Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Julika,az az igazság,hogy az ünnepek alatt megpróbáltuk nem agyon enni magunkat,és ilyenkor is jólesik egy frissen sült husi.Ezzel Ti is biztosan igy vagytok,azért főztök ilyen gyönyörűségeket!
Húúúú micsoda remek menütök volt ebédre Limara ! Nagyon guszta. Nagyon belendültünk a főzésbe így ünnepek után is. Nagy jól néz ki az a malacsült csak úgy mosolyog.
Bau! Julika kacsája mennyei, különleges, balzsamecetes pácban érlelt, vörösborban párolt. Már én is készítettem, ennek így kell kinéznie, az íze pedig felejthetetlen.
Ma illatos malacsültet csináltam. Masala módszerével. A húst jó alaposan bekentem frissen reszelt gyömbér, fokhagyma, bors, őrölt kömény, chili és olívaolaj keverékével, a bőre kivételével jó alaposan besóztam. Rácsos tepsibe tettem, egy pohár fehérbort öntöttem alá, majd fél órán át a legmagasabb fokozaton sütöttem. Egy darabb sütőpapírt összegyűrtem és csap alá nyomtam, majd a vizes papírral leborítottam a tepsit, a hőfokot közepesre visszavettem. Az eredmény egy ropogós bőr, pihe-puha husi lett. Köszi az ötletet Masala. A visszamaradt levet leszűrtem, besűrítettem, és egy kevés borral beforraltam. Vörösboros lilakáposzta és burg. püré volt hozzá
Ma egy kicsit újítottam! A fiam nem nagyon van oda a káposztáért ,de mi szeretjük.Az ünnepi töltött káposztán mindg vita van! A fiamnak mást kell főzi olyankor! Kitaláltam,hogy megpróbálok belecsempészni a kajába egy kis vitamint. Tarhonyát főztem,és mellé savanyúkáposztás natúrszeletet tejfölös mártással. Íme:itt még csak párolódik a káposzta és a hús.
Már nagyon elég volt a nehéz karácsonyi maradékokból, így kipróbáltam Stahl új könyvéből a persza rizses csirkét, hát nagyon finom, bizti sűrűn lesz. Az egész háromnegyed óra alatt meg van, és mégis különleges:
Van benne aszalt meggy, pisztácia, narancshéj, a főzőlében fehérbor, narancslé. Tetejére persza hagyma került.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit