E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni :-) Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
MIvett

2005.07.29. 09:19 -

Üdv mindenkinek!

Szeretnék megosztani veletek egy isteni süti receptjét, nálunk mindenki imádja:

Ostoros rétes

Hozzávalók: 60dkg finom liszt, só, 2ek. étolaj, 3 tojás sárgája, 6dkg cukor, 4 dl tej, 5dkg élesztő (v.1cs. porélesztő)

Töltelék: 25dkg margarin, 20dkg porcukor, 1cs. vaníliáscukor, 3 ek. kakaópor

Az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval szépen kidolgozott tésztát készítünk, kb a duplájára kelesztjük. (lágy tésztát kapunk!!!) A töltelékhez a margarint a cukorral, kakaóval jól kikeverjük. 6 részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel őket, feltekerjük. 3-3 rudat összefonunk, mint a copfot, tetjüket tojással megkenjük. Közepes tűznél sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ivett

"Shane" véleménye és képei a receptről:

Megtaláltam a receptet egy süteménykönyvben, ott megadták a só mennyiséget 1 mokkáskanál.
Amit az indexen is írtam, hogy a fél adag is kirepedt és kifolyt a margarinos-kakós töltelék, de ugyanezt megtette a teljes adag is csak az még a tepsiből is kifolyt, pedig szintén az a könyv írta, hogy egy kb 20x30 cm-es tepsiben kell sütni a kettőt, hogy ne terüljön, hanem felfelé nőjön.
Nem tudom, hogy én csináltam valamit rosszul, vagy ez tényleg így viselkedik (mármint kifolyik)
Arra gondoltam, ha mégegyszer csinálok teljes adagot, akkor sem csinálok 2 fonatot, hanem csak egyet, vagy esetleg egy négyeset, és ennél nagyobb tepsiben sütöm :)
 

 

Batka véleménye:

No, összegezném az ostoros rétessel kapcsolatos tapasztalatokat, mert nem repedt ki! Úgy tűnik, a beigliforma a titok, így ugyanolyan réteges lett, mint a fonott, csak nem olyan szabálytalanul oszlik el benne a töltelék. 1. Kivételesen grammra pontosan kimértem mindent, a tegnapi próbálkozással ellentétben csak finomlisztet használtam, fél adaghoz 1 tojássárgáját és 1/4 kocka élesztőt tettem. A tészta kézi robotgéppel elég hamar, nagyon szépen összeáll, és elválik a táltól. 2. Alaposan belisztezett felületen kb. 55x30 cm-es téglalapot nyújtottam, rákentem a hideg(!) tölteléket (mert a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, ezért mikróban megolvasztottam), a két szélét felhajtottam, nehogy kifolyjon a töltelék, és arra merőlegesen felcsavartam, mint a beiglit. Tégla alakú Profis szilikonformába fektettem, a tészta szabad széle felülre került. A tekercs két végét kicsit felfelé kellett hajlítani, mert ahogy emeltem, megnyúlt, de ez nagyon szép mintát adott ki a kész kalácson. 3. A tetejét olvasztott vajjal megkentem, három helyen hústűvel megböködtem. A sütőt 50 fokra melegítettem, kikapcsoltam, itt kb. 40 percet kelt. A sütőajtót nem nyitogattam, csak elindítottam az alsó-felső sütést, és bemelegedéssel együtt 30 perc alatt sült meg.

masala Előzmény | 2006.11.25. 23:22 - #527

Lúdláb csemege

 

Tészta:  4 db tojás                  

              8dk kr. cukor           

              6dkg liszt                  

              1 ek. kakaópor         

 

A tojássárgákat  kikeverem  a cukor 1/3-ad részével.

A tojásfehérjét a cukor 2/3-adával kemény habbá verem.

A tojássárgájához keverem a fehérjét és a lisztet a kakaóval.  

180 fokos sütőben  kb. 15 percig sütöm

 

 

A sütőből kivéve liszttel behintem a felületét és visszafordítom a forró sütőlemezre.  Hagyom kihűlni.

 

Töltelék:

10 dkg rumos vagy konyakos meggy

 

Díszítés: 

10 dkg étcsokoládé   

  1 ek. olaj

 

Gőz fölött felolvasztjuk a csokit az olajjal.

