E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni :-) Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
MIvett

2005.07.29. 09:19 -

Üdv mindenkinek!

Szeretnék megosztani veletek egy isteni süti receptjét, nálunk mindenki imádja:

Ostoros rétes

Hozzávalók: 60dkg finom liszt, só, 2ek. étolaj, 3 tojás sárgája, 6dkg cukor, 4 dl tej, 5dkg élesztő (v.1cs. porélesztő)

Töltelék: 25dkg margarin, 20dkg porcukor, 1cs. vaníliáscukor, 3 ek. kakaópor

Az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval szépen kidolgozott tésztát készítünk, kb a duplájára kelesztjük. (lágy tésztát kapunk!!!) A töltelékhez a margarint a cukorral, kakaóval jól kikeverjük. 6 részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel őket, feltekerjük. 3-3 rudat összefonunk, mint a copfot, tetjüket tojással megkenjük. Közepes tűznél sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ivett

"Shane" véleménye és képei a receptről:

Megtaláltam a receptet egy süteménykönyvben, ott megadták a só mennyiséget 1 mokkáskanál.
Amit az indexen is írtam, hogy a fél adag is kirepedt és kifolyt a margarinos-kakós töltelék, de ugyanezt megtette a teljes adag is csak az még a tepsiből is kifolyt, pedig szintén az a könyv írta, hogy egy kb 20x30 cm-es tepsiben kell sütni a kettőt, hogy ne terüljön, hanem felfelé nőjön.
Nem tudom, hogy én csináltam valamit rosszul, vagy ez tényleg így viselkedik (mármint kifolyik)
Arra gondoltam, ha mégegyszer csinálok teljes adagot, akkor sem csinálok 2 fonatot, hanem csak egyet, vagy esetleg egy négyeset, és ennél nagyobb tepsiben sütöm :)
 

 

Batka véleménye:

No, összegezném az ostoros rétessel kapcsolatos tapasztalatokat, mert nem repedt ki! Úgy tűnik, a beigliforma a titok, így ugyanolyan réteges lett, mint a fonott, csak nem olyan szabálytalanul oszlik el benne a töltelék. 1. Kivételesen grammra pontosan kimértem mindent, a tegnapi próbálkozással ellentétben csak finomlisztet használtam, fél adaghoz 1 tojássárgáját és 1/4 kocka élesztőt tettem. A tészta kézi robotgéppel elég hamar, nagyon szépen összeáll, és elválik a táltól. 2. Alaposan belisztezett felületen kb. 55x30 cm-es téglalapot nyújtottam, rákentem a hideg(!) tölteléket (mert a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, ezért mikróban megolvasztottam), a két szélét felhajtottam, nehogy kifolyjon a töltelék, és arra merőlegesen felcsavartam, mint a beiglit. Tégla alakú Profis szilikonformába fektettem, a tészta szabad széle felülre került. A tekercs két végét kicsit felfelé kellett hajlítani, mert ahogy emeltem, megnyúlt, de ez nagyon szép mintát adott ki a kész kalácson. 3. A tetejét olvasztott vajjal megkentem, három helyen hústűvel megböködtem. A sütőt 50 fokra melegítettem, kikapcsoltam, itt kb. 40 percet kelt. A sütőajtót nem nyitogattam, csak elindítottam az alsó-felső sütést, és bemelegedéssel együtt 30 perc alatt sült meg.

Rozsika50 Előzmény | 2006.01.06. 21:02 - #127

Nagymama lakodalmas sós perece!!

Hozzávalók:

  • 1kg finom liszt,
  • 2dbtojás,
  • 25dkg zsír,
  • 4dkg só,
  • 5dkg cukor,
  • 2dl tej,
  • 5dkg élesztő,
  • kb-2dl tej

Az élesztőt meg futtatjuk kevés tejbe pici cukoral. Zsírt jó habosra kavarni és a többi hozzávalókat is hozzáadjuk. Puhára dagasztjuk és kellni hagyjuk kb 1órát. Pereceket formálunk belőle .Tepsibe rakjuk ,egymástól távolabb .Tojással megkenjük és még pihen egykicsit sütés előtt kb fél órát. Utánna lehet sütni. Sok sok sikert hozzá!!!!! Ha kérdésetek van vele kapcsolatban irjatok.J JÓÉTVÁGYAT HOZZÁ!!!!!!!! Rózsika50. ÜDV:MINDENKINEK. kosrozsika@citromail.hu

Lakodalmas perec Lakodalmas perec Lakodalmas perec


margit222 Előzmény | 2006.01.05. 02:47 - #126

Biztosan kipróbálom. Hasonló kalácsot sutôtt az anyukám, 10-dekásnak hívtuk mert 1 kg liszthez 10 deka élesztô kellett. A kulômbség annyi, hogy a kinyújtott tésztát megkente zsírral, rászórta a cukrozott mákot, diót, vagy kakaót, ôsszecsavarta, de mindig csak 2 hengert csavart ôssze. Néha az egyik mákos, a másik diós volt és érdekes mozaikot adott. A rászórt tôltelék nem volt vastagon szórva, az osszecsavart részek szépen foszlódtak egymástól.

EmMargit Előzmény | 2005.12.31. 00:03 - #125

Kartika receptje

Majomkenyér:

Én ha csinálok 2 adagot, két gyüm.kenyér formában, mert mindenki nagyon
szereti.

1 adag:

4 tojásfehérje
14 dkg cukor
14 dkg liszt
8 dkg mandula (a barna héjával, mert igy szép, jól megmosom, áttörlöm)

Tojásfehérje felverve habnak, lassan beletenni a porcukrot. Eddig robottal,
innen óvatosan, hogy ne törjön a fehérje a 14 dkg cukrot a mandulával
összekeverve belekeverni.
Zsirozott gyüm.kenyér tepsibe sütni. Hagyni 2 napig száradni, majd
felszeletelni egyforma vékonyra. Előmelegített sütőben sűtőlapra tenni és
4-7 percig sütötől függ újrasütni. Nem szabad barna legyen (sajnos nekem
egy-egy vékonyabbra vágott az lett)
Vigyázni hamar megég!!

MajomkenyérMajomkenyérMajomkenyér


jegkasa Előzmény | 2005.12.27. 22:18 - #124

Édes kelt tészta

3,5 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, 5 dkg vaj, 1 tojás, 8 dkg méz, 1/4 kávéskanál vanilia, 1/2 citrom reszelt héja,50 dkg liszt, 1 ek almaecet.

Kenyérsütőgép kelt tészta program.Hamarabb kezdtem a sütést mert már elérte az edény tetejét.Finom puha kalács lesz belőle.

Édes kelttészta (kalács) Édes kelttészta (kalács) Édes kelttészta (kalács)


gabo Előzmény | 2005.12.19. 16:31 - #123

Hatlapos:

-60 dkg liszt

-10 dkg zsir

-1 dkg szalakáli

-1 tojás

-10 dkg cukor

Annyi tejjel gyúrjuk össze,amennyit felvesz.6 lapot sütünk.

Krém:

1 liter tejet,6 kanál liszttel,3 ek. kakaóval,15 dkg porcukorral lassu tüzön felfözzük.Tüzről levéve 10 dkg vajat teszünk hozzá.Lanygyosan töltjük meg a lapokat.

Hatlapos


EmMargit Előzmény | 2005.12.18. 23:54 - #122

Kartika receptjei:

Sütõtökös-mákos rácsos:

tésztához:  30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1-2 ek. tejföl, reszelt citromhéj, 1 kk. vaniliás cukor, csipet só, fél tasak sütőpor
töltelékhez: 20 dkg sütőtök (megsütve) összetörve, 15 dkg cukor, reszelt narancshéj, 20 dkg darált mák, 5 dkg zsemlemorzsa, örölt fahéj 1 kávéskanál, csipet só, 1 tojássárgája.
A tetejére porcukor
 
A tésztát összekeverni ( én a kenyérgépben csináltam) ez egy linzertészta, majd fóliába tettem és 2 órát hütöttem. közben a tejet felforraltam és a mákkal, összetört tökkel és a többi hozzávalóval összeforraltam.
 
A tészta kétharmadát kinyujtottam a tepsibe tettem, majd ráraktam a tölteléket és a tészta többi részéből rácsot készítettem rá végül tojássárgájával lekentem. 25-30 percig sütöttem.
 
