E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni :-) Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
MIvett

2005.07.29. 09:19 -

Üdv mindenkinek!

Szeretnék megosztani veletek egy isteni süti receptjét, nálunk mindenki imádja:

Ostoros rétes

Hozzávalók: 60dkg finom liszt, só, 2ek. étolaj, 3 tojás sárgája, 6dkg cukor, 4 dl tej, 5dkg élesztő (v.1cs. porélesztő)

Töltelék: 25dkg margarin, 20dkg porcukor, 1cs. vaníliáscukor, 3 ek. kakaópor

Az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval szépen kidolgozott tésztát készítünk, kb a duplájára kelesztjük. (lágy tésztát kapunk!!!) A töltelékhez a margarint a cukorral, kakaóval jól kikeverjük. 6 részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel őket, feltekerjük. 3-3 rudat összefonunk, mint a copfot, tetjüket tojással megkenjük. Közepes tűznél sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ivett

"Shane" véleménye és képei a receptről:

Megtaláltam a receptet egy süteménykönyvben, ott megadták a só mennyiséget 1 mokkáskanál.
Amit az indexen is írtam, hogy a fél adag is kirepedt és kifolyt a margarinos-kakós töltelék, de ugyanezt megtette a teljes adag is csak az még a tepsiből is kifolyt, pedig szintén az a könyv írta, hogy egy kb 20x30 cm-es tepsiben kell sütni a kettőt, hogy ne terüljön, hanem felfelé nőjön.
Nem tudom, hogy én csináltam valamit rosszul, vagy ez tényleg így viselkedik (mármint kifolyik)
Arra gondoltam, ha mégegyszer csinálok teljes adagot, akkor sem csinálok 2 fonatot, hanem csak egyet, vagy esetleg egy négyeset, és ennél nagyobb tepsiben sütöm :)
 

 

Batka véleménye:

No, összegezném az ostoros rétessel kapcsolatos tapasztalatokat, mert nem repedt ki! Úgy tűnik, a beigliforma a titok, így ugyanolyan réteges lett, mint a fonott, csak nem olyan szabálytalanul oszlik el benne a töltelék. 1. Kivételesen grammra pontosan kimértem mindent, a tegnapi próbálkozással ellentétben csak finomlisztet használtam, fél adaghoz 1 tojássárgáját és 1/4 kocka élesztőt tettem. A tészta kézi robotgéppel elég hamar, nagyon szépen összeáll, és elválik a táltól. 2. Alaposan belisztezett felületen kb. 55x30 cm-es téglalapot nyújtottam, rákentem a hideg(!) tölteléket (mert a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, ezért mikróban megolvasztottam), a két szélét felhajtottam, nehogy kifolyjon a töltelék, és arra merőlegesen felcsavartam, mint a beiglit. Tégla alakú Profis szilikonformába fektettem, a tészta szabad széle felülre került. A tekercs két végét kicsit felfelé kellett hajlítani, mert ahogy emeltem, megnyúlt, de ez nagyon szép mintát adott ki a kész kalácson. 3. A tetejét olvasztott vajjal megkentem, három helyen hústűvel megböködtem. A sütőt 50 fokra melegítettem, kikapcsoltam, itt kb. 40 percet kelt. A sütőajtót nem nyitogattam, csak elindítottam az alsó-felső sütést, és bemelegedéssel együtt 30 perc alatt sült meg.

bezsa Előzmény | 2006.12.30. 20:56 - #567

Nyúlkorona erdei gombapörkölttel és tárkonyos túrógombóccal

Ínyencfalatok - Jenei Tamás ünnepi fogásai

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db nyúlgerinc bordákkal
  • 15 dkg vargánya
  • 15 dkg rókagomba
  • 15 dkg csiperke
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 2 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 dkg fűszerpaprika
  • ½ fej fokhagyma
  • 0,5 dl olíavolaj
  • 20 dkg túró
  • 15 dkg burgonya
  • 5 dkg búzadara
  • 1 db tojás
  • friss tárkony
  • bors

A nyúl gerincét lefejtjük a csontról úgy, hogy a bordák rajta maradjanak. A hús vékonyabb részétől a vastagabbig feltekerjük, mint egy kakaós csigát, és hurkapálcával rögzítjük. Sózzuk, borsozzuk, és sütőben, kevés olívaolajon 18-20 perc alatt, 180°C fokon készre sütjük.

A burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a túrót, a tojássárgáját, a búzadarát, a frissen vágott tárkonylevelet, és enyhén sózzuk. A masszát hűtőben pihentetjük 1 órát, majd gombócokat formázunk belőle, és megfőzzük.

A gombákból hagyományos gombapörköltet készítünk.

Tálaláskor a tányér közepére helyezzük a nyulat. Köré kanalazzuk a pörköltet, és a melléhelyezzük a gombócokat.

 


bezsa Előzmény | 2006.12.30. 20:54 - #566

Nyúlcomb mustáros mártásban - Cuisses de lapin á la moutarde
Marina és Olivier könnyű francia konyhája

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db nyúlcomb
  • 3-4 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6 evőkanál dijoni mustár
  • 20 dkg kucsmagomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg tagliatelle tészta
  • 2 dl száraz fehérbor
  • bors
  • kakukkfű
  • babérlevél
  • zsálya

Apróra vágjuk a hagymát, és a combokkal együtt forró vajon 10 percig pirítjuk. Felöntjük fehérborral, sózzuk, borsozzuk, zsályával, kakukkfűvel ízesítjük. Babérlevelet és egy gerezd fokhagymát adunk hozzá, és addig főzzük, amíg a bor el nem párolódik.

Ekkor hozzáadjuk a mustárt és 2 dl tejszínt, majd lefedjük, és előmelegített sütőben 180°C fokon 15 percig sütjük.

A gombát felszeleteljük, kevés vajon megpirítjuk. Fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és fokhagymával. Meglocsoljuk kevés tejszínnel, és alaposan kiforraljuk.

Tagiatelle tésztát főzünk ki hozzá.


bezsa Előzmény | 2006.12.30. 20:47 - #565

 

Diószuflé vanília fagyival és kandírozott narancshéjjal

Ínyencfalatok - Jenei Tamás ünnepi fogásai

Hozzávalók 4 személyre:

  • 18 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 3 cl tej
  • 4 db tojás
  • 2 dkg keményítő
  • 16 dkg cukor
  • 3 db narancs
  • 8 db tésztakosárka
  • őrölt fahéj
  • vanília fagyi

A tojások fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukor másik felével felhabosítjuk, majd vékony sugárban hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Beletesszük a darált diót, ízlés szerint fahéjat, a tejet, a keményítőt, végül a tojáshabot. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük, majd vajazott, morzsázott szufléformákba töltjük. A formákat vízfürdőbe állítjuk, és 180-200°C fokon 15-18 perc alatt megsütjük.

A narancsok héját levágjuk ügyelve arra, nehogy a fehér része rajta maradjon, majd vékony csíkokra daraboljuk. Sűrű cukorszirupban puhára főzzük.

A tésztakosárba 1-2 gombóc fagyit teszünk, erre helyezzük a kandírozott narancshéjat. A diószuflét ezzel a körettel tálaljuk.

 


bezsa Előzmény | 2006.12.30. 20:42 - #564

Csokoládéfelfújt konyakos kékáfonyával

Ínyencfalatok - Jenei Tamás ünnepi fogásai

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 3 dkg liszt
  • 1 dl brandy
  • 2 dl cassius (áfonyalikőr)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg kékáfonya
  • 2 dkg keményítő

A vajat a csokoládéval együtt vízfürdőn felolvasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.

A cassiust és a brandyt a cukor felével felforraljuk, hozzáadjuk a vízzel kikevert keményítőt és az áfonyát.

