E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni :-) Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
MIvett

2005.07.29. 09:19 -

Üdv mindenkinek!

Szeretnék megosztani veletek egy isteni süti receptjét, nálunk mindenki imádja:

Ostoros rétes

Hozzávalók: 60dkg finom liszt, só, 2ek. étolaj, 3 tojás sárgája, 6dkg cukor, 4 dl tej, 5dkg élesztő (v.1cs. porélesztő)

Töltelék: 25dkg margarin, 20dkg porcukor, 1cs. vaníliáscukor, 3 ek. kakaópor

Az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval szépen kidolgozott tésztát készítünk, kb a duplájára kelesztjük. (lágy tésztát kapunk!!!) A töltelékhez a margarint a cukorral, kakaóval jól kikeverjük. 6 részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel őket, feltekerjük. 3-3 rudat összefonunk, mint a copfot, tetjüket tojással megkenjük. Közepes tűznél sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ivett

"Shane" véleménye és képei a receptről:

Megtaláltam a receptet egy süteménykönyvben, ott megadták a só mennyiséget 1 mokkáskanál.
Amit az indexen is írtam, hogy a fél adag is kirepedt és kifolyt a margarinos-kakós töltelék, de ugyanezt megtette a teljes adag is csak az még a tepsiből is kifolyt, pedig szintén az a könyv írta, hogy egy kb 20x30 cm-es tepsiben kell sütni a kettőt, hogy ne terüljön, hanem felfelé nőjön.
Nem tudom, hogy én csináltam valamit rosszul, vagy ez tényleg így viselkedik (mármint kifolyik)
Arra gondoltam, ha mégegyszer csinálok teljes adagot, akkor sem csinálok 2 fonatot, hanem csak egyet, vagy esetleg egy négyeset, és ennél nagyobb tepsiben sütöm :)
 

 

Batka véleménye:

No, összegezném az ostoros rétessel kapcsolatos tapasztalatokat, mert nem repedt ki! Úgy tűnik, a beigliforma a titok, így ugyanolyan réteges lett, mint a fonott, csak nem olyan szabálytalanul oszlik el benne a töltelék. 1. Kivételesen grammra pontosan kimértem mindent, a tegnapi próbálkozással ellentétben csak finomlisztet használtam, fél adaghoz 1 tojássárgáját és 1/4 kocka élesztőt tettem. A tészta kézi robotgéppel elég hamar, nagyon szépen összeáll, és elválik a táltól. 2. Alaposan belisztezett felületen kb. 55x30 cm-es téglalapot nyújtottam, rákentem a hideg(!) tölteléket (mert a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, ezért mikróban megolvasztottam), a két szélét felhajtottam, nehogy kifolyjon a töltelék, és arra merőlegesen felcsavartam, mint a beiglit. Tégla alakú Profis szilikonformába fektettem, a tészta szabad széle felülre került. A tekercs két végét kicsit felfelé kellett hajlítani, mert ahogy emeltem, megnyúlt, de ez nagyon szép mintát adott ki a kész kalácson. 3. A tetejét olvasztott vajjal megkentem, három helyen hústűvel megböködtem. A sütőt 50 fokra melegítettem, kikapcsoltam, itt kb. 40 percet kelt. A sütőajtót nem nyitogattam, csak elindítottam az alsó-felső sütést, és bemelegedéssel együtt 30 perc alatt sült meg.

EmMargit Előzmény | 2005.11.14. 22:32 - #107

Kenyérke receptje

SIMIT - szezámmagos karika

100 ml. víz,
100 ml.  tej,
100 ml.  olaj
1 tk só
1 tk cukor (lehet 2 is! Ettől a simit még nem lesz édes.)

30 g élesztő
400 g kenyérliszt
100 g graham liszt

Kenyérsütő géppel bedagasztottam, majd a kelesztés előtt a tésztát kivettem a gépből.

Szalámi alakúra formáztam s 10 vatagabb szeletre felszeleteltem.

A szeleteket kézzel kissé szétnyomtam, de ügyeltem, hogy kerek formájúak maradjanak, majd a közepüket egy kisebb átmérőjű pohárral kilyukasztottam. A maradékokból még 2 tésztát formáztam.

1 tojás fehérjét 1 kanál vízzel kemény habbá vertem, ebben a karikákat először megforgattam, utánna pedig 1 tányérka szezámmagban és a 12 karikát 2 tepsibe tettem, több mint a duplájára kelesztettem.


A sütőt 180 fokra felmelegítettem és légkeveréssel a 2 tepsit egyszerre 20 perc alatt megsütöttem. (Félidőben, tehát 10 perc után a tepsiket megcseréltem úgy, hogy az alsó állásban lévőt a felsőbe tettem, a felsőben lévőt pedig alulra, hogy a simitek alja és teteje egyformára süljön.)

Simit


EmMargit Előzmény | 2005.11.14. 01:50 - #106

Gabo receptje

Vajas kifli:

55 dkg finomliszt
250 ml viz
4 dkg vaj
2 dkg élesztő
2 ek.tejföl
2 ek.cukor
1 kk.só

 

Vajas kifli

 


EmMargit Előzmény | 2005.11.07. 01:50 - #105

Kenyérke receptje

Tökpürés fehérkenyér


250 g        tökpüré
1 nagy Ek.kovász
5 Ek         víz
5 Ek         tej
1 Ek         só
1 TK         barnacukor
40 g        vaj/margarin (olvasztott)
300 g      kenyérliszt
100         grahamliszt
15 g        élesztő
1 Mk (pici kanál) őrölt szerecsendió
1 Mk (pici kanál) őrölt köménymag
1 Mk (pici kanál) őrölt koriánder

A hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütő üstjébe tesszük és a dagasztó programmal tetszés szerint megkelesztjük, majd a sütő programmal kisütjük.

A dagasztáskor eleinte úgy tűnik, hogy kevés a folyadék, de később 1-3 kanál grahamlisztet még lassan hozzá kell a tésztához adagolni, hogy rugalmas labdát görgessen a dagasztókar.

A sütőben sütéshez dupla mennyiséget használtam, mely a sütőtepsim kapacitását kissé meghaladta.
A kenyér focaccia jellegű puha, laza de fajsúlyos. Szétterülésre hajlamos. Nem szabad több liszttel készíteni, mint megadtam, mert elveszíti gyümölcsös kenyér aromáját.

Tökpürés fehérkenyérTökpürés fehérkenyérTökpürés fehérkenyér


nadobagi Előzmény | 2005.11.06. 19:36 - #104

Sziasztok!
Bocsi, de későn vettem észre hogy rossz helyre írtam.
Mégegyszer:
Szia Margit! Nekem is elég sok muffin recim van,de azért mindig keresem az újakat.Ahogy átolvastam Csemi gyűjteményét úgy rémlik nem láttam a Búvár túrós muffint. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki még nem próbálta. Én egy másik fórumon tanultam, de nem győzök belőle eleget sütni, isteni! Az eredeti reci dupla adagot ír, de persze lehet felezni
Búvár túrós muffin: /Dupla adag, 24 muffhoz elég/
Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefir, 1 teáskanál szódabikarbóna.
Tetejére: 50 dkg túró, 8 kávés kanál cukor, pici reszelt citromhéj, 10 dkg mazsola, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj. A tésztához valókat összekeverjük és egy alaposan kizsírozott (margarinozott) és lisztezett formába 3/4 részig öntjük. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét. .

Búvár túrós muffin


Csemi Előzmény | 2005.11.05. 22:10 - #103

Ma muffint sütöttünk, ime a receptje:
Lekváros muffin
Hozzávalók:

½ csésze vaj vagy margarin
½ cukor
1 tojás
1 ½ csésze liszt
1 ½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
½ csésze tej
½ csésze darált dió (nem fontos)
lekvár (amilyet szeretsz)

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a muffinformákat kibéleljük papírral.
A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a vajas keverékhez.
A masszából kb. egy evőkanálnyit teszünk a formákba, képezünk benne egy kisebb mélyedést, ebbe teszünk egy kanálnyi lekvárt, majd a maradék masszával befedjük.
30-35 percig sütjük. Még forrón megkenjük a tetejét vajjal.

muffinok

Van még vagy 80-90 db ilyen recept, word formátumban, az ég tudja honnan jutottam hozzá. Elküldöm Margitkának, tegye fel a linket, hogy le lehessen tölteni.


EmMargit Előzmény | 2005.10.31. 23:53 - #102

Jégkása receptje:

Almás, fahéjas kenyér

HOZZÁVALÓK

 

  • 1 nagyobb alma
  • 5 dkg zabpehely
  • 40 dkg rétesliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipetnyi só
  • 2 evőkanál méz
  • kb. 1 dl víz
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
Az almát megtisztítjuk, finomra reszeljük, és az összes többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük. 15-20 percig dagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük. Ha megkelt, újból átgyúrjuk, és egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás formába fektetjük. A tetejét vízzel megkenjük, azután előmelegített sütőben 180 °C-on (légkeveréses sütőben 165 °C) 40-45 perc alatt megsütjük. A formából rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Aki szereti, 6-8 deka megmosott mazsolával is gazdagíthatja az almás kenyeret, ami természetesen kenyérsütő gépben is megsüthető.
 
Almás zabpelyhes kenyér
 
Megsütöttem az almás zabpelyhes kalácsot, nekem a recept alapján inkább kalács jellegű. Fél adagot készítettem és adtam még hozzá mézet és egy kevés cukrot, finom kalács lett belőle.

 


EmMargit Előzmény | 2005.10.31. 01:20 - #101

Kartika receptjei
 
Küldök egy pár egyszerű, sütés nélül készíthető gyors süteményreceptet, hűtőben kell tárolni őket, előre elkészíthetők, jó vendégvárók.
 
1./ Tiramisu, ahogy én csinálom:
 
Hozzávalók:
 
  • 120 gr. porcukor,
  • 4 tojássárgája,
  • 500 gr. natur tejszines krémsajt (vagy mascarpone)
  • 1 natur vajkrém,
  • 1-2 kk. örölt fahéj (izlés szerint)
  • 1 dl erős fekete kávé (+ egy kis viz ha kell higitani)
  • 0,5 dl rum v. konyak
  • 350 gr babapiskóta,
  • 1 ek. kakaópor.

(én dupla adagot szoktam csinálni, mert elfogy hamar. Eláll, jó másnap, harmadnap is )

Elkészítés:
 
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral (fehéredésig) apránként beleadjuk a krémsajtot, vajkrémet addig keverjük hogy puha pillekönnyű legyen. hozzáadjuk a fahéjat.
Közben a babapiskotát gyors mozdulatokkal, de azért beszívja kicsit,belemártogatjuk a rum-kávé keverékbe. 21-26 cm tortatálat, vagy porcelántálat kibébelünk egy sor babapiskotával, rásimítunk a krémből, majd megint egy sor babapiskota, krém, addig rakjuk míg el nem fogy. Krém legyen felül. Ezt megszórjuk a kakaóporral és villával csikokat húzunk bele dísznek.
Előre elkészíthető, könnyű, finom. (nagyon szeretik az ismerősök)
 
2./ Keksztekercs:
 
