E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni :-) Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
MIvett

2005.07.29. 09:19 -

Üdv mindenkinek!

Szeretnék megosztani veletek egy isteni süti receptjét, nálunk mindenki imádja:

Ostoros rétes

Hozzávalók: 60dkg finom liszt, só, 2ek. étolaj, 3 tojás sárgája, 6dkg cukor, 4 dl tej, 5dkg élesztő (v.1cs. porélesztő)

Töltelék: 25dkg margarin, 20dkg porcukor, 1cs. vaníliáscukor, 3 ek. kakaópor

Az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval szépen kidolgozott tésztát készítünk, kb a duplájára kelesztjük. (lágy tésztát kapunk!!!) A töltelékhez a margarint a cukorral, kakaóval jól kikeverjük. 6 részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel őket, feltekerjük. 3-3 rudat összefonunk, mint a copfot, tetjüket tojással megkenjük. Közepes tűznél sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ivett

"Shane" véleménye és képei a receptről:

Megtaláltam a receptet egy süteménykönyvben, ott megadták a só mennyiséget 1 mokkáskanál.
Amit az indexen is írtam, hogy a fél adag is kirepedt és kifolyt a margarinos-kakós töltelék, de ugyanezt megtette a teljes adag is csak az még a tepsiből is kifolyt, pedig szintén az a könyv írta, hogy egy kb 20x30 cm-es tepsiben kell sütni a kettőt, hogy ne terüljön, hanem felfelé nőjön.
Nem tudom, hogy én csináltam valamit rosszul, vagy ez tényleg így viselkedik (mármint kifolyik)
Arra gondoltam, ha mégegyszer csinálok teljes adagot, akkor sem csinálok 2 fonatot, hanem csak egyet, vagy esetleg egy négyeset, és ennél nagyobb tepsiben sütöm :)
 

 

Batka véleménye:

No, összegezném az ostoros rétessel kapcsolatos tapasztalatokat, mert nem repedt ki! Úgy tűnik, a beigliforma a titok, így ugyanolyan réteges lett, mint a fonott, csak nem olyan szabálytalanul oszlik el benne a töltelék. 1. Kivételesen grammra pontosan kimértem mindent, a tegnapi próbálkozással ellentétben csak finomlisztet használtam, fél adaghoz 1 tojássárgáját és 1/4 kocka élesztőt tettem. A tészta kézi robotgéppel elég hamar, nagyon szépen összeáll, és elválik a táltól. 2. Alaposan belisztezett felületen kb. 55x30 cm-es téglalapot nyújtottam, rákentem a hideg(!) tölteléket (mert a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, ezért mikróban megolvasztottam), a két szélét felhajtottam, nehogy kifolyjon a töltelék, és arra merőlegesen felcsavartam, mint a beiglit. Tégla alakú Profis szilikonformába fektettem, a tészta szabad széle felülre került. A tekercs két végét kicsit felfelé kellett hajlítani, mert ahogy emeltem, megnyúlt, de ez nagyon szép mintát adott ki a kész kalácson. 3. A tetejét olvasztott vajjal megkentem, három helyen hústűvel megböködtem. A sütőt 50 fokra melegítettem, kikapcsoltam, itt kb. 40 percet kelt. A sütőajtót nem nyitogattam, csak elindítottam az alsó-felső sütést, és bemelegedéssel együtt 30 perc alatt sült meg.

superkeri Előzmény | 2006.06.01. 15:31 - #287

    Sziasztok!  Találtam egy kukoricás recit, egy sütős-főzős magazinban.

    Édes koszorú

12 dkg kukoricaliszt,  12 dkg búzaliszt

20 dkg kukoricakonzerv,   10 dkg cukor

2 tk sütőpor,    2 tojás

2,5 dl tej,   4dkg vaj

Keverjük össze a liszteket, sütőport, kukoricát, cukrot, vajat, tojásokat, tejet. Dolgozzuk ki teljesen simára. Egy koszorú formát kenjünk ki vajjal, öntsük bele a tésztát, a tetejét szórjuk meg díszcukorral és süssük 180 fokon 50 percig. A formában hagyjuk hűlni!  Lekvárral v. csokiöntettel is kitűnő reggeli.