A kihűlt csokihoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, és a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát szuflé formákba öntjük, vigyázva, hogy a formákat csak ¾ részig töltsük meg. Mindegyik formába teszünk 1-1 kocka csokit, majd előmelegített sütőben 200°C fokon 10 percig sütjük.

Tálaláskor az áfonyát külön csészékben kínáljuk a csokoládéfelfújt mellé.


ILDIKO Előzmény | 2006.12.30. 19:03 - #563

MEZES-SZELET /ILDIKO NL/

HOZZAVALOK: 28dkg liszt, 2db egesz tojas, 2Ek.mez, 15dkg cukor, 3dkg margarin, 1dl tej, keshegynyi szalakali VAGY 1/2 csomag sutopor,

Kikeverjuk, es zsirozott, lisztezett tepsiben megsutjuk.

BEVONAT: 22dkg sotlan margarin, vagy vaj, 25dkg cukor, 3dkg kakao, 4Ek tejben felfozzuk ezeket es a felszeletelt tesztat egyenkent belemartjuk es utana rogton 10dkg kokuszreszelekbe IS belemartjuk Jo etvagyat!


masala Előzmény | 2006.12.30. 18:06 - #562

Sajtos tekercs    / Latsia-/talán/

25dkg liszt,  12,5dkg margarin,  1 tojás,  3ek tejföl

1/2 tk.cukor, 1/2 tk.sütőpor,  1 tk. só

Összegyúrjuk és 2-3 cipót csinálunk. Kinyújtjuk és megkenjük a margarin és sajt keverékével. Feltekerjük, mint a beiglit és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Felszeleteljük és 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

Töltelék: 12,5dkg margarin,  15 dkg reszelt sajt

NEKEM soknak tűnt a margarin a tésztában  és sok volt a tésztára kent margarin is. A tésztát kb. 30 dkg lisztből csináltam.


gabo Előzmény | 2006.12.30. 16:01 - #561

Sajtos krémes/borzaska/

Hozzávalók:40dkg liszt,20 dkg rama,1 pohár tejföl,só.

Töltelékhez:2 tojássárgája,2 ek.liszt,1,5 dl tej,10 dkg rama,10 dkg reszelt sajt,só,tejföl.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk,hütőben pihentetjük.Fél centi vastagságura nyujtjuk,és kis korongora szaggatjuk,felvert tojással kenjük,és sütjük.Ha kihült a következő krémmel töltjük:a tojások sárgáját a liszttel,tejjel felfőzzük,ha kihült hozzákeverjük a vajat,sajtot,sót és annyi tejfölt,hogy ne legyen lágy a krém.A két korong közé kenjük a krémet,úgy hogy a szélein is legyen,végül reszelt sajba forgatjuk.


Limara Előzmény | 2006.12.30. 09:35 - #560

Sütőtökös kenyér (szakácskönyv Kenyérsütő gépekhez)

200 g főtt sütőtök összetörve, lehűtve

110 ml író

3 ek. víz

425 g kenyérliszt

2 ek. olívaolaj

75 g kukoricaliszt

1,5 ek. nádcukorszirup

1,5 tk. só

1 tk. szárított élesztő

1,5 ek. tökmag

Normál sütőprogramm, közepes szín.Dagasztás vége előtt 5 perccel kerül bele a tökmag.

"Sütőtökpüré élénk aranysárgára festi a kenyérbelet. A töktől a héj puha, a szerkezet mesésen könnyű, a tészta pedig pompás, édeskés, pikáns zamatú lesz. Levesek és csőben sült ételek mellé kiváló kísérő fogás."

Azt hiszem, valamikor majd én is kipróbálom, de a tököt nem főzni, hanem sütni fogom hozzá, sokkal zamatosabb úgy.


emes Előzmény | 2006.12.30. 09:18 - #559

Köszi Bezsa!