2 nagy csomag albert kekszet veszek (ne legyenek töröttek)
csinálok kétféle pudingot Pl. vanilia, csokoládé ( v.puncs)
Mikor megfőztem a receptje szerint rakok bele 1 margarint (felet az egyikbe, felet a másikba) habosra keverem.
Az egyik csomag albertkekszet megkenem a csokoládéssal minden kekszere teszek egy jó kanánnal, rárakom a másik kekszet (összeragasztom őket) egy rudat csinálok.
A másik rudból egy másik szinnel csinálok rudat.
mindkettőt alufóliába tekerem (én 4 rudat készítek, jobb elcsomagolni, megbontani) 1-2 napig pihentetem, majd mikor kinyitom akkor nagyon sréhen vágva szép vékony szeletek vágok belőlük.
gusztusos, mert a keksz és a krém más-más szinű, igy egy csikos behatású sütemény forma lesz. (kevesen mondták még hogy kekszből van)
lehet úgy is csinálni, hogy az egy rúd kétféle pudingból van töltve és akkor mégtöbb szinű a csikozás, látványnak is jó, nem túl édes, kellemes.
(marad ki puding, azt meg formában meg lehet az napra csináni)
 
3./ gyümölcsös kekszkocka
 
Alapanyag:
Háztartási kocka alakú keksz, 1 nagy tejföl, 2 van. cukor, porcukor 10-15 dkg, 1 otker zselatin, gyümölcs a diszítéshez
 
2 zacskó kocka alakú sima háztartási keksz ( én 1 kg-t szoktam venni a tescoban)
1 nagy tejföl, 2 vaniliás cukor, 10 dkg porcukor (ki mennyire szereti édesen) ezt habverővel habosra keverni.
Kocka alakú tálban vagy tepsiben lerakni (kibélelni az alját) a kekszből 1 sort, erre rákenni a tejfölös krémet, majd megint egy sor keksz ezt addig folytatni míg el nem fogy. Tejfölös krém legyen felül.
Minden kekszkockára gyümölcsöt tenni. (én idény szerint varriálom, mindig 2 féléből, hogy szines legyen és átlósan mutasson)
1 kiwi, 2 banán karika, és igy tovább az elsősor, a második sorban forditva, ahol a kiwi volt oda a banán. Nagyon szép szinkonbinációkat lehet csinálni.
Elkészítem az otker zselatint, a gyümölcsök tetejére rakom (mindenhol lepje el)
1 napot áll, (ha kettőt az sem baj) és a kekszkockák mentén szép kockákat vágok belőle tálra rakva tálalom.

EmMargit Előzmény | 2005.10.31. 01:16 - #100

Kartika receptje

Részeges csirke:
 
A csirke mellet és combot  sóztam, kicsit borsoztam befűszereztem provanci füszerrel és csirke fűszerrel, majd leöntöttem annyi olajjal hogy ellepje és 1 napra bepácoltam.
Másnap sütöbe helyeztem, 1 fürt szőlőt (télen aszalt szilva és almakarika) rászemeztem majd megöntöttem 1 dl száraz fehérborral.
Fóliával letakarva pároltam 20-25 percig, majd a fóliát levéve nagyon szép barnára sütöttem. Krumplipürével táltam.
 

EmMargit Előzmény | 2005.10.31. 01:00 - #99

Kartika receptje

Mákos muffin gazdagon:

 

Száraz rész:

  • 15 dkg liszt,
  • 5-6 dkg finomra örölt mák, 
  • 2 kk sütőpor,
  • 1 kk szódabikarbona
  • 2 kk örölt fahéj

nedves rész:

  • 15 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • 1dl tej,
  • 7,5 dkg vaj (margarin)

kézi habverővel habosra keverni.

 

Összállítás: A zacskó nagyszemű aszaltszilvát rumos vízben megáztatok, 12 szemet egyben hagyok, a többit apróra vágom, a nedves masszába belerakom, majd hozzá keverem a szárazrészt, kicsit összedolgozom.

A kikent muffin forma minden tálkájába teszek egy kis masszát, ráhelyezem a lecsöpögtett szilvát, majd befedem a többi masszával.