 

 

Párizsi krém 2 dl tejszín             

                     20 dkg kr. cukor    

                     25 dkg vaj               

                     10 dkg kakaópor     

 

A cukrot a tejszínnel nyílt lángon felforralom és kb. 7-8 percig főzöm. Beleteszem a vajat és újból felforralom, 5-6 percig főzöm.  Leveszem a tűzről és az átszitált kakaóporral simára keverem.

 

 

A krémet a hűtőben teljes dermedésig hűtöm, használat előtt jól felkeverem, felhabosítom.

 

A piskóta  alap és a krém is elkészíthető előző nap.

 

Összeállítás:

a kihűlt piskótát vékonyan megkenem  a párizsi krémmel és egyenletesen megszórom a meggyel. Rákenem a többi krémet is. Ha lehűlt a  sütemény, bevonom a csokoládéval.   

Ha a máz megdermedt, szeletelhető.

 

 

Utoljára kb. 15 éve sütöttem, de ha jól emlékszem, a krém íze hasonlít a  Párizsi kocka nevű kicsi csokoládé töltelékéhez, csak ebben nincs rum.

Amikor én ezt  sütöttem, még csak habtejszín létezett, nem tudom, főzőtejszín jó-e ide?  

 


EmMargit Előzmény | 2006.11.25. 19:52 - #526

Jégkása

Mini stollen Mini stollen

                             Mini stollen


EmMargit Előzmény | 2006.11.25. 17:55 - #525

Piroska

Kinyomós tészta géphez


Limara Előzmény | 2006.11.24. 09:30 - #524

Finom rácsos

50 dkg liszt, 25 dkg Rama, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 3 tojás sárgája. Ezeket összegyúrjuk, 2 cipót készítünk belőle.

A nagyobbal kibélelünk egy nagy tepsit, megkenjük baracklekvárral, és a következő töltelékkel töltjük:

20-25 dkg őrölt diót összekeverünk 15 dkg porcukorral, 1 vaníliáscukorral, reszelt citromhéjával, és a 3 tojás keményre vert habjával.

A félretett tésztából rácsot készítünk a tetejére, amit tojással átkenünk.


Limara Előzmény | 2006.11.24. 09:20 - #523

POLITIKUS SZELET (Váncza könyv)

35 dkg lisztet, melyhez 1 cs. Váncza sütőport elegyítettünk, összegyúrunk 1 egész tojással, 22 dkg zsírral, 12 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával és levével, ezenkívül 2 szelet reszelt csokoládéval és 1/2 cs. Váncza vanilincukorral.

 A tészta 2/3 részét vajazott tepsi aljára tesszük, egyenletesen elnyomkodva, és megkenjük málnalekvárral.

Tetejére cukros-habos tölteléket teszünk az alábbi előírás szerint elkészítve:

20 dkg porcukrot habosra kavarunk 3 tojás sárgájával és 1 szelet reszelt csokoládéval, hozzáadunk még 10 dkg őrölt mogyorót (diót) és a 3 tojás fehérjének kemény habját.

Ezt a tölteléket befedjük a félretett tésztából kinyújtott lappal, és villával több helyen megszurkálva közepes tűznél jól átsütjük. Tálaláskor vaníliás porcukorral hintjük meg.

Szerintem a tetejére rácsot is készíthetünk a félretett tésztából.

              Politikus szelet


rabim Előzmény | 2006.11.23. 17:29 - #522

Csappati

25 dkg finomliszt az összedolgozáshoz, 3 dkg finom liszt a feldolgozáshoz, kb. 1,5 dl viz

