E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni :-) Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
MIvett

2005.07.29. 09:19 -

Üdv mindenkinek!

Szeretnék megosztani veletek egy isteni süti receptjét, nálunk mindenki imádja:

Ostoros rétes

Hozzávalók: 60dkg finom liszt, só, 2ek. étolaj, 3 tojás sárgája, 6dkg cukor, 4 dl tej, 5dkg élesztő (v.1cs. porélesztő)

Töltelék: 25dkg margarin, 20dkg porcukor, 1cs. vaníliáscukor, 3 ek. kakaópor

Az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval szépen kidolgozott tésztát készítünk, kb a duplájára kelesztjük. (lágy tésztát kapunk!!!) A töltelékhez a margarint a cukorral, kakaóval jól kikeverjük. 6 részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel őket, feltekerjük. 3-3 rudat összefonunk, mint a copfot, tetjüket tojással megkenjük. Közepes tűznél sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ivett

"Shane" véleménye és képei a receptről:

Megtaláltam a receptet egy süteménykönyvben, ott megadták a só mennyiséget 1 mokkáskanál.
Amit az indexen is írtam, hogy a fél adag is kirepedt és kifolyt a margarinos-kakós töltelék, de ugyanezt megtette a teljes adag is csak az még a tepsiből is kifolyt, pedig szintén az a könyv írta, hogy egy kb 20x30 cm-es tepsiben kell sütni a kettőt, hogy ne terüljön, hanem felfelé nőjön.
Nem tudom, hogy én csináltam valamit rosszul, vagy ez tényleg így viselkedik (mármint kifolyik)
Arra gondoltam, ha mégegyszer csinálok teljes adagot, akkor sem csinálok 2 fonatot, hanem csak egyet, vagy esetleg egy négyeset, és ennél nagyobb tepsiben sütöm :)
 

 

Batka véleménye:

No, összegezném az ostoros rétessel kapcsolatos tapasztalatokat, mert nem repedt ki! Úgy tűnik, a beigliforma a titok, így ugyanolyan réteges lett, mint a fonott, csak nem olyan szabálytalanul oszlik el benne a töltelék. 1. Kivételesen grammra pontosan kimértem mindent, a tegnapi próbálkozással ellentétben csak finomlisztet használtam, fél adaghoz 1 tojássárgáját és 1/4 kocka élesztőt tettem. A tészta kézi robotgéppel elég hamar, nagyon szépen összeáll, és elválik a táltól. 2. Alaposan belisztezett felületen kb. 55x30 cm-es téglalapot nyújtottam, rákentem a hideg(!) tölteléket (mert a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, ezért mikróban megolvasztottam), a két szélét felhajtottam, nehogy kifolyjon a töltelék, és arra merőlegesen felcsavartam, mint a beiglit. Tégla alakú Profis szilikonformába fektettem, a tészta szabad széle felülre került. A tekercs két végét kicsit felfelé kellett hajlítani, mert ahogy emeltem, megnyúlt, de ez nagyon szép mintát adott ki a kész kalácson. 3. A tetejét olvasztott vajjal megkentem, három helyen hústűvel megböködtem. A sütőt 50 fokra melegítettem, kikapcsoltam, itt kb. 40 percet kelt. A sütőajtót nem nyitogattam, csak elindítottam az alsó-felső sütést, és bemelegedéssel együtt 30 perc alatt sült meg.

Piroska Előzmény | 2006.02.18. 20:30 - #187

Tejfölös pogácsa sajttal

Langyos tejben 3 dkg élesztőt cu­korral felfuttatunk. 50 dkg lisztet 25 dkg vajjal vagy margarin­nal elmorzsolunk, hozzáadjuk az élesztőt, 2 tojássárgáját, 2 dl tejfölt, 1 dl tejet, sót. A tésztához 25 dkg reszelt sajtot dagasztunk. Egy órát kelesztjük, majd 2 cm vastagra kinyújtjuk. Késsel berácsozzuk, kiszaggatjuk. Tojással megkenjük ás forró sütőben megsütjük.

Tejfölös, sajtos pogácsa Tejfölös, sajtos pogácsa


Piroska Előzmény | 2006.02.18. 20:16 - #186

Madeleine-sütemény

3 tojàs
150 g cukor
150 g liszt
125 g vaj
késhegynyi sütöpor
Egy fél citrom héja

A tojàssàrgàkat jol elkeverjük a cukorral. Ezt a felolvasztott vajjal összekeverjük, majd hozzàadjuk a reszelt citromhéjat, fokozatosan a sütöporral kevert lisztet és a felvert tojàsfehérjéket. Kivajazott formàba tesszük, majd 6-12 percig sütjük (a forma méretétöl fuggöen) 180°-on.

MadeleinMadeleinMadelein

Én tettem bele egy kis citromaromát is, kb. negyed üvegcsényit a Dr. Oetkerből.


EmMargit Előzmény | 2006.02.16. 00:54 - #185

HpKriszti

Mokkatorta

Piskóta:  a szokásos gyors variációban, ennél a sütinél 7 tojásból

7 db fehérjét a robotgéppel habbá verem, egy csipet sóval, majd mikor már majdnem kész, egyenként hozzáadok 7 ek. cukrot. Amikor teljesen kemény a hab, a leglassabb fokozaton keverem tovább, hozzáadva a sárgájákat, egy cs. sütőport, majd a legvégén 7 ek. lisztet, de ezzel már nagyon lassan dolgozunk, a legjobb fakanállal beleforgatni, én a géppel szoktam, van rajta egy egészen lassú fokozat, formába öntjük, és megsütjük.

A krémhez elkeverünk kristálycukrot kb. 6 ek, és kakaót 2-3 ek natúrt, vagy ha cukrozott, akkor 4-5 kanálnyit, de kevesebb cukrot teszünk. Egy ek vízzel főzni kezdjük, amíg hólyagosan nem forr, majd lehűtjük. Közben egy 20 dkg vajat habosra keverünk 3 púpozott ek. porcukorral, (eredeti szerint egy nyers tojással, de én ezt nem teszem bele) majd beleforgatjuk a szirupot, és robotgéppel alaposan kikeverjük. Vigyázni kell, mert a szirup hogy hűl, nagyon megkeményedik, én 1-2 percenként megkeverem és kásás állapotban adom hozzá. A lényeg,hogy annyira kihűljön,hogy a vajat ne olvassza meg! A krémet kicsit lehet könnyebbé tenni, egy kis tejből és lisztből főzött krémszaporítóval, a lényeg, hogy egy gombócot főzzünk belőle, mert különben folyni fog az egész. Amikor robotgéppel a krémet készre kevertük, a legvégén adunk hozzá 2 csapott ek. nescafét, úgy szárazon (lehet ez több is-ízlés szerint, én nem teszek többet, nehogy kukorékoljanak a gyerekek) A kávé nem olvad így szét, olyan finom, ahogy a lágy krémben olyan kicsit szinte ropogósan kerül elő az íze.

Mokkatorta


EmMargit Előzmény | 2006.02.14. 17:05 - #184

Jégkása

VAJAS POGÁCSA /F.Nagy Angéla Szakácskönyvéből/
 
Hozzávalók:30dkg finomliszt, 16 dkg vaj, 2 tojássárgája,1 ek. rum, 1 ek. tejföl illetve amennyit felvesz,
1 dkg élesztő, só,Tetejére tojás én sajtot is szoktam rá szórni.
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a tojássárgát, a rumot a tejfölt, és a sót is belerakjuk. Ezután
az élesztőt is belemorzsoljuk, alaposan kidolgozzuk, hogy jó kemény rétestészta tapintású legyen.
Fedett edénybe tesszük, de legyen helye kelni és éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap ujra átgyúrjuk én szoktam egyszer
hajtogatni. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk kisütjük.

vajas pogácsa


EmMargit Előzmény | 2006.02.13. 23:47 - #183

HpKriszti receptje

Az alap recept nekem a Lindzy féle kenyér, ami szerintem nálam már csak azért is népszerű,mert nem kell hozzá a mérleg. Olyan bögrés-kenyér. Ezért a megsütését olyanoknak ajánlom, akik tudják, kb.milyen kell, hogy legyen egy kenyértészta, mert így akkor tudják igazgatni, ami nem stimmel. Elsőnek nem, de második kenyérnek már nagyon ajánlom.