Küldök 2 csodásan jó receptet, én egy nagyon kedves osztálytársamtól tanultam őket, de nagyon jó vendégváró és nagyon szeretik. Karácsonykor megcsinálom, majd akkor megy a kép róla, hátha valaki addig is elkészíti őket. Igazán szilveszter várónak a legjobb!!
 
 

Majomeledel

Maradék tojásfehérjék jó felhasználása, én dupla adagot szoktam csinálni kicsit macerás de isteni izű, ropogtatós keksz és különleges.

 

Hozzávalók:

  • 4 tojás fehérje
  • 14 dkg porcukor
  • 14 dkg liszt
  • 8 dkg mandula

Tojásfehérjét felverjük habnak, belekeverjük a porcukrot, eddig robotgéppel,  majd a lisztet a mandulával együtt óvatosan belekeverjük, hogy a hab ne törjön össze..

Kizsírozott, lisztezett őzgerincformában megsütjük. Kb.30 perc., kiszedem és állni hagyom konyharuhába tekerve, vagy annélkül. 2 nap múlva vékonyra  felszeletelve sütőlemezen újra sütjü, ill. kicsit megkapatom amig vil.mogyórószinű nem lesz.. (Ha van kenyérszeletelő gép, azzal a legjobb szeletelni) A második sütés lapos tepsiben történik, szorosan egymás mellé rakva. Vigyázni kell, mert hamar odaég. Előmelegitett sütőben kb. 5-7 perc.  

 

  

Sós mandulás

 

Hozzávalók:    - 40 dkg liszt

- 25 dkg Rama margarin

- 1 pohár tejföl

- 3 mokkás kanál só

 

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 24 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kis karikákat szaggatunk és tojásfehérjével megkenjük, félbe vágott mandulát teszünk a tetejére és megsütjük, lehet sajttal is varriálni, vagy mindkettővel.(formára 10 Ft-os nagyságú kör, rajta a mandula)

 Én egy kis likörös pohárral szaggatom. olyan 10 Ft-os nagyságúra. Szorosan egymás mellé lehet rakni. Nekem 2 tepsi megtelik. Sütési idő: kb. 30-40 perc. (sokáig eláll, finom.)

 

Küldök még egy receptet, ez is ünnepi és finom, ez a mindmegettéről van, de már többször kiprobáltam kicsit átvariáltam, de isteni, a család imádja!

 

 

Rumos-szilvás falatkák

kb.50 db

 

a tésztához:

9 dkg margarin

4 dkg porcukor

2 tasak van.cukor

12 dkg liszt

 

A töltelékhez:

 

kb. 50 szem magozott szilva

fél dl. rumű

diszítéshez

 

20 dkg tortabevono

50 szem mandula

 

Előkészítés, a margarint, porcukrot, csipet sót, vaniliás cukrot gépi habverővel habosra keverjük és a liszttel együtt tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, fóliába tesszük és 1-2 órát pihentetjük. (én előző nap szoktam megcsinálni)

 

elkészítés: tepsit sütőpapirral bélelni, sütőt 200 fokra előmelegíteni (gáz 3-as fokozat) A tésztát 3 mm-re nyujtani és kb. 4 cm köröket kiszaggatni belőle. A köröket sütőben 8-10 perc alatt megsütni vil.-ra, majd hűlni hagyni. Az aszalt szilvát apóra összevágni és a rummal összekeverni, majd kiskanállal halmokat (sűrü kell legyen) tenni a tésztakarika tetejére. A tortabevonot felolvasztani vizgőzön és bevonni vele a szilvás kekszeket. a Tetejüket pirotott mandulaforgáccsal, vagy ha van félbevágott pirott mandulával diszíteni. Száradni hagyni! (napok múlva is finom.


gabo Előzmény | 2005.12.14. 18:28 - #121

Maci kávés:

Tészta:7 tojás,30 dkg porcukor,7 ek Maci kávé.1 cs.sütőpor,20 dkg finomliszt,7 ek forró viz.

Krém:2.5 dl tej, 2 ek liszt, 3 tojás,25dkg Ráma, 25dkg porcukor.

Máz:10dkg dió,1 tojásfehérje,4 ek.porcukor,2 ek.Maci kávé.

A tésztához a tolássárgáját a porcukorral kikeverjük.A kávét,vizet,sütőporral összeforgatott lisztet hozzáadjuk.Végül a felvert tojáshabot keverjük bele.20-25 percik sütjük.

A tejet,a liszttel,tojásokkal összekeverjük és felfözzük.A margarint kikeverjük a porcukorral,majd a kihült kzémmel összekeverjük.

A tésztát kettévágjuk,a krém máromnegyedével megtöltjük.A maradékot a tészta tetejére kenjük.

A tojásfehérjét a porcukorral,kávéval felfözzük.A diót durvara vágjuk a sütemény tetejére szorjuk,és rácsurgatjuk a mázt.

Nagyon könnyü sütemény.A diót én most elhagytam a tetejéről igy is finom lett.

Maci kávés süti


EmMargit Előzmény | 2005.12.10. 20:23 - #120

Kenyérke receptje

Jól sikerült a görhe, különösen a tökös lett nagyon finom.
 
A recept jelenleg így néz ki:
 

40 dkg kukoricaliszt darával keverve,

10 dkg zsír,

15 dkg cukor,

1 csapott mokkáskanál só,

1 tojás,

1 sütőpor

25 dkg tökpüré 
+ tej, amennyivel összeállítható

 

Legközelebb 10 dkg kalácslisztet teszek még bele, hogy jobban összeálljon.

Görhe Görhe


jegkasa Előzmény | 2005.12.08. 20:00 - #119

Zsúrkenyér
Horváth Ilona szakácskönyvéből.
500 g liszt, 2 dkg élesztő, 2 dkg vaj, 2 dl tej, 1 kk. só, 1 kk. cukor, 1 ek. ecet.
Gépbe tenni dagasztani, keleszteni, sütöben sütöm.

jegkasa Előzmény | 2005.12.08. 19:24 - #118

Egy recept a Mindmegette oldalról!

Aszalt szilvás kalács

Hozzávalók (12 szelethez):
  • A tésztához:
    2,5 dkg élesztő
    kb. 2 dl
    tej
    50 dkg liszt + a nyújtáshoz
    3 evőkanál porcukor
    1 tasak vaníliás cukor
    3 tojássárgája
    1 citrom reszelt héja
    3 evőkanál
    rum
    8 dkg vaj + a tepsihez
    A töltelékhez:
    40 dkg kimagozott aszalt szilva
    1 evőkanál
    rum
    1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
    1 csipet őrölt szegfűszeg
    A kenéshez
    1 tojássárgája
    1 kávéskanál
    rum
    3 evőkanál sárgabaracklekvár
    1/2 citrom leve (3 evőkanál)
    3 púpozott evőkanál porcukor
  • Előkészítés: Az élesztőt 1 deci langyos tejbe morzsoljuk, 2 evőkanál lisztet belekeverünk, és meleg helyen 15 perc alatt felfuttatjuk. A többi lisztet tálba szitáljuk, a porcukrot, a vaníliás cukrot beleszórjuk. A tojások sárgájával, egy csipet sóval, a citromhéjjal, a rummal, a felfuttatott élesztővel és a maradék langyos tejjel 5-6 perc alatt bedagasztjuk. Közben apránként az olvasztott vajat is beledolgozzuk. Közepesen kemény, de nem hólyagos tésztát kapunk. Letakarva, meleg helyen úgy 30 percig kelesztjük. Közben az aszalt szilvát földaraboljuk - egy szemet háromba-négybe vágunk -, a rummal ízesítjük, a fahéjjal, a szegfűszeggel fűszerezzük.

    Elkészítés: A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, gömbölyűre formáljuk, és továbbra is letakarva, meleg helyen 20 percig kelesztjük. Enyhén lisztezett deszkán egyenként kb. 35x15 centis téglalappá nyújtjuk a tésztát. Hosszában a közepére egyenletesen szilvát halmozunk, feltekerjük. Ha mindhárom cipó kész, hármas copffonással összefonjuk, és kivajazott tepsire tesszük. Tojássárgájával megkenjük, és 20 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 C-fokra, és a kalácsot 35-40 percig sütjük. Előfordulhat, hogy félidőben túlzottan pirulni kezd, ilyenkor borítsunk rá alufóliát. Kihűtjük. Ha kihűlt, a rummal megforrósítjuk a lekvárt, és megkenjük vele a kalácsot. A citromlevet a porcukorral kevergetve kissé megmelegítjük, végül a kalácsra kenjük. Csak akkor szeleteljük fel, ha a máz megdermedt rajta.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
    1 szelet: 403 kcal