Limara Előzmény | 2006.05.31. 18:14 - #286

MADEIRAKENYÉR

300g puha vaj

275g porcukor

4 tojássárgája

4 tojásfehérje

csipet só

1 vaníliarúd kikapart belseje

2 ek. rum

275g kukoricaliszt

késhegynyi sütőpor

A vajat habosra keverjük a porcukorral, rummal, vaníliával, hozzáadjuk a tojássárgáját, sót, 5-6 percig keverjük.

A kukoricalisztet elvegyítjük a sütőporral, apránként a tésztához adjuk. Végül beleforgatjuk a tojások keményre vert habját is.

Egy 30x11 cm-es sütőformát kivajazunk, beleöntjük a masszát, egyenletesen elsímítjuk. Előmelegített 160-180 fokos sütőben 70-80 percig sütjük. A formában hagyjuk kihülni.


kila Előzmény | 2006.05.31. 14:04 - #285

Tökmagos aljú, csavart zsömle
270 ml víz
2 ek. tejföl
4 dkg margarin
550 g lisztféleség (3/4-e kenyérliszt, +búzakorpa, búzacsíra, lenmagpehely)
2 kk. só, 1 kk. cukor
2 dkg élesztő

Dagasztás, kelesztés, dagasztás után feltekertem beigli formára, kb. 8 cm-es szakaszokra vágtam. Az alját bevizeztem és tökmagba mártottam. Tojással kentem meg a tetejét. Kb. fél óra kelesztés után sütöttem.
Nagyon jó ez a feltekert forma, köszi Margitka :-)


jegkasa Előzmény | 2006.05.30. 21:45 - #284


JOGHURTOS MAGOS KENYÉR
EMargit Joghurtos zsemleje alapján

1 db 175g natur joghurt,
15g élesztő
1 kk. cukor
50 g zabkorpa
100g teljes őrlésű tönköly liszt
100g fehér tönkölyliszt
100g BL80-as liszt
1 kk sikér
1,5 kk só
0,5 dl víz a dagasztásnál ha szükséges.

20perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás ekkor teszek hozzá izlés szerint magokat is. Feltekertem és formáztam majd kelesztettem és sütöttem.
Nagyon izletes puha kenyér lett belőle.


ILDIKO Előzmény | 2006.05.30. 21:22 - #283

PIRI-MAMA MEZES PUSZIJA /Nagysimonyi/

35dkr cukor,2dl tej,35dkg.mez, A mezet felforraljuk, hozzaadunk 5dkg margarint, majd az elobbiekkel is osszedolgozzuk melegen!

1kg lisztet 1Ek szodabik.bonat,izles szerint:fahej,orolt szegfuszeg 1 Csapott Ek kakaot,1z.vanilcuki,Ezeket mind egalizaljuk, majd hozzaadjuk a mar elkeszitett mezes masszat es 4 tojas sargajat.Meggyurjuk.Retesteszta kemenysegure keszitjuk. 1 ora pihentetes! Utana golyokat formalunk belole -FORRO sutoben sutjuk.

MAZ:4 tojas feherjet felverunk , beleteszunk:25dkg cukrot,1 vanilcuki es eztGOZFELETTT felverjuk.Egy vajlingba tesszuk az osszes megsult puszit es melegen raontjuk ezt a masszat es jol osszerazzuk vele vkeverjuk.Tepsibeegyenkent egymasnak dolve kirakjuk szaradni.Ha masnapra nemszaradnameg akkor langyos sutoben 5 percre berakni.Remelem izleni fog.


ILDIKO Előzmény | 2006.05.30. 20:36 - #282

KEFIRES POGACSA

1/2kg liszt,1.tojas.so.1Rama.1.kefir.2dkg.eleszto.1kk.krist.cukor,

1kefirbe 1kk.cukrot teszunk, beletesszuk a 2dkg elesztot-hagyjuk felfutn.A liszteta Ramaval osszedolgozzuk,beletesszuka tojast a sot,a felfuttatott elesztot.Jol osszedolgozzuk es 1 ejszakat a hutobe rakjuk.Reggel kivesszuk egy kicsit allni hagyjuk, majd ujjnyi vastagra kinyujtjuk.Kiszaggatjuk pogi szaggatoval tepsiben meg 1/2 orat kelesztjuk, meleg sutoben sutjuk.