A lisztet öntsük egy kerek, lapos , peremes fémtálcára (ha nincs, akkor alacsony széles lábos is jó.  A liszt  közepébe csináljunk mélyedést, és oda öntögessük nagyon apránként a vizet. Közben folyamatosan dolgozzuk fel a lisztet. A végén lágy tésztát kapunk, és a tálca is teljesen száraz lesz. Jo alaposan dolgozzuk ki, 10-15  percig folyamatosan gyurjuk. Ha kész, akkor locsoljuk meg a felületét 1 evökanál vizzel, és takarjuk le nedves ruhával. Tegyük félre egy fél orára. A felhasználás elött megint gyurjuk 10 percig. Ha ragad, az ujjunkat meglisztezhetjük. Az alapos kidolgozás rendkivül fontos. Egy tányérra készitsük oda magunknak a 3 dkg kisztet a gyurodeszka mellé. Lisztezzük be a deszkát. Csippentsünk ki annyit a tésztábol, hogy dionyi golyocskát formázhassunk. Nyujtsuk ki egyenként kb. 12-13 cm átméröjü kerek lapokká. Forrositsuk meg a serpenyöt, és kenjük ki kevés zsiradékkal, majd azonnal ruhával töröljük is ki. Igy nem ég oda. Tegyük bele a csappatit egyenként a serpenyöbe és közepes hön addig süssük, amig a felsö oldalán buborékok nem jelennek meg. Ehhez a tetejét kanállal nyomogathatjuk. Ekkor forditsuk meg, de csak addig süssük, amig az alján barna foltok nem jelennek meg. Vegyük ki és tartsuk bele a lángba a foltos oldalával lefelé. Igy a csappati fel fog puffadni. A tüz felett rácsra is tehetjük.  Villanytüzhely esetén a serpenyöben nyomjuk le a tészta széleit egy összehajtott ruhával, és igy is felpuffad. Ha kész, megkenhetjük vajjal.  Forron tálaljuk.

 


EmMargit Előzmény | 2006.11.21. 21:01 - #521

Joli

     Karácsonyi süti


masala Előzmény | 2006.11.21. 18:49 - #520

Keksz /Vilmos császár sütemény/

7,5dkg vajat  3 egész tojással 30dkg cukorral és 1/2dkg szódabikarbónával  tíz percig keverünk, majd hozzáadunk  70dkg lisztet és  2dl tejfölt. Ragacsos tészta lesz belőle, amelyet csak részletekben lehet az erősen lisztezett deszkán kinyújtani.

Tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle. tojással megkenjük és egyenletes, erős tűzön megsütjük.


masala Előzmény | 2006.11.21. 18:39 - #519

  Graham-keksz kb. 60 db

32dkg teljeskiőrlésű lisztet, 7dkg kukoricalisztet,1/2 kiskanál sóval összekeverjük.  15dkg vajat belemorzsolunk és 1,5dl sűrű tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk.

Hideg helyen 30 percig pihentetjük.  Vékonyra nyújtjuk és késsel vagy derelyemetszővel négyszögletes lapokra vágjuk.  Forró sütőben 200 fokon 6-7 perc alatt megsütjük. A tepsiről széles pengéjű késsel lefejtjük és rácson kihűtjük.

           keksz


ILDIKO Előzmény | 2006.11.20. 19:37 - #518

Sziasztok!

Szia MASALAM! Micsoda "termes".!Tyuha. Latszik hogy jon a Karacsony. Koszi a reciket!!



Nagyon nagyon köszönöm,örök hála......komolyan




masala Előzmény | 2006.11.20. 18:18 - #517

Pisztáciás táskák/ / Papsapka  kb. 25 db

 

Tészta: 25dkg liszt    12,5dkg margarin    12,5dkg cukor     1 tojás

            Csipet só       1 tk.reszelt, szárított citromhéj  + a kenéshez tojásfehérje

Töltelék: 6dkg  apróra vágott pisztácia       15dkg marcipánmassza    5dkg  dió  összevágva

                2 ek. Rum       

Kenéshez: 1 tjássárgája

 

A lisztet a vajjal, a cukorral, csipet sóval , a citromhéjjal és a tojással sima tésztává gyúrjuk. Hűvös helyen 30 percig pihentetjük.

A marcipánmasszát a dióval, a rummal és 5dkg pisztáciával szintén összegyúrjuk.

A tésztából 6cm-es korongokat szúrunk ki, megkenjük a tojásfeh.-vel és a közepükre a marcipános masszából kicsi kupacot teszünk. A tészta széleit három oldalról felhajtva  táskákat formázunk. Megkenjük tojássárgájával és megszórjuk a maradák pisztáciával.

200 fokos sütőben  12-15 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk.

 

Ez nagyon kelendő volt tavaly! A dupla adag is kevés volt.