    EmMargit Előzmény | 2005.12.05. 19:21 - #117

    Kartika receptje

    Háztartási keksz torta (sütés nélkül)
     
    (én egy kg csak kocka alakú háztartási kekszet szoktam venni a tescoban és annyit készítek amennyit gondolok hogy elfogy egy-két nap alatt, és függ az edénytől. Azért is jó, mert először nem tudja az ember mennyi fog kelleni. Kell találni egy jó alaku edényt hozzá)
    Ehhez a mennyiséghez:
    1 nagy pohár tejföl kell, 4-6 kanál porcukor (ki mennyire szereti édesen) 2 csom. vaniliáscukor. Ezeket habverővel habosra keverni (kicsit besürüsödik)
    Ezután lerakni (kibélelni a tálat) egy sor keksszel, rárakni a tejfölös masszábaól egy adagot, elteríteni rajta, nem kell túl vastagon, de ne látszon a keksz (ugyis részben beszivja) utána keksz, tejföl és addig folytatni mig a végén elfogy.
    Ezután kétféle szinű gyümölcsöt vágni (ez nekem most nem úgy sikerült, mert sajnos nem kocka alaku kekszből csináltam, tehát nem is az igazi) és minden kockára más szinű gyümölcsöt tenni, és ha az első egy kiwi, akkor alá egy banán a banán alá egy kiwi és akkor soronként és kockánként is más mint a sakktábla. Mindenféle idénygyümölccsel lehet csinálni. Majd zselatinnal bevonni. Érdemes 1 nappal előbb elkészíteni mint ahogy fogyasztod. Nem munkás és finom! (ismerösök szerint,  családom is szereti mert én nem eszek tejfölt, soha nem kostóltam, de sokszor csináltam)

    Háztartásikesz torta


    EmMargit Előzmény | 2005.12.05. 01:02 - #116

    Kartika receptje
     
    Sütőtökös-mogyoros muffin:(Nők L.ból vettem, kicsit máskép csináltam meg)
     
    Hozzávalók: 1,3 dl napraforgó olaj
    1 citrom, 250 gr. sütőtök, 20 dkg piriott mogyoró (gömbölyű)
    200 gr finomliszt, 1/2 tasak sütőpor, 1 kk fahéj (én 1 1/2)
    2 tojás, 1 csipet só, 210 gr porcukor, 1 tasak van. cukor,
    A máz nekem most kész otker máz volt, de lehet csinálni:
    80 gr porcukor,1 evőkanál citromlé
    diszíteni: aszalt gyüm, vagy koktélcseresznye
    sütőtök puhára főzni, kiturmixolni összekeverni az olajjal, liszttel, van.110 cukorral, mogyóraval, liszttel, fahéjjal, sütőporral és a 2 tojás sárgájával. A fehérjéből 100 gr cukorral sóval habot verni. Az előzöleg gépi habverővel összekevert masszához fakanállal ovatosan hozzákeverni a habot. A kikent muffinformába tenni (nekem + 2 db lett, amit papirba tettem)
    Sütőtökös, mogyorós muffin

    EmMargit Előzmény | 2005.11.29. 22:21 - #115

    Kenyérke receptje

    Rozs- és grahamlisztes kenyér (Frankenlaib) 

    175 g rozskovász
    250 g teljes kiörlésű rozsliszt
    100 g grahamliszt
    1 Tk. só (szűken mérve!)
    1 Tk. őrölt köménymag
    ca. 350 ml langyos víz

    10 percig összeállítjuk, dagasztjuk a tésztát só és fűszer nélkül, majd 30 percig pihentetjük a bekapcsolt lámpájú sütőben.

     

    Ezután hozzáadjuk a sót és fűszert és jól össze dagasztjuk. (A magas rozstartalom miatt ragadós tésztát kapunk!

     

    A kelesztő kosarunkba tegyünk egy kenyérkendőt (könnyű, szellős szövésű friss törlőruhát) és bőven szórjuk meg liszttel (egy kis szemes köménymagot is szórhatunk bele) és ebbe tegyük bele a ragadós gombóccá összegyúrt tésztánkat.

