E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni :-) Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
MIvett

2005.07.29. 09:19 -

Üdv mindenkinek!

Szeretnék megosztani veletek egy isteni süti receptjét, nálunk mindenki imádja:

Ostoros rétes

Hozzávalók: 60dkg finom liszt, só, 2ek. étolaj, 3 tojás sárgája, 6dkg cukor, 4 dl tej, 5dkg élesztő (v.1cs. porélesztő)

Töltelék: 25dkg margarin, 20dkg porcukor, 1cs. vaníliáscukor, 3 ek. kakaópor

Az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval szépen kidolgozott tésztát készítünk, kb a duplájára kelesztjük. (lágy tésztát kapunk!!!) A töltelékhez a margarint a cukorral, kakaóval jól kikeverjük. 6 részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel őket, feltekerjük. 3-3 rudat összefonunk, mint a copfot, tetjüket tojással megkenjük. Közepes tűznél sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ivett

"Shane" véleménye és képei a receptről:

Megtaláltam a receptet egy süteménykönyvben, ott megadták a só mennyiséget 1 mokkáskanál.
Amit az indexen is írtam, hogy a fél adag is kirepedt és kifolyt a margarinos-kakós töltelék, de ugyanezt megtette a teljes adag is csak az még a tepsiből is kifolyt, pedig szintén az a könyv írta, hogy egy kb 20x30 cm-es tepsiben kell sütni a kettőt, hogy ne terüljön, hanem felfelé nőjön.
Nem tudom, hogy én csináltam valamit rosszul, vagy ez tényleg így viselkedik (mármint kifolyik)
Arra gondoltam, ha mégegyszer csinálok teljes adagot, akkor sem csinálok 2 fonatot, hanem csak egyet, vagy esetleg egy négyeset, és ennél nagyobb tepsiben sütöm :)
 

 

Batka véleménye:

No, összegezném az ostoros rétessel kapcsolatos tapasztalatokat, mert nem repedt ki! Úgy tűnik, a beigliforma a titok, így ugyanolyan réteges lett, mint a fonott, csak nem olyan szabálytalanul oszlik el benne a töltelék. 1. Kivételesen grammra pontosan kimértem mindent, a tegnapi próbálkozással ellentétben csak finomlisztet használtam, fél adaghoz 1 tojássárgáját és 1/4 kocka élesztőt tettem. A tészta kézi robotgéppel elég hamar, nagyon szépen összeáll, és elválik a táltól. 2. Alaposan belisztezett felületen kb. 55x30 cm-es téglalapot nyújtottam, rákentem a hideg(!) tölteléket (mert a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, ezért mikróban megolvasztottam), a két szélét felhajtottam, nehogy kifolyjon a töltelék, és arra merőlegesen felcsavartam, mint a beiglit. Tégla alakú Profis szilikonformába fektettem, a tészta szabad széle felülre került. A tekercs két végét kicsit felfelé kellett hajlítani, mert ahogy emeltem, megnyúlt, de ez nagyon szép mintát adott ki a kész kalácson. 3. A tetejét olvasztott vajjal megkentem, három helyen hústűvel megböködtem. A sütőt 50 fokra melegítettem, kikapcsoltam, itt kb. 40 percet kelt. A sütőajtót nem nyitogattam, csak elindítottam az alsó-felső sütést, és bemelegedéssel együtt 30 perc alatt sült meg.

szokimoki Előzmény | 2006.01.21. 00:04 - #147

Meggyes - mogyorókrémes muffin

Hozzávalók:

25 dkg meggy

2 dl tej

10 dkg mogyorókrém

20 dkg liszt

5 dkg aprított mogyoró

3 teáskanál sütőpor

pici (csipetnyi) szódabikarbóna

1 tojás

12,5 dkg cukor

12,5 dkg ráma

Egy megjegyzés: az eredeti recept nutellával írja, de én egy Finetti nevű 2 rétegű mogyorókrémmel szoktam csinálni 400 ml-is.A tésztába felhasználom a barna részét (mindet) a kisült muffin tetejére meg a fehéret.

Elkészítés:

A meggyet kimagozzuk. 1 dl tejet melegítünk, megolvasztjuk benne a mogyorókrémet.Összekeverjük a lisztet, mogyorót, sütőport, sz.bikarbónát. a tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, vajat, a maradék tejet, a mogyorókrémes masszát és a meggyet. Hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát  a mélyedésekbe töltjük. 180 fokra előmlegített sütőben 20-25 percig sütjük.

A tetejére: megolvasztunk 15 dkg nutellát (vagy a finettiből a fehér részét) belemártjuk a muffinokat és megszórjuk aprított mogyoróval.

 


EmMargit Előzmény | 2006.01.20. 00:05 - #146

Jégkása receptje

A banános csokis kuglóf Latsia receptje.Kicsit elkereszteltem a nevet.
 
BANÁNOS MÁRVÁNYKUGLÓF

40 deka liszt
15 deka vaj
25 deka cukor
3 tojás
3 ek tej
3 ek joghurt
10 deka csoki
3 banán
1 cs van. cukor
2 tk sütőpor
1/4 tk szódabika:O)


A lágy vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a villával összetört banánt.
Belekanalazzuk a tejet és a joghurtot, megszórjuk a van.cukorral. hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Beleforgatjuk a sóval felvert tojáshabot. egy vajjal kikent lisztezett kuglófformába öntjük, és a legvégén óvatosan ráöntjük a felolvasztott, de nem forró csokit.
Spatulával néhány s betut huzunk bele, ettől lesz márványos. Középmeleg sütőben 50 percig sütjük.
Ha kihűlt, kiborítjuk, porcukorral szórva tálaljuk.

Mivel csak egy nagy banánom volt ezért harmadoltam a tésztát viszont volt plusz tojásfehérjém ezért azt még hozzákevertem, igy jó tele lett az őzgerinc.
 
Banános márványkuglóf - őzgerincben Banános máványkuglóf - szelet

jegkasa Előzmény | 2006.01.18. 22:32 - #145

Jégkása receptje:

Borstangli

35 dkg rétesliszt
3dkg élesztő
kb. 1,5 dl tej
1 tk. só
2 tojássárgája a kenéshez
12 dkg reszelt ementáli sajt
1 tk. erős paprika
1 kekés kömény, só.

A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt  alngyos tejben feloldjuk a többi hozzávalóval kemény tésztát készítünk. 20-30 pers kelesztés.
A tésztát belisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra nyújtjuk és a felvert tojássárgája egy részével bekenjük; a reszelt sajttal megszórva 2,5 cm széles csikokat vágunk és megcsavarjuk. A maradék tojással megkenjük, köménymaggal , piropaprikával és sóval megszórva előmelegített sütöben 220 fokon kb. 15 perc alatt kész.
Frissen a legfinomabb.

Megjegyzés:Nem figyeltem oda és a tojássárgáját én beletettem a tésztába ezért még tennem kellett hozzá lisztet, csak tejjel kentem meg a sajt alatt, és le sem kentem semmivel.Géppel dagasztattam.

Borstangli, az eredetiBorstangli, kinyújtva, sajttalBorstangli, tepsibenBorstangli, készenkis segítség az elkészítésében


EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 18:40 - #144

Bundik receptje:

Batyus fasírt

40 dkg liszt
2 egész tojás
25 dkg Rama
1 doboz tejföl
1 kk só
1 cs sütőpor

A hozzávalókat jól össze kell gyúrni. Elkészíteni a nyers fasírtot.
Lisztezett deszkán nagyon vékonyra kell nyújtani a tésztát. Kb 16 db jön ki belőle, és kb 10x10 cm-es kockákra kell felvágni a kinyújtott tésztát, vagy ki mekkorára szereti. Aki úgy gondolja, még valamilyen fűszerrel (bors,stb) is megbolondíthaja a tésztát, attól függően, hogy milyen tölteléket tesz bele.
A fasírttal megtölteni ugyanúgy, mint a töltött káposztát. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakni, tojássárgájával megkenni a tetejét. Közepesen meleg sütőben sütni.
Másnap sokkal finomabb, akkorra megpuhul a tésztája.

