E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni :-) Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
MIvett

2005.07.29. 09:19 -

Üdv mindenkinek!

Szeretnék megosztani veletek egy isteni süti receptjét, nálunk mindenki imádja:

Ostoros rétes

Hozzávalók: 60dkg finom liszt, só, 2ek. étolaj, 3 tojás sárgája, 6dkg cukor, 4 dl tej, 5dkg élesztő (v.1cs. porélesztő)

Töltelék: 25dkg margarin, 20dkg porcukor, 1cs. vaníliáscukor, 3 ek. kakaópor

Az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval szépen kidolgozott tésztát készítünk, kb a duplájára kelesztjük. (lágy tésztát kapunk!!!) A töltelékhez a margarint a cukorral, kakaóval jól kikeverjük. 6 részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel őket, feltekerjük. 3-3 rudat összefonunk, mint a copfot, tetjüket tojással megkenjük. Közepes tűznél sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ivett

"Shane" véleménye és képei a receptről:

Megtaláltam a receptet egy süteménykönyvben, ott megadták a só mennyiséget 1 mokkáskanál.
Amit az indexen is írtam, hogy a fél adag is kirepedt és kifolyt a margarinos-kakós töltelék, de ugyanezt megtette a teljes adag is csak az még a tepsiből is kifolyt, pedig szintén az a könyv írta, hogy egy kb 20x30 cm-es tepsiben kell sütni a kettőt, hogy ne terüljön, hanem felfelé nőjön.
Nem tudom, hogy én csináltam valamit rosszul, vagy ez tényleg így viselkedik (mármint kifolyik)
Arra gondoltam, ha mégegyszer csinálok teljes adagot, akkor sem csinálok 2 fonatot, hanem csak egyet, vagy esetleg egy négyeset, és ennél nagyobb tepsiben sütöm :)
 

 

Batka véleménye:

No, összegezném az ostoros rétessel kapcsolatos tapasztalatokat, mert nem repedt ki! Úgy tűnik, a beigliforma a titok, így ugyanolyan réteges lett, mint a fonott, csak nem olyan szabálytalanul oszlik el benne a töltelék. 1. Kivételesen grammra pontosan kimértem mindent, a tegnapi próbálkozással ellentétben csak finomlisztet használtam, fél adaghoz 1 tojássárgáját és 1/4 kocka élesztőt tettem. A tészta kézi robotgéppel elég hamar, nagyon szépen összeáll, és elválik a táltól. 2. Alaposan belisztezett felületen kb. 55x30 cm-es téglalapot nyújtottam, rákentem a hideg(!) tölteléket (mert a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, ezért mikróban megolvasztottam), a két szélét felhajtottam, nehogy kifolyjon a töltelék, és arra merőlegesen felcsavartam, mint a beiglit. Tégla alakú Profis szilikonformába fektettem, a tészta szabad széle felülre került. A tekercs két végét kicsit felfelé kellett hajlítani, mert ahogy emeltem, megnyúlt, de ez nagyon szép mintát adott ki a kész kalácson. 3. A tetejét olvasztott vajjal megkentem, három helyen hústűvel megböködtem. A sütőt 50 fokra melegítettem, kikapcsoltam, itt kb. 40 percet kelt. A sütőajtót nem nyitogattam, csak elindítottam az alsó-felső sütést, és bemelegedéssel együtt 30 perc alatt sült meg.

Batka Előzmény | 2006.05.14. 17:03 - #267

ASZALT PARADICSOM FELHASZNÁLÁSA
(lásd még: Olaszos kenyér)

Fokhagymás kenyér

285 ml langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
1 tk cukor
45 dkg kenyérliszt
1 tk só
3 gerezd zúzott fokhagyma
6 db felaprított, aszalt paradicsom
15 db felaprított, fekete olajbogyó
2 ek olívaolaj

Elkészítés, mint az előzőnél. Ez nagyon gyorsan megsül.



paradicsomos, rozmaringos, füstölt sajtos kenyér



paradicsomos-bazsalikomos kenyér



Mediterrán töltött kenyér (Kaldeneker György)

Hozzávalók:
A tésztához:
1 pohár meleg víz
1 evők méz
2 teásk szárított élesztő
2,5 pohár liszt
2 evők búzadara
2 evők olíva olaj
1,25 teásk só
Töltelék:
16 db aszalt paradicsom
3/4 pohár feta sajt
1/2 pohár fekete olíva bogyó
1 csokor petrezselyem zöld
3 szál zöldhagyma
3 db fokhagyma
3 evők. olíva olaj
1/2 evők oreganó vagy bazsalikom
1/4 teásk bors

A tészta alapanyagait egy nagy keverő tálba tesszük. Elektromos dagasztó géppel kenyértésztát dagasztunk belőle. Meleg helyen kelesztjük, majd ha kétszeresére nőtt kezünkkel visszanyomjuk. Megvárjuk még újra megnő, lisztezett nyújtódeszkára öntjük, majd fel centi vastagságúra nyújtjuk.
Az aszalt paradicsomot meleg vízbe áztatjuk és 1 óra múlva mikor megszívta magát vízzel, kockára vágjuk. A zöldhagymát és a fűszereket összevágjuk, a sajtot is felkockázzuk, majd hozzákeverjük a többi alkotó anyagot.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tésztát majd felgöngyöljük, tetejét tojás sárgával megkenjük, villával megszúrjuk és meleg sütőben 150-160 fokon 30-40 perc alatt pirosra sütjük.



Tavaszváró spagetti (Kaldeneker György)

Hozzávalók 4 személyre:
35 dkg spagetti, 3 szem paradicsom, 1 maréknyi spenótlevél, 20 dkg csiperkegomba, 5-6 db aszalt paradicsom, 5 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg kecskesajt, só, reszelt parmezán sajt.