     

    A kelesztő kosarat tegyük ismét a csupán lámpára kapcsolt sütőbe és 3 órát hagyjuk bent kelni. Csupán a lámpa hőmérséklete kellemes langyossá teszi ezidő alatt a sütőt és a kenyértészta nagyon szépen megkel.

     

    Ezután finoman borítsuk ki a tésztát szilikonos sütőpapirral kibélelt sütőtepsinkbe, vizes kézzél simítsuk körbe a szélét, majd toljuk be a tepsit a tésztával a közben 240 fokosra előmelegített sütőbe. Vízporlasztóval nedvesítsük meg a tésztát és jól gőzösítsük fel a sütő légterét a sütő mindkét oldalára porlasztott vízzel.

    15 percig kell sütni így a kenyeret többszöri befecskendezéssel.

     

    Ezután állítsuk a hőfokszabályozót 200 fokra és még 45 percig süssük a kenyeret.

     

    Amikor kisült, tegyük hűtőrácsra és ismét fecskendezzük le bőségesen vízzel. Hagyjuk kihűlni majd ruhával letakarva másnapig pihentessük, hogy az ízek a kenyérben kellemesen összeérjenek.

    Rozs- és grahamlisztes kenyér (Frankenlaib)Rozs- és grahamlisztes kenyér (Frankenlaib)

    Rozs- és grahamlisztes kenyér (Frankenlaib)Rozs- és grahamlisztes kenyér (Frankenlaib)


    gabo Előzmény | 2005.11.28. 17:21 - #114

    Raffaelló szelet:

    6 tojájfehérjét 25 dkg kristálycsukorral kemény habbá verünk,majd 10 dkg lisztet,és 15 dkg kókuszreszeléket teszünk hozzá.Zsirozott,lisztezett tepsibe tesszük.

    Krém:6 tojássárgáját 1 cs.vaniliás pudingal,10 dkg kristálycukorral összekeverni,fél liter tejjel megfözzük.20 dkg margarin 10 dkg porcukrot kikeverünk,és a kihült pudingal összekeverjük.

    Tészta tetejére kenjük és 5 dkg kókusszal szórjuk meg.

    Raffaelló szelet

    Csokis linzer:

    -50 dkg liszt
    -35 dkg Rama
    -15 dkg porcukor
    -1 cs. vaniliáscukor
    -fél cs.sütőpor
    -1 pupozott kk.fahéj
    -4dkg kakaó
    -3 tojás sárgája

    MÁZ:
    -30 dkg porcukor
    -9 kanál viz
    -10dkg csokoládé
    -2-3dkg vaj

    A tésztából 3 lapot nyujtunk,és izlés szerint lekvárral töltjük.A tetejét villával megböködjük,de csak az alsó tészatalapig.A süteményt 20-30 percig sütjük.A mázhoz a cukorból vizből sűrű szirupot főzünk,majd ebbe keverjük a darabokra tört csokit és vajat.A langyosra hűlt tésztára simitjuk.

    csokis linzer


    jegkasa Előzmény | 2005.11.24. 20:28 - #113

     

    Sütőtökös pite

     

    Hozzávalók:

    ·  Tészta:

    ·  10 dkg darált háztartási keksz

    ·  10 dkg darált dió

    ·  3 tojásfehérje

    ·  12 dkg (barna)cukor

    ·  Krém:

    ·  kb. 1 kg sütőtök

    ·  2 dl (barna)cukor

    ·  2 tojás

    · 

    ·  bors

    ·  fahéj

    ·  szegfűszeg

    ·  3 cl whisky

       1 cs vaníliás pudingpor

     

    Elkészítés: A tököt meghámozzuk, felkockázzuk, és egy pici vizet aláöntve puhára pároljuk, majd leturmixoljuk. Kb. 0,5 l sütőtökpép kell hozzá.
    A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és mielőtt teljesen jó lenne, a cukrot is belekeverjük. A kekszet és a diót hozzáadjuk, és egy 26 cm-es, morzsával behintett formába kenjük. Sütőben nagy lánggal (200-220 fok) 15 percig elősütjük. Ezalatt a 2 tojást és a cukrot kikeverjük, hozzáadjuk a fűszereket (só, bors csak óvatosan, mert alapjában ez egy édes pite), majd a sütőtökpürét, a vaníliás pudingport és a wishky-t. Az elősütött tésztára öntjük, majd 170 fokon 45 percig sütjük.


    jégkása


    EmMargit Előzmény | 2005.11.23. 00:25 - #112

    Kartika receptjei

     

    Kakaós, gesztenyés muffincsiga másképp:

     

    Küldök én is képeket, megcsináltam a kakós-gesztenyést muffincsigát kicsit másképpen.

