E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni :-) Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
MIvett

2005.07.29. 09:19 -

Üdv mindenkinek!

Szeretnék megosztani veletek egy isteni süti receptjét, nálunk mindenki imádja:

Ostoros rétes

Hozzávalók: 60dkg finom liszt, só, 2ek. étolaj, 3 tojás sárgája, 6dkg cukor, 4 dl tej, 5dkg élesztő (v.1cs. porélesztő)

Töltelék: 25dkg margarin, 20dkg porcukor, 1cs. vaníliáscukor, 3 ek. kakaópor

Az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval szépen kidolgozott tésztát készítünk, kb a duplájára kelesztjük. (lágy tésztát kapunk!!!) A töltelékhez a margarint a cukorral, kakaóval jól kikeverjük. 6 részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel őket, feltekerjük. 3-3 rudat összefonunk, mint a copfot, tetjüket tojással megkenjük. Közepes tűznél sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ivett

"Shane" véleménye és képei a receptről:

Megtaláltam a receptet egy süteménykönyvben, ott megadták a só mennyiséget 1 mokkáskanál.
Amit az indexen is írtam, hogy a fél adag is kirepedt és kifolyt a margarinos-kakós töltelék, de ugyanezt megtette a teljes adag is csak az még a tepsiből is kifolyt, pedig szintén az a könyv írta, hogy egy kb 20x30 cm-es tepsiben kell sütni a kettőt, hogy ne terüljön, hanem felfelé nőjön.
Nem tudom, hogy én csináltam valamit rosszul, vagy ez tényleg így viselkedik (mármint kifolyik)
Arra gondoltam, ha mégegyszer csinálok teljes adagot, akkor sem csinálok 2 fonatot, hanem csak egyet, vagy esetleg egy négyeset, és ennél nagyobb tepsiben sütöm :)
 

 

Batka véleménye:

No, összegezném az ostoros rétessel kapcsolatos tapasztalatokat, mert nem repedt ki! Úgy tűnik, a beigliforma a titok, így ugyanolyan réteges lett, mint a fonott, csak nem olyan szabálytalanul oszlik el benne a töltelék. 1. Kivételesen grammra pontosan kimértem mindent, a tegnapi próbálkozással ellentétben csak finomlisztet használtam, fél adaghoz 1 tojássárgáját és 1/4 kocka élesztőt tettem. A tészta kézi robotgéppel elég hamar, nagyon szépen összeáll, és elválik a táltól. 2. Alaposan belisztezett felületen kb. 55x30 cm-es téglalapot nyújtottam, rákentem a hideg(!) tölteléket (mert a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, ezért mikróban megolvasztottam), a két szélét felhajtottam, nehogy kifolyjon a töltelék, és arra merőlegesen felcsavartam, mint a beiglit. Tégla alakú Profis szilikonformába fektettem, a tészta szabad széle felülre került. A tekercs két végét kicsit felfelé kellett hajlítani, mert ahogy emeltem, megnyúlt, de ez nagyon szép mintát adott ki a kész kalácson. 3. A tetejét olvasztott vajjal megkentem, három helyen hústűvel megböködtem. A sütőt 50 fokra melegítettem, kikapcsoltam, itt kb. 40 percet kelt. A sütőajtót nem nyitogattam, csak elindítottam az alsó-felső sütést, és bemelegedéssel együtt 30 perc alatt sült meg.

EmMargit Előzmény | 2005.09.27. 11:40 - #67

Szia Csemi!

A beszélgetős fórumban válaszolok, üdv, Margit


Csemi Előzmény | 2005.09.27. 09:40 - #66

Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a kenyérkét gépben lehet-e készíteni? A másik kérdésem (ne nevessetek ki, férfi ember létemre szeretek főzőcskézni ;-) ) az, hogy a magvakat leforrázás után a vízben kell-e hagyni ázni, vagy le kell a forrázó vizet önteni és úgy állni hagyni.

jegkasa Előzmény | 2005.09.26. 11:37 - #65

Császárzsömle

45 dkg liszt, 1 ek cukor, 1 tk. só, 25 g élesztő, 2,5 dl tej, 30 g margarin.

Úgy készül mint a többi zsemle csak a tetejét tejjel vagy tojással kenik és keresztvágás van a tetején valamint mákkal van megszórva.


kata25 Előzmény | 2005.09.24. 20:27 - #64

Sajtos túrós pogácsa "drótpostagalamb" recepttárából

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg túró
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 50 ml tej
  • 1,5 dkg só
  • pici cukor
  • tetejére tojás, sajt

Az élesztőt langyos tejben pici cukorral megfuttatjuk. A lisztet, a margarint és a sót elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Majd langyos helyen 1 órát kelesztjük. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tojással megkenjük sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Sajtos, túrós pogi


jegkasa Előzmény | 2005.09.24. 07:39 - #63

Graham lisztes kenyér Rozslisztből

30 dkg világos rozsliszt,10 dkg finomliszt, 15 dkg rétesliszt, kb. 3 ek. burgonyapürépor, 2 dl kefír, 2 dl víz, 2,5 dkg margarin, 1,5 tk. só, 1 tk cukor, 1 ek ecet, 1 tk sikér, 19 gr élesztő.

A gépben kétszer dagasztattam, majd formáztam, kelesztettem és zacskóban sütőben megsütöttem.


nadobagi Előzmény | 2005.09.23. 21:06 - #62

Szia Margit! Megmondom őszintén nagyon irígy vagyok, hogy ilyen remek oldalt tudtál alkotni! Gratulálok hozzá, nagyon tetszik.

Egy olyan recepttel szeretnék hozzájárulni a gyűjteményedhez, amit már többen kértek tőlem itt a neten és remélem ki is próbáltak.Sajtos kifli névre hallgat, de mivel már ilyen van ,inkább Sajtkrémes kiflinek nevezném.

Hozzávalók:

  • 1kg liszt
  • 5dkg élesztő
  • 3kk cukor
  • 4kk só
  • 2dl olaj
  • 0,5dl tej

töltelék:

  • 25dkg margarin 48 felé vágva
  • 2cs. camping sajt 48 felé vágva

A hozzávalókból tésztát készítünk majd 1 órát kelesztjük. Azután 6 cipóra osztjuk és mindegyik cipóból 8-8 kiflit készítünk. Egy darab margarint és egy darab krémsajtot teszünk a közepébe és a két csücskét behajtjuk (nehogy kifolyjon a töltelék) majd feltekerjük.48 db kiflit kapunk.A tetejét felvert tojással megkenjük. Tehetünk rá szezámmagot is. kb 200 fokon sütjük.




kila Előzmény | 2005.09.22. 19:26 - #61

Amaránt-kenyér:

300 ml langyos víz

1 kiskanál só

1 kiskanál méz

1 evőkanál olívaolaj

40 g amaránt-liszt (én magot vettem és ledaráltam kávédarálón, de lehet amaránt-lisztet is kapni)

5 g pattogatott amaránt (ilyen néven lehet kapni)

10 g lenmagpehely

525 g fehér liszt

1 evőkanál sikér

12 g élesztő

 

Fehér kenyér programon, sötét színre sütöttem.


jegkasa Előzmény | 2005.09.20. 21:30 - #60

Omlós töpörtyűs pogácsa kenyérsütőgéppel dagasztva

 /Kati mama receptje alapján/

30 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 20 dkg "Pápai tepertőkrém", 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 kk só, fél mk bors.
A gépbe beletöltöm a tejet és a vizet, majd ráöntöm a lisztet. A tetejére teszem a tepertőkrémet, az egyik felébe a cukrot, a sót és az olajat, a másik felébe az élesztőt teszem. A megfelelő módon (azonnal, vagy időzítve) beindítom a kenyérsütőgép dagasztó üzemmódját. A sípszó után a tésztát kisodrom, kiszúrkodom és kilisztezett tepsiben forró sütőben megsütöm.

Csak annyit változtattam rajta, amikor a gép megdagasztotta a tésztát kivettem kinyújtottam és a maradék 5 dkg tepertökrémet ( 25 dkg tepertökrémet vettem),rákentem és feltekertem mint a beiglit, majd kettéhajtottam, letekarva 20 percig pihentettem. Ezután még kétszer hajtogattam közben 20 perc kelesztéssel. Végül nyujtottam kiszagattam és sütöttem.Nagyon finom leveles lett.