Öntsük egy nagy serpenyőbe az olívaolajat, adjuk hozzá a vékony szeletekre felvágott fokhagymát, és hevítsük addig, amíg sisteregni kezd. Öntsük bele az ugyancsak vastagabb szeletekre vágott gombát, és erős lángon pirítsuk meg. Ezután dobjuk rá a kockára vágott paradicsomot, a megmosott spenótleveleket és az aszalt paradicsomot is. Rotyogtassunk egyet rajta, épp csak annyit, hogy megforrósodjon, majd keverjük össze a sósvízben kifőzött spagettivel és a kockára vágott kecskesajttal. Tálaljuk levesestányérokba, tetejére reszelt parmezán sajtot szórjunk. A bátrabbak kevéske felszeletelt erős paprikával tehetik pikánsabbá.



Szalonnás-gorgonzolás tészta (nemisbéka útján) mindmegettés recept



Chili con carne (Jamie Oliver, elképesztően finom)

2 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
2 csapott kávéskanál cayenne-i bors
1 friss piros, kimagozott, finomra aprított chilipaprika
1 púpozott kávéskanál őrölt köménymag (még jobb a tört köménymag)
tengeri só és frissen őrölt fekete bors
500 g darált marhalapocka, felsál, vagy hátszín
200 g olajos, napon aszalt paradicsom
2 doboz 400 g-os paradicsomkonzerv
1/2 rudacska fahéj
2 doboz leszűrt, 400 g-os vörösbabkonzerv

A hagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, majd kevés olajon párold puhára. Add hozzá a cayenne-i borsot, a friss chilipaprikát, a köményt, és ízesítsd sóval és borssal. Mehet bele a darálthús, kavargasd és pirítsd, amíg meg nem barnul. Turmixold az aszalt paradicsomot annyi saját olajával, hogy pépes legyen, és add a húshoz a parikonzerv, a fahéj meg 1 deci víz társaságában. Ízlés szerint sózd és borsozd újra. Várj, míg rotyogni kezd, boríts rá sütőpapírt, tedd rá a fedőt, aztán egészen kis tűzön főzögesd 1 1/2 órát, vagy dobd be az edényt a sütőbe 150 fokra, szintén ennyi időre. A főzési idő vége előtt 30 perccel keverd bele a leszűrt vörösbabot.

Megjegyzés: Sokkal finomabb, ha egy nappal korábban megfőzöd! A haverokkal faljatok hozzá nagy halom friss, ropogós kenyeret és egy szép vegyes salit.



Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával (grocceni.com)

1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, őrölt feketebors.

Finomra vágom a hagymaféléket és az olajban világossárgára párolom. Hozzáadom a rizst és röviden együtt pirítom. A fehérborral felöntöm és állandóan keverve felszívatom a folyadékot. Utána kicsinyenként hozzáadom a zöldséglevest. Fedő nélkül, közepes tűzön, néha megkeverve ehető puhára párolom. Közben kimagozom az olajbogyót, az aszalt paradicsomot és a zsályaleveleket finom csíkokra vágom. A főzési idő vége felé a rizottóhoz adom. A kész rizottó alatt elzárom a tüzet és öt percig állni hagyom. A kész rizottó sózom, borsozom és belekeverem a parmezán felét. A többi sajtot mellé tálalom.



Fokhagymás sajtkrémmel töltött padlizsántekercsek (Stahl Judit)

Az egyik legfontosabb kamrai alapfelszerelésem az napon aszalt és kapribogyós, fűszeres olajban eltett isteni ízű paradicsom. Nem az én konyhatündérségem eredményeképp virít belőle egy-két üveg mindig a polcon, hanem mert hiper-szuperekben vagy nagyobb közértékben Magyarországon is lehet kapni már ezt az olaszok által méltán kedvelt és jó sokáig eltartható finomságot.

Hozzávalók:
1 padlizsán
1 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál kecskekrémsajt
6 evőkanál tejszínes krémsajt
1 duci fokhagymagerezd
1 evőkanálnyi apróra vágott, friss kakukkfű
3 szem olajban eltett, aszalt paradicsom

Bekapcsolom a sütőt 190 C-ra (gázsütőn ez az 5-ös fokozat) és amíg bemelegszik, addig előkészítem a padlizsánszeleteket. A megmosott, megtörölgetett padlizsán két végét levágom és aztán hosszában elfelezem a lila sütnivalót. A két fél padlizsánból 3-3 hosszú szeletet vágok le, majd sütőpapírt fektetek egy nagy tepsire és egymás mellé ráteszem a 6 darab hosszúkás padlizsánszeletet. Az olívaolajos kenőecsettel megfestegetem a szeleteket és megsózom, megborsozom őket. Aztán mehetnek süldögélni a sütőbe úgy, hogy 15 perc után az egyik oldalukon már aranybarnára sült szeleteket megfordítom, gyorsan megsózom és megborsozom ezeket is, aztán még 10 percig továbbsütöm őket.
Közben összekeverem a kétféle sajtkrémet a finomra összezúzott és illatos fokhagymával, majd hozzászórom az apróra vágott kakukkfüvet is. Aztán leveszek a polcról egy üvegnyi olajban eltett, aszalt paradicsomot és kihalászok belőle 3 szemet. Mindhármat félbevágom és már tekercselhetek is.
A meleg, de azért égési sérülést már nem okozó padlizsánszeleteket egyenként megkenem a fokhagymás sajtkrémmel, rájuk helyezek egy-egy darabka aszalt paradicsomot, aztán felgurígatom mindegyik megpakolt szeletet csinos kis törperoládnak.
6 tekercs lesz belőle.