    Tészta alapanyag ugyanaz mint a tied:

    Receptek:

     

    1. Kakós: ebben túros tölteléket tettem: 1/4 kg túró, cukor (izlés szerint) nagyszemű rumos-vizben áztatott mazsola, van.cukor 2 zacskó, reszelt citromhéj

    Ezzel megkentem és feltekertem a tésztát, felszeleteltem a muffinba helyeztem, kelesztettem még egy kicsit, tojással lekentem. Sütés

    (sajnos elején vékony karikákat csináltam és kisebbek lettek)

    2./ a fehér: a gesztenye masszát 1 evőkanál rum, 2 evőkanál tejjel habosra kevertem ezzel kentem meg a tésztát, feltekertem, felszeleteltem, tojássárgájával megkentem és muffinban megsütöttem.

     

    Kakaós, gesztenyés muffincsiga másképp

     

    Kakaós, gesztenyés muffincsiga másképp

    Egy finom csirkehús recept:

    A csirkét (comb-mell) előzőnap belolajoztam, befüszereztem (provanszi + szárnyashus füszerkeverék, só, bors)  tepsibe raktam,aláöntöttem 1,5 dl száraz fehérbort, 1 kis fürt szölő (de lehet alma, narancs idény szerint)

    Másnap lefóliázva sütöttem 30 perc, majd levéve a fóliát pirosra sütöttem. Isteni zamatos, finom, porhanyos! (a vendégeim elájultak tőle)

     

     

    Sütöttem egy egyszerű fehérkenyeretet (a te recepted az elronthatatlan) abba tettem kukoricapelyhet. Jó izű és állagú lett.

     

    kukoricapelyhes kenyér

     


    EmMargit Előzmény | 2005.11.22. 22:45 - #111

    Kenyérke receptje

    Pumpernickel típusú rozskenyér

    • 300 g  teljes kiörlésű rozsliszt
    • 150 g  darabosra darált rozsszemek
    • 300 g  rozskovász
    • 400 ml langyos víz
    • 1 tk só
    • 1 tk köménymag (őrölt)
    • 1 ek barnacukor

    Mindent keverjünk jól össze s kb. 30-45 percig pihentessük.

    Kásaszerű masszánkat tegyük bele egy előkészített formába s 60-120 percig kelesszük. ( Duplájára kell kelnie.)

    Ezután 200 fokon 60-90 percig süssük.
    Sütőtől függ. Nekem villanysütőben 60 perc elég volt.

    Laza, szaftos, kevésbé füszeres, fajsúlyos kenyér.

    Pumpernickel típusú rozskenyér

    A képen látható kenyér dupla adagban sült s a tepsiből jócskán kihízott.


    jegkasa Előzmény | 2005.11.22. 11:25 - #110

    Rozsos kenyér

    100g joghurt
    170g kovász (vegyes)
    15g élesztő
    1 kk. cukor
    1,5 kk só
    1 ek. ecet
    1 kk. sikér
    1 ek olivaolaj
    kb. 0,5 dl víz
    250g bl 80 liszt
    150 g teljes kiőrlésű rozsliszt
    1 kk. kőmény őrölt
    1 kk. lenmag

    Gépbe tettem és a leghosszab programot állítotam be, majd sütöben sütöttem.

    Sajtos kenyér

    100 g joghurt
    1 tojás
    1 kk. cukor
    1 ek ecet
    3 ek olivaolaj
    1 dl tej
    1 kk. só
    250g BL 80 liszt
    100 g teljesőrlésű tönkölyliszt
    100 zabpehelyliszt
    50 g búzacsíra
    10-15 dkg sajt

    Alapprogramon sütöttem közepes szinnel de kicsit sötét lett és behorpadt a teteje de finom kenyér lett belőle.