EmMargit Előzmény | 2005.09.20. 13:29 - #59

Kenyérke receptje:

Zúzott gabonamagvas rozskenyér

 

 

Előző nap:

Gabonamagvak:

100g rozs-,

100g tönkölybúza-,

100g hántolt árpa- és

100g zabszemeket darabosra zúztam kávédarálóval, majd

400 ml forrásban lévő vízzel leforráztam s egy éjszakára lefedve félre tettem a másnapi sütésig.

Sütési nap:

Kenyértészta:

300g rozskovász, (teljes örlésű rozslisztből készítem)

300g tönkölybúzaliszt, teljes örlésű
2 Ek. lágy barnacukor
20g só
200 ml melegvíz

A forrázott zúzott magvakat  és a kenyértészta anyagát egy nagy tálban jól összekevertem. 30 percig pihentettem. Ezután kiolajozott formába töltöttem és több mint a 2-szeresére kelesztettem.

 

Az időjárástól és a kovász intenzitásától függően  a kelesztés 2-4 órát vesz igénybe. Minden esetre meg kell várni, hogy a tészta legalább a 2-szeres térfogatot elérje. Még akkor is ha a 4 órás kelesztést is meghaladná. Langyos villanysütővel egy kicsit meg lehet gyorsítani.

 

Előmelegített sütőbe 250 °C tettem be a kellően megkelt kenyértésztát.  A sütő aljába tett kis fémtányér forró víz biztosította a gőzt a sütés teljes ideje alatt, mely a betételtől számítva 200°C-on ca. 1:10 – 1:30 óra. Az utolsó 20 percben kiborítottam a kenyeret a hűtésnél használt kis grillrácsra s úgy tettem még vissza, hogy a héja ropogós legyen.

 

Végül kitettem és kendővel letakarva hagytam másnapig hűlni s érlelődni.

 

A kovászos rozskenyereket nem célszerű sem frissen, sem vastagra szeletelve fogyasztani. Sütés után egy nap alatt ízletesre összeérnek az ízek a vékony szelet pedig jól körít bármit, amivel ezt a típusú kenyeret esszük. Tejtermékeket, húsokat, felvágottakat, salátákat.

 

Megjegyzés: Fontos első alkalommal a recept pontos betartása, mert a kenyér íze és a sütés minősége nagyon eltérő lehet s könnyen megtörténhet, hogy a drága mulatság eredménye a szemétben landol; ehetetlen lesz.

Zúzott gabonamagvas rozskenyér tésztája Zúzott gabonamagvas rozskenyér Zúzott gabonamagvas rozskenyér Zúzott gabonamagvas rozskenyér


EmMargit Előzmény | 2005.09.18. 21:17 - #58

Kenyérke receptje:

Vasárnapi zsömle (Német recept alapján)

**************

 

225 g liszt
10 g élesztő
1/8 Liter aludttej
1/2 kk só

A hozzávalókat szombat este kézzel egy tálkában jól összedolgoztam, majd átgyúrtam és keltető tálban lezárva a hűtőbe tettem.
Vasárnap reggel a szépen megkelt tésztát újra átgyúrtam, formáztam és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Vizes tojással lekentem. Miután megkelt, cérnával bevágtam a tetejét és előmelegített sütőben 25 percig
sütöttem.

Vasárnapi zsömle


EmMargit Előzmény | 2005.09.18. 21:05 - #57

Kartika receptje:

Apropója: a multkor nem lett túl jó a kakaós kalács, felszeleteltem és hagytam megszáradni. majd ledaráltam, ebből lett a süti alap. (a receptet nem az enyém,de én varriáltam át)
 
Szárított kalácsból gyümölcsös felfújt
 
1 kalács (gépi méret, megszárítva) lereszelve v. darálva
fél kg érett, de kemény szilva
1 fürt fehér szőlő
1 kanál vaj +
10 dkg vaj
4 tojás
1 citrom héja
1 csipet só
1-2 vaniliás cukor (ki mennyire szereti)
1 kanál fahéj + fahéjas porcukor tálaláskor
10-12  dkg cukor (ki mennyire szereti édesen)
 