Gázsütőben sütőm, először 180 fokon 5 percig, majd 16 fokon 8-10 percig. Teteje szép szinű középbarna akkor veszem ki. (ma áfonyás öntettel ettük)

Gyors és finom

Mákos muffin gazdagon


EmMargit Előzmény | 2005.10.28. 00:47 - #98

Joli gépi csíkos kalácsa

 

Hozzávalók:

1dl kefir
1 dl tej
1 tk cukor
2 tk folyékony Süssina
1 cs vaniliás cukor
5 dkg kókusz reszelék
2 egész tojás
7 dkg puha vaj, belekockázva
35 dkg finom liszt
15 dkg rétes liszt
¾ tk só
1,5 dkg élesztő
készhegynyi aszkorbin sav
2 marék mazsola(csillingeléskor)
1 ek kakaó

élesztőt tejjel és cukorral felfuttatni. Mindent a gépbe. Alulra a kefir, só, süsina, vaniliás cukor, kókusz reszelék, tojás picit felverve, vaj majd erre a lisztek és rá a felfuttatott élesztő. Dagasztani. Kivenni és 2 részre osztani. Felét visszatenni és 1 ek. kakaót pici vízzel elkeverni és ezt beledagasztani. Mindkét tésztát kinyújtani, egymásra tenni. Alul legyen a fehér. Felcsavarni, S alakra hajtva visszatenni a gépbe kelni. Vizezett tojássárgájával megkenni. Mikor megkelt, elinítani a sütést. Ha megsült kivenni a pitliből és 0,5 dl-forró vizben feloldani 4-5 tk. Cukrot és ezzel körbe kenni a forró kalácsot, ettől szép fényes lesz, de ez el is maradhat.

 

gépi csíkos kalács


EmMargit Előzmény | 2005.10.27. 00:58 - #97

Jégkása receptje

Mézes-almás-zabpelyhes pite

Hozzávalók: 200 g margarin, 220 g barnacukor, 1 tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál méz, 1 csomag vaníliás cukor, másfél zacskó zabpehely, 120 g liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 marék mazsola, 1 marék durvára összetört dió, 1 zöldalma apró darabokra vágva

Egy keverőtálba tegyük a margarint és a cukrot,  majd elektromos habverővel addig keverjük, míg habos nem lesz. Utána adjuk hozzá a tojást, a mézet és a tejet, majd pár percig lassú fokozaton keverjük.
Egy másik edénybe keverjük össze a vaníliát, sót, lisztet, zabpelyhet, sütőport, fahéjat, mazsolát és a diót. Evőkanállal adagoljuk a vajas keverékhez, majd a végén az összevágott almát is.
Egy vajjal megkent és lisztezett sütőpapírra evőkanállal kis halmokat tegyünk, hagyjunk a halmok között legalább három centit, mert sütéskor kissé szétfolynak.
Előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük 10-12 percig.

Ha kihűlt, jól zárható dobozokban vagy nagy befőttes üvegekben pár hétig eltartható.


EmMargit Előzmény | 2005.10.27. 00:57 - #96

Jégkása receptje

Áfonyás pogácsa

Hozzávalók: 250 g sima liszt, 200 g teljes kiőrlésű liszt, fél teáskanál só, 1 teáskanál szódabikarbóna, 50 g szobahőmérsékletű vaj, 1 evőkanál cukor, 1 db tojás, 300 ml tejszín, 100 g aszalt vörös áfonya

Öntsük a liszteket egy nagy keverő tálba, szórjuk bele a szódabikarbónát, sót, áfonyát és a cukrot. Vágjuk bele a vajat, majd kezünkkel morzsoljuk jól össze. Öntsük hozzá a tejszínt és a tojást, gyúrjuk jól össze.

Formázzuk cipóvá, majd borítsuk lisztezett deszkára. Nyújtsuk körülbelül egy centi vastagságúra. Pogácsa szaggatóvak szúrjuk ki és tegyük egy sütőlapra egymástól két centi távolságra.