 

Sonkás-paradicsomos rizottó (Stahl Judit)

Hozzávalók:
1 csomag újhagyma
10 dkg pácolt, szárított, előre szeletelt sonka
10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
1 evőkanál olaj a leszűrt aszalt paradicsomból
1/2 zöldségleves-kocka
3 1/2 dl forró víz
20 dkg rizs
1 dl száraz fehérbor
só és frissen őrölt bors
a tálaláshoz 1 maréknyi friss bazsalikom

Elkészítés:
Előkészítem a hozzávalókat. Az újhagyma fehér szárrészét vékonyan felkarikázom. A sonkát ujjnyi darabokra vágom. Az aszalt paradicsomot jól lecsöpögtetem –1 evőkanálnyit félreteszek az olajból-, és apró falatokra vágom. A forró vízben elmorzsolom a leveskocka-felet, és jól átkeverem, hogy teljesen feloldódjon. A rizst szűrőben átmosom, és alaposan lecsepegtetem. Az előkészített hozzávalókat magam mellé készítem, és nekikezdek a főzésnek.
Az aszalt paradicsom olaját beleöntöm egy közepes méretű, de viszonylag mély serpenyőbe. Mérsékelt tűzön megmelegítem, majd kevergetve megfonnyasztom rajta az újhagymát. Hozzáadom a rizst és a sonkát, aztán 1-2 percen át keverem őket, hogy minden rizsszem és sonkadarab fényes legyen az olajtól.
A sonkás-hagymás rizsre ráöntöm a fehér bort, és erősítek a lángon. 1 percen át forrásban tartom a rizst, majd hozzáadom a zöldséglevest és az aszalt paradicsomot A rizst megsózom, megborsozom, és felforralom. Amikor már forr, takarékra csavarom alatta a lángot, és lefedem. Így főzöm 10-15 percig, amíg a rizs meg nem puhul. Néha megkeverem, de nem kell folyamatosan ügyködni. Amíg a rizs puhul, finomra vágom a bazsalikomot. Tálaláskor a rizottót meghintem az apróra vágott bazsalikommal.
2 nagy adag lesz belőle.



Csirkemell aszaltparadicsom-mártással (Stahl Judit)

Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
só és frissen őrölt bors
1 evőkanál + 1/2 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
10 dkg olajban eltett, leszűrt aszalt paradicsom
4 evőkanál olaj a leszűrt aszalt paradicsomból
1 nagy maréknyi friss bazsalikom
2-3 dkg frissen reszelt parmezán
1,5-2 dl tejszín

Elkészítés:
A csirkemellfilét 3x1 centis csíkokra vágom, aztán egy közepes méretű serpenyőben elősütöm a csíkokat, majd szűrőlapáttal kiszedem őket és félre teszem egy tányérra, a serpenyőt pedig lehúzom a tűzről.
Jöhet a mártás elkészítése. A leszűrt aszalt paradicsomot felkockázom és a botmixer tartályában szórom. Ezután repülhetnek hozzá a reszelt parmezánforgácsok, és az ollóval nagyobb darabokra aprított friss bazsalikomlevelek. Majd fogom a fokhagymát, megpucolom és a tartályba reszelem, aztán ezt az illatozó keveréket enyhén megsózom és jó alaposan megborsozom. Végül az olívaolaj és a leszűrt paradicsomok jóízű olaja kerül a mártásalapba és már pépesíthetek is.
Mehet vissza a serpenyő a tűzre. Belezuttyintom a félretett, megsült csirkecsíkokat és pár perc melegítés után hozzáöntöm az összeturmixolt mártást meg a tejszínt, az egészet összekeverem és pár perc alatt készre főzöm. Tálaláskor apróra vágott bazsalikommal szórom meg.
2 adag lesz belőle.



Fettucine csirkével és aszalt paradicsommal (Váncsa 806)

Kifőzök 35 deka fettucinét, lecsöpögtetem. Veszek 3 csirkemellet (kettő is elég, lebőrözöm, csontozom, kockázom. Olajban barnára (!) pirítom a húst, és tálra szedem. A visszamaradt olajban megdinsztelek egy fej apróra vágott vöröshagymát, egy nagy gerezd nagyon finomra vágott fokhagymát, és fél kk őrölt édesköménymagot (ez bolonditja meg az egészet!), majd hozzáadok egy julienne-re vágott sárgarépát (én a reszelő nagy lyukán szoktam reszelni),és néhány apróra vagdalt olajban eltett aszalt paradicsomot. Kevergetem, míg a répa megpuhul kissé, de maradjon ropogós. Összekeverem a tálra szedett hússal és a tésztával, frissen reszelt parmezánnal tálalom. (a só kimaradt az eredeti recipéből, Váncsa szokása szerint vagy a húst vagy a kész ragut sózd, tetszés szerint)

 

 Gnocchi csirkével,gorgonzolával és fenyőmaggal (Váncsa 809)

Lebőrözök és kicsontozok két csirkemellet, a csontból-bőrből 3 dl vízben alaplét főzök, azt a végén mintegy 1,5 dl-re beforralom. A húst felcsíkozom. Egy üveg olajban eltett aszalt paradicsom olajából egy eknyit serpenyőbe teszek, megpirítom rajta a húscsíkokat, kiszedem és hagyom hűlni, majd egycentis darabokra vagdalom. A serpenyőbe még egy kanál olajat teszek, szintén a paradicsomról valót, megdinsztelek rajta 4 gerezd apróra vagdalt fokhagymát, rádobom az aszalt paradicsom felét, esetleg az egészet (általában felcsíkozom előbb), beleszórom a csirkét, adok hozzá némi apróra vagdalt sonkát, egy darabka elmorzsolt gorgonzolát, felöntöm az időközben elkészült alaplével, és belekeverem a közben kifőtt fél kilónyi tésztát. Tálalás előtt finomra vágott friss bazsalikomot teszek bele, és pirított fenyőmaggal szórom meg.