A tojáfehérjét felverni a kis sóval  félidőben a fele cukorral
A sárgáját egyenként  a többi cukorral + vaniliás cukorral és a vajjal felverni
óvatosan hozzákeverni a fehérjét, majd az egészhez a ledarált kalácsot.(ha túl kemény 1-2 kanál tejet tenni hozzá)
Kivajazott-lisztezett tepsibe önteni egy sort a masszából, majd rátenni a megmosott leszáritott gyümölcsöt vegyesen.
(kimagozva négybe vágva a szilva, félbe vágva a szőlő)
Ezt megszórni fahéjjal.
Majd megint massza és a tetejére megint gyümölcs. Ezt újra megszórni a cukros fahéjjal.
Tűpróbáig sütni (az én sütömmel kb. 40 perc)
 
Fahéjas cukorral,vagy vanilia öntettel lehet tálalni.
 
Remélem ízlik, nálunk azonnal elfogyot.
 
Üdv.Kartika

kila Előzmény | 2005.09.18. 16:08 - #56

Sziasztok!

Ma hajdinás kenyeret sütöttem, íme a recept:

  • 250 ml víz
  • 100 g(nem ml) kaukázusi kefír
  • 1 kk só, 1 kk méz
  • 10 g vaj
  • 50 g hajdina (megpirítottam és kávédarálón ledaráltam)
  • 480 g fehér liszt, 70 g rétesliszt
  • 1 ek sikér
  • 12 g élesztő

Gépben dagasztottam, kelesztettem és sütőzacskóban sütöttem :-)

 


kata25 Előzmény | 2005.09.14. 21:54 - #55

Croissant (b2.grocceni.com oldalról)


Hozzávalók 8 db-hoz:

  • 55 dkg liszt (fele rétes, fele síma)
  • 18 dkg joghurt
  • 2 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 tk. só
  • 1 tk. cukor
  • 25 dkg fagyos margarin
  • +1 tojás a kenéshez

Első lépésként  a margarint 5 egyenlő részre osztjuk és egyesével fóliába csomagolva a fagyasztóba tesszük. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (a margarin kivételével) tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk és fél órát kelesztjük. Majd 6 gombócot formázunk belőle, és egyenként kinyújtjuk kb. 22 cm átmérőjűre. ( a legnagyobb méretre amit a tészta enged) A lapokat tortaszerűen egymásra helyezzük  úgy, hogy minden lap közé egy rész margarint reszelünk. Ekkor már gyorsan dolgozzunk, hogy minnél kevésbé olvadjon meg a margarin. Lehetőleg a nap se süssön rá a tésztára. Ha ezzel kész vagyunk a "tortácskánkat" szeleteljük fel 8 egyenlő részre, majd tekerjük fel kifli formára és tepsibe helyezzük. Letakarva megint fél órát kelesztjük. Olyan helyre tegyük, ahol a margarin nem tud megolvadni. Majd tojással lekenjük, vigyázva, hogy a széleket ne érje, mert akkor nem lesz leveles, és forró sütőben 220 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés: azt ne várja senki, hogy a boltival teljesen megegyező ízű croissant kap. De az biztos, hogy nagyon finom kívül ropogós, belül puha kiflik lesznek. És az illata?? Az valami fenomenális.

Az elkészítés is egyszerűbb, mint az igazi vajas leveles tésztáé és olcsóbb is, mivel vaj helyett margarinnal készül. Egyszer azt olvastam valahol, hogy az ilyen tésztákhoz margarin nem használható. Ezt most cáfolnám, én próbáltam már mindkettővel és a különbség hanyagolható.

Ez a tészta ideális édesen és sósan történő fogyasztásra is. Sőt tölthető is szinte bármivel a sajjtól kezdve a dióig.

Sok sikert.


Joli Előzmény | 2005.09.14. 19:46 - #54

Dió torta

 

- 4 tojás sárgáját 25 dkg cukorral, 5 evőkanál langyos vízzel habosra keverünk.

- 15 dkg lisztet 10 dkg darált diót fél csomag sütőport összekeverünk.

- 4 tojás habját csipet sóval felverjük és lassan 5 evőkanál langyos vizet adunk hozzá.

Fele habot hozzáadjuk a tojássárgákhoz, folytonos keverés mellett a száraz részt is hozzáadjuk majd végül a maradék habot.

Kivajazott, lisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük.

Ha kihűlt 3 részre vágjuk és megtöltjük a töltelékkel,   tetejét és oldalát is bevonjuk a tortának krémmel.

 

Töltelék:

15 dkg vajat 15 dkg cukorral habosra keverni, lehet beletenni pici rumot vagy 1 csomag vaniliás cukrot.

15 dkg darált diót 1 dl tejjel felfőzünk, vagy leforrázunk. Hagyjuk kihűlni.

A torta tetejét, oldalát  is megkenem és megszórom darált dióval (kb. 5 dkg) A tetejét fél dió szemekkel lehet díszíteni.

Hűtőbe tenni és kb. 2-3 óra múlva szeletelhető, de ha 1 éjszakát áll akkor még jobb.


jegkasa Előzmény | 2005.09.14. 18:56 - #53

Bloomer:  (csUcsU receptje alapján )

  • 675 g fehérítetlen fehér kenyérliszt /BL-80/
  • 10 ml só
  • 15 g friss élesztő
  • 430 ml langyos víz

Annyira egyszerű, hogy gép se kell hozzá. Én gépben készitettem fele adagot gyors programon ez nálam 2.50 perc.

Jégkása változata, szintén fél adag:

  • 50 g teljes őrlésű liszt                                                         
  • 280g Bl-80-as liszt                                                              
  • 1kk. cukor,
  • 2 kk. só,
  • 1 kk. sikér,                                            
  • 8 g friss élesztö,
  • 200ml víz,                                                   
  • 20 g len és szezámmag pirítva és darálva tettem bele,
  • végén szórtam a tetejére is magokat.

szintén gyors programon sütöttem.


Joli Előzmény | 2005.09.14. 14:51 - #52

töki pompos

ahogy én csináltam:

 

1 kg liszt,

25 dkg főtt burgonya,

5 dkg élesztő,

1 tk cukor,

3 tk só ,

2 dl kefir

1 dl tej

1 dl krumpli főzővíz,

3 dkg Rama

késhegynyi aszkorbin sav

0,5 dl langyos víz, dagasztáskor apránként hozzáadva

 

A burgonyát kockákra vágva megfőzzük, melegen áttörjük és hagyjuk kihűlni. Mindent a gépbe, 20 percdagasztás majd olajozott tálban 30 perc kelesztés. Nagy tepsit kibélelni szilikonos sütőpapírral és a tésztát kinyújtani, kb. 2 cm vastagra. Vizes ecsettel lekenni és hagyni kb. 30 percet kelni majd előmelegített sütőbe betenni sülni. Mikor félig megsült kivenni és megkenni fokhagymás sajtos tejföllel Megszórni apró kockára vágott bacon szalonnával és karikára vágott hagymával. Visszatenni és készre sütni.

 

Mivel a családom hét közben nem egyszerre eszik ezért világosra megsütöttem a tésztát, mint az előre sütött pizza tésztát és utána kentem meg tejfölös keverékkel és szórtam rá a szalonnát és a hagymát. Majd a családtagok érkezésekor betettem a grillsütőbe hogy a ráhalmozott dolgok megsüljenek. Így mindenki frissen ehette.

 


Joli Előzmény | 2005.09.13. 23:13 - #51

Joli pogácsája

 

Hozzávalók:

40 dkg            rétes liszt

30 dkg            sima liszt

1 dl                 kefir

2 dl                 tej

2 dkg              élesztő

10 dkg            vaj

1 egész          tojás

2 közepes      héjában főtt krumpli

2 tk                

1 tk                 cukor

késhegynyi aszkorbin sav

 

A krumplit melegen áttörni majd hozzákeverni a vajat, sót,  tejet, tojást és a kefirt. Bele a gépbe majd rá a lisztet, cukrot és az aszkorbinsavat, rámorzsolni az élesztőt.

