisak.

Kartika Előzmény | 2006.11.05. 23:28 - #474

Ezek különlegességek:

JUHSAJTOS SÜLT TÖK:
800 g tök
só, bors
örölölt koriander
150 g szeletekre vágott juhsajt
2 ágacska tárkony
3ek apró darabokra vágott fűszervaj
1./ A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, kiszedjük a magját. A tökhúst cikkekre vágjuk, kissé besózzuk, borsozzuk és megszórjuk a korianderrel. Sűtőpapirral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
2./ tetejét megrakjuk a juhsajttal. A tárkony lecsipdelt levelét a sajtraszórjuk. a tetején eloszlatjuk a füszervajat és 180 fokon előmelegített sütőben kb.25 percig sütjük. Izlés szerint szines borssal darálhatunk rá. (gazdag A-vitaminban, kálciumban)

TÖKCARPACCIO:
400 g tök, 20 ml vörösborecet, 10 ml sherry, 50 g mustármag, 50 g héjatlan tökmag, só, bors, csipetnyi cukor, 150 g olajban eltett paradicsom, 2 ágacska tárkony (szerintem száritott paradicsom is jó, ha 1 napig ázik)
1./A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, kimgozzuk, a tökhúst vékony szeletekre vágjuk. 2./ az ecetet a serryvel, a mustármaggal, a tökmaggal együtt felforraljuk egy edényben. sóval,borssal és cukorral füszerezzük. Belerakjuk a tököt, körülbelül 8 percig fözzük, majd a lében hagyjuk kihülni. 3./ a lecspegetett és vágott paradicsomot a tökhöz adjuk. a tököt egy napig érleljük 4./ a szeletekre vágott tököt csinosan tányérra rendezzük, a paradicsomot szűrőkanállal kiszedjük a pácléből, elosztjuk a tök tetejére, és az egészet meglocsoljuk a páclével. A tárkonyt apróra vágjuk és rászorjuk a tetejére.

TÖKPUDING (húsétel mellé köretnek)
40 dkg sültök
2 tojás
15 dkg liszt
só,örölt bors
8 dkg vaj
1 marék zsályalevél
A tökpudinghoz a sült tököt összetörjük a tojásokkal, a liszttel meg a puha vajjal összedolgozzuk, sózzuk-borsozzuk. A masszát zsályalevelekkel rétegezve kivajazott őzgerincformába töltjük, tetejét elsimítjuk,alufóliával lefedjük. A formát vizzel telt tepsibe állitjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt a gőzben megpároljuk. A tökpudinghoz a sült tököt összetörjük, a to

EmMargit Előzmény | 2006.11.04. 20:47 - #473

Kenyérke

Szilvás-diós kenyér:

 

A kenyérsütőgép üstjébe adagoltam a következőket:

350 ml vízzel hígított aludttej

1 ek olivaolaj

1 tk cukor

12 g friss élesztő

 

Az alábbiakat egy tálban összekavartam és az előbbiekhez öntöttem

250 g rozsliszt (Rl 90),

250 g kalácsliszt,

1 ek szárított házikovász,

1 ek árpamaláta (magam készítettem) - elhagyható

1 ek sikér

1 tk só

 

Kenyérsütő 1-es programján bedagasztattam.

 

Bedagasztott tésztába tettem még:

100 g puha aszalt szilva szemenként 4-be vágva,

100 g aprított dió,

 

Csipogáskor a vagdalt diót a tésztához adagoltam s amikor a dagasztás leállt a tésztát kivettem és a darabolt aszaltszilvát a kissé kinyújtott tésztába hajtogattam, majd bele gyúrtam. A tésztát formázva visszatettem az üstbe kelesztéshez s sütéshez.

 

Finom, puha félbarna rozskenyér.

Reggelihez, uzsonnára vajjal, dzsemekkel, lekvárral, mézzel, sovány sajtokhoz, gomolyához illik.

                       Aszalt szilvás, diós rozskenyér


gabo Előzmény | 2006.11.04. 16:36 - #472

Sütötökös keksz:

Hozzávalók:300g margarin,400g barna cukor,2 tk.fahéj,1 cs.van.cukor,1db tojás,400g liszt,250g zabpehely,2tk.szódabikarbona,100g csokoládé,1csomag mazsola,100g dió,400g megsütött sütőtök,csipet só.

Keverőedényben habosra kavarjuk a margarint,majd a cukrot,vaniliáscukrot.Kis idő elteltével a tojást,és a tököt is.Egy másik edénybe keverjük össze a lisztet,zabpelyhet,szódabikarbonát,csokit,mazsolát,diót,füszereket.Óvatosan,apránként adagoljuk a tökös keverékhez,alaposan keverjük össze.Sütőpapirral bélelt tepsibe kanál segitségével diónyi halmokat rakunk villával megnyomkodjuk laposra.

Forró sütőben 150 fokon 20-25 percig sütni.Jól zárható dobozban hetekig is eláll.

A szárazanyagok másra is cserélhető.Pl:mandula,aszalt gyümölcs a zabpehely jó ha van benn.


Bundik Előzmény | 2006.11.03. 18:50 - #471

Tejszínes-póréhagymás burgonya
2,5 dl tejszín;
1 szál póréhagyma;
1 deka szerecsendió;
1 csokor petrezselyem;
80 dkg burgonya;
só;
bors;

A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, és összekeverjük a felkarikázott póréhagymával, a tejszínnel, majd ízesítjük szerecsendióval, és sózzuk, borsozzuk. Ezután tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük, és 200-220°C fokos sütőben megsütjük.

Piroska Előzmény | 2006.11.03. 18:50 - #470

Amerikai fánk (Donut) receptek

Alapfánk (Donut)

2 csésze finom liszt (egy csésze 2, 5 dl)
1/2 csésze cukor
1 cs. sütőpor
4 evőkanál étolaj
1/2 csésze tej
1 cs. vaníliás cukor
1 tojás felverve

A sütőt elő kell melegíteni 160-165 fokra.
Össze kell keverni a lisztet, cukrot, sütőport.
Ehhez kell adni a felvert tojást, olajat, tejet.
Az egészet csomómentesre keverni.

A sütőlapokat vékonyan ki kell kenni vajjal vagy margarinnal. Olaj nem jó.
A formákat 2/3 részig megtölteni, és 165 fokon 8 percig sütni. Tűpróba.
Ha kiveted a fánkokat, kissé kihűteni a sütőlapot, kitisztítani, és süthető a következő adag.

Ebből az adagból 12 nagy (2 tepsi) vagy 36 kicsi fánk (3 tepsi) süthető. :)

A nem lyukas fánkok tetszés szerint tölthetőek pl. lekvár puding stb.
A teteje mázzal vonható be.
pl. csoki máz, csoki máz és kókuszreszelék, csokimáz és szinescukor dara,
cukormáz, 1 csésze porcukor, 1/2 csésze forrásban levő vízzel csomómentesre keverve.
A víz helyettesíthető, narancslével, citromlével vagy tejjel, ízesítőkkel ételszinezékkel stb.

 

Joghurtfánk

15 dkg liszt
1 doboz natúr joghurt
1 tojás
2 ek. cukor
fél cs. sütőpor
Kikeverni, nem túl forró olajba beleszagatni, megsütni.

kb. 15 db lesz belőle

 

GYORS FÁNK
28 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, só, 2 tojássárga, a 2 fehérje habbá verve, 2 kefír.
Összekevered, a habot a végén tedd hozzá. Forró olajba evőkanállal halmocskákat teszel. A lángot mérsékeled, süsd néhány percig az egyik oldalát, utána fordítsd meg, süsd néhány percig a másik oldalát. Porcukorral, lekvárral nagyon finom! Könnyű és gyors!

 

Itt egy egyszerű recept!
2 db tojás
1 pohár kefir
2 ek. porcukor
2 cs. vaniliáscukor
1 csipet só
fél cs. sütőpor
13 ek. liszt

A felsoroltakat összekeverjük, de a lisztet utoljára adjuk hozzá.
5 percig pihentetjük, majd forró olajban kanállal szaggatva kisütjük.
Jó étvágyat!

 

Egy újabb változat:

70 dkg liszt
1 kávéskanál só
2 tojás
5 evőkanál cukor
15 szem szacharin-annak, aki esetleg édesebben szereti, pl. én:)
1 élesztŐ:1 dl víz + 1 ek. cukor + 1 ek liszt:megfuttatom
Tejföllel vagy tejjel összeállítom, megkelesztem, szaggatom és sütöm.

Én gyorsítani szoktam a dolgot, mindig begyújtok a konyhában, hogy jóóó meleg legyen, így gyorsan megkel:)

 

csokis alaprecept::

2tojás, fél csésze cukor, 2 kanál olaj, 2csésze liszt szűken, egy sütőpor, 1kanál kakaó, 1csésze tej. Pár deka étcsokit is reszeltem bele. Akinek nincs sütője hozzá, sima tepsibe is teheti szerintem.

Egészséges fánk:
3/4 cs. liszt, 1/2 cs. barna cukor, 1 evőkanál sütőpor, 1 egész tojás felverve, 1/2 cs. tej, 1/4 cs. narancslé, 1 cs. korpa, 1/2 cs. mazsola, 1/2 evőkanál fahéj.
Itt annyi a plusz tennivaló a többihez képest, hogy a korpát és mazsolát 15 percig áztatni kell a tejbe és narancslébe.

Joghurtos fánk:
1 cs + 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál méz, 1 1/2 cs. sütőpor, 1 felvert tojás, 1 evőkanál étolaj, 1 1/2 evőkanál citormsűrítény, 1/2 evőkanál só, 3/4 evőkanál szódabikarbóna, 1/2 cs joghurt és összevágott dióbél.
Az egyik tálban keverjük össze csomómentesen a tojást, az olajat, a mézet, a joghurtot és a citromlevet. A másik tálban a többi hozzávalót. Öntsük össze a két tál tartalmát és kevergessük, de ne túl sokáig. Végén dobjuk bele az összevágott diót.

Sajtos fánk:
1 cs daráltkeksz, 1/2 cs Cheddar sajt, 1/2 cs tej, 1 tojás, 1 evőkanál hagyma darabok, 2 evőkanál szalonna darabok (tetszés szerint, szerintem lehet sonka is, így húsvét táján)

Alapfánk
2 csésze liszt, fél csésze cukor, 1 cs sütőpor, 1 felvert tojás, fél-1 csésze tej, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál étolaj

Csokisfánk
sherpa01 receptjei a S. o. s -fözés=segitek! topicból:

1 csésze + 2 ek liszt, fél csésze kakaó, 1 cs. sütőpor, fél ek fahéj, 1 felvert tojás, fél csésze tej és cukor, 3 ek étolaj, negyed csésze reszelt csoki. Ha csokisabbat szeretnénk, akkor fél csésze csokireszelék, és az olajat csökkentsük a felére.

Ízesített fánk
1 csésze liszt, fél csésze barna cukor, 1 ek sütőpor, 1 felvert tojás, negyed csésze étolaj, fél csésze tej, fél ek szárított alma, vagy mazsola, vagy narancs. .

New Orleans fánk:
1 cs liszt, 1 ek cukor, 1 ek sütőpor, 2 tojás (külön a fehérje habbá, sárgája), 1 ek étolaj, 1/4 csésze tej, 2 ek narancslé, 1/2 ek reszelt narancshéj, 1/2 ek só.

 

Túrós fánk

Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg túró
fél csomag sütőpor
3 db tojás
1 pohár tejföl
l csomag vaníliás cukor

A hozzávalókat összekeverjük, aki szereti egy kis reszelt citromhéjat is tehet bele.
1 órára betesszük a hűtőbe, majd vizes evőkanállal kiszedve a tálból, forró olajban
megsütjük pirosra.

Vaníliáscukorral meghintjük és melegen tálaljuk.

 

Donuts
Hozzávalók:3, 5 dl tej, 1, 5 dl víz, 18 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tk. reszelt citromhéj, 1 kg finomliszt, 2 kocka élesztő (10 dkg), 1 tk. cukor, 1 kk. só , 2 db tojás, 13 dkg cukor, olaj a sütéshez.
Egy edényben a tejet, a vizet felmelegítjük, hozzáadjuk a vajat, a 13 dkg cukrot, és hagyjuk felolvadni. Belekeverjük a vaníliáscukrot, a reszelt citromhéjat.
Egy kevés langyos vízben az 1 tk. cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk tojásokat (én a tojásokat is a tejes miskulanciába keverem bele), a sót a vajas-tejes keveréket, és a felfuttatott élesztővel jól bedagasztom a tésztát. Kb. 1 órát hagyom kelni. Ha megkelt, henger formájúra kinyújtom, kis darabokra felvagdosom, és karika formájúra igazítom a tésztadarabokat, és a deszkán még hagyom kicsit kelni őket.
Olajat hevítek, és 2-3 perc alatt (oldalanként) szép világosra sütöm a karikákat. Papírtörlőn leitatom, és megszórom vaníliás vagy fahéjas cukorral. Ha valaki szereti, cukormázzal is bevonhatja.

ez mondjuk kelt, de bele lehet passzitania formaba.
En is vettem a multkor ilyen keszletet, de meg nem probaltam.