 


EmMargit Előzmény | 2005.10.27. 00:56 - #95

Jégkása receptje

Zabpelyhes meggyes süti

Hozzávalók:
1 po = 250 ml
1.5 po liszt
2 ml szódabikarbóna
2 po zabpehely
1 po barnacukor
1 po margarin
1 cs vanilliás cukor
600 gr meggy
4 ek keményítő
2 ek fahéj
2 ek amarettó likőr
150 gr cukor
2 ek citromlé

A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni , mikor forr vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk) tűzről levéve ízesítsük likőrrel.
A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, egy a forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni.
Kivajazott és lisztezett közepes tepsibe a tészta 2/3-at tesszük, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre tesszük a meggyszószt, majd a tészta másik felet. 170 fokon 20-25 percig sutjuk.

 


EmMargit Előzmény | 2005.10.27. 00:55 - #94

Jégkása receptje

Körtés puliszka torta

Hozzávalók:
3/4 pohár cukor,
4 darab körte,
fél citrom leve,
2 evőkanál méz,
3 darab tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
1 pohár liszt,
1/3 pohár kukorica dara
(1 pohár = 250 ml)

Hámozzuk meg a körtéket, vágjuk négy felé, szedjük ki a magházát majd locsoljuk meg citromlével és mézzel.
Egy keverő tálba tegyük a tojásokat, vaníliás cukrot, cukrot majd elektromos habverővel addig keverjük amíg könnyü és habos nem lesz. Óvatosan adagoljuk hozzá az olajat, a lisztet és a kukorica darát is. Vigyázzva forgassuk bele a körte szeleteket, majd az egészet egy kivajazott és liszttel megszórt tortaformába öntsük. Süssük 50 percig 130-140 fokon, majd a végé felé fogvájóval ellenőrizzük, hogy elkészült e. Ha a fogvájóra nem tapad a tésztából, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a tortánk elkészült. Pár percig pihentesük még a tortaformában, majd csatoljuk le róla a peremét. Ha kihült tejszínhabbal vagy fagyival tálaljuk


EmMargit Előzmény | 2005.10.27. 00:54 - #93

Jégkása receptje

 

Datolyás narancsos muffin

Hozzávalók:
1 pohár fehér liszt
1 pohár teljes őrlésű liszt
0,5 pohár cukor
2 evők reszelt narancs héj
2 teásk. sütőpor
1 teásk szódabikarbóna
1 csipet só
1 db tojás
0,5 pohár narancs lé
0,5 pohár tej
1/4 pohár olaj
1 cs vaníliás cukor
1 pohár összevágott aszalt datolya
Tetejére:
1/4 pohár cukor
1 evők reszelt narancs héj

Egy nagy edénybe keverjük össze a lisztet, cukrot, narancs reszelt héját, sütőport, szódabikarbónát, és a sót.
Egy kisebb edénybe tegyük a tojást, narancslét, tejet, olajt vaníliát és a datolyát. Keverjük alaposan össze, majd apránként keverjük bele a lisztes keveréket, dolgozzuk össze jól.
Muffin sütőket töltsünk meg háromnegyedig a tésztával, tetejüket szórjuk meg a cukor és narancshéj keverékével.
190 fokos sütőben süssük 20 percig.


EmMargit Előzmény | 2005.10.27. 00:53 - #92

Jégkása receptje

Zabpelyhes keksz

Hozzávalók:
20 dkg margarin
1 pohár cukor
fél pohár barna cukor
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1.5 pohár liszt
1.5 teáskanál szódabikarbóna
2 pohár zabpehely
2 pohár zabpehelyliszt
1 tábla összetört csokoládé
1 pohár mazsola
1 csipetnyi só
2 teáskanál gyömbér por
(1 pohár = 250 ml)