20 perc dagasztás, majd 30 perc kelesztés a gépben, figyelni, hogy nehogy kimásszon a pitliből. Kivenni, amekkorára csak lehet kinyújtani, felcsavarni, mint a beigilit, egyik végét felülre, másikat alulra hajtani. Nyújtófával jól megütögetni majd ezt a műveletet újra megismételni. Harmadszorra kb. 2 cm vastagra kinyújtani, pogácsaszaggatóval bevagdosni, kiszaggatni és felvert tojással megkenni.

A masnikat kis téglalapra vágni és a közepét megcsavarni, megkenni felvert tojással és a tetejét megszórni szezám és lenmaggal.

A tepsin 30 percet keleszteni. Előmelegített sütőben megsütni.

 

 

 

 

 


Joli Előzmény | 2005.09.13. 23:12 - #50

Sárga tetejű süti

 

Hozzávalók:

45 dkg liszt

15 dkg cukor

15 dkg zsír

3 tojás fehérje + 1 egész tojás

1 csomag sütőpor

1 citrom reszelt héja és leve

csipet só

 

A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, ha margarinnal csináljátok, akkor kicsit több kell belőle, mint a zsírból. Majd bele a többi hozzávalót. Jól összegyúrni, 3 részre osztani. 1 részbe 1 evőkanál kakaót gyúrni.

Zsírozott, lisztezett tepsibe tenni, 1 kinyújtott fehér lap, rá sárgabarack lekvár, majd a kakaós lap, rá sárgabarack lekvár, majd végül ismét a fehér lap. Villával megszurkálni és meleg sütőben halvány (nagyon halvány) rózsaszínűre sütni. A megsült tésztát valami hőálló lapra, vagy nagyobb deszkára kiborítani és a következő mázzal megkenni, hagyni kihűlni, hogy a máz megszilárduljon, csak utána lehet felvágni. Ha másnapig állni hagyjuk, akkor finomabb, omlósabb nem morzsálódik annyira. Először száraznak tűnik, de ha kb. 1 éjszakát áll, akkor lesz jó.

Máz: 3 tojás sárgáját 15 dkg cukorral habosra keverni, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Ezt kell a forró tésztára kenni.

 


kata25 Előzmény | 2005.09.13. 21:55 - #49

Túrós bukta (saját recept)


Hozzávalók 20 db-hoz:

  • 240 ml langyos tej
  • 2 mk só
  • 6 dkg cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 60 dkg liszt (fele rétes, fele síma)
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg olvasztott margarin

Töltelék:

  • 30 dkg túró
  • 2 vaníliás cukor
  • 2 ek. cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés sezrint mazsola 
  • ha lágy a túró tegyünk bele grízt

 

A tészta hozzávalóit tegyük a gépbe és dagaszzuk meg. Majd kivesszük, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, felkockázzuk, minegyik közepére kicsi túrót teszünk. A sarkait és a széleket is jól összenyomkodjuk, hogy a túró ne tudjon kifolyni. Letakarva duplájára kelesszük, lekenjük tojással és előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés: Fontos, hogy jól meglegyen kelesztve, mertha a sütőben hirtelen kezd el kelni, kirepedhet és kifolyik a túró. A másik buktató a túró lágysága. Ha túl lágy, attól is kirepedhet a tészta.

Nagyon finom, omlós, puha buktákat kapunk, ami még másnapra is puha marad. 

Sok sikert.


kata25 Előzmény | 2005.09.11. 21:38 - #48

Lenmagos zsemle  (saját recept)

Hozzávalók (9 db-hoz):

  • 100 ml víz
  • 1,5 ek. olaj
  • 1 kk. só
  • 1 mk. cukor
  • 20 dkg Bl-80 liszt
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 dkg pirított lenmag ( darálva vagy egészben)
  • 1 mk. sikér
  • 1 tk. ecet

Mindent a gépbe teszünk és  megdagasztjuk, majd kivesszük, zsemléket formázunk belőle és duplájára kelesztjük. Majd vízzel megkenjük, lenmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Nagyon finom érdekes íze lesz a lenmagtól.

Sok sikert.

Lenmagos zsömle


[607-588] [587-568] [567-548] [547-528] [527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?