 

 Penne aszalt paradicsommal, olajbogyóval és kecskesajttal (Váncsa 866)

Enyhe ízű, mondhatni szalonképes kecskesajt kell hozzá, aminő mondjuk a Montrachet, e könyv készültekor a budai ökopiacon már egészen jó kecskesajtokhoz lehetett jutni. Olajon finomra aprított hagymát és fokhagymát dinsztelek, aztán rádobom a csíkokra vágott aszalt paradicsomot, mondjuk 15 dekát, felöntöm másfél deci alaplével, és egész rövidre beforralom. Ekkor szeletelt olajbogyót, finomra aprított petrezselymet, sót, borsot adok hozzá, és melegen tartom. Kifőzöm a tésztát, ami nem csak penne lehet, gyakorlatilag akármi, leszűröm, de a főzőlevéből néhány evőkanálnyit megtartok, és simára keverem 10 deka kecskesajttal. Amikor a mixtura már csomómentes, a tésztához adom ezt is, és a paradicsomos keveréket is, jól összekavarom, és tálaláskor további elmorzsolt kecskesajtot adok mellé.



Pulyka sült krumplival (Hölgyvilág)

4 személyre
Elkészítési idõ: kb. 30 perc
Energiatartalom: 615 kcal/adag

Hozzávalók:
A sült krumplihoz: 80 dkg újkrumpli, 3 evőkanál olaj, 3 szál rozmaring, só, bors
A pulykához: 1 csokor újhagyma, 60 dkg pulykamellfilé, 2 evőkanál olaj, 3 dl tyúkhúsleves (kockából), 10 dkg aszalt paradicsom olajban, 1 ág rozmaring, 1,5 dl tejföl, 2 kávéskanál liszt

Elkészítése:
1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Forró olajban kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A rozmaringot összetépkedjük, 5 percig a krumplival sütjük, sózzuk, borsozzuk.
2. Az újhagymát megmossuk, apróra vágjuk. A pulykaszeleteket és a hagymát az olajban megpirítjuk, fölengedjük a zöldséglével, és kb. 10 percig lefedve, takarékon főzzük.
3. A lecsöpögtetett paradicsomot csíkokra vágjuk, az apróra tépett rozmaringgal megszórjuk, és hozzáadjuk a húshoz. A hússzeleteket kivesszük. A tejfölt a liszttel simára keverjük és a hús levébe belehabarjuk. Összeforraljuk, végül a húst visszatesszük.


EmMargit Előzmény | 2006.05.11. 23:33 - #266

Endzsi

Pita:

1 cup=2,5 dl


1/4 cup langyos víz
16 gramm élesztő
1 kiskanál cukor
ezt kistálban összekeverni és az élsztőt beindítani kb 10 perc

2,5 cup tk liszt
1/2 cup rétes liszt
1 ek oliva olaj
1,5 kiskanál só

folyadék alulra a pitlibe, majd rá a lisztet és a tetejére a
beindított élesztőt. nekem a dagasztó prg. 1:30 ezt végig
járatom, tehát a gépben kelesztem, majd újra indítom a
dagasztást, és 5 percig dagasztom még. formázom és fél órát
kelesztem majd 250 fokos sütőben az egyik oldalát kb. 7-8
percig sütöm majd megfordítom és 3-4 percig még sütöm,
rácsra szedem és hűtöm, majd langyosan zacsiba teszem hogy
ne legyen száraz:)

sok sikert mindenkinek hozzá!!!

Pita Pita Pita


Limara Előzmény | 2006.05.10. 17:59 - #265

Hartyáni krémes

25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 dkg kakaó, 1 tojás, kevés tej segítségével rugalmas tésztát gyúrunk, majd a tepsi hátulján két lapot sütünk.

Krém: 1 l tejben 3 cs. vaníliás pudingport 10-12 ek. cukorral, vaníliáscukorral sűrűre főzünk, amikor kihült 1 cs. Rama margarint apránként belekeverünk.

Az első lapot megkenjük a krém felével, kirakjuk babapiskótával, amit rummal meglocsolunk, majd a maradék krémmel beborítjuk, és végül rátesszük a másik lapot.

Csak másnap lehet szeletelni. Tejszínhabbal lehet díszíteni.

süti


kila Előzmény | 2006.05.10. 17:12 - #264

Csokihabos torta

-  8 tojásból kakaós piskótát kell sütni, 3 felé vágni és megtölteni az alábbi
    töltelékkel:
-  1 csomag főzős, csokis pudingot 3 dl tejjel, 3 evőkanál cukorral , 2 csomag
    vaníliás cukorral  felfőzni

-  a tűzről levéve beletördelni  10 dkg étcsokit (én tortabevonót tettem) és
   4 dkg vajat
-  ha kihűlt, hozzá keverni 3 dl felvert habtejszínt, amibe a felverés vége felé
   1 csomag habfixálót teszünk

a torta tetejét csokimázzal vonjuk be

 

 


Batka Előzmény | 2006.05.10. 16:56 - #263

Olaszos kenyér
(1 csésze = 240 ml)

1,25 csésze langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
2 ek cukor
4 csésze kenyérliszt
2 tk só
3 ek olívaolaj
2 tk szárított bazsalikom
2 tk szárított oregano
1,5 tk fokhagymapor (a Metróból szereztem)
1 tk szárított petrezselyem
0,5 csésze aprított, fekete olívabogyó
8 db felaprított, aszalt paradicsom, leforrázva, majd leszárítva

Az élesztőt cukros vízben felfuttatni, miközben a paradicsom ázik. A száraz hozzávalókat összekeverni, bele a felfuttatott élesztőt és olajat, fűszereket, kidagasztani. Kelesztőtálat kiolajozni, tésztát beleforgatni, duplájára keleszteni. Átgyúrni, formázni (kinyújtással és feltekeréssel). Duplájára keleszteni, tetszés szerint bevágni, 200 fokon kb. 30-40 percet sütni, amíg nem kong az alja.