 

                     Barna-fehér fonatok és Papsapka

 

 

 

Mákosbéles/ nem sütöttem csak ettem, de nagyon finom /

 

60dkg lisztet, 20dkg zsírt, 20dkg cukrot, 2tojás sárgáját, 2dl tejet v. tejfölt, 1cs. Sütőport, ½ mk. Szódabikarbónát és 1cs. Vaníliáscukrot összegyúrunk. A tésztát két cipóba vesszük és az egyiket a tepsibe tesszük. Rátesszük a tölteléket, erre a másik tészta lapot.

Töltelék: 25dkg darált mákot, 5dkg grízt, 20dkg cukrot és 1cs. Van. Cukrot 3dl tejben megfőzünk. Ha kihűlt belekeverünk 1cs. Mazsolát, 1 citrom reszelt héját, 3db reszelt,kicsavart almát és a két tojás felvert habját.

Előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük.

Nekem kicsit kevésnek tűnik ez a sütési idő, de lehet, hogy ez is elég.

               

 23x39 cm-es tepsiben sütném             


masala Előzmény | 2006.11.20. 18:17 - #516

Fügés-diós puszedli/ nők lapja/ kb.80 db

 

8dkg puha, aszalt füge apróra felkockázva      6dkg dió durvára vágva      50dkg barna cukor       4tojás    1 citrom  reszelt héja és leve     50dkg liszt     1/2kk. szódabikarbóna     3kk. őrölt fahéj      1 kk. őrölt szegfűszeg      3 ek. Méz

 

Füge helyett készíthetjük aszalt barackkal, aszalt szilvával, cukrozott narancs- és citromhéj keverékkel. Dió helyett pedig mogyoróval

 

A cukrot a tojásokkal keverőtálban 20 percig keverjük tömörre, habosra. Hozzáadjuk a citromhéjat és a levét.

A lisztet a  átszitáljuk, hozzászórjuk a szódabikarbónát és az őrölt fűszereket. Az egészet a tojásos masszához keverjük és 1 óra hosszat pihentetjük.

A tésztát 4 db 20 cm-es rúddá sodorjuk, majd  2 cm-es darabokra vágjuk. Ezekből golyókat formázunk, a tepsin kissé megnyomjuk a tetejét vizes kézzel és 180 fokos sütőben  15 percig sütjük.

A mézet 2 ek vízzel felforrósítjuk és átkenjük a  puszedlik tetejét. Másnapig száradni hagyjuk.

Sokáig elálló sütemény.

 

                 Fügés puszedli

 

 

Pisztáciás-datolyás tallér  kb. 50 db

 

25dkg margarin     20dkg összevágott datolya      25dkg barna cukor       1cs. Vaníl.cukor

37dkg liszt        1 tojás      3ek. Narancslé      1cs szárított, apróra vágott narancshéj

1 tojásfehérje      5dkg aprított pisztácia        10dkg  tej tortabevonó     csipet só

 

 

Lábasban a vajat barnulásig hevítjük, keverőtálba öntjük majd kihűtjük. A kétféle cukrot, a sót a vajhoz adjuk és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a narancslevet és héjat. Kis adagokban beleszórjok a lisztet és a datolyát. Kézzel jól összegyúrjuk. 2 db 4cm átmérőjű rudat sodrunk belőle és hűtőben 2 óra hosszat pihentejük.

A rudakat a felvert  tojásfehérjével megkenjük / én nem szoktam felverni, csak úgy átkenem őket / és a pisztáciában megforgatjuk. 1cm-es szeletekre vágjuk, tallérokká formázzuk, mert kicsit ellapulnak és 200 fokos sütőben 12-15 percig sütjük.

Ha kihűltek, minden tallér felét olvasztott csokiba mártjuk.

Sokáig elálló sütemény.