DONUTS (Amerikai fák)

3/4 cséze margarin, 3/4 cséze cukor, 4 tojás, 1, 5 csésze iró
(kefir+tejföl fele fele arányban ezzel helyettesitem az irót), 6 csésze
liszt, 2 evőkanál sütőpor, 1/2 kávéskanál só.

Nagy tálba öntjük, és jól összedolgozzuk. Kb 1 cm vastagra
nyújtjuk, karikát szaggatunk belőle, de úgy, hogy a közepét is
kiszúrjuk egy pici pogácsaszaggatóval. Forró olajban sütni. Még melegen
porcukorral meghinteni, vagy bármilyen öntettel leoöteni. (csoki, citrom,
puncs)

Ez elég nagy adag, kb. 80 darab lesz belőle (bár függ a szaggató
méretétől). Nagyon hamar sül, ezért ajánlatos előre az egészet kiszaggatni,
és utána nekiállni sütni, mert sütés közben erre már nincs idő.

na, itt egy öntős recept:

20 deka liszt
1 teáskanál sütőpor
10 deka túró
6 deka cukor
tasak vaníliáscukor
csipet só
4 evőkanál olaj
10 evőkanál tej

Ezt kellett összekeverni, habzsákból a gödrökbe nyomni és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütni.

 

 

Amerikai fank

25 dkg turo
3 tojas
25 dkg liszt
1 kanal cukor
1 kaveskanal szodabikarbona
1 vanilias cukor
1 kis pohar tejfol
pici so

A tojasokat talban fakanallal jol elkeverem, hozzaadom a tejfolt, cukrot, osszetorve a turot es mindent a liszt kivetelevel. Jol elkeverem, vegul a lisztet is hozzaadva fakanallal kb 5 perc alatt jol kidolgozom. Bo, forro olajban sutom, olajba martott evokanallal szaggatva. Kb. fel evokanalnyi legyen a nyers teszta, sutes kozben megno.
Ha kisult, fahejjal, vanilias porcukorral izesitheto. Kb. 40 db. lesz belole. Hidegen is jo.

 

DONUTS

 

 

Általános infó:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A donut-sütőt kend ki vajjal v. olajjal, majd finoman töröld át egy ruhával v. papírtörölközővel. Egy nagy tálba szórd bele a lisztet, a sütőport és a sót. Kevered hozzá a többi hozzávalót, míg egyenleges masszát kapsz. Töltsd félig a donut-formákat a masszával, süsd 200 fokon 10 percig. Továbbiakban minden receptet az előzőhöz hasonlóan kell elkészíteni!

 

 

Alapfánk:
2 csésze liszt, 1/2 csésze cukor, 1 cs. sütőpor, 1 tojás felverve, /2 csésze tej, 1 csom. vaníliás cukor, 4 ek. Étolaj. Mindezeket csomómentesre keverni, a formákat olajjal kikenni majd megtölteni a masszával 2/3-ad részig. 160 fokon 8 percig sütni, amíg a teteje nyomásra rugalmassá nem válik. Lehűteni, díszíteni vagy tölteni. Ez az adag 12 nagy vagy 36 kisebb suti süthető

 

Donuts -1-
Hozzávalók:3, 5 dl tej, 1, 5 dl víz, 18 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tk. reszelt citromhéj, 1 kg finomliszt, 2 kockaélesztő (10 dkg), 1 tk. cukor, 1 kk. só , 2 db tojás, 13 dkg cukor, olaj a sütéshez.
Egy edényben a tejet, a vizet felmelegítjük, hozzáadjuk a vajat, a 13 dkg cukrot, és hagyjuk felolvadni. Belekeverjük a vaníliáscukrot, a reszelt citromhéjat.
Egy kevés langyos vízben az 1 tk. cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk tojásokat (én a tojásokat is a tejes miskulanciába keverem bele), a sót a vajas-tejes keveréket, és a felfuttatott élesztővel jól bedagasztom a tésztát. Kb. 1 órát hagyom kelni. Ha megkelt, henger formájúra kinyújtom, kis darabokra felvagdosom, és karika formájúra igazítom a tésztadarabokat, és a deszkán még hagyom kicsit kelni őket.
Olajt hevítek, és 2-3 perc alatt (oldalanként) szép világosra sütöm a karikákat. Papírtörlőn leitatom, és megszórom vaníliás vagy fahéjas cukorral. Ha valaki szereti, cukormázzal is bevonhatja.
ez mondjuk kelt, de bele lehet passzítania formába.