Éreztem, hogy nem jó helyen kérdezek, de nem találtam jobbat a témák között. Megpróbálom megkeresni az általánosat, ahogy javasoltad, de azért majd ide is benézek.

Köszi mégegyszer: Emes


Kartika Előzmény | 2006.12.29. 21:22 - #558

Diós datolyagolyók:
25 dkg kimagozott datolya
1.5 dl víz
4 evőkanál méz
18 dkg darált dió
édes kekszmorzsa
porcukor, kakakópor

ELKÉSZÍTÉS:
a datolyát a vizzel pépessé turmixoljuk, majd beletesszük a mézet, a fahéjat, a szekfűszeget, a darált diót, jól összegyurjuk és édeskekszet teszünk bele, annyit hogy összeálljon és jól formálható legyen. Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle. A golyókat kakaóba és porcukorba hempergetjük és ha van, akkor mignonpapirba tesszük.

tapasztalat: ha előre behempergett, a porcukor beszivodott, tehát kinálás előtt kell megforgatni őket. egyszerűen egy kis tálba tettem porcukrot, több golyót és jól megrázogattam. minden oldala kakakós vagy cukros lett. a kakaost fehér, a porcukrost barna papirba tettem. (ezek a papirok a régi bonbonok Rafaelló stb.)

bezsa Előzmény | 2006.12.29. 20:57 - #557

Képviselőfánk/ Horváth Ilona

Hozzávalók:

2 dl víz

10 dkg zsír

5 tojás

 

Egy nagyobb fazékba felforralunk 2 dl vizet és adunk hozzá 10 dkg zsírt.

Ha a zsír elolvadt, egyszerre beleöntünk 20 dkg lisztet és fakanállal addig kavarjuk, amíg összeáll.

A tűzről levéve, még forrón adunk hozzá egyenként 5 egész tojást. Mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük.

Egy zsírozott sütőlapra 6 cm távolságban dió nagyságú halmokat rakjunk. A tésztát egy óráig pihentessük. ( ha kisebbeket szeretnél, mint amit a cukiba lehet kapni akkor felezd ezt a nagyságot és a távolságot)

Nagyon fontos a helyes sütés. Egyenletes jó meleg sütőbe tegyük és 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik. 15-20 perc után csendesebb tűznél ropogósra sütjük.

Ha nem sül elég ropogósra a tészta összeesik, Sütés után a fánk tetejét levágjuk, a hártyaszerű tésztát kiszedjük és ízlésed szerinti krémmel (lehet sajtkrém is) megtöltjük

Ehhez a tésztához töltelék:

Sárga krém :Andi1976

2 zacskó vaníliás pudingport kevés vízzel kikeverni. 8 dl vizet 8 evőkanál cukorral felforralni és hozzáadni a kikevert pudingporhoz. Tűzön jól besűríteni, hogy ne legyen folyékony.

6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral keményre verni és hozzáadni habverővel a forró pudinghoz

(szerintem a tojássárgáját is bele lehet főzni, ha csak nincs felesleges lefagyasztott fehérjéd / Vali)

Sajtkrém : Andi1976

30 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgájával , 5 dkg liszttel, 1 dl tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt akkor egy 10 dkg margarinnal habosra kikeverni és ízlés szerint sóval ízesíteni.


bezsa Előzmény | 2006.12.29. 19:55 - #556

Emem! Most olvastam, Margitka irta egy másik fórumban, hogy BL112 lágyítja a kenyértésztát. Ha találok még valamit róla megirom.

bezsa Előzmény | 2006.12.29. 19:51 - #555

Szia emes! Inkább az általánosba kérdezzél, mert azért ide nem mindig nézünk be. Sajna én nem tudok erre válaszolni.

emes Előzmény | 2006.12.29. 12:28 - #554

Sziasztok!

Én tök új vagyok, mind a fórumon, mind a kenyérsütésben.

