E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni :-) Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
MIvett

2005.07.29. 09:19 -

Üdv mindenkinek!

Szeretnék megosztani veletek egy isteni süti receptjét, nálunk mindenki imádja:

Ostoros rétes

Hozzávalók: 60dkg finom liszt, só, 2ek. étolaj, 3 tojás sárgája, 6dkg cukor, 4 dl tej, 5dkg élesztő (v.1cs. porélesztő)

Töltelék: 25dkg margarin, 20dkg porcukor, 1cs. vaníliáscukor, 3 ek. kakaópor

Az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval szépen kidolgozott tésztát készítünk, kb a duplájára kelesztjük. (lágy tésztát kapunk!!!) A töltelékhez a margarint a cukorral, kakaóval jól kikeverjük. 6 részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel őket, feltekerjük. 3-3 rudat összefonunk, mint a copfot, tetjüket tojással megkenjük. Közepes tűznél sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ivett

"Shane" véleménye és képei a receptről:

Megtaláltam a receptet egy süteménykönyvben, ott megadták a só mennyiséget 1 mokkáskanál.
Amit az indexen is írtam, hogy a fél adag is kirepedt és kifolyt a margarinos-kakós töltelék, de ugyanezt megtette a teljes adag is csak az még a tepsiből is kifolyt, pedig szintén az a könyv írta, hogy egy kb 20x30 cm-es tepsiben kell sütni a kettőt, hogy ne terüljön, hanem felfelé nőjön.
Nem tudom, hogy én csináltam valamit rosszul, vagy ez tényleg így viselkedik (mármint kifolyik)
Arra gondoltam, ha mégegyszer csinálok teljes adagot, akkor sem csinálok 2 fonatot, hanem csak egyet, vagy esetleg egy négyeset, és ennél nagyobb tepsiben sütöm :)
 

 

Batka véleménye:

No, összegezném az ostoros rétessel kapcsolatos tapasztalatokat, mert nem repedt ki! Úgy tűnik, a beigliforma a titok, így ugyanolyan réteges lett, mint a fonott, csak nem olyan szabálytalanul oszlik el benne a töltelék. 1. Kivételesen grammra pontosan kimértem mindent, a tegnapi próbálkozással ellentétben csak finomlisztet használtam, fél adaghoz 1 tojássárgáját és 1/4 kocka élesztőt tettem. A tészta kézi robotgéppel elég hamar, nagyon szépen összeáll, és elválik a táltól. 2. Alaposan belisztezett felületen kb. 55x30 cm-es téglalapot nyújtottam, rákentem a hideg(!) tölteléket (mert a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, ezért mikróban megolvasztottam), a két szélét felhajtottam, nehogy kifolyjon a töltelék, és arra merőlegesen felcsavartam, mint a beiglit. Tégla alakú Profis szilikonformába fektettem, a tészta szabad széle felülre került. A tekercs két végét kicsit felfelé kellett hajlítani, mert ahogy emeltem, megnyúlt, de ez nagyon szép mintát adott ki a kész kalácson. 3. A tetejét olvasztott vajjal megkentem, három helyen hústűvel megböködtem. A sütőt 50 fokra melegítettem, kikapcsoltam, itt kb. 40 percet kelt. A sütőajtót nem nyitogattam, csak elindítottam az alsó-felső sütést, és bemelegedéssel együtt 30 perc alatt sült meg.

EmMargit Előzmény | 2005.08.10. 00:10 - #7

Joli receptje:

Ananászos muffin

 

150 g ananász konzerv (én 12 kicsi db-ot félretettem a tetejére disznek)

2 ek. rum (izlés szerint)

25 dkg finom liszt

5 dkg kokuszreszelék

2 1/2 tk. sütőpor

1/2 tk. szódabikarbóna

1 tojás

12,5 dkg cukor én 1,5 tk folyékony édesitőt tettem bele

0,8 dl növényi olaj

2 dl natur joghurt

zsir a formához vagy 12 papir

 

sütés 180 fokon, légkeverésesnél 160 fok, 20-25 perc

 

1. Ananászt lecsöpögtetjük, felapritjuk és megáztatjuk a rummal és 0,5 dl ananászlével.

2. Összekeverjük a lisztet, kókuszreszeléket, a sütőport és a szódabikarbónát.

3. Tojást felverjük. Belekeverjük a cukrot, az olajat, joghurtot és az ananászt. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, és csak addig keverjük, mig a száraz hozzávalók nedvesek nem lesznek.