 

               Pisztáciás, datolyás tallér

 

 


masala Előzmény | 2006.11.19. 22:10 - #515

Kókuszos puszedli / Stahl /

 

1 tojás fehérjét lágy habbá verünk

5 dkg cukorral tovább verjük kemény habbá

7,5 dkg kókuszreszeléket és kb. ½ - 1 ek lisztet adunk hozzá

belereszelünk 1 zöld citrom héját

sütőpapírral bélelt tepsibe vizes kanállal halmokat rakunk

12- 14 perc alatt rózsaszínűre sütjük

 

 

Csokis kiflik /magyar konyha/ kb. 45 db

 

20 dkg lisztet csipet sütőporral összekev. 10 dkg cukrot, 1 cs. Vaníliás cukrot, 1tojást és 12,5 dkg puha vajat teszünk hozzá és összegyúrjuk.

8 dkg tej bevonó csokoládét vízfürdőben felolvasztunk és belekeverünk 10 dkg őrölt mandulát

Ha kihűlt, belekeverjük a tésztába és simára gyúrjuk

Kifliket formázunk és  180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük

Ha kihűltek, a végeiket / mind a kettőt /  olvasztott fehér csokiba mártjuk

 


masala Előzmény | 2006.11.19. 22:08 - #514

Mogyorós-narancsos keksz / Stahl/ ezt már megsütöttem

 

30dkg lisztet ½ tk. sütőporral és ½ tk  szódabikarb.-val összekeverünk

30 dkg porcukrot  20 dkg vajjal és 1 db tojással összekev.

1 narancs reszelt héjával és ½ narancs levével az egészet egybe gyúrjuk

Teszünk hozzá 15 dkg durvára tört mogyorót

Golyókat készítünk belőle , kicsit ellapítjuk és 10-15 perc alatt megsütjük

 

 

 

Fűszeres, mézes szívek / nők lapja/  ezt is megsütöttem már

 

10 dkg margarin   10 dkg méz  5 dkg cukor  20 dkg liszt   ½ tasak sütőpor

5 dkg darált dió   ½ kk. őrölt fahéj   ½ citrom reszelt héja 

1-1 késhegynyi  őrölt fehér bors,  kardamom, szegfűszeg

A mázhoz 15 dkg tortabevonó és2 ek. olaj

Díszítés: mandula, cukorgyöngy, pisztácia, kandírozott gyüm.

 

A margarint, a mézet és a cukrot összemelegítjük olvadásig és kihűtjük.

A lisztet a sütőporral, a dióval / vagy mandulával / , az őrölt fűszerekkel, a citromhéjjal és a kihűtött mézes keverékkel összekeverjük. Éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, szív formával kiszúrjuk és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

Ha kihűltek, csokimázzal bevonjuk és tetszés szerint díszítjük

Sokáig elálló sütemény

 

                  Fűszeres mézes szívek

 

 

 

Barna-fehér fonatok/ ezt szoktam diabetikusan sütni/ kb. 50 db

 

25 dkg liszt  1tk sütőpor  1tojás  5dkg cukor  12,5dkg margarin

1cs vaníliás cukor  2ek. kakaópor   1ek  tej

 

A kakó és a tej kivételével a hozzávalókból tésztát gyúrunk és megfelezzük

Az egyik adagba belegyúrjuk a kakaót és a tejet és a kétféle tésztát folpackba csom.

30 percig hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán rudakat sodrunk belőle 50-50 db.-ot

1-1 db világos rudat és kakaós rudat összecsavarunk

200 fokos sütőben  15-20 percig sütjük

 

                Barna-fehér fonatok és Papsapka

 


masala Előzmény | 2006.11.19. 22:07 - #513

Csigakeksz/ évek óta sütöm, ezt is lehet diabetikusan/ kb. 60db

 

2kis tojás   2 csapott  ek.kakaó    8dkg kr.cukor   15dkg margarin

25dkg liszt   2dkg étkezési keményítő  1púpozott ek. Sütőpor

 

A cukrot a margarinnal habosra keverjük és a tojásokat egyenként hozzáadjuk

A liszttel, a sütőporral és a keményítővel rugalmas tésztává gyúrjuk

Két cipóba osztjuk és az egyikbe belegyúrjuk a kakaót

A tésztát ½ órára hűtőbe tesszük

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a sárga lapot, kicsit megnedvesítjük vízzel és ráterítjük a

Szintén kinyújtott kakaós lapot

A hosszú oldaláról kezdve feltekerjük és / 3-4 tekerésnél nem kell több, ha sok a tészta, vegyük kisebbre a lapokat/ egy éjszakára behűtjük