Már régen sütöttem, akkor paradicsom nélkül, most az ajándékba kapott aszalt paradicsomból tettem bele. Lemértem, körülbelül 65 dkg liszt (fele finom, fele rétes) és 3 dl víz ment bele (ebben benne van az olívabogyóból és paradicsomból származó nedvesség is). Zsemléket formáztam, 12 db 200 fokon 18 perc alatt sült meg.

Egy az egyben pizzaillatuk lett, és igen jellegzetes ízük, vagyis nem sok mindent lehet beletenni, ezért magában, tejfölös túróval, illetve megvajazva, gomolyával próbáltuk. Talán kicsit sós, de nagyon laktató. Az aszalt paradicsomtól a színük is gyönyörű narancssárgás lett.

szokimoki Előzmény | 2006.05.08. 22:42 - #262

Mindmegette.hu

Isler

Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 egész tojás
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 37 dkg liszt
  • sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg cukor
  • 4 egész tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 25 dkg margarin
  • A csokimázhoz:
  • kb. 10 dkg tortabevonó
  • margarin/olaj



  • Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Egy kis pihentetés jót tesz a tésztának. Elnyújtjuk, korongokat szúrunk ki belőle (én a kisebbeket jobban szeretem, de tetszés szerinti méretűre lehet), és megsütjük, de csak addig, míg egy kis színt kap. A krémhez a tojásokat kikeverjük a cukorral és a kakaóval, gőz fölött sűrű krémet főzünk belöle. Egy kis instant kávéval (kb. 1 kávéskanál) meg lehet bolondítani. Lehet úgy is csinálni, hogy nem kakaót használunk, hanem főzőcsokit, melyet csak akkor adunk hozzá, amikor megfőtt a krém. Azt használjuk, ami van otthon. Mikor kihűlt a krém, belekeverjük a puha margarint. Addig keverjük, míg kivilágosodik a krém. Habzsákba töltjük (ha nincs, megteszi a kávéskanál is) és a krémmel összeragasztunk 2 tésztakorongot. A tetejére a csokimáz úgy készül, hogy a csokit egy kevés margarinnal együtt felolvasztjuk gőz fölött. Annyi margarin kell (vagy olaj, ki hogy szokta), hogy ne legyen túl sűrű. Az islereket ebbe a mázba mártjuk, és már kész is. Egy éjszakányi állás után megpuhul, és már ehető is. Igen jó!

    Szokimoki: Én a töltelék helyett, lekvárt tettem bele, és még elég sok lisztet tettem hozzá a dagasztáskor.

    Isler Isler


    EmMargit Előzmény | 2006.05.07. 23:30 - #261

    Batka

    Pita gyros-hoz

    (mindmegettéről, t3v küldte a receptet)

    Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 1/2 evőkanál só
  • min. 0,5 l langyos víz

  • Elkészítés: Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot ées a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesztjük. Lisztes kézzel 10-15 golyót formálunk belőle, ezeket 15 percig pihentetjük. Közben a sütőt a lehető legforróbbra melegítjük (250-300 fok), ez nagyon fontos. A golyókat jól belisztezve 1/2 cm vastagra, pitanagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt vagy kilisztezett (nem vajazott!) tepsire rakjuk úgy, hogy amit legelőször nyújtottunk, az kerül be először, és úgy, hogy az a fele, ami eddig alul volt, felülre kerüljön. Kb. 2-3 percre betoljuk a forró sütőbe. A sütőablakon át nézzük, és amikor felpúposodik (szétválik), megfordítjuk, a másik felét is zsemleszínűre sütjük (ha fehér marad, az sem baj, nem szabad túlsütni). Tálba szedjük, konyharuhával letakarjuk, különben ropogós és kemény lesz. Ebbe mehet a csíkokra metélt husi, tzatziki, chiliszósz, paradicsomkarikák, hagyma, káposzta, saláta - ki mit szeret.

    Megjegyzés:
    10-15 db lesz belőle (ki milyen nagyot szeret), jól fagyasztható és mikrózható
    .


    Batka Előzmény | 2006.05.07. 21:19 - #260

    Gyros
    (Externet konyha lista, Sebi receptje, Aliz kiegészítéseivel)

    "1/2 kg sovány szeletelt bárnyhús
    2 gerezd fokhagyma
    1 1/2 teáskanál szárított oregano levelek, törve
    1 teáskanál hagyma apróra vágva
    1 teáskanál só
    3/4 teáskanál bors
    1 nagy paradicsom, karikákra vágva
    1 kis hagyma, vékonyra szeletelve
    pita

    Egy nagy edényben, keverjük a bárányt, fokhagymát, szárított oregano levelet, az apróra vágott hagymát, sót és borsot. Finoman (nem durván) kevergetjük. Ovális tepsibe tesszük. 8 - 10 percig vagy amig nem nagyon rózsaszínű, sütjük. Vékony szeletekre vágjuk, és Uborka-joghurt szósszal tálaljuk.

    Uborka-joghurt szósz (tzatziki)
    22-23 dkg dobozos natúr alacsony energiatartalmú joghúrt
    1/3 csésze kimagvazott, szeletelt uborka
    2 evőkanál finomra szeletelt hagyma
    1 gerezd fokhagyma, széttörve
    1 teáskanál cukor

    Felhasznalaskor a pitákat egyik oldalanal felvagjuk, szep ureges lesz a belseje. Ebbe tesszuk a hajszalvekony szeletkekre felvagott hust, az uborkas martast, a paradicsomkarikakat, a salatalevelet.

    A pitat megtoltottem a hussal, betettem a mikroba 20 mp-re, utana a zoldsegeket es a martast. A gyerekek szerint majdnem olyan volt, mint amilyet az utcan arulnak, pedig tobbfelet is kiprobaltak mar.

    Azt elfelejtettem mondani, hogy a recept szerint baranyhusbol kellett volna kesziteni, de az nem volt itthon (en nem is szeretem), ezert serteshusbol keszult, szuzpecsenyebol es sertescombbol. A husszeleteket a megadott fuszerekkel alaposan osszekevertem, es belenyomkodtam egy ozgerinc formaba, igy jol osszesult. Amikor kihult, eles kessel jol lehetett szeletelni."

    EmMargit Előzmény | 2006.05.05. 13:55 - #259

    Piroska

     Dr. Oetker Mesterkonyha

    -------------------------------------------------------

    Hagymás fonatok
    (kb. 25 darab)

    Kelt tészta:
    400 g búzaliszt
    1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
    1 teáskanál só
    150 g lágy vaj vagy margarin
    2 tojás (közepes méretű)
    100 ml tejszín

    Ezenkívül:
    100 g füstölt szalonna
    300 g hagyma
    150 g reszelt sajt
    1 tojás (közepes méretű)
    só, bors

    Elkészítés:
    A lisztben elvegyítjük az élesztőt és sót, majd hozzáadjuk a lágy vajat
    vagy margarint, a tojásokat és a tejszínt. Konyhai robotgéppel (dagasztó
    spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól
    összedolgozzuk. A tésztát letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a
    tölteléket. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk,

    majd hozzátesszük az apró kockákra vágott hagymát. Enyhén megsózzuk, ízlés
    szerint borsot is adunk hozzá. Kevergetve puhára pároljuk.
    A párolt hagymához hozzákeverjük a reszelt sajt felét, és a tölteléket
    hagyjuk hűlni.
    A tésztát két részre osztjuk. Mindegyikből 3 mm vastag lapot nyújtunk.
    Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, a másik lapot pedig a töltelékre
    fektetjük. Kissé rányomkodjuk és kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk. Két-két

    csíkot összecsavarunk és kivajazott, sütőpapírral letakart tepsibe tesszük.

    A felvert tojással megkenjük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk és
    sütjük.
    Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
    Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve)
    Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
    Sütési idő: kb. 25-30 perc


    picike Előzmény | 2006.04.27. 15:35 - #258

    PILLANGÓS CSOKOLÁDÉS MUFFIN /12db (szakácskönyv online)


    Típusa: Sütemények

    125g / 1/2cup olvasztott margarin, 125g / 1/2cup (superfine) cukor 150g / 1 1/4cup liszt, 1 tsp sütőpor, 2 db nagyobb tojás 2 Tsp kakaópor, 25g tejcsokoládé darabok

    Robotgéppel az összedolgozzuk simára és 180C/350F/Gas 4 /15perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, akkor a papírnál levágjuk a kalapját, és citromos krémmel megtöltjük, majd a kalapot kettétörve, mint egy lepkeszárnyat visszarakjuk. Citromos krém hiányában tejszínhabbal is nagyon finom.

     

     


    picike Előzmény | 2006.04.27. 15:29 - #257

    Strawberry Shortcake

    Hozzávalók: 2 csésze liszt, 3 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál só, 3/4 csésze cukor, 1 tojás, 3 evőkanál vaj vagy margarin, 1 csésze tej. eper, cukor ízlés szerint, tejszínhab, vanília krémpor

    Ez a süti az amerikainak nagy kedvence. Már a tizenötödik században is ismerték, neve: "short", készítésének módjából ered, azaz gyorsan elkészül, mert egy egyszerű kevert vajas tésztából kell kisütni. A sütőt előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, belemorzsoljuk a vajat, és a tejet is hozzáöntjük. Alaposan összekeverjük. Kis kerek (6 cm) sütőformákat kivajazunk, és félig megtöltjük tésztával. Addig sütjük, amíg világosbarna nem lesz (25-30 perc). Kivesszük a formából a tésztát, és hagyjuk kihűlni. A töltelék nem más, mint friss eper, melyet az ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól elkeverünk egy tálban. Többször keverjük fel, hogy a cukor jól felolvadjon. A sütiket vágjuk ketté. Az egyik darabot rajuk a tányérra, és kenjünk rá tejszínhabot, vagy jégrémet vagy, sajtkrémet, erre tornyozzunk az eperszószból, és tegyük, rá a süti másik felét. De az sem baj, ha előbb jön az eper és utána a krém, és juthat az eperből a tortácskák tetejére is. A legegyszerűbb desszert eperből tejföllel készül A tejfölt keverjük el egy kevés porcukorral. Addig kevergessük, míg a cukor fel nem olvadt, ekkorra a tejföl is hígabb lesz. A megmosott nagy eperszemeket mártogassuk a tejfölbe.


    picike Előzmény | 2006.04.27. 15:20 - #256

    Csokoládés fatörzs

    Hozzávalók (16 szelethez): Tésztához: 4 tojás, 4ek. cukor, 3ek. Finomliszt, 1ek. cukrozatlan kakaópor Csokoládékrémhez: 2dl tejszín, 20dkg cukor, 4ek. cukrozatlan kakaópor

    Elkészítés: A tésztához valókból a hagyományos módon piskótát sütünk, mindössze annyi különbséggel, hogy a lisztet kakaóval is ízesítjük. (Én egy evőkanállal több cukrot tennék bele, mert tekercsről van szó, és rugalmasabb lesz a tészta, több cukorral, nem reped olyan könnyen a tekerésnél.) A sütőből kivéve, -még forrón - felcsavarjuk, mint a piskótatekercset szoktuk. A krémhez a tejszint a cukorral kevergetve felforraljuk, utána a kakaót hozzáadjuk, majd amikor kihűlt, apródonként a habosra kevert vajba dolgozzuk. A kihűlt tésztát kihengergetjük, a krém nagyobbik részével megtöltjük, ujraföltekerjük. Mindkét végéből levágunk egy-egy szeletet, amit kis pogácsaszaggatóval kiszúrunk, és legvégül a törzshöz nyomkodjuk majd, ezek a fa göcsörtjei. Az egészet bevonjuk a maradék krémmel, recés habkártyával vagy villával "megfésüljük", vagyis hullámokat rajzolunk rá, ráhelyezzük a "göcsörtöket", végül dermedni hagyjuk.