ILDIKO Előzmény | 2006.05.30. 20:26 - #281

SKOT KREMES

30dkg lisztet, 6dkg vajjal,5dkg cukorral,1egesz tojassal,1.sutoporral,1dl.tejjel osszegyurunk.3db lapot sutunk tepsi tetejen     KREM:3.tojassargajat 25dkg cukorral kikavarunk,nehany csepp tejet adunk hozza.Csomomentesen belekeverunk 2db vaniliascukrot,10dkg lisztet,es 1liter tejet.Tuzre tesszuk es kremme fozzuk.Ha megfott a tojasok kemenyre vert habjathozzakeverjuk,Melegen toltjuk.                                                                                  


tundibundi Előzmény | 2006.05.30. 09:54 - #280

Sztrapacska (Magyar Hírlap főzős melléklete)

Hozzávalók:

50 dkg tisztítot burgonya

25 dkg finomliszt

2 dkg margarin

1 kis tojás

ízlés szerint só

1 késhegynyi törött bors

10 dkg baconszalonna

20 dkg juhtúró

1 dl tejföl

Sós vizet forralok. A nyers burgonyát az almareszelő apró lyukú fokán lereszelem, majd gyorsan összekeverem a felvert tojással, liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy  a szokásos állagú galuskatészta legyen belőle. Közben a szalonnát egészen apró kockákra vágom és a zsírját kisütöm. A szalonnazsírt tűzálló tálba öntöm. A forrásban lévő vízbe beleszaggatom a galuskákat és felforralom. Ha kész ráöntöm a szalonnnazsírra. Ráteszem a juhtúrót, összekeverem. Mikróba vagy forró sütőbe teszem annyi időre, hogy felforrósodjon, de nem süljön. Tejföllel, szalonnapörccel meghintem.

 


EmMargit Előzmény | 2006.05.29. 20:39 - #279

Csemi

Töltött kenyértekercs

Hozzávalók:

1 adag kenyértészta
10 szelet pármai sonka
8 darab keménytojás
400 g reszelt sajt
2 marék friss bazsalikom
paradicsom
olajbogyó
olívaolaj, bors, só


A kinyújtott tészta közepe mentén helyezze el az összes alapanyagot!
Permetezze be olívaolajjal, ízesítse sóval és borssal!
Hajtsa rá a töltelékre a tésztát!
Sütés 35 percig

Töltött kenyértekercs  Töltött kenyértekercs  Töltött kenyértekercs 

 


Enci Előzmény | 2006.05.29. 20:31 - #278

Ezt a receptet egy munkatársamtól kaptam. Egyszerű és finom!

Túrós stangli

Hozzávalók:

  • 25dkg liszt,
  • 1 Ráma margarin,
  • 25dkg tehéntúró,
  • kenéshez 1db tojás,
  • tetejét meghinteni 5dkg reszeltsajttal,
  • 2 mokkáskanál só.

A lisztet, a margarint, a túrót a sóval a tálban jól összegyúrjuk és egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. Másnap kinyújtjuk kb. 2cm. vastagságúra, tetejét megkenjük a felvert egész tojással, meghintjük reszelt sajttal, csíkokra vágjuk és szép pirosra sütjük.


IldikoG Előzmény | 2006.05.28. 22:59 - #277

Burgonyas kenyer  - kenyer suto gephez.

Hozzavalok:

1 l liszt (en kenyerhez valo lisztet hasznaltam

               "breadflour)

2,5 dl viz

3 evokanal olaj

3 teaskanal so

3 teaskanal cukor

1 cs. (7 gramm) szaritott eleszto

2 kis szem fott krumpli,, krumplinyomon atnyomva (kb.15-20 dkg)

Mindent bepakolsz a gepedbe, es a normal programon kell sutni. (az en gepemen ez 3 ora es 40 perc). Gyors program nem alkalmas ehhez a recepthez!

A ferjem talalta ezt a receptet, valahol az interneten .


EmMargit Előzmény | 2006.05.28. 21:45 - #276

ILDIKO

SZLOVAKIA   : PRESBURGI FOLDIMOGYOROS KALACS
 
Hozzavalok a tesztahoz: 500gr liszt,40g friss eleszto,200ml langyos tej,130gr vaj, 50grcukor,1/2Tk so,2db tojassargaja,
 
                    Toltelekhez:400gr enyhen piritott foldimogyoro,50grzsemlemorzsa,1/2Tk fahej, egy keshegynyi oroltszegfuszeg, 40gr reszelt keserucsoki,3ek barna rum, 60mlFORRO! tej, 2db tojasfeherje, 80grcukor.
 
                     Tovabbiakban meg:1db tojassargaja megkenni,vaj a tepsit megkenni vagy sutopapir,porcukor a meghinteshez.
 
1/   A lisztet beleszitalod egy nagy keveroedenybe es kozepebe egy arkot keszitesz.Az elesztot felette elmorzsolod es a 200ml langyos tejet hozzaadodmajdegyre tobbet a szelekbol elveve osszekevered allitod.Ha osszegyurtad teljesen akkor meghinted a tetejet liszttel es letakarod ruhavales egy meleg huzatmentes helyen hagyod keleszteni addig amig a teszta tetejen holyagosodni nem kezd.
 
2/  A vajat megolvasztani, a cukrot, sot, tojassargajat jol egybekeverni es a megkelt tesztahoz keverni es egy fakanallal hosszu nagy mozdulatokkal addig verni"mig a tesztacsuszos sima nem lesz es holyagosodni nem kezd. Ezutan gyurodeszkan jol atgyurni es meg az edenybe visszatenni letakarni ujra kekeszteni meg 2-szeresere.
 
3/  Atolteleknekvalo megpiritott foldimogyorot v. diot finomra daraljuk majd hozzaadjuk a panirport az orolt fahejat es szegfuszeget a megdaralt keserucsokit a rumotes a FORRO tejet. Ezt jol osszedolgozzuk utanna a  tojasfeherjet felverjuk es a vegefele a veresnek a cukrot is hozzaverjuk addig  amig ""csucsot"" nem hagy.
 
4/  A tesztat  egy liszttel megszort deszkan 40x50cm teglalapra kisodorjuk. Az elkeszitett mogyoro v. dio masszat egyenletesen  elosztjuk rajta ugy hogy a tavolabb eso hosszu szelen 4-5cm-ert szabado hagyunk es ezt a reszt egy felvert tojassal megkenjuk. A tesztat felrolnizzuk ugy hogya szabadoneso 4-5cm resz alulra keruljon a rolninak.Ezutan egy kivajazott tepsibe rakjuk letakarjuk es meg 15percet kekesztjuk meleg helyen.Megkenjuk az egesz rolt a maradek felvert tojassal es egy 200C elomelegitett sutoben 25-30 percig sutjuk vilagos barnara Felszeleteles elott megszorod porcukorral  Jo etvagyat!
Gazdagithatod meg mazsolaval, citromhejjal, vanilias cukorra. etc. Ateszta foliaba csomagolva 1 hetig is elall!
 
En mar 4x elkeszitettem ISTENI!!! Ugy ahogy volt forditottam le nektek , talan ezert egy kicsit IGY korolmenyesnek latszik.
 
PRESBURGI FOLDIMOGYOROS KALACS
 

Andi Előzmény | 2006.05.27. 18:12 - #275

Gesztenyés muffin (Stahl Judit valamelyik könyvében találtam, igazi finomság, de közben nem szabad a kalóriákra gondolni)

Hozzávalók:10dkg, étcsokoládé, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg puha vaj, 2ek rum, 2 ek sárgabaracklekvár, 5 dkg cukor, 3 tojás, csipet só, 5 dkg liszt, 1 tk sütőpor

A darabokra tört étcsokit gőz felett felolvasztani, majd miután kihűlt egy tálba gesztenyemasszával, puha vajjal, lekvárral és cukorral, rummal és a tojások sárgájával jól kikeverni. A tojások fehérjét csipet sóval jó kemény habbá verni, majd a gesztenyés masszába nagyon óvatosan a sütőporos liszttel felváltava összekeverni.

175 fokon ca 30-35 perc alatt sülnek meg.


Batka Előzmény | 2006.05.27. 12:42 - #274

ALMÁS-CITROMFÜVES GÉPI KALÁCS

1 joghurt
(0,5 dl tej) Ha szükséges.
1 kk. só
3-4 ek. cukor
1 ek. ecet (Vagy 1 késhegynyi aszkorbinsav.)
5 dkg margarin
60 dkg liszt (20dkg rétes+ 40 dkg finom)
1 kk. sikér
negyed friss élesztő
2 közepes alma reszelve
1 csokor citromfű levél apróra vágva

A citromfű kivételével mindent tegyünk az edénybe. Az összedarabolt citromfüvet a csipogáskor adjuk hozzá!

Rágica, Index Mindennapi kenyerünk 16072. hozzászólás.

EmMargit Előzmény | 2006.05.27. 00:25 - #273

Ildiko

VATTA sutemeny
 
Teszta:6db tojasfeherje,21dkg cukor,6db tojassargaja,3 zacsko Puncspuding,1 Vaniliapuding,
Kremhez:1 Ramavaj, 20dkg porcukor, 3db tojassargaja, 1/2 dl Rum.
Tetejere: 3tojasfeherje,28dkg cukor, csokidara v.mas is jo a disziteshez ha nem olvad el.
 
Teszta:6db tojasfeherjet 21dkg porcukorral gozfelett kemenyre verunk, majd hozzakaverjuk a 6db tojassargajat, a 3db Puncspudingport es a vanilia pudingport.AZONNAL sutjuk nem forro sutoben.
 
Krem: 1Rama vajat 20dkg porcukorral jol kikeverunk. Hozzakeverunk 3db tojassargajat es 1/2 dl Rumot, majd a kettevagott kihult tesztara kenjuk. 
 
Tetejere:3db tojasfeherjet 28dkg cukorral gozfelett kemeny habbaverunk es a teszta tetejere kenjuk, mejd csokidaraval vagy mas "etwasszal"diszitjuk.Erdekes suti a szine vegett is es hogy nem kell bele liszt.
Remelem izleni fog valakinek.Fotom nincs rola mert regebben keszitettem.
 
 
 
Vanilias kifli
 
Hozzavalok:18dkg zsir v. 21dkg vaj, 28dkg liszt. 7dkg,orolt dio, 10dkg cukor , 1zacsko vaniliascukor, 1db tojas.
 
A fenti felsorol anyagokat osszeallitjuk,es kifliket formalunk belole. Elomelegitett sutoben megsutjuk kozepes langon ne barnara
Ha megsult; azonnal melegen vanilias porcukorba hempergetjuk vigyazva mert frissen torekeny lehet.
En  masnap szeretem legjobban mert kicsit megpuhul es omlos lessz a vanilia iz is jobban ervenyesul .
 
 
 
Dios Tekercs
 
Teszta": 5db tojassargaja, 5db tojasfeherje 5dkg cukor, 5dkgorolt dio,
 
Toltelek:15dkg daralt dio,10dkg cukor, 10dkg vaj,
 
Teszta :Az 5db tojassargajat aaz 5dkg cukival es az 5dkg dioval jol kikeverni es a felvert tojashabbal ovatosan osszekeverni. jolkilisztezett sutoben sutni.
 
Toltelek:15dkg orolt diot 1/2 dl FORRO tejjel es a 10 dkg cukorral kikevert vajat kicsinyeskent hozzakeverni. ''Megbolondithatod"" meg fahejjal, reszelt citromhejjalv. pici Rummal. Tetejet diszitheted olvasztot csokival kinek izlese es fantaziaja szerint.
 
 
 
Bözsi leveles pogacsaja
 
50dkg liszt,2db Rama margarin/2x25dkg/ 1 Rama a tesztaba 1 pedig kenni, idob Kefir,20dkg Trapista sajt, 2 es 1/2dkg eleszto,4 tojassargaja,(tesztaba!/) 4tojasfeherje,/KENNI A TETEJET/, so, 25dkg Turo.
 
A tesztat osszeallitani, kisodorni, a masik Ramaval megkenni,felcsavarni rolad alakura es 1 ejjszakat a hutuben allni hagyjuk.Masnap 3cm vastagra kinyujtani  ,kessel megracsozni , tojasfeherjevel megkenni es 20 dkg Trapista sajttal megszorni.Kicsi pogacsa szaggatoval kiszaggatni es megsutni.
Remelem izleni fog nektek is.
 

IldikoG Előzmény | 2006.05.25. 23:51 - #272

Kedves Limara!

Koszi a hartyani kremes receptjet....meg a hugom sutott egyszer, kb. 15 evvel ezelott...es azota sem talaltam ezt a receptet sehol...(lehet, hogy rossz helyen kerestem?)

Azt hiszem a het vegen meg is fogom sutni...meg egyszer koszike.


IldikoG Előzmény | 2006.05.25. 23:39 - #271

Van egy konnyu nyari edesseg receptem. Bocsi a hianyzo ekezetekert, de az en gepemen nincsenek ekezetes betuk...szoval a recept.. Eloszorre eleg borzasztonak tunik, de nagyon finom, es nem kell megsutni, csak egy kis idore a hutobe kell tenni, hogy egy kicsit osszeerjen, miutan mindent osszekevertel.