Nagyon finom majonézes krumplival, franciasalátával, vagy bármilyen majonézes, kefíres stb. szósszal. Az a jó benne, hogy mindenki olyan ízesítésű fasírttal tölti meg, amit a családja szeret. Szerintem más töltelékkel is készíthető, pl sonkás, virslis.

Batyus fasírt Batyus fasírt


EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 02:15 - #143

Jégkása receptje:

Narancsos-fahéjas kalács mandulával.
 
30 dkg Bl 80 és 10 dkg rétesliszt,
50 g cukor 1 kk édesítő
1/2 kk só
5 dkg margarin
1 nagy narancs reszelt héja kifacsart leve, megmérve 2 dl volt
15 g élesztő
Ezeket gépbe tettem és megdagasztattam a tésztát, mivel lágynak találtam tettem még hozzá 5 dkg darált mandulát és egy csomag vaníliáscukrot. Nem került bele kefír.
Mikor kész lett megfeleztem és felét visszatéve kevertem bele fahéjat. A két lapot kinyujtottam és feltekertem, bevágtam és megsütöttem. Nem tudom hogy a kefír hiánya miatt lett egy kicsit más az állaga de egyébként finom aromás kalács lett belőle.
 
A készítéséről a képsort ettől a képtől kezdve lehet megnézni:
Narancsos, fahéjas kalács, belekerül a mandula a tésztába

EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 02:07 - #142

Jégkása receptje - P.zsizsu káposztásbatyu tésztájából készült

Kakaós csiga és túrós batyu:
 
35 dkg liszt
20 dkg margarin
1,5 dkg élesztő
1 km cukor
1 km só
pici víz
A felfutatott élesztővel kemény tésztát gyúrunk. Este begyúrjuk és másnap vékonyra
nyujtjuk. Hajtogatni is lehet. 170 fokon 25 perc.
 
A képsort ettől a képtől kezdve lehet megnézni:
Csiga és batyu, alapanyagok

EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 17:04 - #141

Bundik receptje

Brassói

Sertéscomb csíkokra vágva
só, bors, majoranna
paradicsompüré
fokhagyma

Szalonnát zsírjára pirítunk (elhagyható, ekkor csak zsiradékon kell készíteni), ebben átforgatni a húst, míg mindenüttfehér nem lesz. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, morzsolt majorannát (ebből jó sokat) teszünk bele. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Lassú tűzön főzzük, míg majdnem kész. Ekkor hozzáadunk zúzott fokhagymát, 1dl paradicsompürét. Készre főzzük. Sült krumplit sütünk.
Tálaláskor egy serpenyőben megforrósítjuk a brassói alapot. Ilyenkor aki szereti, rakhat még hozzá fokhagymát. Ehhez hozzátesszük a sült krumplit, és még mindig a tűz felett, jól átforgatjuk.


EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 17:03 - #140

Bundik receptje

Burgonyás lángos

2 kg liszt
5 dkg élesztő
1 liter tej, vagy vegyesen a krumplilével
cukor
kis marék só
1 szűrőnyi (kb 1kg) sós, főtt krumpli
kb 0,5 dl olaj

Kockára vágva megfőzzük a megtisztított krumplit. Áttörjük. Langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összekeverjük az áttört krumplival, hozzátesszük a kis marék sót, lisztet. Jól átdagasztjuk, míg el nem válik az edény falától, hozzádagasztunk egy kevés olajat. Langyos helyen, letakarva kelesztjük (kb háromszorosára), ekkor olajos kézzel egy kicsit visszadagasztjuk, újra kelesztjük. Ekkor már elég a duplájára. Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formájúra vágjuk. Ilyenkor nem dagasztjuk vissza! Nagyon forró olajban kisütjük. Minél forróbb az olaj, annál kevésbé lesz olajos a kisült lángos.

Káposztás lángos

Ugyanaz a tésztája, mint a burgonyásnak, csak beledagasztunk ízlés szerinti mennyiségű és ízesítésű pirított káposztát. (amit a káposztás tésztához szoktunk csinálni). A pirított káposzta zsiradéktartalma miatt ehhez nem kell olajat dagasztani a tésztába.