    tundibundi Előzmény | 2006.04.26. 22:55 - #255

    Reform csókocskák (a la Nők Lapja)

     

    Hozzávalók 70-75 dbhoz

     

    300g teljes kiőrlésű liszt

    1 kk. sütőpor

    150g cukor

    1 csipet só

    3 ek kakaó

    1 kk mézeskalácsfűszer

    ½ kk őrölt fahéj

    150g darált mogyoró

    175g fagyos vaj/margarin

    2 tojás

     

    Továbbá (én ezt már ki szoktam hagyni)

    1 tojássárgája

    1 ek tej

    2 ek morzsacukor

     

    A lisztet szitáljuk, összekeverjük a cukorral, sóval, kakaóval, fűszerekkel és a darált mogyoróval. Kis halmot formálunk belőle, a közepébe mélyedést készítünk, aztán belecsúsztatjuk a tojásokat, tetejére szórjuk az apróra felkockázott-tördelt vajat, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. 2 db kb. 4 cm átmérőjű rudat formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, majd 2 órát pihentetjük a hűtőben. (Én volt, hogy egy egész éjszakát, az sem árt neki.)

     

    200 C-re előmelegítjük a sütőt. 2 nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztarudakat éles késsel kb. 6 mm vékonyságú szeletekre vágjuk, és némi távolságra egymástól a tepsikbe sorakoztatjuk.

     

    A tojássárgáját simára keverjük a tejjel, megkenjük vele a tésztakorongok tetejét, megszórjuk a morzsacukorral, és középső bordamagasságon 10-12 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosa, majd sütőrácsra rakosgatva teljesen kihűlni. Jól záródó dobozban, sütőpapírral rétegezve tároljuk. Sokáig elálló teasütemény.

     

     

    reformkeksz

     

    Tündi kiegészítése a recepthez:
    Annyit modositottam a recepten, hogy a morzsacukor helyett magokkal diszitettem oket (napraforgo, tokmag, dio, mazsola, puffasztott rizs), illetve raktam meg egy kis tejfolt is bele, mert nem allt ossze a teszta.

     


    Batka Előzmény | 2006.04.24. 23:49 - #254

    Krumplis pogácsa (konyhaweb)

    60 dkg liszt
    25 dkg főtt burgonya
    1 teáskanál só
    1,5 dl tej
    3 dkg élesztő
    1 egész tojás
    12 dkg margarin

    A főtt burgonyát áttörjük, összegyúrjuk a liszttel, sóval, tojással, a margarinnal és a cukros tejben felfuttatott élesztővel. Meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd elnyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal összekevert 1 evokanál liszttel. Felcsavarjuk mint a kalácsot. 15-20 perc múlva ismét elsodorjuk újjnyi vastagságura. A tészta tetejét éles késsel berácsozzuk, kiszaggatjuk és előmelegített, forró sütőben megsütjük. Úgy jó, ha gyorsan sül.

    Krumplis pogácsa Boszisan (mindmegette)

    50 dkg finomliszt
    6-7 közepes méretű krumpli
    25 dkg vaj
    2 dl tejföl
    1 tojás
    5 dkg élesztő
    1 dl tej

    A krumplit héjában megfőzzük. Amíg a krumpli megpuhul, elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal, hozzáadjuk ízlés szerint a sót, felfuttatjuk a tejben az élesztőt. A megfőtt, megpucolt krumplit a margarinos lisztre törjük, majd - míg meleg a krumpli - hozzáadjuk a felfutott élesztőt, tojást, tejfölt, és puha, lágy tésztát gyúrunk belőle. Lehet, hogy kíván még lisztet vagy tejfölt a tészta, ez a hozzávalók minőségétől függ. Amikor már jól formálható, de nem ragadós a tészta, lisztezett kelesztőtálban jó meleg helyre tesszük, és hagyjuk kelni 1-2 órán keresztül. Lisztezett deszkán kétujjnyi vastagra nyújtjuk, bevagdaljuk pogácsásra, és tetszés szerinti méretűre kiszaggatjuk, tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk sóval. Vajazott, lisztezett tepsiben 180-200 fokon 30-40 percig sütjük, mikor szép piros a teteje, kivesszük. Vigyázzunk, ne tegyük túl közel egymáshoz a pogikat a tepsiben, mert szépen megkelnek a sütőben is.

    Megjegyzés: Nagyon laktató, egy kiadós leves mellé még másodiknak is elég. Vigyázzunk azzal, hogy ha nagyon lágy a tészta, szétterül a pogi sütés közben.

    Krumplispogácsa parasztosan (Grocceni)
    Édesanyám receptje, amelyet mindig bableves után tett az asztalra. Nem nagyon szokott belőle maradni.

    1 kg burgonya
    fél kg liszt
    20 dkg fagyos zsír
    1 csapott ek só

    A krumplit sós vízben megfőzöm és még melegen átnyomom a krumplinyomón. Egy deszkán összegyúrom a többi hozzávalóval és másfélcentis vastagságúra nyújtom. Pogácsaszaggatóval kiszúrom és lisztezett tepsiben betolom a forró sütőbe. Félidőben megfordítom a pogácsákat. Forrón tálalom.