1 pohar tejfol

1 pohar pici meretu marshmallow (pehely cukor, pille cukor, ha nem pici kocka alaku, akkor vagd felbe)

1 pohar barack, mandarin vagy ananasz konzerv

1/2 pohar kokuszreszelek

azt hiszem nem hagytam ki semmit..cukor nem kell bele, mert a marshmallow eleg edes. Nekem mindig tobbszoros mennyiseget kell csinalnom, foleg a nagyon meleg nyari napokon..Remelem izleni fog!


Marti Előzmény | 2006.05.24. 10:52 - #270

Sajtos rúd, ahogy édesanyámtól tanultam.

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt

1 kocka margarin

2 dl tejföl

1/2 kávéskanál szódabikarbóna

Kenéshez:

1 tojás, pici só

A hozzávalókból tésztát gyúrok és egy pár óráig a hűtőben pihentetem. Kinyújtom (minél vékonyabb, annál jobban szeretjük), és megkenem sós felvert tojással és megszórom reszelt sajttal. Derelyevágóval csíkokat vágok és sütőben megsütöm.

Szoktam sajt helyett különböző magokat is szórni rá (szezám, len, napraforgó). Nagyon finom, és nagyon sokáig eláll. Mindig dupla adagot sütök belőle. Nálunk nincs szilveszter enélkül.


szokimoki Előzmény | 2006.05.20. 15:25 - #269

Baconos Ferdinánd kifli/faqkac/latsia

hozzávalók:

35 dkg liszt

2 tojás sárgája

3 dkg élesztő

1 kockacukor

kb 1/2 dl tej (ennél több kell bele, majd dagasztásnál látod)

1 ek vaj vagy margarin

ízlés szerint só

Kenéshez:

1 tojás sárgája

1/2 dl sós tej

Az élesztőt a kockacukorral felfuttatjuk meglangyosított tejben.A lisztet a vajjal a tojássárgákkal a sóval és az élesztővel összedolgozzuk, annyi tejjel, hogy puha de ruganyos tésztát kapjunk.Lisztezett deszkán azonnal kinyújtjuk kb 2 cm vastagra és kockára vágjuk. (Szerintem egyszerűbb kör alakúra és cikkekre vágni) Minden kockára teszünk 1 szelet előre kisütött, vagy grillezett vékony szelet szalonnát(legjobb a szeletelt bacon) és egy szelet sajtot(én füstölt sajtot tettem bele)

Kifli formára összetekerjük, tepsibe tesszük, jó távolságra egymástól, mert lagalább a duplájára nő. A tetjét rögtön megkenjünk tojássárgájával és jól megszórjuk reszelt sajttal, majd legalább 1 órát kelesztjük.(nekem hamarabb megkelt mint egy óra)Előmelegített sütőben közepesnél nagyobb tűzön ( kb.200 fokon)aranybarnára sütjük.(hamar sül)A sütőből kivéve megkenjük sós tejjel és 1-2 percre visszatesszük.


nelly52 Előzmény | 2006.05.15. 22:44 - #268

Sziasztok! Olvastam, hogy valaki ostyamintás sajtos kekszet keresett. Leírom az én receptemet:
Sajtos keksz:

1 csomag vaj,1kg liszt,25 dkg margarin, 3 dkg élesztő,2 tojás, 2 kis pohár tejföl, 30 dkg reszelt sajt, k ek zsir, 4 kk só, köménymag ( egész).

A tésztát vékonyra nyújtom, pogácsa szaggatóval kiszaggatom, és 3 db-ot tudok egyszerre sütni az ostyasütővel. Én mindig elszámolok először saccra kb 20-ig, aztán fordítok a lángon a másik oldalra, és újra elszámolok 20-ig, aztán kész. Ha nem elég piros, akkor tovább kell számolni mind a 2 oldalra, ha meg túl piros, akkor természetesen kevesebbet. A lángot is ki lehet tapasztalni, kb közepes legyen.

Ugyanez az ostyás keksz édes változatban:

1 kg liszt,25 dkg cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg libazsír, 2 tojás, 1 cs sütőpor, 1 vaníliás cukor, 2 dl tej. Sütni ugyanúgy kell mint a sajtos változatot. Üdv. Nelly

[607-588] [587-568] [567-548] [547-528] [527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?