Zsiradékon megkaramellizáljuk a cukrot. Ebbe beletesszük a lereszelt, sózott, kinyomkodott káposztát. Addig pirítjuk, míg megpuhul. A végén őrölt borssal ízesítjük.


EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 17:02 - #139

Bundik receptje

Vizes zsömle:

500 g liszt
1,5 kk só
1/3 élesztő
1 kk cukor
1 kk sikér
1 ek búzakovász

Bundik véleménye:

Még egy kicsit mindig tömör, de az íze nagyon jó. Holnap fél csomag élesztővel csinálom meg.

Vizes zsemle


superkeri Előzmény | 2006.01.16. 11:02 - #138

      KUGLÓF    recept a Mindmegettéről

300 ml tej, 4 tojás sárgája( tejjel   jól kikeverve)

50 dkg liszt(   finom és rétes), 10dkg vaj (kissé megolvasztva)

12 dkg porcukor, 1kk só, 2dkg élesztő

Ez a sorrend a gépbe rakásnál is.

Gép: Édeskenyér program      csipogásnál: áztatott mazsola, citromhéj

Ha megsült, 0.5 dl langyos tej + 1 e.k porcukor ----- meglocsolni a kuglófot, ----foszlós ésfényes lesz.

Szinte habosnak tűnő, gyönyörű, laza kelt tészta. Én nem a gépben, hanem kuglóf formában sütöttem.

Nagyon finom!      Superkeri


EmMargit Előzmény | 2006.01.12. 23:20 - #137

Jégkása receptje, 1947dél receptje alapján

Gyümölcsös csiga-fonat

150 ml tej
1 tojás
350 g fehér kenyérliszt (én süteménylisztet használtam)
5 ml só
10g cukor + 1 tk édesítö
25 g vaj + kb 2 deka majd lágyítva
15g   élesztő

Ebből készül a tészta, dagasztó programon. Amíg a gépem dolgozott, beáztattam juharszirupos rumba mazsolát, és darabokra vágott aszalt sárgabarackot. (természetesen bármilyen gyümölcs lehet.)Amikor készen volt a tészta, enyhén lisztezett deszkára borítottam, kicsit átpofoztam,majd kb. 30x30 cm-es négyzetet  nyújtotam belőle.Ezt megkentem az olvasztott vajjal, rászórtam a rumtól lecsöpögtetett gyümölcsöt, még egy-két csokidarabot is dobáltam rá. Erre barnacukrot hintettem, és fűszereket. Fahéjat, szegfűszeget és ánizst. (persze ez is lehet tetszés szerinti)Jó szorosan feltekertem, 12 szeletet vágtam belőle, ezt zsírozott tepsibe raktam. És már sülhet is. Kb. 15-20 perc alatt sül meg. Előmelegített sütőben kell sütni.A végén, nem rögtön, a sütőből való kivétel után, de még melegen megkentem a következővel.Kb. 5 deka cukrot kis vízzel felolvasztottam, megforraltam. A végén vérnarancsaromát tettem bele. (de ez is lehet narancs, cirom), és ezzel megkentem a csigák tetejét.  
Amit változtattam az eredetileg 15 ml cukor volt, 7,5ml élesztőpor és a sót kifelejtettem és tettem még bele egy kiskanál ecetet. Juharszirup híján mézes rumos melegvízbe áztattam a gyümölcsöket. Tettem még a gyümölcsök alá egy vékony csík marcipánt, barnacukorral szórtam meg és pici fahéjjal. P.zsizsu fonatos formája nagyon teteszett ezért a csigák helyett ezt készítettem el.

A képek: Jégkása, gyümölcsös csiga-fonat - fázisképek


EmMargit Előzmény | 2006.01.09. 23:34 - #136

Margit 222 receptje

Csavart kalács – Margit 222

 

(Ezt a receptet a TV JoJ-  ban mutatták be.)