Másnap a rudat ½ cm-es szeletekre vágjuk és tepsibe fektetjük

180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük

Sokáig elálló sütemény

 

                     Csigakeksz

 

 

Havas fenyőfácska/ diabetikusan is lehet sütni / kb. 70 db

Ez egy kicsit munkás, de nagyon mutatós, sokáig elálló sütemény

/ előfordult már, hogy a csokoládé elmaradt a süti hátuljáról /

 

Tészta: 15dkg liszt  10dkg kókuszreszelék  1citrom reszelt héja  10dkg vaj 

             1 tojás    10dkg margarin

Máz: 15dkg porcukor  1 citrom leve/ ÉN zöld ételfestékkel is keverem/

Szórás: kókuszreszelék

Olvasztott csokoládé kenéshez

 

A lisztet, a kókuszreszeléket, a citrom reszelt héját, a hideg margarint, a tojást és a cukrot  sima tésztává gyúrjuk. 20 percig hideg helyen pihentetjük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3mm vastagra és kicsi fenyőfa kiszúróval  kiszaggatjuk.

200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, kihűtjük / folyt. Pl. másnap! /

A fenyőfák  hátsó felét megkenjük olvasztott csokoládéval és megszárítjuk

A fenyőfák szebbik felét megkenjük a citromos, cukros, zöld ételfestékes keverékkel és  egyenként belenyomjuk a kókuszreszelékbe, hogy jól rátapadjon.

 


rabim Előzmény | 2006.11.19. 09:10 - #512

Sziasztok!

Kaptam két uj receptet.

Sárgarépa golyók:

A sárgarépát lereszeljük, izlés szerint cukorral v. édesitöszerrel megfözzük. Izesithetö: Pl. citrom v. narancs, esetleg vanilia stb.      Mikor megfö, még melegen golyókat formálunk hideg vizbe mártott kézzel.. Kristálycukorba forgatva  minyonpapirba tesszük. Akkor jó, ha már megszikkadt.

Hamis marcipán

kb. 20 dkg grizt leöntünk 1 dl rummal, jól összekeverjük és 24 óráig állni hagyjuk.   Végül golyókat formálunk, a közepébe rumos meggyet v. valamilyen cukrozott gyümölcsöt, esetleg száraz lekvárt teszünk.  Aki szereti, valamilyen aromát is keverhet bele.

 

 

 


masala Előzmény | 2006.11.18. 21:10 - #511

Három receptet írtam meg és szétkapcsolt a számítógép. Elszállt minden és én most NEM fogom újra írni!!!!! Majd pótolom, ígérem.

bezsa Előzmény | 2006.11.18. 20:46 - #510

MArgitka itt az almás. Almás muffin Hozzávalók: 2 alma (meghámozva, kis kockákra vágva), 260 g liszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, 1 tk fahéj (vagy mondjuk almás sütemény fűszer :o), 1 cs vaníliás cukor, 8 dkg mandula (durvára aprítva), 1 tojás, 1 dl olaj, 3 dl zsíros tej. Ügymenet: sütőt bekapcsolni 180 C fokra! A száraz hozzávalókat egy tálban összekevertem, hozzá adtam az almát; egy másik tálban kikevertem a folyékony hozzávalókat, majd a két tál tartalmát egyesítettem, és fakanállal gyorsan összekevertem (nem szabad túl sokáig keverni). Papírkosárkával bélelt muffin tepsibe kanalaztam, és irány az előmelegített sütő. Kb. 25 perc alatt kész is van. Én 1 nagy almát reszeltem bele a nagy lyuku reszelőn és egy 12 muffinformába nem is fért bele.