Most kaptam karácsonyra egy gépet, amire már régóta vágytam. Meg is sütöttem az első kenyeremet, ami elég jól sikerült.

Ma megláttam és megvettem a boltban a BL-112-es, félfehér lisztet, amin van egy recept, de nekem nem nagyon tetszik. Lehet, hogy béna vagyok, de nem találtam a neten ehhez a liszthez receptet.  

Vagy receptet (ha lehet élesztős receptet), v. tanácsot szeretnék, hogy hogyan kezeljem ezt a lisztet.Ebben kérném segítségeteket.

Előre is köszi: Emes


EmMargit Előzmény | 2006.12.27. 21:26 - #553

Bezsa

Sajtos roló

Hozzávalók:

Tészta: 28 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 dl tejföl, só. A hozzávalókat összedolgozzuk, 2 órát pihentetjük, majd 2 mm vékonyra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk.

Kis, fából készült, megfelelõ vastagságú rudakra van szükség a tészta formára sütéséhez. A tészta csíkokból egyet-egyet feltekerünk a rudacskákra, megkenjük tojással, és megsütjük.

 

Töltelék: 20 dkg margarin, 10 dkg liszt, 5 dl tej, 20 dkg sajt, 2 tojás, só, bors.

Elkészítés: A margarinból és a lisztbõl rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévõ tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt. Végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük.

Miután kisültek, óvatosan kiskanállal, esetleg habzsák segítségével megtöltjük azokat. A megtöltött rolók végeit reszelt sajtba mártjuk. Nagyon finom!


Limara Előzmény | 2006.12.19. 09:09 - #552

ZSERBÓ (Príma Konyha c. újságból)

50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 tojás sárgája, 1 mk. szódabikarbóna, 4 ek. porcukor, 1 cs. vaníliáscukor, 1 dl. tejfől, 1 dkg élesztő, kb. 0,5 dl tej, 1 tk. cukor, csipet só.

A tejben a tk. cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Amikor elválik az edény falától, a deszkán még 2-3 percig gyúrjuk, vágjuk 3 egyenlő részre, kicsit pihentessük.

Töltelék: 30 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, 2 cs. vaníliáscukor. Ezeket jól keverjük össze.

Margarinnal kenjük ki a nagy gáztepsit. Nyújtsuk ki az első cipót, tegyük a tepsibe, kenjük meg fél üveg házi baracklekvárral, szórjuk meg a fele dióval. Rá a következő lap, lekvár, dió, majd az utolsó lappal borítsuk be. A tésztát villával szurkáljuk meg, egészen a tepsi aljáig!

240 fokos sütőben 10 percig, majd 180 fokon további 15-20 percig süssük.

Ha kihült egy tábla tortabevonót gőz fölött, vagy mikróban olvasszunk meg, tegyünk hozzá jó fél deci olajat, majd öntsük a tésztára, és a tepsit mozgatva terítsük szét rajta.

Évekkel ezelőtt találtam ezt a receptet az újságban, ha jól emlékszem egy debreceni olvasó küldte be. Nagyon finom, elronthatatlan, a tésztával az a pici szódabikarbóna csodákat tesz.

Nekem villany sütőm van, kicsit kevesebb hőfokon sütöm. Jó étvágyat hozzá!


masala Előzmény | 2006.12.18. 21:42 - #551

Pikáns pástétom karácsonyra

  • 20dkg bacon szeletben
  • 30dkg sertésmáj
  • 70dkg darált sertéscomb
  • 1 fej hagyma
  • 2ger. fokhagyma
  • 2 ek konyak
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1 tojás
  • 1/2 ek paradicsompüré
  • só, bors, szerecsendió
  • margarin a forma kikenéséhez

A margarinnal  kikent pl. őzgerincforma alját és oldalát kibéleljük a bacon szeletekkel, úgy, hogy  kb. 4 cm-el túllogjon a széleknél.