    Batka Előzmény | 2006.04.24. 23:12 - #253

    Sajtos-túrós pogácsa
    (valószínűleg Lajos Mari receptje)

    1 dl tej + kevés cukor
    2,5 dkg friss élesztő
    60 dkg liszt
    25 dkg vaj
    30 dkg túró
    1 dl tejföl
    2 tojássárgája
    1 evőkanál só
    10 dkg trappista sajt
    10 dkg füstölt sajt (ha több, nem árt)

    A vajat a liszttel elmorzsoljuk, a tejben felfuttatott élesztőt és a túrót hozzákeverjük, majd a tejfölt és a tojássárgáját is hozzáadjuk. Lágy tésztát kapunk. Fél órát meleg helyen pihentetjük, aztán lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, megszórjuk a sajttal, feltekerjük, ismét fél órát pihentetjük. Mikor újra megkel, lisztezett deszkán két-három centi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. A tetejét egy újabb tojássárgájával megkenjük és a fentieken kívüli reszelt sajttal megszorjuk. 200 fokon kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. A szaggatásnál leesett maradékokból összegyúrt tészta kisülve már nem lesz "leveles".

    Nagyon finom, laktató, melegen a legjobb.

    Batka Előzmény | 2006.04.24. 22:55 - #252

    Szezámmagos mákos rúd vagy félhold

    20 dkg rétesliszt
    20 dkg finomliszt
    25 dkg vaj
    7 dkg reszelt sajt
    4 dkg darálatlan mák
    fél pohár kis tejföl
    fél csomag (kb. 5 g, egy púpos tk) sütőpor
    1,5 kk só
    szezámmag

    A szezámmag kivételével tésztát gyúrni, rögtön fél centi vastagra nyújtani, a tetejét tojással vagy tejjel megkenni, megszórni szezámmaggal. Derelyevágóval cakkos szélű rudakat vágni, vagy pogácsaszaggatóval félholdakat gyártani. Forró sütőben pirulásig sütni.

    Tipp: ha rudakat készítünk, érdemes rögtön sütőpapírra nyújtani a tésztát, mert nem fog megduzzadni, így a papírral együtt tehetjük a tepsibe és vehetjük ki onnan. Nagyon különlegesen néz ki és finom is. Vendégvárónak ideális, sokáig eláll, ha marad.

    szokimoki Előzmény | 2006.04.24. 21:21 - #251

    Sajtos rúd (Margit2)

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 margarin, 1 egész tojás, 5 dkg élesztő, 1 kis kk só, 1 db (2dl-es) tejföl, vagy tejszín.

    Élesztőt a lissztel összemorzsolni, bele a tejföl (vagy tejszín)+ minden hozzávaló.Ezt követően min. 0,5 órát pihentetni hőmérséklettől függően, hogy jól megkeljen a tészta.

    +5 dkg rámával a kisodort tésztát megkenni, sajtozni, összehajtogatni. Fél cm-re sodorni. Tetejére tejjel elkevert tojás sárgáját kenni, reszelt sajttal megszórni, majd csíkokra vágni.Utána sütni előmelegített sütőben 190 fokon sütni.

    Sajtos rúd és pogácsa Sajtos rúd és pogácsa


    Batka Előzmény | 2006.04.19. 23:04 - #250

    Szia eszter, ez a receptes fórum. Átmásolnád a kérdésedet az Általános feliratúba? Ott többen olvassák. Írd hozzá, légy szíves, hogy milyen gépet, de legalábbis milyen lefutású programon készíted (hány percig dagaszt, keleszt, süt stb.). Ebben a segítőkész lisztben nincs véletlenül porélesztő? Ez túladagoláshoz vezethet.

    sgeszter Előzmény | 2006.04.19. 16:13 - #249

    Sziasztok!

    Már harmadik alkalommal sütöttem meg a sima, egyszerű fehér kenyeret gépben. De a teteje megint beesett.

    A következő anyagokat használtam: 50 dkg liszt BL 80 (Alföldi segítőkész kenyérliszt); 1,7 dl  DANONE  kefír; 1,2 dl víz; 1 kk olaj; 1 púposabb kk só; 1 kk cukor; késhegynyi aszkorbinsav; 1 dkg (azaz 1/5 kocka) friss élesztő.

    De még most sem jó, egyfolytában beesik a teteje. Miért???

    A folyadék csökkentést már próbáltam de így is beesik a teteje.

     


    szokimoki Előzmény | 2006.04.19. 12:20 - #248

    Piramis süti /Margit2

    60 dkg darált keksz, 40 dkg porcukor, 8 dkg kakaó (nem cukrozott) 25 dkg rama (mikróban kicsit megolvasztani) 2 ek rum, 3 db tojás.

    Minindezt összegyúrni, majd kókuszreszelékkel beszórt formában nyomjuk.Belenyomjuk a formakúpot, és azt kihúzva az alábbi töltelékkel megtölteni és 1 db kerek háztartási keksszel lezárni.

    Töltelék: negyed liter tejbe 2,5 ek lisztet sűrűre főzni. majd 10 dkg vajat ízés szerint porcukrot, 1 vanilia cukrot habosra keverni, ezután összekeverni a főzött krémmel, darált dióval ízesíteni.

    Szokimoki változtatása:

    A tésztájából kihagytam a tojásokat, helyette meggybefőtt levét öntöttem addig amíg szépen összeállt a massza.

    A formát kókuszreszelék helyett porcukorral szórtam meg mielőtt belenyomkodtam a masszát.

    A töltelék helyett meggyet tettem bele.


    [607-588] [587-568] [567-548] [547-528] [527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

     

    Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
     

     
    Számláló
    Indulás: 2005-07-19
     
    Társalgó
    Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
     
    Hangulatjelek

    A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

     

    Hangulatjelek

    További hangulatjelek

    Egyéb hangulatjelek

    Animációs tárház (Limara)

    Smiley (Limara)

     

    Smile                                                   
    Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

     
    Google kereső

    Google

     
    Kedvenc oldalaim
     
    Diétázóknak
     
    Fórumozók kedvenc oldalai
     
    Elérhetőségeink

    Margit:
    emmargit@gmail.com
    Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

    Bezsa (képfelrakás):
     holczervali@gmail.com

     

    Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

     
    Figyelem!

    A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
     
    Számláló
     

    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?