Az eredeti recept:

  • 2 csésze (bögre, min. 2 dl.-es) fehér liszt (bl80)
  • 1 csésze teljes őrlésű rozsliszt
  • 1 csésze teljes őrlésű tönköly vagy graham liszt
  • fél cs. (2,5 dkg) élesztő meleg vízben  pici cukorral felfuttatva
  • búzakorpa-ízlés szerint
  • só,
  • olíva olaj,
  • esetleg magok
  • és annyi langyos víz, amennyit felvesz (-nekem egy ugyanakkora csészényi, mint amivel mérünk, beleértve az élesztőhöz használt mennyiséget is)

Dagasztás után kétszeresére keleszteni, majd átgyúrni, formázni, és újból kelni hagyni. Sütni, mint bármely más kenyeret.

Én annyit variáltam rajta, hogy 2 ek.krumplipürével kezdtem, mert ez maradék volt az ebédből, és sajnáltam volna kidobni. Aztán mivel nem volt 2 csészényi(csak kb.1,5) fehérlisztem, innen csak arra figyeltem, hogy az össz. 4 pohárnyi liszt meglegyen, és szórtam mindent, aminek a zacskójában volt még. Került bele kevés világos rozsliszt, teljes őrlésű rozsliszt, teljes őrlésű tönkölyliszt, graham liszt,és zabkorpa meg búzacsíra. A burgonya miatt kicsit több lisztet is felvett. Kb. 1 ek. olívaolajat tettem, de tettem bele egy evőkanálnyi sikért, és 10%-os ecetet, kb.2 teáskanálnyi sót. Eddigi talán legfinomabb - és legrondább - kenyerem lett, aminek 2. naposan is ropogós volt a héja. Egyszer spricceltem be vízzel,mikor már majdnem kész volt.

Lindzy féle kenyér Lindzy féle kenyér Lindzy féle kenyér (Kriszti Chokito kenyérnek nevezte el :-)) Lindzy féle kenyér (Kriszti Chokito kenyérnek nevezte el :-))

E.Margit:

Kriszti leírása a második két képen látható kenyérről szól, de egy korábbi sütésének a képeit is megmutatom. Chokito kenyérnek nevezte el Kriszti a kenyerét, de szerintem egyáltalán nem csúnya, sőt a szeletek kimondottan szépek lettek.


EmMargit Előzmény | 2006.02.11. 00:14 - #182

Jégkása

Csokis süti
 
Hozzávalók:
  • 16 dkg vaj vagy margarin,
  • 4 csapott evőkanál Assurgin por, vagy 1,5 teáskanál folyékony,
  • 3 evőkanál kakaópor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 17 dkg liszt.
  • A díszítéshez mandula.
A vajat az édesítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót és a citromhéjat, végül a lisztet.
Jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát gyűrű formára kiszúrjuk, a karikákra egy-egy
mandulát teszünk, majd kb. 15 percig 160-175 fokon sütjük.
 
Nekem nem állt össze ezért egy pici tejet tettem hozzá és kézzel formáztam belőle golyót.
Nagyon finom kakaós omlós nasi.
 
Csokis süti nyersen Csokis süti készen
 

Krio Előzmény | 2006.02.10. 22:38 - #181

Sziasztok!

Szeretnék megosztani egy nagyon fincsi kenyeres receptet. Lehet néhányan ismerik, mert egy kenyeres könyvből való.

Sültpaprikás/lilahagymás kenyér

Hozzávalók:                                                                                                

  • kb. 220ml víz, ez 1 csészének felel meg (ez szerepel az eredeti receptben, de én még útközben raktam hozzá 1-2 evőkanállal                                                                                                      
  • 1ek olívaolaj +1ek.-t én még hozzáadtam                                                          
  • 1 tk só                                                                                           
  • kb.487,5dkg fehérliszt (ez 3 és 1/4 csészének felel meg)                                    
  • 1 tk száraz élesztő

Töltelékhez:                                                                                                    

  • 1 lilahagyma                                                                                                   
  • 2 sárga és 1 piros kaliforniai paprika                                                                 
  • 2 ek olívaolaj

Első 5 alapanyagot ebben a sorrendben teszem a gépbe és megdagasztattam, megkelesztettem vele. Közben a sütőt előmelegítettem 200 oC-ra, felszeletelem a hagymát karikákra és a paprikákat falatkákra vágom. Beleteszem őket egy kisebb tepsibe és nyakon öntöm az olívaolajjal, összekeverem és be a sütőbe. Kb 25-30 perc alatt kész, kiveszem és félreteszem hűlni.