Egy tálba tegyük a margarint majd elektromos habverővel addig keverjük, még habos nem lesz. Utána tegyük bele a kétféle cukrot, vaníliás cukrot, majd ezzel is keverjük pár percig. Egyenként üssük bele a tojásokat is, ha jól összedolgoztuk adjuk hozzá a liszttel összekevert szódabikarbónát, sót, majd zabpelyhet, zabpehelylisztet, gyömbért, mazsolát és a csokoládét. Keverjük jól össze.
Egy sütőlapra tegyünk sütőpapírt, majd kanállal halmozzunk dió nagyságú halmokat. Vigyázzunk hagyjunk közöttük helyet, mert sütéskor kissé szét fognak folyni.
Előmelegített sütőben 140-150 fokon süssük 15-20 percig.
Ha kihűlt jól zárható üvegekbe vagy dobozba sokáig eltárolhatjuk.

Fűszerezhetjük fahéjjal, mézes sütemény fűszerkeverékkel, cukrozott narancshéjjal, de használhatunk készítéséhez fehér csokoládét is.


EmMargit Előzmény | 2005.10.27. 00:49 - #91

Jégkása receptje

Pita

Hozzávalók:

  • 1 csomag szárított élesztő,
  • 1 evőkanál cukor, 
  • 375 ml víz,
  • 1 teáskanál só,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 450 g liszt

Keverjük össze az élesztőt, a cukrot és a vizet egy nagy keverőtálba, várjunk vele tíz percet, míg az élesztő kelni nem kezd. Keverjük hozzá a sót és az olajat, majd a lisztet is. Dagasszunk belőle közepes keménységű kenyér tésztát. Szórjuk meg a tetejét liszttel, majd egy száraz konyharuhával takarjuk le, és kelesszük egy órán át.

Borítsuk egy lisztezett nyújtódeszkára, majd porciózzuk tízfelé. Kezünkkel formázzunk belőle cipókat, és egy nyújtófával nyújtsuk ki félcentis körökre. Tegyük egy sütőlapra, és forró, gőzös sütőben addig süssük, míg a kenyerek fel nem púposodnak. Vegyük ki, majd egy picit hagyjuk hűlni, és még langyosan tegyük egy műanyag zacskóba.
Grillezett húsokkal, zöldségekkel, salátákkal tölthetjük.

 


EmMargit Előzmény | 2005.10.26. 01:03 - #90

Kartika rozsos kenyere:

Itt küldök egy kenyeret, nagyon szép lett és finom, én azoknak ajánlom akik későig dolgoznak mint én is és nem mindig van idő "alkotni"

Ez egy komáromi rozsos kenyérkeverék. Én a tescoba vettem 120.- v. 140.- Ft volt 1 kg. 2 kenyérke lesz belőle kb. 80 dkg

Amit én változtattam, hogy fele viz, vele kefir az irt folyadéknak és tettem bele kicsit megpiritott szotyola magot.

Igazán végig böngésztem nem láttam adalékokat (bár enzimek vannak irva) de hát ennyire futja az időből.

Komáromi rozsos kenyér


EmMargit Előzmény | 2005.10.25. 20:51 - #89

Szia Zsuzsi!

A beszélgetős fórumban válaszolok, üdv, Margit


kuzsu Előzmény | 2005.10.25. 07:25 - #88

Szia Margitka! Élvezet nézegetni a honlapodat, már ki is próbáltam az egyik csíkos kalács receptedet, igaz sok munka volt, de megérte, mert gyönyörű volt és nagyon finom. Azt szeretném megtudni, hogy a sok receptben említett késhegynyi aszkorbinsav milyen szerepet játszik a kenyér tésztájában, és hol lehet kapni. Utánanéztem, hogy az tul.képpen C vitamin, de nem hiszem, hogy a tablettát töröd össze, vagy mégis? Előre is köszönöm a válaszodat, üdv. Zsuzsi


[607-588] [587-568] [567-548] [547-528] [527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?