 

Donuts  -2- (Amerikai fánk)
3/4 csésze margarin,

3/4 csésze cukor,

4 tojás,

1, 5 csésze író
(kefir+tejföl fele-fele arányban ezzel helyettesítem az írót),

6 csésze liszt,

2 evőkanál sütőpor,

1/2 kávéskanál só.
Nagy tálba ontjuk, és jól összedolgozzuk. Kb 1 cm vastagra
nyújtjuk, karikát szaggatunk belőle, de úgy, hogy a közepét is
kiszúrjuk egy pici pogácsaszaggatóval. Forró olajban sütni. Meg melegen
porcukorral meghinteni, vagy bármilyen öntettel leönteni. (csoki, citrom,
puncs)
Ez elég nagy adag, kb. 80 darab lesz belőle (bar függ a szaggató
méretettől). Nagyon hamar sül, ezért ajánlatos előre az egészet kiszaggatni,
és utána nekiállni sütni, mert sütés közben erre mar nincs idő.

 

Donut  -3- (amerikai fánk)
Hozzávalók:
50 dkg liszt,

1/2 teáskanál só,

1 kockaélesztő,

6 dkg cukor,

1, 4 dl langyos tej,

7 dkg vaj vagy margarin,

3 tojássárgája,

zsiradék a sütéshez,

porcukor a szóráshoz.
Elkészítése:
A lisztet a sóval, az élesztővel, 3 evőkanál tejjel és 1 teáskanál cukorral tálba tesszük, összedolgozzuk, liszttel megszórjuk, lefedjük, és 15 percig kelni hagyjuk. Ha megkelt, a maradék tejet, cukrot, vajat és tojássárgáját hozzáadjuk, majd dagasztóspirállal sima tésztává összedolgozzuk. Ezután meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, majd átgyúrjuk, 1-2 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, majd két különböző nagyságú pohár segítségével (3 és 7 cm-es) karikákat szúrunk ki belőle. Lisztes felületen még egy kicsit hagyjuk őket kelni, majd forró zsiradékban kisütjük őket. A végén porcukorral szórjuk meg őket.

 

Barackos-diós donut

Hozzávalók:

4 tojás,

4 evőkanál cukor,

4 evőkanál liszt,

csipet sütőpor,

10 dkg dió,

 3 evőkanál porcukor,

Sárga barack.

Elkészítése:
A tojások fehérjét pici ecettel kemény habbá verem, a sárgákat a cukorral kikeverem, majd beledolgozom a lisztet és a sütőport. Utána óvatosan beleforgatom a tojáshabot. Egy kivajazott tepsibe vagy tortaformába simítom, a tetejére magozott sárgabarackokat rakosgatok, majd megszórom
a diós cukorral. 200 fokon kb 30 percig sütöm.
Más gyümölccsel is megvalósítható
.

 

Citromos fánk
2 csésze liszt,

2 ek sütőpor,

fél tk só,

fél csésze cukor,

2 tojás,

1 ek citromkivonat (citromlé),

1 csésze tej,

1 ek zsiradék

 

Csokis fánk -1-
2 csésze liszt,

Egy harmad csésze cukrozatlan kakaópor,

2 ek sütőpor,

fél tk só,

1 csésze cukor,

fél csésze barnacukor,

2 tojás, 1 ek zsiradék,

1 és egyharmad csésze tej

 

Csokis fánk -2-
1 bögre liszt+ 2 evőkanál,

1/2 bögre kakaó,

1 cs. sütőpor,

1/2 ek. fahéj,

1 tojás felverve,

1/2 bögre tej,

3 ek. olaj,

1/4 bögre reszelt csoki. (ha csokisabbat szeretnél, akkor 1/2 bögre, de csak 2 ek. olaj)
Sütés ugyanúgy.

 

Fűszeres fánk:
2 csésze liszt,

2 ek sütőpor,

fél tk só,

1 ek fahéj,

fél tk szerecsendió,

fél csésze cukor,

 fél csésze barnacukor,

1 csésze tej,

2 tojás,

1 ek zsiradék

Ha megsült, még forrón fahéjas cukorral szórd meg.

 

Öntős recept:
20 deka liszt
1 teáskanál sütőpor
10 deka túró
6 deka cukor
tasak vaníliás cukor
csipet só
4 evőkanál olaj
10 evőkanál tej
Ezt kellett összekeverni, habzsákból a gödrökbe nyomni és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütni.

 

Vaníliás fánk:
2 csésze liszt,

2 ek sütőpor,

fél tk só,

1 csésze cukor,

1 csésze tej,

1 tk vanília kivonat,

1 ek zsiradék (margarin),

2 tojás

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A donut-sütőt kend ki vajjal v. olajjal, majd finoman töröld át egy ruhával v. papírtörölközővel. Egy nagy tálba szórd bele a lisztet, a sütőport és a sót. Kevered hozzá a többi hozzávalót, míg egyenleges masszát kapsz. Töltsd félig a donut-formákat a masszával, süsd 200 fokon 10 percig. Folytasd az Általános Információknál találhatóakkal! Továbbiakban minden receptet az előzőhöz hasonlóan kell elkészíteni!

Felelősséget nem vállalok, ezeket az internetről vadásztam be. Valamelyik csak jó lesz.

Üdv: Piroska


Bundik Előzmény | 2006.11.03. 18:48 - #469

Fekete-fehér muffin (Gasztropuccs) Hozzávalók: A töltelékhez: 225 g lágy krémsajt; 65 g cukor; 1 tojás; 0,8 g só; 2 tábla tejcsoki; A tésztához: 375 g liszt; 400 g cukor; 55 g kakaópor; 2 teáskanál szódabikarbóna; 2 teáskanál só; 475 ml víz; 160 ml olaj; 2 evőkanál ecet; 2 evőkanál vanília aroma; Elkészítjük a tölteléket: a krémsajtot a cukorral, a tojással és a sóval alaposan összekeverjük, amíg egy lágy krémet nem kapunk. Ebbe szórjuk a 2 tábla feldarabolt csokit. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra. A muffinsütőt kibéleljük sütőpapír pohárkákkal. Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót egy nagy edényben. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, az ecetet és a vanília aromát, és egy mixerrel a legnagyobb fokozaton legalább két percig alaposan összedolgozzuk. A papírral kibélelt muffinformákat a kétharmadáig megtöltjük a tésztával. Mindegyik muffin közepére teszünk egy csapott evőkanálnyi tölteléket. 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy jól átsült e. Mikor elkészült, hagyjuk kihűlni. Mindegyik muffin tetejére egy-egy kocka csokit helyezünk.

EmMargit Előzmény | 2006.11.02. 22:49 - #468

Kenyérke

Lepénykenyér - Szardíniai

 

300 ml víz

20 g élesztő

1 ek rozskovász

1 tk cukor

1 tk (csapott) só

1 ek-nyi vaj c. 70-80 g

350 g kalácsliszt (rétes és simaliszt keveréke)

150 g kukoricaliszt

 

A tésztát géppel összeállítottam, aztán az 1. dagasztás után a gépet kikapcsoltam és a tésztát kézzel jól átgyúrtam. Ezután visszatettem és a hideg gépben ½ órát pihentettem.

Ezután  8 kis cipót csináltam, melyeket egyenként akkorára nyújtottam, hogy a tepsiben peremtől peremig érjen. 240 fokos sütőben egyenként ropogósra kisütöttem.

                

 

Hajdinalisztes Rozsos kenyér

 

kenyérsütő üstjébe raktam:

200 ml  aludttej

75 ml víz

10 g élesztő

2 ek. olívaolaj

 

Ezeket az anyagokat egy tálban jól összekevertem és az előbbiek tetejére öntöttem az üstbe.

1 tk cukor

1,5 tk só

1 ek házi rozskovászpor

1 ek sikér

250 g kenyérliszt

100 g rozsliszt (Rl 90)

100 g hajdinaliszt (kávédarálóval öröltem simára)

 

1-es programmal sütöttem.

A tésztát az első dagasztási  program lefutása után kikaptam az üstből s kézzel is jól átgyurtam, aztán visszatettem.

A 2. dagasztás után kivettem a lapátot az üstből s a kenyeret kicsit megformázva raktam vissza.

 

Rozsos-hajdinás kenyér Rozsos-hajdinás kenyér

 

 


[607-588] [587-568] [567-548] [547-528] [527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?