4. A tésztát a mélyedésekbe töltjük. Én tettem a mindegyik tetejére egy-egy darabka ananászt és keserü csoki darabkákat.

 

Ananászos muffin - receptes fórum 8. hozzászólás


EmMargit Előzmény | 2005.08.10. 00:06 - #6

Joli receptje:

Csokis-túrós muffin

 12 darabhoz

15 dkg túró
1 cs vaniliás cukor
1 ek. tej
20 dkg finomliszt
 1 cs. csokoládé izü pudingpor (kb. 40 g)
2 1/2 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
1 tojás
14 dkg cukor
0,8 dl növényi olaj
2,8 dl iró
15 dkg csoki törmelék
 
a formához 12 db papir, vagy zsiradék
 
A turót elkeverjük a vaniliás cukorral és a tejjel.
A lisztet összekeverjük a csokoládés pudingporrl, sütőporral és a szódabikarbónával.
A tojást felverjük és elkeverjük a cukorral, az olajjal és az iróvl. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és lazán belekeverjük.
A csoki törmeléket elosztjuk a mélyedésekben. Beleteszünk 1-1 tk. turókrémet és ráöntjük a maradék tésztát.
Előmelegitett sütőben 180 fokon, légkeverésesnél 160 fokon 20-25 percig sütjük.
 

Csokis-túrós muffin - receptes fórum 7. hozzászólás


EmMargit Előzmény | 2005.08.10. 00:03 - #5

Joli receptje:

Napocska

 

500 g                liszt
1 Tk                 cukor   
1 Tk                
3 Ek                 olaj      
40 g                 élesztő
2,5 dl                víz

0.5 dl                tej
20 g                 joghurt
20 g                 szezám mag
20 g                 mák (lenmag)
20 g                 napraforgó mag

 

Én az élesztőt a tejjel és cukorral felfuttattam. A magok és joghurt kivételével mindent a beletenni egy tálba és megdagasztani. A tésztát nem kell keleszteni rögtön lehet sütni.

6 egyforma golyót kell formázni és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe körbe, szorosan egymás mellé tenni a tésztagolyókat. Tetejét joghurttal megkenni és szezám, mák, napraforgó, len (stb) maggal megszórni az egyes golyócskákat.

190 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig sütni.

 

Napocska - receptes fórum 7. hozzászólás


EmMargit Előzmény | 2005.08.10. 00:00 - #4

Joli receptje:

Gyűrű, perec:

 

Tészta:

350 g    liszt
15 g      élesztő
1/2 Tk   cukor
1,7 dl    tej
25 g      vaj
1 Tk     
1          tojás

 

tetejére:
1          tojássártája
3 Ek     hidegvíz
1 Ek     szezám mag


6 Portionen - 277 Kcal pro Portion

 

A gyűrű laza, könnyű tészta és finom héj.

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatni, majd az egészet     az 1 tojássárgája és szezámmag kivételével bedagasztani. A tojástól függően, ha szükséges lisztet ill. tejet hozzátenni.

30 percet keleszteni.

Hosszukás formára sodorni és 6 lehetőleg egyenlő részre vágni, majd golyókat formálni. A golyók közepébe belenyomni egy fakanál nyelét és addig mozgatni a fakanalat, míg gyűrű alakú tésztát nem kapunk.

Egy lábosban ¾ liter vizet felforralni, és 3 gyűrűt beletenni, 1/2 percig főzni, majd habszsedő lapáttal kiszedni, rácsra tenni és lecsöpögtetni, a gyűrűk tetejét megkenni tojássárgájával, amibe 3 ek. vizet kevertünk. Tetejét megszórni szezám maggal. Sütőpapirral kibélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig aranybarnára sütni.

 

Gyűrű és perec - receptes fórum 5.hozzászólás


kata25 Előzmény | 2005.08.09. 17:26 - #3

Svéd zsemle ( kb. 16 db) :

50 dkg BL 55, 1 tojás, 2,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 2 ek. olaj, 2 kk. só, pici cukor, sikér.

Ezeket hidegen keverni, dagasztani. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tenni. Reggel kicsi golyókat formázni, tetejét megcsipkedni, vagy bevágni, tepsin egy órát keleszteni, majd tojásfehérje-pici sárgája keverékkel megkenni és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel 15 percig sütni. Gőz nélkül sütöttem, mert én nem veszek észre különbséget a gőzös és gőz nélküli sütésben, így nem vacakolok vele. Sütés után hideg vízzel megkentem, ettől megrepedezett a héja és nagyon szép lett, bár nem lett ropogós. Egy jó nagy tálba tegyétek a hűtőbe, mert 3xrosára fog kelni, és képes kifolyni. Én kenyérlisztből csináltam. Sok sikert hozzá, ha vki próbálkozik vele. Sziasztok.

svéd zsemle - receptes fórum 4. hozzászólás


EmMargit Előzmény | 2005.08.09. 00:39 - #2

A kovászos káposzta receptjét elég sokan elkérték korábban a Nők Lapja fórumán. Beírom ide is, hátha érdekel valakit.