A májat ledaráljuk és hozzádjuk a darálthúst, az összevágott hagymát és fokhagymát, a konyakot, a fehérbort, a parad. pürét, a  tojást.  Ízesítjük a fűszerekkel és belekanalazzuk a pástétomformába. A szalonna kilógó végeit visszahajtjuk és alufóliával letakarjuk.

Az edényt egy vízzel teli tepsibe tesszük úgy, hogy a formát a 2/3 részben ellepje a víz. Kb. 2órát sütjük 180-200 fokon. A sütőből kivéve, kihűtjük.  Az alufólia helyett folpackkal takarjuk be és a hűtőben tesszük 24 órára.

Én úgy szoktam, hogy a sütőből kivéve az alufóliát leveszem és visszahajtogatom a húsra. Csak a húsra, a tepsire nem! Keresek a formába illő, nehezebb konzerveket és ráteszem, hogy kicsit összenyomjam a pástétomot.24 órára.

Tálaláskor kiborítom egy tálra és szeleteket vágok belőle. Salátával, savanyúsággal, pirítóssal és nálunk pikáns lekvárral nagyon finom. Lehet variálni, ahogy írtam róla.


Kartika Előzmény | 2006.12.17. 21:53 - #550

Sziasztok, küldök két "békebeli süti" receptet, még édesanyám sütötte őket, nagyon finik. 1. VEGYES KRÉMES 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 egész tojás, fél sütőpor, 5dkg cukor, 2 dkg kakaó (pici tej, ha kell) Összegyúrni, 2 gombócot csinálni belőle és kinyujtani téglalapra, tepsi hátulján megsütni.(nekem egy 25x30 tepsi hátuljára kerül, nem borítja be teljesen) utána : 4 tojás sárgáját összekeverni 4 kanál cukorral, 4 kanál liszttel és a felvert 4 fehérjével. Zsirozott lisztezett tepsiben megsütni, ez egy kisebb tesi mint 25-30as) Krém: fél l tej, 3 kanál liszt simára keverni, sürű besamellt főzni, majd kevergetni hogy kihüljön és ne legyen csomós, krém szerű kell legyen, közben beletenni 20 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 2 van. cukrot (vagy vanilia rudat belekaparni, vagy vanilia eszencia) hagyni hülni, egy finom kis vanilia krém lesz belőle (nem a gej vajkrém) Alul a kakaós lap, rá krém, majd a piskota lap, vastagon rá krém, majd a kakaós lap. Csokimázt csinálni és lekenni a tetejét. 2. DIÓS KOCKA SÁRGA MÁZZAL 21 dkg ráma, 21 dkg cukor, 21 dkg dió, habosra keverni, majd 10 dkg liszt. 5 tojásfehérjét felverni habnak hozzáadni az előzőekhez és lisztezett tepsiben megsütni. Hülni hagyni. Máz: 5 tojás sárgáját habosra keverni 2 van. cukorral és 20 dkg porcukorral, jó sürű legyen (mint egy máz) és kihült tészta tetejére felkenni, hagyni megkeményedni

Kartika Előzmény | 2006.12.17. 20:52 - #549

Bezsa, én is szoktam pulykafonatot csinálni, igaz kicsit máskép, de nagyon finom. Ez is amit leirtál jól hangzik.

bezsa Előzmény | 2006.12.17. 20:42 - #548

Szia! Nem kloffolom ki. Olyan jó két ujjnyi csíkokat és minden csíkhoz fogok egy bacon szeletet. Mielőtt elkezdem fonni hústűvel összetűzöm. A krémet nem vastagon, mert különben kifolyik miközben sül. Mi is szinte szárnyasokat eszünk. Persze van amit nem lehet abból és időnként kell a változatosság. Kartika gyümölcsös húsija is teritéken lesz, az pillnatok alatt elfogyott és azt is előre össze lehet készíteni és csak a sütőbe dugni.

[607-588] [587-568] [567-548] [547-528] [527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?