 

Hozzávalók:

 

60 dkg rétesliszt

10 dkg búzakorpa

4 dkg éleszto

1 dl étolaj

2 teáskanál só

3 EK kristálycukor

 

Toltelék:

20 dkg darált teperto

12,5 dkg margarin

1 tojás sárgája

Osszekeverem és a tálba ketté osztom

 

Elkészítése:

 

A tésztát simára gyúrom, ½ órát kelesztem.

2 cipóra osztom.

Egyenként kinyújtom kb 50x25 cm téglalapra, megkenem a toltelék felével

(az egyik szélét uresen hagyni), felcsavarom, majd cikk-cakk   ( háromszog )alakúra szeletelem, sutopapírral bélelt tepsire rakom, 10 percig kelesztem, megkenem a tojás fehérjével.

200°C ra melegített sutobe 20 percig sutom (a vége felé inkább „ránézek“)

 

A toltelék lehet fustoltkolbász,zsír és a tojássárgája is, de reszeltsajt, fokhagyma,margarin, tojássárgája, stb..

A képen a kolbászos szerepel.

 

 Csavart kalács

 

A csavart kalács vágásához egy kis rajzos segítség:

csavart kalács vágása


jegkasa Előzmény | 2006.01.09. 19:31 - #135

Mogyorós túrós kifli

Hozzávalók:
21 dkg vaj, 20 dkg krémtúró, 30 dkg liszt. Szóráshoz: 4 dkg barna cukor, 4 dkg kristálycukor, 4 dkg darált mogyoró.

Robotgép gyúrópálcájával a vajat a túróval és az átszitált liszttel simára összedolgozzuk. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd 4 részre osztjuk. A kétféle cukrot a darált mogyoróval összekeverjük és 1/4 részét a deszkára szórjuk. Az egyik tésztadarabot26 cm-es kerek lappá nyujtjuk, majd 16 egyforma részre vágjuk, kifliket formázunk belőle.Sütőpapírral bélelt tepsin 175 fokon 12 percig sütjük.

Nekem kicsit kevés lett a szóróanyag. Nagyon finom egyszerű süteméy.

 Mogyorós, túrós kifliMogyorós, túrós kifli


Bundik Előzmény | 2006.01.09. 18:55 - #134

Gyors, egyszerúen elkészíthető

Túrófánk

 

1/4 kg túró

1/4 kg finomliszt

kevés só

3 ek cukor

1 cs sütőpor

2 egész tojás

1 pohár tejföl

 

Túrót össze kell törni, minden hozzávalót jól összekeverni, kb fél órát pihentetni. Forró olajba evőkanállal kiszaggatni, aranybarnára sütni. Fahéjas cukorral vagy lekvárral lehet fogyasztani.

 

Gyorsan elkészül. Mikróban melegítve másnap is isteni. Bár nálunk nem szokott maradni.

 


gabo Előzmény | 2006.01.09. 16:50 - #133

Rántásos rétes:

6 dkg lisztből,10 dkg margarinból világos rántást készitünk.Hagyjuk kihülni.

30 dkg lisztet,2 dl tejfölt,1 egész tojás,csipet sót összegyurunk,majd vékonyra kisodorjuk.Erre kenjük a kihült rántást,és mint a beiglit,összegöngyöljük.Fél órát állni hagyuk,majd 6 részre osszuk.Minden részt vékonyra kinyujtjuk,és megkenjük olvasztott zsirral.A tésztára rátesszük a tölteléket,és feltekerjük.

Én a kinyujtott tésztát is száradni hagyom,mert akkor lesz ropogós,"ress" rétesem.

gyúrt rétesgyúrt rétesgyúrt rétes


Batka Előzmény | 2006.01.08. 13:22 - #132

Az enyémen a 2. program French néven fut, de még sosem használtam (mindig tepsiben sütöttem, jóval kevesebb vízzel), és mivel nincs hozzá programlefutási táblázat, így nem is tudom megmondani, ez mit takar. A gépkönyv annyit ír, 3 óra 50 perc a lefutási ideje, és tovább dagaszt és süt a normálnál (az nálam 3.00; a gépleírások között a Hausmeister az enyém), hogy vastagabb legyen a héja. Talán ezzel tudsz valamit kezdeni.

tnikita Előzmény | 2006.01.07. 13:14 - #131

Batka!