Ha vége a dagasztó programnak, lisztezett felületre teszem a tésztát és finoman kicsit meggyúrom, majd kinyújtom kb 25-36 cm-es téglalappá. Ráhalmozom a paprika-hagyma keveréket. Szélén kb 1,5 cm-t hagyok. Feltekerem a hosszabik fele felől és a végeit összenyomkodom, nehogy kifolyon a töltelék. A sütőt közben előmelegítettem 220 oC-ra. Ezen a hőfokon 10 percig sütöm, majd leveszem 190 oC-ra és további 15-20 percig sütöm.

Nekem nagyon bevált a recept. A gépem (Nethaus) gyönyörű tésztát dagasztott:) Az íze is remek melegen és hidegen is.

Remélem tetszik majd a recept és kipróbáljátok:)

Mindnkinek jó étvágyat hozzá!

Üdv: Kriszta

Sült paprikás kenyér - külön Sült paprikás kenyér - együtt Sült paprikás kenyér - pihenés Sült paprikás kenyér - megkelve

Sült paprikás kenyér - megsülve Sült paprikás kenyér - felvágva


Piroska Előzmény | 2006.02.10. 18:09 - #180

Recept 26 cm-es szögletes sütőformához

Almapástétom

8 személyre
Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 1 óra 10 perc

Hozzávalók:

2 kg Golden vagy Gála alma
200g kristálycukor
100g sós vaj
6 tojás
1 citrom
10 cl víz vagy száraz almabor

A sütőt 160 C fokra előmelegítjük. (5. fokozat) Az almákat meghámozzuk, a magházukat kivájjuk, az esetleg visszamaradt magokat eltávolítjuk. A citrommal és a vízzel kb. 30 perc alatt kompóttá főzzük, a folyadék teljes elpárolgásáig. A cukrot a kompóthoz adagoljuk, a keveréket villával vagy mixerrel alaposan összepaszírozzuk. Ezután hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojásokat. Alaposan összekeverjük. A tortaformába öntjük, és a sütőben vízfürdőben 1 óra 10 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Kifordítjuk, és mézzel, juharsziruppal és túróval, desszertként tálaljuk.

Tipp: Az alma helyett használhatunk körtét is. A kompóthoz 2 cl almapálinkát is adhatunk.


Piroska Előzmény | 2006.02.10. 18:01 - #179

Receptek 26 cm-es kerek szilikon sütőformához Ki kellene próbálni őket.

Csokoládés sütemény

8 személyre
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 35 perc

Hozzávalók:

400g 70 %-os étcsokoládé
400g cukor
400 g vaj
300g finomliszt
8 tojás

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. (5. v. 6. fokozat) A csokoládét a vajjal mikrohullámú sütőben vagy vízfürdőben megolvasztjuk.  Összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját. Összekeverjük. Beleszórjuk a lisztet és összekeverjük. A tojásfehérjét keményre felverjük, majd egy előkészítő spatula segítségével a masszába dolgozzuk. Az egészet a formába öntjük, és a süteményt a sütőbe helyezzük és 35 percig sütjük. Kifordítjuk és önmagában, illetve vaníliasodóval leöntve vagy egy gombóc vaníliafagylalttal díszítve desszertként tálaljuk.

Tipp: Az előkészítés során hozzáadhatunk 50g darált diót, pralinét, vagy cukrozott narancshéjat.

Tatin - torta

8 személyre
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 45 perc

Hozzávalók:

1 tekercs leveles tészta
4 db Golden alma
200g cukor
125g vaj
2 csipet fahéj (elhagyható)

A sütőt 220 C fokra előmelegítjük. (7-es fokozat) Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és a magházukat eltávolítjuk. A cukrot és a fahéjat a sütőformába hintjük, és vajdarabkákat szórunk rá. Az almadarabkákat koszorú formában helyezzük el a sütőformában, és letakarjuk a leveles tésztával. A sütőbe helyezzük és 45 percig sütjük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl. Kifordítjuk és vaníliasodóval, tejszíhabbal, vagy egy gombóc vaníliafagylalttal desszertként tálaljuk.

Tipp: Az alma helyett hsználhatunk körtét is, 50g apróra felvágott mandula hozzáadásával. A leveles tésztát érdemes készen vásárolni.


jegkasa Előzmény | 2006.02.09. 17:49 - #178

ZABOS TALLÉR

15 dkg zabpehelyliszt, 10 dkg búzalsizt, 15 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, 25 dkg túró, só.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, egy órán keresztül hideg helyen pihentetjük. Kinyújtjuk 1 cm vastagságúra, kerek szaggatóval kiszúrjuk, majd a süteményeket kavajazott tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 180 fokon fél óráig sütjük.