     


    kila Előzmény | 2005.11.19. 20:48 - #109

    Magos rudak
    25 dkg vaj
    30 dkg liszt
    25 dkg túró
    fél sütőpor
    kis só

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk. Tojássárgájával megkenjük és reszelt sajttal + magvakkal (len, napraforgó, szezám)  megszórjuk. Derelyeszaggatóval rudakra vágjuk és előmelegített sütőben , közepes hőfokon megsütjük.
    Könnyen elkészíthető (nagyon jó a tésztája) és nagyon finom!!! :-)


    majorkaj Előzmény | 2005.11.19. 15:12 - #108

    Nagyon izgatta már a fantáziámat az alábbi sütemény, ugyanis tavaly így karácsony előtt többször is vettem ilye Stollent. Ezt a recit a 100 recept kenyérsütőgéphez című könyvből próbáltam ki.

    Stollen

    Hozzávalók:
    2,5 dl meleg tej
    3 evőkanál méz
    2 db tojás sárga
    1/2 teáskanál só
    1 citrom hája reszelve
    5 evőkanál margarin
    1/2 teáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
    50 dkg BL-80 fehér kenyérliszt
    1/4 friss élesztő

    Továbbá:
    12,5 dkg különféle (pl. egyszerű, magtalan, arany, stb..)mazsola
    2,5 dkg kandírozott gyümölcskeverék
    2,5 dkg cukrozott (édes) cseresznye leöblítve, megszárítva és darabokra vágva
    2,5 dkg hámozott mandula darabokra vágva
    30 dkg marcipán
    porcukor

    Az első kilenc hozzávalót a fenti sorrendben a kenyérsütőgépbe tenni. A kelesztő programra rakni a gépet. Amikor a program jelzi, adjuk hozzá a többi hozzávalót kivéve a marcipánt és a porcukrot. A program végén a tésztát vegyük ki liszttel vékonyan megszórt gyúródeszkára. Vágjuk két darabra és az egyikből nyújtsunk ki egy nem túl széles téglalapot. A marcipán feléből formáljunk rudacskát, de egy kicsit rövidebbet mint a kinyújtott tésztánk. Tegyük a tészta közepére a marcipánrudat és a tésztát a hosszabbik oldalnál kezdve hajtsuk a marcipánra úgy, hogy teljsen befedje azt. Alaposan nyomkodjuk össze a tészta végét  és  hosszában ahol összeér, majd fektessük margarinnal kikent és liszttel megszórt tepsire (én őzgerinc formába tettem, hogy ne tudjon széltében nagyon elmászni a rúd). Ugyanígy járjunk el a megmaradt tészta valamint marcipándarabbal is. Kb. 30-40 perc kelesztés után 200 fokra előmelegített sütőbe süssük kb. 20-25 percet. Amikor aranysárga és jól átsült fektessük fémrácsra és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt finoman szórjuk meg a tetejét porcukorral.


    Fenti adagból két rúd lesz. Én a felét csináltam meg. A margarint felolvasztva és kihűtve írja a recept, de én csak a hűtőből kivett margarint tettem bele. Kevesebb mazsolát és több kandírozott gyümölcskeveréket raktam bele, sajnos mandulám sem volt itthon. Arra törekedtem, hogy az összes hozzávaló mennyisége meglegyen. Régebben lehetett kapni Mézes sütemény fűszerkeveréket (most nem jártam utána) és azt az őrölt fahéj és szegfűszeg helyett lehet használni szerintem. Az eredeti recept is fűszerkeveréket ír.

     

     


    [607-588] [587-568] [567-548] [547-528] [527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

     

    Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
     

     
    Számláló
    Indulás: 2005-07-19
     
    Társalgó
    Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
     
    Hangulatjelek

    A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

     

    Hangulatjelek

    További hangulatjelek

    Egyéb hangulatjelek

    Animációs tárház (Limara)

    Smiley (Limara)

     

    Smile                                                   
    Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

     
    Google kereső

    Google

     
    Kedvenc oldalaim
     
    Diétázóknak
     
    Fórumozók kedvenc oldalai
     
    Elérhetőségeink

    Margit:
    emmargit@gmail.com
    Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

    Bezsa (képfelrakás):
     holczervali@gmail.com

     

    Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

     
    Figyelem!

    A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
     
    Számláló
     

    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?