A French Bread program milyen programidőt (munkafázisokat) takar? Az én gépemen nincs ilyen program.

Köszi! Niki


EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 00:11 - #130

A kovászos rozsos muffin zsemle - Jégkása változata
 
Annyi a változtatás. A gyorskovászt bl-80-as lisztből készítettem el. A hozzáadott liszt fele teljeskiőrlésű rozslisztet adtam és 1 tk. sót, valamint egy csipet köményt és egy kicsi maci kávét.( a szine miatt) Ugyanúgy készítettem mint Te a kalácsot, muffinsütöbe tettem és  atetejére szezám- és lenmagot szórtam. Nem lett olyan nagyon puha mint a kalács de ez a rozsliszttől van, ízre kellemes rozsos zsemle.
Kovászos muffinzsömle, tészta Kovászos muffinzsömle, formázva Kovászos muffinzsömle, formázva, magokkal
Kovászos muffinzsömle, megkelve Kovászos muffinzsömle, megsütve Kovászos muffinzsömle, elvágva

EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 00:04 - #129

Jégkása receptje
 
 
Bio fehér tönkölybúza kenyér
 
3 dkg élesztőt szétmorzsolok 50 g mézzel erre rátettem 100g lisztet 2 dl langyos vízzel összekevertem és hagyom állni egy éjszakát.Másnap a maradék 90 dkg liszttel 2 tk. sóval és kb. 3 dl vízzel tésztát dagasztok géppel kb.: 20 perc ezután 40 perc kelesztés. Formázás után zacskóba tettem és kb. 1 óra kelesztés után 200 fokon 10 perc, utánna 180 fokon kb. 35 perc sütés.  A kész tésztát megmértem és 1550g volt ezért 1000g ból egy nagyobb a maradékból egy kisebb kenyeret formáztam. Mikor kivettem a sütőből lekentem vízzel ekkor lett cserepes a héja.
A recept Borbás Mária nevéhez kapcsolódik.Ő fele barna tönkölylisztből készíttette, de én fehérkenyeret szerettem volna sütni.
 
Tönkölykenyér tészta Tönkölykenyér formázva Tönkölykenyér megkelve
 
Tönkölykenyér sütve Tönkölykenyér sütve Tönkölykenyér sütve Tönkölykenyér cserepesen
 Tönkölykenyér megvágva

Batka Előzmény | 2006.01.06. 22:23 - #128

Francia kenyér (Baguette)

  • 1 1/2 kiskanál szárazélesztő (3 g) vagy 1 /4 csomag friss élesztő (kb. 1 dkg),
  • 26 dkg finomliszt,
  • 14 dkg búzadara,
  • 2 dl forró víz,
  • 1 kiskanál cukor,
  • 1/2 mokkáskanál só,
  • 2 dl langyos víz,
  • egy csipet aszkorbinsav.

A búzadarát a két dl vízzel leforrázzuk, és hagyjuk kihűlni (esetleg egy tányéron szétterítjük, hogy hamarabb hűljön). A dagasztóedénybe a szokásos módon először az élesztőt, majd a lisztet, a sót, a cukrot, a kihűlt darát tesszük, végül beleöntjuk a 2 dl langyos vizet. A kenyérsütő gépet a FRENCH BREAD programra állítjuk, és elindítjuk. Ha hagyományos formában szeretnénk megsütni, akkor MANUAL üzeműre állítjuk a gépet, és a kész tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Hosszú hengert formálunk belőle, zsírozott tepsiben még egyszer kelni hagyjuk (kb. negyed óráig) Sütőbe tétel előtt a tetejét tejjel megkenjük, majd 240 °C-on 15 percig, 200 °C-on további 30 percig sütjük. Ha sütőben szeretnénk sütni, kevesebb víz kell, különben ellapul! Ez az eddigi legfinomabb baguette, amit itthon sütöttem. Nagyon jó, ropogós a héja és ízes a belseje.

Forrás: v. Szepesfalvy Gábor Externet konyhalistás gyűjteménye


[607-588] [587-568] [567-548] [547-528] [527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?