EmMargit Előzmény | 2006.11.18. 19:41 - #509

Bezsa

Sziasztok! Találtam néhány sütés nélküli receptet. Hátha valakinek megtetszik: Én nyitottam egy karácsonyi mappát és most odagyüjtöm amit karácsonyra úgy gondolok, hogy érdemes megcsinálni. Így egy helyen van és nem kell keresgélnem amikor kell. 1.Kókuszos mignonHozzávalók:40 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg darált dió, 3 evőkanál lekvár, 40 dkg porcukor, 4 dkg kakaó, 10 dkg kókuszreszelék, 1 citrom héja és leve, 20 dkg margarin, 6 evőkanál tej. Elkészítés:6 evőkanál tejben felolvasztjuk a margarint, és ráöntjük az előre összekevert alapanyagra. A tésztát jól összedolgozzuk, dió angyságú golyókat formálunk belőle, majd a kapott gombócokat egyenként kókuszreszelékbe forgatjuk. 2.Kávés, diós mignon Hozzávalók: 20 dkg dió, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál barackíz, 1 evőkanál darált szemes kávé és 1 evőkanál rum. A mázhoz: 13 dkg porcukor, 2 evőkanál erős, forró feketekávé. Elkészítése: A megdarált diót, a porcukrot, a barackízt, a darált szemes kávét és a rumot jól összekeverjük és összegyúrjuk. A masszából golyókat formálunk, közepükbe dióbelet teszünk. Megvárjuk, amíg a golyók egy kissé megszikkadnak, majd bevonjuk őket kávés mázzal, melyet a hozzávalókból keverünk sűrűre. 3.ALMÁS MIGNON /SÜTÉS NÉLKÜL/ Hozzávalók: Fél kg alma 18 dkg porcukor 3 dkg darált mogyoró 3 dkg vagdalt mogyoró 3 dkg mazsola Az almát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A cukrot felöntjük egy kis vizzel és sűrű szirupot főzünk. Az almakockákat a szirupba tesszük és megfőzzük. Hozzáadjuk a darált és a vagdalt mogyorót meg a mazsolát. Jól összekeverjük és kihűtjük. Mikor a massza kihűlt, kisebb golyókat formálunk belőle. Kristálycukorba megforgatjuk és mignonkosárba rakjuk.

Puncsos mignon Hozzávalók: 20 dkg piskótamorzsa 4 evőkanál rum 4 evőkanál málnaszörp 1 dl vízből és 10 dkg cukorból készült szirup 6 dkg vaj 3 dkg kakaó 5 dkg darált dió 5 dkg csoki a bevonáshoz Elkészítés: A piskótamorzsát egy tálba tesszük. Meglocsoljuk rummal, málnaszöppel, a kihűlt sziruppal, és kicsit állni hagyjuk. A vajat a kakaóval jól összekeverjük, a darált dióval együtt a meglocsolt piskótamorzsához keverjük, és az egészet még egyszer jól megkavarjuk. Azután a masszából kisebb golyókat formázunk, és reszelt csokoládéban megforgatjuk.


EmMargit Előzmény | 2006.11.18. 18:36 - #508

Joli

Lassan közelednek az ünnepek és találtam néhány fincsi gólyó receptet, hátha valaki kedvet kap hozzá:

 

Golyók

Nutellás falatkák Hozzávalók kb.20 darabhoz: 10 dkg darált háztartási keksz, 2 tojásfehérje, 200 g Nutella, kókuszreszelék, Decor cukor. A háztartási kekszet összegyúrjuk a Nutellával és a tojásfehérjével. Pici golyókat formázunk, meghempergetjük kókuszreszelékkel összekevert színes cukrocskákkal

Mozart golyó Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 20 dkg reszelt étcsokoládé, 1 ek baracklekvár, 2 ek rum, 1 tojásfehérje, kristálycukor, meggybefőtt

A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét alaposan összedolgozzuk (kézzel) Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet igazítunk, kristálycukorba hempergetjük, mignonpapírba helyezve levegős helyen szikkadni hagyjuk. Jót tesz neki, ha 1-2 napig áll!

Raffaello (35 db) 18 dkg kókuszreszeléket, 18 dkg tejport, másfél csomag vaníliás cukrot és 18 dkg olvasztott Ramat öszekeverünk egy tálban. 1,5 dl tejet 22 dkg kristálycukorral sziruppá főzünk, majd ráöntjük a kókuszos egyvelegre, jól bekeverjük, és hűtőben fél napig állni hagyjuk. Másnap golyókat formázunk belőle, mindegyik közepébe egy szem mandula (vagy mogyoró majd kókuszreszelékbe hempergetjük.


[607-588] [587-568] [567-548] [547-528] [527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?