ZABPELYHES KORONGOK

12 dkg vaj vagy margarin, 25-25 dkg zabpehely és gyümölcscukor, 1-1 kk. őrölt kardamom vagy gyömbér és őrölt koriander, 1 tojás, 2 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 kk. sütőpor.

A vajat (margarint) kislábasban megolvastjuk, majd fakanállal hozzákeverjük a zabpelyhet, a kardamomot, és a koriandert, levesszük a tűzről. A tojást a fruktózzal habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a kihűlt zabpelyhes krémet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe a  masszából két teáskanál segítségével apró halmokat rakunk, jó távol egymástól, mert megnőnek. Tetejüket kissé ellapítjuk, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük.

Tegnap találtam ezt a két recit még nem sütöttem meg. Diétás a zért ajánlom.  Jégkása

 


EmMargit Előzmény | 2006.02.06. 00:52 - #177

Jégkása

KÜRTŐSKALÁCS Schubert Évától

 

2 dkg élesztőt egy kevés cukrozott langyos tejben felfuttatunk. 60 dkg liszttel 15 dkg vajat vagy Ramát elmorzsolunk, a tejes élesztőt hozzáadjuk, és csipetnyi sóval, 8 dkg cukorral, reszelt citromhéjjal meg egy kevés rummal hólyagosra kidolgozzuk (gépben 20 perc dagasztás), közben langyos tejjel "szabályozzuk" a tészta állagát: se túl lágy, se túl kemény  ne legyen. Letakarva kelni hagyjuk, majd kinyújtva, két centiméteres szalagokra vágjuk egy tepsire két megvajazott őzgerincformát felfordítva ráfektetünk. A tésztát ide-oda húzzuk külön-külön mindkét formára. A tetejét kenőtollal megvajazzuk és durvára vágott, kristálycukorral összekevert dióval bőségesen megszórjuk. Sütés közben néha a sütőből kihúzzuk, és vajjal kenegetjük. Mielőtt teljesen elkészül, egy kevés cukorsziruppal meglocsoljuk, és addig sütjük, amíg rá nem keményedik.

 

 kürtös kalács - őzgerinc  kürtös kalács - a tészta kinyújtva  kürtös kalács - segítségem, Peti  kürtös kalács - a tészta felvágva

 

 kürtös kalács - feltekerve az őzgerincre  kürtös kalács - leszórva cukorral  kürtös kalács - készen a tepsiben  kürtös kalács - közelebbről

 

 kürtös kalács - a másik oldal

 

 


Rozsika50 Előzmény | 2006.02.05. 23:59 - #176

Pávaszem sütemény!

Hozzávalók:

  • 6tojássárgája,
  • 6evk porcukor
  • 3evk kakaó,
  • 2evk liszt
  • 1kk szodabikabona.

Elkészitése:
A 6 tojássárgáját, cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk lisztet, kakaót, szodabikabonát ,a tojásfehérjét habbá verjük és óvatossan összekeverjük. Sütöpapirral bélelt tepsibe sütjük, mint a piskota tekercset.

Töltelék:

  • 1tojás,
  • 2evk liszt,
  • 2dl tej sűrű krémé főzzük, lehűtjük, 
  • 20dkg margarint
  • 14dkg porcukorral habosra keverni, majd a kihűlt krémmel összekeverni
  • ezt a krémet 2 felé osztjuk,
  • 1 felébe vaniliáscukrot
  • másik felébe2 evk kakaót keverünk,

Először a fehérkrémmel kenjük utánna a barnával és belehelyezzük a 2db banánt és feltekerjük mint a piskotatekercset. Csokoládé máz a tetejére.

Pávaszem sütemény Pávaszem sütemény Pávaszem sütemény

Pávaszem sütemény Pávaszem sütemény Pávaszem sütemény Pávaszem sütemény

Pávaszem sütemény Pávaszem sütemény Pávaszem sütemény Pávaszem sütemény

 

 


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 23:26 - #175

Kartika

Gyönyörűséges Orosz hússaláta:
 
Hozzávalók a hússalátához:
20 dkg főtt csirkemell (szinhús)
2 szem főtt burgonya, ( apró kockára vágni)
fél kg mexicói zöldségkeverekék
20 dkg főtt sonka
2 kisebb savanyú uborka (apró kockára vágni)
3-4 kemény tojás (egybe kell)
20 g zselatin
egy kis worcertes szósz, só, fehérbors
 
(a kapott recepttől én eltértem, mert tartármártást csináltam és abba helyeztem a hozzávalókat)
 
Tartár:
2 tojássárgája, 3 dl olaj, 1,5 dl tejszin v. tejföl, fél dl fehérbor, 1 citrom leve, mustár, só, cukor, örölt fehérbors.
 
Elkészítés:
 
Először majonézt készíteni. (2 tojássárgájába a só, a citrom, habosítani és cseppenkét a 3 dl olaj) ehhez még hozzátenni a tartárnál leirt tejszin, tejföl, bor, cukor, örölt fehérbors.
Ebbe a masszába tettem a hússaláta hozzávalóit az egész főtt tojás kivételével, aminek a csücskeit a két végén levágtam és még azt is masszába kockáztam.
 
Hozzávalók elkészítése:
 
Megfőzni a mexicói keveréket, a krumplit apró kockára vágva, majd ha kihült az uborkát is bele kockázni (almát is lehet) apró kockára vágni a sonkát és a főtt csirkemellett. Izesíteni a füszerekkel. (izlés szerint)
 
Zselatint elkeverni 2 dl hideg vizzel, oldásig melegíteni, langyosra hüteni, és belekeverni a kész masszába.( innen kezdve gyorsan dolgozni)
 
Közben fólivála kibéltetem egy őzgerinc formát, úgy hogy vissza tudjam hajtani ha már tele lesz (ráhajtottam)
A massza felét elsimítottam az őzgerinc aljában, ráhelyeztem sorban az egész tojásokat és befedtem a massza másik felével.
Ráhajtottam a fóliát és kitettem a hidegre.
Szépen összeállt, hideg késsel lehetett szeletelni, mint a piskotát.  Felszeleteltem, hosszúkás tálra raktam és diszítettem snidlinggel.
Gusztán mutatott a tálon.
 
Orosz hússaláta

Rozsika50 Előzmény | 2006.02.05. 23:22 - #174

Hajtogatott túrós pogácsa.Péter Jánosné 1500 süteményes könyvéből.

  • 50dkg lisztet,
  • 25dkg margarint,
  • 1tojást,
  • 25dkg túrót,
  • 2dl tejfőlt,
  • 10dkg reszelt sajtot,
  • 4dkgélesztőt,
  • 2kávéskanál sót ősszegyúrunk.

A tésztát háromszor, 30percenként,hajtogatjuk. Hajtogatáskor megszórjuk reszelt sajttal. Ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk.A pogácsák tetejét tojással megkenjük,és reszelt sajttal megszórjuk. Forró sütőben sütjük .

Túrós pogácsa Túrós pogácsa


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 23:16 - #173

Kartika

Diós sajtkrém

Hozzávalók:
 
15 dkg rokfort sajt v. kék penészes sajt a magyar
10 dkg margarin, vagy vaj
1 dl tejföl
1 mokkáskanál örölt fehérbors
1 kiskanál porcukor
1 csipet só
1 csomag zöldhagyma szára nélkül ( én fél fej rendes hagymát pépesre darálva tettem bele)
6 dkg darát dió
+ diószemek diszíteni
 
Elkészítés:
 
A sajtot villálval nagyon puhára nyomni, hozzákeverni a lágy vajat v. margarint a tejfölt. Én habverővel krémesre keverem, bele tenni a többi hozzávalót.
Diszíteni egy napig hagyni érni.
 
(nagyon laktató, finom, piritós kenyerrel kínálni)
 
Diós sajtkrém

EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 01:08 - #172

Jégkása

Kakaós, foszlós kalács (Horváth Ilona szakácskönyvből)

  • 333g rétesliszt,
  • 26 g cukor,
  • 33 g margarin,
  • 3 dl tej,
  • 10g élesztő
  • 2 tek kakaó.
Kenyérsütöben megdagasztattam kelesztettem fontam viszzatettem és sütöttem.
 