Kovászos káposzta

 

Apróra vágott fejes káposztát kell szorosan belegyömöszölni egy üvegbe babérlevéllel és egész borssal. Sós vízzel kell felönteni (1 l vízbe 1 evőkanál só), úgy, hogy tele legyen az üveg és a tetejére 2 szelet kenyeret tenni. Én barna kenyeret tettem és becsomagoltam gézbe, hogy nem potyogjon bele a morzsa a káposztába. Rá az üveg tetejét, amire egy késhegynyi lyukat ütöttem. Néhány nap alatt a napon megérik. Nagyon finom magában is, savanyúság gyanánt, de isteni finom nyári töltött káposztát is lehet belőle csinálni. Ilyenkor nem szoktam olyan füstölt húsos-zsírosra csinálni és tejföl helyett aludttejet vagy kefirt teszek rá.


MIvett Előzmény | 2005.07.29. 09:19 - #1

Üdv mindenkinek!

Szeretnék megosztani veletek egy isteni süti receptjét, nálunk mindenki imádja:

Ostoros rétes

Hozzávalók: 60dkg finom liszt, só, 2ek. étolaj, 3 tojás sárgája, 6dkg cukor, 4 dl tej, 5dkg élesztő (v.1cs. porélesztő)

Töltelék: 25dkg margarin, 20dkg porcukor, 1cs. vaníliáscukor, 3 ek. kakaópor

Az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval szépen kidolgozott tésztát készítünk, kb a duplájára kelesztjük. (lágy tésztát kapunk!!!) A töltelékhez a margarint a cukorral, kakaóval jól kikeverjük. 6 részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel őket, feltekerjük. 3-3 rudat összefonunk, mint a copfot, tetjüket tojással megkenjük. Közepes tűznél sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ivett

"Shane" véleménye és képei a receptről:

Megtaláltam a receptet egy süteménykönyvben, ott megadták a só mennyiséget 1 mokkáskanál.
Amit az indexen is írtam, hogy a fél adag is kirepedt és kifolyt a margarinos-kakós töltelék, de ugyanezt megtette a teljes adag is csak az még a tepsiből is kifolyt, pedig szintén az a könyv írta, hogy egy kb 20x30 cm-es tepsiben kell sütni a kettőt, hogy ne terüljön, hanem felfelé nőjön.
Nem tudom, hogy én csináltam valamit rosszul, vagy ez tényleg így viselkedik (mármint kifolyik)
Arra gondoltam, ha mégegyszer csinálok teljes adagot, akkor sem csinálok 2 fonatot, hanem csak egyet, vagy esetleg egy négyeset, és ennél nagyobb tepsiben sütöm :)
 

 

Batka véleménye:

No, összegezném az ostoros rétessel kapcsolatos tapasztalatokat, mert nem repedt ki! Úgy tűnik, a beigliforma a titok, így ugyanolyan réteges lett, mint a fonott, csak nem olyan szabálytalanul oszlik el benne a töltelék. 1. Kivételesen grammra pontosan kimértem mindent, a tegnapi próbálkozással ellentétben csak finomlisztet használtam, fél adaghoz 1 tojássárgáját és 1/4 kocka élesztőt tettem. A tészta kézi robotgéppel elég hamar, nagyon szépen összeáll, és elválik a táltól. 2. Alaposan belisztezett felületen kb. 55x30 cm-es téglalapot nyújtottam, rákentem a hideg(!) tölteléket (mert a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, ezért mikróban megolvasztottam), a két szélét felhajtottam, nehogy kifolyjon a töltelék, és arra merőlegesen felcsavartam, mint a beiglit. Tégla alakú Profis szilikonformába fektettem, a tészta szabad széle felülre került. A tekercs két végét kicsit felfelé kellett hajlítani, mert ahogy emeltem, megnyúlt, de ez nagyon szép mintát adott ki a kész kalácson. 3. A tetejét olvasztott vajjal megkentem, három helyen hústűvel megböködtem. A sütőt 50 fokra melegítettem, kikapcsoltam, itt kb. 40 percet kelt. A sütőajtót nem nyitogattam, csak elindítottam az alsó-felső sütést, és bemelegedéssel együtt 30 perc alatt sült meg.


[607-588] [587-568] [567-548] [547-528] [527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?