Kakaós, foszlós kalács, nyersenKakaós, foszlós kalács, formázva
Kakaós, foszlós kalács, oldalról Kakaós, foszlós kalács, kisülve

 


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 01:07 - #171

Jégkása

Foszlós, kakaós kalács (Horváth Ilona szakácskönyvből)

  • 333g rétesliszt,
  • 26 g cukor,
  • 33 g margarin,
  • 3 dl tej,
  • 10g élesztő
  • 2 tek kakaó.
Kenyérsütöben megdagasztattam kelesztettem fontam viszzatettem és sütöttem.
 
Kakaós, foszlós kalács, nyersenKakaós, foszlós kalács, formázva
Kakaós, foszlós kalács, oldalról Kakaós, foszlós kalács, kisülve

 


EmMargit Előzmény | 2006.02.03. 01:18 - #170

Vicus

Svájci parasztkenyér kovászos verzióban (E.Margit/Német recept alapján):

  • 200ml tej,
  • 280ml víz,amiből visszatartottam 80ml (majd meglátjuk)
  • 1 púpos kanál sikér(szejtán,búzahús)
  • 1 k.k.barnacukor,
  • 2kk.só,
  • 1k.k.burg.pehely,
  • 150g telj.kiör.rozs liszt,
  • 280g telj.kiör.tökölybúzaliszt,
  • 360g bl80 liszt,
  • 200g kovász (rozskovász)
  • 2,5dkg friss élesztő,
  • pici 2k.k.egész kömény.

A burg.pehely saját hozzárakás,és a kömény is.Tészta progi. Amikor keverte a gép hozzá kellett adni a feltartott víz mennyiséget is,vagyis figyeltem a tészta gombócot a gépben ,hogy hogy áll össze.Nálam így lett egy jó kemény gombóc,hogy igényelte a többi vizet.Kivéve formázva,köménnyel megszórva,vizzel megkenve megvágva.Kelesztés.Mikor megkelt, 10percig 200fokon,majd 40 percig175-180fokon sütve.

Ez az első képsorhoz tartozó recept.

Svájci parasztkenyér - kovászos verzió, 1.Svájci parasztkenyér - kovászos verzió, 1.Svájci parasztkenyér - kovászos verzió, 1.Svájci parasztkenyér - kovászos verzió, 1.

Egy következő alkalommal, kicsit megvariált lisztekkel:

Svájci parasztkenyér - kovászos verzió, 2.Svájci parasztkenyér - kovászos verzió, 2.Svájci parasztkenyér - kovászos verzió, 2.

Svájci parasztkenyér - kovászos verzió, 2.Svájci parasztkenyér - kovászos verzió, 2.


EmMargit Előzmény | 2006.02.02. 14:56 - #169

HpKriszti

Szóval a könyv,amiből írogatok,az Ízvarázs sorozat Mindennapi kenyerünk c.könyve.A recept a következő:

Sonkás kenyér:

  • 30 dkg rétesliszt,
  • 25 dkg finomliszt,
  • 6 dkg főtt,füstölt sonka,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 1 kiskanál só,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 2-2,5 dl kefír,
  • 1 kiskanál kenyérfűszer.

Az eredeti leírás szerint kenyérsütőgépben is megsüthető,(mint a csíkos kifli tésztája is)de lehet csak a gépben dagasztani,majd letakarva kétszeresére keleszteni.Finoman átgyúrni,megformázni,sós vízzel lekenve még min.20 percet pihentetni.Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig ropogósra sütni.

Én annyit változtattam rajta,hogy pannon sonkám volt itthon,az nem túl erős ízű,legalább 15 dkg-t  beletettem,talán elbírt volna többet is,enyhén volt csak sonka íze.Gondolom ez a sonkától függ,de nagyon finom lett.Én a tésztához megszokásból tettem még egy evőkanál ecetet,és egy teáskanálnyi sikért,és nem tettem kenyérfűszert.Nagyon finom belű kenyérke lett.Lehet,majd egyszer kipróbálom rendes házi sonkával,és egy csokor snidlinggel.Biztos nagyon finom lehet.

Sonkás kenyér, kel Sonkás kenyér, megsült Sonkás kenyér, forrón megvágva


EmMargit Előzmény | 2006.02.01. 00:26 - #168

Anita

Sajtos-sonkás fehérkenyér:
 
40 dkg simaliszt
10 dkg rétesliszt
1,8 dkg élesztő
3 dl víz
késhegyni aszkorbinsav vagy 1 e.kanál 10%-os ecet
2 kk só
1 kk cukor
5 dkg sajt
10-15 dkg sonka

[607-588] [587-568] [567-548] [547-528] [527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?